2013: Favourite Books

 photo Desktop159.jpg

Het is lang geleden dat ik zoveel boeken las als ik het afgelopen jaar deed. Net als vorig jaar las ik deze zomer 15 boeken voor mijn ‘summer reading’, maar ook naast de summer reading heb ik veel gelezen. Van trashy tot classics. Mijn top 10 heb ik hieronder voor je onder elkaar gezet, klik op de titels om naar de volledige review van het boek te gaan.

10. Megan Abbott – Dare Me

Dit boek is een YA (young adult) boek en het onderwerp is vrij ‘chicklit’ (cheerleaders), maar het boek is duidelijk geen chicklit. Het is spannend en gruwelijk tegelijk.

9. Ian McEwan – Sweet Tooth

Dit boek valt onder de noemer ‘literatuur’, maar het is alles behalve droog en saai. Het boek vertelt het verhaal van de 27-jarige Serena die in de jaren ’70 bij de Britse  MI5 werkt, maar wat geen succes is (dat wordt aan het begin van het boek al duidelijk gemaakt). Waarom ik van de zomer zo van het boek genoot kan ik me slecht herinneren, maar ik weet nog wel dat ik het binnen twee dagen uit had omdat het zo spannend en goed was, dat gevoel heb ik nog steeds, uitleggen waarom ik dat het gevoel toen had kan ik alleen wat minder goed. Gewoon op de leeslijst dus.

8. Jodi – Picoult – The Storyteller

Afschuwelijk verhaal, aangrijpend. Heden en verleden zijn met elkaar verweven. Over Nazi’s, Joden(vervolging), verdriet en berouw. Heel erg mooi.

7. Emma McLaughlin & Nicola Kraus – The First Affair

Dit boek las ik tijdens mijn cruise afgelopen september. Een goed geschreven chicklit luchtig gebaseerd op het verhaal van Monica Lewinski. Je weet dat het hoofdpersonage fout zit, maar je kunt je zomaar voorstellen dat jij precies hetzelfde gedaan zou hebben in haar situatie.

6. Jess Walter – Beautiful Ruins

Ook in Beautiful Ruins worden heden en verleden met elkaar verweven. Het toneel voor het grootste gedeelte van dit boek is een klein dorpje aan de Italiaanse kust. Een heerlijke summer read.

5. Gillian Flynn – Gone Girl

Spannend, creepy en goed. Heel benieuwd naar de film met Ben Affleck die volgend jaar moet verschijnen.

4. Robert Galbraith – The Cuckoo’s Calling

Spannende detective, goed geschreven volledig op de J.K. Rowling-manier, ook al heeft J.K. dit geschreven onder pseudoniem.

3. F. Scott Fitzgerald – The Great Gatsby

Het eerste boek dat ik in 2013 las. Ik kende het verhaal nog niet, wat het een extra fijne ervaring maakte. Ik had al wel Leonardo als Mr. Gatsby in mijn hoofd, dus kon het voor mezelf extra goed visualiseren. Ook al is dit boek in de jaren 20 van de vorige eeuw geschreven, het is makkelijk en vlot leesbaar.

2. John Green – The Fault in our Stars

Huilen, huilen, huilen! Maar ook: lachen, lachen, lachen. Dit is een boek dat je emoties op scherp zet. Niet lezen als je al een emotioneelwrak bent en niet op zoek bent dit nog iets te verergeren, maar anders LEES. NU.

1. Helen Fielding – Bridget Jones: All About The Boy

Sorry mensen, ik ben een chicklit-meisje at heart. Ik weet dat mijn nummer één eigenlijk The Great Gatsby had moeten zijn als ik een heel klein beetje serieus genomen zou willen worden, maar het zit er niet in. Ik heb zo genoten van dit boek van Bridget Jones en dat had ik van te voren niet verwacht. Geen Mr. Darcy? GEEN BRIDGET JONES. Althans, dat was ik voordat ik begon met lezen van mening. Nu weet ik wel beter. Gelezen met een lach en een traan.

Wat waren jouw favoriete boeken die je dit jaar gelezen hebt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. december 29, 2013 / 17:11

  Leuke lijst! Ik heb ze allemaal nog niet gelezen, maar ik ben het meest benieuwd naar Bridget Jones: All About The Boy. Deze moet ik snel maar een keer gaan lezen!

 2. december 29, 2013 / 17:13

  Ik lees te weinig :( Ik ga in 2014 meer lezen! Ik heb in de vakantie wel wat boeken gelezen maar geen WAUW-boeken. Ik ga er eens een paar van jouw lijst aanschaffen!

 3. december 29, 2013 / 17:14

  Ben benieuwd naar Beautiful Ruins en The Storyteller, maar eerst die stapel boeken op m’n nachtkastje wegwerken ;)

 4. december 29, 2013 / 17:21

  The Fault in Our Stars is een prachtig boek, ik heb hem thuis liggen. Wauw, wat mooi.

 5. Thera
  december 29, 2013 / 17:48

  Ooeeeeeeh nummer 1 en 2 helemaal eens. The fault in our stars gisteren in bed uitgelezen, en gehuild, wat ik nooit doe! Bij Bridget eerder van het lachen, leuk stukje weer Annemerel!

 6. december 29, 2013 / 17:49

  The fault in our stars ligt op mijn te lezen stapel :)

 7. december 29, 2013 / 17:55

  Ik ben nu bezig in The Fault In Our Stars, vind het tot nu toe een erg mooi boek.
  Gone Girl lijkt me ook wel wat, wie weet lees ik die hierna.

 8. lonneke
  december 29, 2013 / 18:00

  Oehh heel wat hiervan wil ik ook nog lezen. The fault in our stars was echt geweldig. Heb je toevallig ook een goodreads account?

 9. Lore
  december 29, 2013 / 18:25

  Lees jij altijd je boeken in het Engels? Of bestaat er van deze boeken ook een Nederlandstalige versie?

  • december 29, 2013 / 18:32

   Ik lees vrijwel altijd de Engelse versie van boeken. Als er een Nederlandse versie van het boek is kun je dat zien in de complete review van het boek (die je krijgt door op de link boven de afbeelding te klikken).

   • Lore
    december 30, 2013 / 13:47

    Ok, dankjewel!

 10. december 29, 2013 / 18:41

  The Fault in Our Stars moet ik ook nog steeds lezen…

 11. december 29, 2013 / 19:05

  The Fault in Our Stars staat dit jaar denk ik bovenaan. Verder De Honderdjarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween, The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, The Rosie Project, Lean In, De lijst van al mijn wensen, The Storyteller, en Het hart van alle dingen.

  • december 30, 2013 / 17:12

   Ik ben nu bezig aan ´De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween´, hierna nog het boek van Isa Hoes op mijn nachtkastje. Voorlopig dus nog geen tijd voor bovenstaande lijstje.

 12. december 29, 2013 / 19:46

  Ik wil het boek van The Great Gatsby graag nog eens lezen, want de film vond ik erg leuk! Liever lees ik normaal gesproken wel eerst het boek en kijk ik dan pas de film, maar dat komt niet altijd zo uit haha.

 13. december 29, 2013 / 20:14

  Ik ben benieuwd naar de boeken van John Green!

 14. december 29, 2013 / 22:35

  Bridget Jones heb ik voor kerst gekregen, dus daar ga ik zo snel mogelijk aan beginnen. Ik heb er nog meer zin in door jouw enthousiaste review. Maar ik ga me eerst nog even door het mega dikke eerste deel van Game of Thrones werken. The fault in our stars las ik ook deze zomer en ik vond ‘m ook werkelijk prachtig.

 15. december 29, 2013 / 23:53

  Ik verwachtte “The fault in our stars” op nummer 1! :P Best goed geraden, aangezien hij op nr 2 staat.

 16. december 30, 2013 / 09:08

  Wat een prachtig lijstje! Hier gaan er een paar op mijn boekenlijst :)

 17. december 30, 2013 / 10:28

  Ik wil heel graag The Fault in Our Stars eens lezen.

 18. december 30, 2013 / 11:44

  Het nieuwe boek van Bridget Jones vond ik ook zo geweldig leuk! Heb echt gelachen :)

 19. december 30, 2013 / 15:48

  Echt super leuk dit artikel! Ik heb van dit lijstje alleen The Fault In Our Stars gelezen en dat is denk ik écht mijn favoriete boek ever. Ik heb de rest van de boeken even aan mijn ’to-read’ boeken toegevoegd op Goodreads. Heb jij eigenlijk ook Goodreads? Zo nee, dan is dat misschien leuk om aan te maken :D

 20. december 30, 2013 / 18:54

  Verrassend dat Bridget Jones jouw favoriete boek van dit jaar is :D
  Ik heb zoveel boeken gelezen in 2013 dat ik niet 1 favoriet kan noemen. Ik vond Safe Haven, The Lucky One, The Fault in Our Stars en I heart London denk ik de leuksten.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 21. december 31, 2013 / 09:34

  Thanx voor al je boekeninspiratie! Ik lees dan wel in het NL, gelukkig zijn er van de meesten ook gewoon vertalingen. Er gaan er weer een paar op mijn lijst!

 22. januari 1, 2014 / 11:47

  Lijken me allemaal leuke boeken Annemerel! Ik heb dit jaar schandalig weinig gelezen, maar begin het nu weer helemaal leuk te vinden. Hoop nu, in het nieuwe jaar, weer meer te gaan lezen!