DIARY: #12

Het is officieel lente en hoewel ik daar op dit moment weinig van voel brengt het wel mooie (weer)vooruitzichten met zich mee. Het was een gezellige week, met goed nieuws, minder goed nieuws en natuurlijk voorbereidingen op de komst van de baby.

We begonnen de week met goed nieuws. Ik had een afspraak bij de verloskundige en voor zover ze kon zien was alles goed met de baby. Het bloedprikken ging niet zo goed als ik gehoopt had (ondanks dat ik er dit keer echt niet tegenop zag en super rustig was), maar na een paar minuten was ik daar ook weer ‘overheen’.

Om het te vieren kochten we taartjes bij Maison Kelder. Ik had al twee weken geen taart op dus Tuur vond dat ik het verdiend had. En als Tuur het zegt ;-).

Dit soort sloten met (decaf)koffie zijn mijn favoriet de laatste weken. Ik heb zelfs het idee dat ze een klein beetje een placebo-effect hebben. Als ik decaf koffie drink voel ik me daarna een beetje energieker, ondanks dat er nauwelijks cafeïne in decaf-koffie zit. Het zou natuurlijk ook kunnen komen door de havermelk, zit daar eigenlijk veel suiker in (ik gebruik barista van Oatly, 4 gram suiker per 100ml, is dat veel? De halfvolle melk heeft 4,5 gram… maar nogmaals geen idee of dat veel of weinig is).

Tuur geeft sinds deze week drie keer per week training op de Amerikaanse school, naast zijn full-time baan op de basisschool. In het najaar gaf ik ook twee keer per week training op de Amerikaanse school maar dat leek me in deze situatie niet zo handig (ik kan natuurlijk zelf niet hardlopen en daarnaast loopt het eind van het seizoen ongeveer tot mijn uitgerekende datum, wat ook niet heel handig is). Ik ben super verwend, normaal gesproken maken Tuur en ik vaak samen het eten, maar nu is het handiger dat ik het eten in mijn eentje alvast maak. Anders eten we pas rond een uurtje of acht (en dan heb ik voor die tijd al zoveel andere dingen gegeten waar ik spijt van krijg).

Woensdag nam ik een video op over het tweede trimester. Voor de gelegenheid heb ik mezelf een likje verf gegeven en een jurkje aangetrokken.

’s Middags maakte ik iets waar ik al super lang ontzettend veel trek in heb, een açai bowl. Ik maakte zelf mijn granola (extreem lekker) en de basis maakte ik met blauwe bessen (bevroren), banaan, havermelk, cacaopoeder en açai poeder. Nu kreeg ik alleen via Instagram te horen dat je geen açai mag tijdens je zwangerschap al kan ik er zelf niet veel over terugvinden. De bowl smaakt bijna hetzelfde zonder het açai poeder dus daar houd ik het voor nu maar even bij.

Donderdag had ik mijn eerste shopafspraak in lange tijd. De afspraak had ik met mezelf, bij de Bijenkorf en duurde exact 45 minuten. Ik heb daar hier al uitgebreid over geschreven. De jurk links vond ik tof, maar niet tof genoeg om in een keer heel veel geld aan uit te geven. Ik twijfel vooral aan de hals die ik wat breed vind maken (hij is off-shoulder). Voor deze week heb ik weer een afspraak ingepland, dit keer heb ik twee afspraken achter elkaar gepland zodat ik net iets rustiger kan kijken.

Wat ik wel kocht was het eerste pakje voor Ollie én een marmeren plaatje voor de keuken. Erg blij mee.

Donderdag was ook de dag dat ik het derde trimester van mijn zwangerschap in wandelde. Aan mijn buik is dit goed te zien. Na het eten staat ‘ie vaak op hoogspanning.

Vrijdagochtend om half zeven stonden de ‘keuken designers’ weer op de stoep. Anderhalf uur later gingen ze weg en sindsdien hebben we gewoon een werkende vriezer en geen lelijk gat meer in de keuken. Hoera!

De uitslag van het bloedprikken is binnen. Mijn suiker is gelukkig helemaal in orde (yes!), mijn ijzer is dat helaas niet. Best bijzonder, omdat mijn ijzer normaliter super hoog is. Hij was zelfs een keer zo hoog dat ik nog een keer uitgebreid getest moest worden op ijzerstapeling. Mag nu dus drie keer per dag ijzertabletten slikken en over drie weken word ik nog eens geprikt. Aan de ene kant denk ik ‘OK, niet goed’ aan de andere kant denk ik… wel een goede verklaring voor waarom ik de laatste tijd wat vermoeider was. En ik neem aan dat ik het met deze pillen wel gewoon weer op een acceptabel niveau moet krijgen.

De foto rechts maakte ik tijdens een bezoekje aan het tuincentrum. Tuur en ik willen graag ons dakterras iets gezelliger maken, onder andere door het iets af te schermen. Iemand ervaring met dit soort matten op een dakterras? Blijft dit een beetje netjes (ook als het hard waait?).

Zaterdag kwam het wiegje voor Ollie binnen. Zo mooi! Ik heb de Snuzpod 4 besteld, het wiegje dat al sinds oktober bovenaan mijn lijstje staat. Tuur was aan het hardlopen dus kon me niet tegenhouden, ik heb het dus zelf ‘even’ in elkaar gezet. Wat nog best onhandig is met zo’n dikke buik, je bent een stuk minder mobiel. Normaal gesproken gebruik ik mijn lichaam om planken tegen elkaar te houden zodat ik ondertussen met een schroevendraaier dingen vast kan draaien. Maar nu wil je natuurlijk natuurlijk geen druk zetten met zo’n plank op je buik. Maar het is gelukt en ik ben trots op mijn creatie.

Zo schattig! Mijn schoonzusje shopte dit badpakje bij Hema voor Ollie. Geen idee of ze het ooit aan zal hebben, maar mocht de gelegenheid zich voordoen dan hebben we hem in ieder geval binnen.

Ik maakte een heerlijke tomatenrisotto en mijn schoonzusje maakte deze fantastische pavlova. Het water loopt me alweer in de mond als ik die pavlova zie.


Zondag wandelde ik samen met Laura door de Amsterdamse waterleidingduinen. Zo leuk om gezellig bij te kletsen. We zijn allebei 28 weken zwanger en het is zo fijn om iemand te hebben die op exact hetzelfde moment vrijwel exact hetzelfde meemaakt. En dat diegene dan ook nog je beste vriendin is…. ik noem het een wonder.

Laura kwam niet met lege handen, we kregen dit superschattige speendoekje van Koeka (en een heel mooi katoenen doekje van Khasto). Veel te lief.

Na het wandelen lagen zowel Tuur als ik uitgeteld op de bank. Toegegeven, Tuur had dit weekend in totaal ook nog eens 34 kilometer hardgelopen, dus die had ook wel de nodige activiteiten gedaan. Ik ben gewoon zwanger en sleep zo’n tien kilo meer met me mee dan een half jaar geleden. We hadden eigenlijk een gezond maal voor onszelf gepland, maar ik kwam er tijdens het koken achter dat we geen bakpapier hadden (en zo vind ik de groenten toch wel het lekkerste, op een bakplaat met bakpapier). De Thuisbezorgd App was snel gevonden. Het positieve is dat we vanavond nu wel lekker dat gezonde maal (dat toevallig ook erg lekker is, gegrilde groenten uit de oven met gebakken zalm) kunnen eten. Mits ik bakpapier koop vandaag natuurlijk.

Inmiddels is het maandagochtend en wrijf ik nog maar voor een vijftiende keer vanmorgen het slaap uit mijn ogen. Ik denk dat het tijd is voor een placebo-koffie. Fijne week allemaal!

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Ilse
  maart 22, 2021 / 12:27

  Hey Annemerel,

  Wat fijn dat het goed gaat met je. Leuke spulletjes heb je al voor Ollie in huis.

  Vervelend dat je ijzer te laag is. Het is wel echt belangrijk deze goed op peil te krijgen ook voor de bevalling. Wat ik vaker van patiënten te horen krijg is dat ze obstipatie krijgen van de ijzertabletten en er dan mee stoppen. Maar het is beter om – als je hier last van hebt – aan de huisarts te vragen of je iets van movicolon erbij mag nemen om de boel toch een beetje op gang te houden. Doe ermee wat je wil maar wilde het toch even gezegd hebben 🙂

  Een fijne week weer gewenst!

  Liefs, Ilse

 2. Andrea
  maart 22, 2021 / 21:07

  Hoi Annemerel!
  Echt heel leuk om je zwangerschap te volgen!
  Ik ben zelf halverwege januari bevallen en he-le-maal fan van wasbare luiers (echt! ik was eerst sceptisch maar nu ben ik een halve ambassadeur geworden). Misschien nog iets voor jullie?

  Groet,
  Andrea

 3. Bianca
  maart 23, 2021 / 09:00

  Zo leuk als je vriendin ook zwanger is, en al helemaal als je ook nog eens gelijk loopt! En dan straks heerlijk samen keuvelen met de kleine frummels, gezellig!
  Mijn ijzer was ook te laag tijdens mijn zwangerschap (maar bij mij is die altijd te laag) en ik heb met 35 weken nog aan het ijzerinfuus gelegen. Van die ijzertabletten kan je idd een beetje obstipatie krijgen, maar als je genoeg vezels eet dan valt het wel mee.
  Leuk hoor, het eind komt nu in zicht, spannend!!

 4. Julia
  maart 24, 2021 / 17:45

  Aah zo leuk dat Laura ook zwanger is, en dat jullie ook nog eens gelijk lopen! Dat lijkt me zo geweldig om tegelijk met een vriendin zwanger te zij haha! Ik had tijdens mijn derde trimester ook ijzertekort en moest ook aan de ijzertabletten. Mijn ijzer was al wel vaker aan de lage kant en het verklaarde bij mij ook heel erg de vermoeidheid en de kramp in mijn kuiten! Mijn de ijzertabletten verdween beide als sneeuw voor de zon! Hopelijk heeft het bij jou ook zo’n goed effect!