DIARY: 115

 photo Desktop165.jpg

Wat een week… De eerste week van het nieuwe jaar, de laatste dagen van het oude jaar. Veel gedaan, toch ook weer niet. Op donderdag had ik het gevoel dat het maandag was, zo’n soort week.

En die week begon met een geurkaars, een kop thee, een bak havermout en mijn MacBook aan mijn keukentafel, waar ik de hele maandag schreef voor Girlscene. Mijn laatste dagje Girlscene in 2013. ’s Avonds haastte ik mezelf naar mijn fysio, waar ik nog steeds iedere week behandeld word. Inmiddels zijn we van mijn rechterknie en bovenbenen overgegaan naar mijn rug, want daar zit ook het één en ander niet helemaal goed. Of ik daar al langer last van had, werd me gevraagd.. Mja… 10 jaar? Maar ik had niet het gevoel dat daar iets aan gedaan kon worden. Blijkt dus van wel. Fijn. Gelukkig heb ik een zeer uitgebreide ziektekostenverzekering ;-).

Dinsdag was oudejaarsdag en heb ik me vooral bezig gehouden met financiële bezigheden én heb ik er nog een 5 kilometer uit weten te slepen VOOR 10.00u. Ik had geen minuut later binnen moeten zijn, want in de laatste paar 100 meter werd ik al een paar keer geconfronteerd met vuurwerk.

Mijn oudejaarsavond was niet erg spectaculair, maar wel gezellig. Tot het laatste moment wilden we eigenlijk een paar dagen op wintersport, maar er kwam maar geen appartement vrij in ‘ons’ skigebied en dus ging dat uiteindelijk niet door. Ik had niet echt een back-up en mijn vriend moest ook nog eens werken en zou pas vlak voor 0.00u thuis zijn. Uiteindelijk ben ik naar mijn ouders gegaan, waar mijn vriend (vlak voor 0.00u) ook aanschoof. We keken de film New Year’s Eve (die ik normaal niet echt leuk vind, maar op oudejaarsdag ineens fantastisch vond) en zaten lekker onderuitgezakt op de bank. Yes, ik ben 2014 fabulous begonnen.

Maar daardoor kon ik wel op nieuwjaarsdag ’s ochtends vroeg een rondje hardlopen. Al ging het niet van harte, die 3 glazen champagne (echt, meer waren het er niet) waren niet zo goed gevallen. Burb. Ik was misselijk! En niet zo’n klein beetje ook. Toen ik thuis kwam had ik dan wel weer trek in gebakken eieren en toevallig stond mijn vader net in de keuken gebakken eieren te maken. Yes, ik heb de nacht ook maar direct bij mijn ouders doorgebracht, rijden na een paar glazen champagne leek me niet zo verstandig.

Mijn vriend had niet veel meer dan ik gedronken, maar voelde zich ook beroerd. Sterker nog, hij voelde zich hondsberoerd en kon het bed niet uitkomen zonder […………….smerige details zal ik achterwege laten]. Om 12.00u zouden we bij zijn ouders zijn, maar om 12.00u ging het nog niet beter. Om 15.00u heb ik hem thuisgebracht en ben ik zelf naar mijn oma gegaan om nieuwjaar te wensen. Toen ik thuis kwam was het nog steeds een hoopje ellende en terwijl ik hem zo goed mogelijk probeerde te verzorgen dacht ik ook ALSJEBLIEFT HOE DIE BACTERIËN BIJ JE!

’s Avonds wilde ik eigenlijk wat bij de McDonalds halen, ik had niets in huis en ik voelde me nog steeds een beetje blehhhh en dan heb ik dus altijd trek in McDonalds. Gelukkig werd ik hiervoor behoed door de rest van Nederland, want de rij voor de McDrive begon al buiten de parkeerplaats. Dus… Nederland is 2014 gezond begonnen ;-). Ik ben maar naar de avondwinkel gereden en heb daar een blik erwtensoep gehaald. Het enige beetje voedzame wat ik kon vinden.

Donderdag moest ik gewoon weer naar Amsterdam. Ik verbaasde me er over dat het nog redelijk druk was in zowel de tram als de trein, ik was niet de enige die op 2 januari gewoon naar zijn werk (of studie?) moest. Dat er ook een groot gedeelte van de Nederlandse (en buitenlandse) bevolking vrij was, merkte ik toen ik om 14.00u even naar de bakker rende om een broodje te halen. Holy Moly, wat een drukte!

Toen ik naar de trein liep aan het eind van de dag besloot ik nog even langs de Bijenkorf te gaan om te kijken of de jassen bij Maje en Sandro al met 50% korting weg gaan, helaas… Toch heb ik het nog voor elkaar gekregen om nog een uurtje rond te lopen door de Bijenkorf. En toen ik in Den Haag kwam? Dacht ik.. Hmmm misschien is er hier dan wel 50% korting op de Maje en Sandro jassen (mijn verstandige zelf wist natuurlijk wel beter, maar de Maje & Sandro-jassen fan in mij kreeg toch haar zin), helaas ook hier slechts 20% korting op mijn favoriete Maje jas.

Vrijdag voerde ik weinig anders uit dan de band met mijn MacBook versterken. Eerst door erop te werken, vervolgens om een aantal films te kijken. Zaterdag heb ik een groot gedeelte van de dag in de keuken gestaan, gewoon omdat ik daar zin in had. Ik heb mijn juicer voor het eerst in tijden weer eens gebruikt, heb een lekker soepje bereid, een nieuwe versie van mijn bananenbrood gemaakt. Ja, ik was lekker bezig. ’s Avonds heb ik met mijn zusje gegeten en de nieuwe aflevering The Carrie Diaries gekeken en ik eindigde mijn avond met Keeping up with The Kardashians. Fijn.

Zondagochtend was het tijd voor mijn eerste duurloop in 9 weken, dat ging iets minder soepel dan gepland, maar hé, ik leef nog. Mijn benen voelen zwaar, ik ben volledig gesloopt, maar ik liep 20 kilometer, en dat is alles dat telt. De rest van de dag kon ik vrij weinig anders meer dan in bed liggen. Mijn benen waren zo verzuurd (en dat zijn ze nog steeds) en ik was me daar een partij moe. Het liefst had ik mijn hoofd naar de zijkant gedraaid en was ik in slaap gevallen, maar er was nog wat werk te doen, dus spendeerde ik de middag typend op mijn MacBook. The next best thing.

En dan is het nu tijd voor de eerste volledige week van 2014, yes, ik heb er zin in. Vooral omdat de wintersport steeds dichterbij begint te komen.. nog maar negentien nachtjes slapen! Woeehoee! Het aftellen is begonnen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. januari 6, 2014 / 12:06

  Leuke Diary!! Heerlijk dat je al weer bijna op wintersport gaat :)

 2. januari 6, 2014 / 12:08

  Klinkt als een fijn begin van het jaar. Gelukkig dat je niet ziek bent geworden want echt de meerderheid van de mensen die ik ken begonnen 1 januari ziek, en niet door een kater, hoop dat je vriend weer wat beter is.

 3. Margot
  januari 6, 2014 / 12:11

  Wij vertrekken volgende zaterdag op wintervakantie en ik heb er echt onwijs veel zin in!

 4. januari 6, 2014 / 12:11

  Wat balen dat die 20 niet zo lekker ging zeg, maar met nog iets meer dan 90 dagen op de teller zal het vast wel goed komen met Rotterdam! Succes en sterkte ook met je blessure.

 5. Lis
  januari 6, 2014 / 12:14

  Leuke trui!!!

 6. januari 6, 2014 / 12:21

  Weer leuke diary :) Ik zie daar een foto van een heel lekker cake/bread? Wel jammer dat de champagne bij jou en je vriend niet goed waren gevallen, iets minder leuk begin van het jaar!

 7. januari 6, 2014 / 12:39

  Wat een fijn weekje, en hey, er is toch helemaal niets mis mee om het nieuwe jaar in te gaan terwijl je op de bank hangt? :)

 8. januari 6, 2014 / 12:52

  Leuke diary! Jammer dat je vriend ziek was op nieuwjaarsdag. Ik wil ook graag op wintersport gaan, maar heb nog examens tot het einde van de maand :(.

 9. januari 6, 2014 / 13:05

  Wintersport, vrienden begonnen er ook opeens over. Ik heb nog nooit op ski’s of wat dan ook gestaan. Eh, help?

 10. januari 6, 2014 / 13:35

  Leuk artikel wel heel lang haha

 11. januari 6, 2014 / 13:37

  Lekker vooruitzicht, die wintersport! Je oudejaarsavond lijkt op die van mij, al kon ik niet bij mijn ouders zijn helaas, maar heb het redelijk rustig doorgebracht haha. En ook ik moest 2 januari weer werken. Nu heb ik geleerd dat ze in Duitsland dus tot 6 januari leven alsof het zondag is in die periode na oud en nieuw. Man, alles was gesloten, en het leek wel alsof ik letterlijk de enige was die moest werken… ;)

 12. januari 6, 2014 / 13:39

  Hahaha, mijn vriend was er precies hetzelfde aan toe op nieuwjaarsdag, alleen moest hij om 3 uur weer in Amsterdam op een feest staan..

 13. januari 6, 2014 / 13:41

  Fijn begin van het nieuwe jaar :)! En dat MacDonalds verhaal klinkt me heel bekend in de oren. Als ik me meehhh voel, heb ik ook altijd zin in vies, vet, ranzig eten!

 14. januari 6, 2014 / 14:14

  Leuke diary! Ik kijk al uit naar je wintersport artikelen, daar wordt ik altijd blij van! (En JALOERS)

 15. EllaNola
  januari 6, 2014 / 14:35

  Bij NaP hebben ze wel op een jas korting.. Ik weet niet welke jas jij zoekt maar ik dacht ik zeg het even ;))

 16. januari 6, 2014 / 14:56

  Jeej, ik ga ook bijna op wintersport! Als er dan sneeuw ligt tenminste..

 17. januari 6, 2014 / 16:20

  Leuke diary! Fijn dat er ook wat aan je rug gedaan kan worden en heel veel plezier weer volgende week met euh al je bezigheden!

 18. januari 6, 2014 / 16:45

  Leuke diary! Ik ben de komende weken ook druk, maar het zicht op wintersport in 7 weken houdt me gemotiveerd ;)

 19. januari 6, 2014 / 17:19

  Jammer dat je 20 km niet zo lekker gingen.

  Verder, mocht je de behoefte hebben om het recept van het vernieuwde bananenbrood te delen, dan lees ik die graag ;)

 20. januari 6, 2014 / 17:20

  Ik krijg altijd zo’n honger door jouw blogs…

 21. januari 6, 2014 / 19:43

  Wat hebben mensen toch met wintersport? Ik ben ook meegevraagd , maar ik geef mijn geld liever uit aan een vliegticket naar een warm land haha!

 22. ilse
  januari 6, 2014 / 21:57

  Wat een heerlijk typisch Annemerel-weekje! :) Ik geniet nog elke dag van je blog en blijf hem zeker ook lezen in 2014!

 23. januari 6, 2014 / 22:35

  Haha wat grappig allemaal weer! Ik heb nieuwjaar ook zo rustig gevierd… :)

 24. Kims
  januari 8, 2014 / 09:25

  Wintersport! Leuke vooruitzichten! Ik ben er net van terug ;-).
  Ik heb eens een vraagje voor jou en/of mede-blog-volgers; ik ben sinds kort begonnen met lopen (jou goede invloed, want na een jaartje vanop de bank volgen vond ik dat ik het ook eens moest proberen), héél rustig, want mijn conditie is momenteel nog niet bestaande… :P.
  Maar het irritante is dat mijn oortjes van mij iPhone steeds uitvallen!!! Ik heb er al verscheidene geprobeerd maar steeds zonder succes, heb jij een tip??? Bedankt alvast!

 25. januari 10, 2014 / 22:35

  Hee,
  Ik zou echt super graag dat recept van dat brood willen (sorry als je het al hebt geplaatst)
  X,