DIARY: 114

 photo 12dec1.jpg

Alweer mijn laatste Diary van 2013. Het is vandaag 30 december, can you believe it? Ik niet in ieder geval. Ik ben net gewend aan ‘2013’, is het over 36 uur alweer 2014. Time flies when having fun, want fun heb ik het afgelopen jaar gehad. Ik ben zojuist al mijn instagramfoto’s doorgescrolled om collages te maken van mijn 2013 en ik besef me ALWEER hoe mooi mijn jaar geweest is. Dat heb ik me de afgelopen weken heel veel beseft, tijdens het maken van mijn lijstjes. Ieder jaar denk ik weer, kan het beter dan dit jaar? En ieder jaar lukt het weer. Maar na dit jaar weet ik echt niet hoe ik het moet toppen, die marathon van New York deed het hem. Maar goed, laten we het hebben over afgelopen week.

Die week begon op kantoor in Amsterdam bij Girlscene. We kregen een kerstcadeautje van Danique, wij gaven Danique een cadeautje en trakteerden op een lunch bij Bagels & Beans. Het was nét Kerstmix. Toen ik ’s avonds thuis kwam stond er al een heerlijk avondmaal op te wachten. Just how I like it. Food, food, food.

Ook de dag erna stond in het teken van eten, het was de dag voor kerst en wij hadden last minute besloten dat we eerste kerstdag bij ons thuis zouden vieren. En dat betekent dus, boodschappen doen op de dag voor kerst. Wat een horror. Of nou ja, het viel uiteindelijk best mee. We stonden voor de supermarkt, zagen al het krioel, zeiden tegen elkaar ‘rustig blijven, de sleutel is om rustig te blijven’ en uiteindelijk stonden we een uur later zonder al te veel drama buiten. Wanneer je je niet zo veel laat opjutten door iedereen om je heen en zelf gewoon rustig blijft, is kerstinkopen doen helemaal zo stressvol nog niet. Stiekem vond ik het af en toe ook wel hilarisch om alle andere gestresste gezichten om me heen te zien. Zo ben ik normaliter ook, maar m’n eigen preek van te voren heeft geholpen.

Kerstavond vierden we zoals gewoonlijk bij mijn ouders. Een klein cadeautje onder de boom, papa’s kalkoen (en vooral de vulling van de kalkoen), mama’s aardappeltaart, wildsoepje en tiramisu en natuurlijk een heerlijk glas wijn. Dat is Kerstmis voor mij.

De volgende dag gingen we al weer vroeg verder met kerst vieren, maar niet voordat ik een stukje had hardgelopen. We brunchten bij mijn ouders en reden toen snel terug naar huis om verder te gaan met koken voor ’s avonds en het huis opruimen (wel zo gezellig). Rond half zes kwamen mijn ouders, broertje en zusje en kon Kerst Part II écht beginnen. Ons eerste echte eigen kerstdiner. Het was meer dan geslaagd. We dronken aperol en aten olijfjes en pata negra, gingen verder met een blini met zalm als amuse en gingen daarna aan tafel voor het voorgerecht, steak tartaar. Het hoofdgerecht was risotto met stoofpeer en eend. Allemaal heel erg lekker, maar het dessert was nóg beter. De allerlekkerste chocoladetaart (ECHT!), huisgemaakt vanille ijs en vijgen met rode port en kaneel. Yum.

Na een dansoptreden van mijn zusje en mij voor de rest van het gezelschap (I DON’T CARE, I LOVE IT! DON’T YOU… FORGET ABOUT ME!) gingen we verder met een Beatles-sing-a-long en het eindigde met mijn a capella versie van Het Tietenlied. Jullie begrijpen, het was een mooie avond.

Tweede kerstdag begon met een run van 15 kilometer (hard nodig na al het eet en drinkgeweld van de dag ervoor) en ging vervolgens verder in Den Haag, waar ook de rest van de wereld aan het shoppen was. Ik heb me ingehouden en kwam alleen met een paar nieuwe kerstballen die voor de halve prijs waren bij de Bijenkorf thuis. Ik heb heel veel mooie koopjes gezien maar bij alles dacht ik, eigenlijk heb ik dit niet echt nodig. Ja, ik vind het ook eng, word ik dan echt verstandig?

De middag spendeerde ik bij mijn schoonouders, waar we tweede kerstdag vierde. Mijn vriend moest helaas ’s avonds werken en ik had eigenlijk ook nog wel wat te schrijven voor de volgende dag, dus ook ik ging naar huis. Ik bestelde Chinees (stomste beslissing ooit, heb twee dagen buikpijn gehad), schreef wat blogjes en dook in bed met oude afleveringen Keeping up with The Kardashians. Dat was Kerst.

Vrijdag spendeerde ik met schrijven voor Girlscene en heel veel bezoekjes aan het toilet, dankzij mijn Chinees van de avond ervoor. Helaas. Ik wist van te voren dat ik buikpijn zou krijgen, maar toch kon ik het niet laten. Eigen schuld, dikke buikpijn.

Zaterdag deed ik vrij weinig, ik voelde me nog steeds rot door de Chinees van donderdagavond en ik had last van mijn rug. Ik wilde zo graag naar buiten om hard te lopen, want wat scheen de zon lekker. Maar ik kon het niet, want mijn buik deed te veel pijn en ik liep als een oud omaatje met m’n pijn in mijn rug. Dus ik heb zoals het een oud omaatje betaamd, een groot gedeelte van de dag in bed gelegen.

Gelukkig werd ik zondag iets productiever wakker en kroop ik direct achter mijn MacBook om wat te werken, ik heb hardgelopen, ik heb het huis opgeruimd, ik heb de was gedaan en ik eindigde bij mijn ouders voor het avondeten. Ik heb de post-holiday-blues ook weer overleefd.

Zo en dan ga ik nu nog even van de laatste 36 uur van 2013 genieten!

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. december 30, 2013 / 12:05

  Wat rot dat je een beetje ziek was. Heb je dat vaker bij Chinees? Klinkt wel als een Kerst met heel veel lekker eten, en goede muziek (tietenlied, je weet). Ik heb ook heerlijk gegeten, en leerde Risk spelen. Zo goed dat ik meteen twee keer won, HAHA.

 2. december 30, 2013 / 12:12

  Leuke foto’s! Ik was de dag voor kerst (én de dag na kerst) ook bij de supermarkt, wát een chaos!

 3. december 30, 2013 / 12:18

  Klinkt als een fijne week. Heel veel geluk in 2014, ik hoop dat het weer zo´n mooi jaar gaat worden!

 4. december 30, 2013 / 12:25

  Klinkt als een fijne week!

 5. december 30, 2013 / 12:34

  Oh ik heb ook altijd dagen last als ik chinees gegeten heb! Gelukkig ben je er weer bovenop :)

 6. december 30, 2013 / 12:44

  Vervelend dat je ziek was, maar gelukkig heeft het je kerst niet verpest! Geniet van de laatste uurtjes, voor je het weet is 2013 voorbij.

 7. december 30, 2013 / 12:57

  Haha heb ik nooit van Chinees eten! Maar goed dat je nog bent gaan lopen, ik zie de kerstperiode als excuus om niet te gaan lopen, aiai…

 8. december 30, 2013 / 13:16

  Klinkt als een heerlijke Kerst! Jij en je zusje zijn echt grappig samen ook volgens mij, haha.

 9. december 30, 2013 / 13:16

  Oef, al die lekker eten foto’s, hongerrr! Hier ook eentje met rugpijn sinds gisterenochtend, word er doodmoe van, zo’n zeurende pijn. Toevallig tips naast warmtekussentjes en paracetamol? ;)

 10. december 30, 2013 / 13:33

  Klinkt als een fijne laatste week van 2013!

 11. december 30, 2013 / 13:57

  Fijne week gehad! Op naar 2014!

 12. december 30, 2013 / 14:46

  Oh wauw, jullie kerstdiner klinkt echt overheerlijk!

 13. december 30, 2013 / 15:25

  Oh die risotto met stoofpeer lijkt me heerlijk! Ik heb nog stoofpeertjes, dus wie weet ga ik me daar eens aan wagen :)
  En jammer van je buikpijn, chinees is zo lekker!

 14. december 30, 2013 / 15:27

  Klinkt als een heerlijke kerst, met heerlijk eten! (afgezien van het Chinees debacle dan… ;))

 15. ilse
  december 30, 2013 / 16:01

  Komt die versie van het tietenlied ook nog op je site? -kijkt enorm schattig en haalt Annemerel over met een reisje naar new york- haha, grapje hoor! Wel balen van die wc-bezoekjes zeg!

 16. Maaike
  december 30, 2013 / 16:51

  Annemerel, new year new hair?? :) Nu ik dit laatste stukje van 2013 lees, zat ik daaraan te denken. Je zat toch zo te twijfelen of je het wel/niet zou doen? Ik ga het hoogstwaarschijnlijk wel doen! en dan doneren… Nog even goed over nadenken haha

 17. december 30, 2013 / 17:01

  Klinkt als een heeeeeerlijke Kerst! Al dat eten, oh oh oh, je zou een restaurant moeten beginnen! :) En dat recept van die chocoladetaart willen wij natuurlijk.

 18. december 30, 2013 / 18:19

  Receptje van de chocoladetaart? :) Geniet van de laatste uren van 2013!

 19. Eva
  december 30, 2013 / 19:30

  Wat een heerlijke week! Ik heb Chinees afgezworen nadat ik las dat in Chinees eten vetsin zit. Oftewel: E621 mononatriumglutamaat. Google maar is! Niet gek dat je er buikpijn van krijgt. Fijne jaarwisseling!

 20. december 30, 2013 / 23:42

  Klinkt niet verkeerd! Je Chinees taferelen zijn herkenbaar, ik word er altijd ziek van en heb het nu voor goed afgezworen. Dan snoep ik wel kroepoek met satesaus :)

 21. Nadia
  december 31, 2013 / 07:23

  Klinkt wel als een fijne kerst! Afgezien van de Chinese buikpijn dan… Fijn oud en nieuw!

 22. december 31, 2013 / 10:44

  Klinkt als een topweek! Ik heb mijn week lekker in Oostenrijk doorgebracht, wat hou ik toch van skiën!

  Ik hoop dat 2014 een topjaar voor je wordt en ik wens je een fijne jaarwisseling! Ik ga vanavond het jaar eerst inluiden bij een vriendin en dan daarna naar een feestje van een vriend. Zin in!

 23. december 31, 2013 / 14:02

  Leuk om over je kerst te lezen! Volgens mij heb jij echt weer heerlijk gegeten. Hmmm!