DETOX FEBRUARY: #cutthecrap

 photo detoxfeb.jpg

 

In een strenge detox geloof ik niet. Een week leven op alleen maar sapjes, of erger nog.. alleen maar water, met misschien een beetje citroen? Dat kan volgens mij niet goed zijn. Waar ik wel in geloof, is ‘clean’ eten. Eten zonder chemische toevoegingen, eten dat je nog herkent wanneer het op je bord ligt. Hoe graag ik ook mijn hele leven ‘clean’ wil eten, ik heb zo mijn dipjes en de afgelopen maanden had ik iets te veel dipjes naar mijn smaak. Ik had ook zeker wel mijn goede dagen, zeker de laatste weken, maar nog niet genoeg.

Ik ga een maand lang detoxen en dat betekent niet dat ik een maand lang ga honger lijden.Maar wel: geen autodrop meer op het station, geen zak chips meer voor de TV, geen knakworstjes in bladerdeeg meer als avondeten en al helemaal geen taart meer als ontbijt. Even resetten, even back to basics en dan maar hopen dat het na deze maand allemaal weer net iets meer vanzelf gaat. Dat wanneer ik honger heb, ik kies voor een handje noten in plaats van een zak chips en wanneer ik op het station ben en op mijn trein sta te wachten, kies voor een banaan in plaats van een zakje autodrop bij de Kiosk.

Wanneer je (ik) te lang en te vaak ongezonde keuzes heb gemaakt, smaken gezonde keuzes naar niets. Ik geniet veel meer van een handje noten wanneer ik de rest van de dag gezond eet, dan wanneer ik voor dat handje noten een bak chips heb weggewerkt.

Om over de gezondheidsvoordelen nog maar niet te spreken. Van koolhydraatrijk eten met veel verzadigde vetten word ik lui, krijg ik hoofdpijn en het maakt mijn acné er niet beter op. Kortom: het maakt me op de lange termijn niet gelukkiger, daarnaast komt de marathon van Rotterdam snel dichterbij en gezonde voeding kan dus absoluut geen kwaad.

Waarom in februari en niet gelijk in januari? Nou, omdat februari (gelukkig) maar 28 dagen heeft en januari heeft er 31 (veel te lang), daarnaast heb je in januari veel te veel nieuwjaarsborrels en dergelijke en daar heb je in februari dus geen last van. Ok, in februari heb je dan misschien wel carnaval, maar dat vier ik (gelukkig) niet, daarnaast heb je natuurlijk Valentijn.. maar hé, chocola mag ik sowieso al niet meer. Hoewel je wel zult merken dat ik een aantal recepten al eerder gemaakt heb toen ik nog niet van mijn vermeende chocolade ‘allergie’ afwist en dus recepten maakte met rauwe cacao.

Detox February rules:
– Geen voedsel uit een pakje
– Geen frisdrank
– Geen alcohol
– Geen koffie
– Geen pasta, brood & rijst (snik)
– Geen roodvlees
– Geen melkproducten
– Geen toegevoegde suiker

Wat kun je tijdens Detox February op Annemerel.com verwachten?

– Iedere ochtend om 9.00u een gezond en lekker (detox) recept, gemaakt, getest en geproefd door mij. Een aantal heb ik er al gemaakt (op mijn ‘goede’ dagen in januari), een groot deel moet ik nog verzinnen en maken.
– Iedere zaterdag een update hoe het er bij mij voor staat.
– Random artikelen over gezond eten/leven.
– En natuurlijk alles waarover ik normaal ook altijd al schrijf, alhoewel… recepten van caramel fudge brownies ga ik deze maand maar achterwege laten..

Doen jullie met mij mee? Je hoeft natuurlijk niet net zoals ik te proberen al het ‘slechte’ te mijden, je kunt ook gewoon net iets meer juicen, of af en toe je pasta inwisselen voor een detox recept. Plaats je gezonde recepten op twitter en instagram met de hashtag #detoxfebruary en/of #cutthecrap. Samen slaan we ons er wel doorheen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

84 Reacties

 1. januari 31, 2014 / 12:05

  Ik doe absoluut mee, zo’n extra motivatie had ik nou net nodig. De afgelopen tijd heb ik te veel gesnoept en gesnackt en ik merk het meteen aan mijn lichaam. Een persoonlijk hulpje om al het ongezonde eten uit mijn handen te slaan lijkt me nog handiger maar met wat leuke recepten moet het me vast wel lukken in februari. Leuk idee!

 2. Agnes
  januari 31, 2014 / 12:08

  Veel succes! Ik probeer ook al steeds gezonder te eten, maar zo drastisch als jij het gaat doen is voor mij niet nodig. Je gaat dus ook helemaal geen speltbrood ed eten? En met wat voor meel mag/ga je dan wel koken?

 3. Gina
  januari 31, 2014 / 12:08

  I’m in!

 4. januari 31, 2014 / 12:11

  Zo zwaar! Zou niet zonder brood kunnen hoor. Succes

 5. januari 31, 2014 / 12:21

  Leuk!! En zwaar haha.
  Ben benieuwd naar je artikelen in deze periode :)

 6. januari 31, 2014 / 12:29

  HAHA, dat taart als ontbijt komt me zóóó bekend voor. Mijn moeder begreep nooit hoe ik het weg kreeg. Heerlijk. Blueberry cheesecake, slagroomtaart, appeltaart, ALLE taart! Yes, please! Ik ga helemaal met je meedoen, leuk!

 7. Rianne
  januari 31, 2014 / 12:35

  Leuk! Ik probeer ook zo clean mogelijk te eten, maar ik kan echt niet zonder brood, pasta en dergelijke. Ik sport zo’n 10 uur per week, dus ik heb die koolhydraten echt nodig. Ik vraag me af hoe jij aan voldoende koolhydraten komt om te hardlopen? Of eet je nog wel gewoon aardappelen en verder veel fruit ofzo? Ik ben benieuwd!

  • marleen
   januari 31, 2014 / 12:43

   vraag ik me ook af! in de voorbereiding voor de marathon heeft je lijf super veel koolhydraten nodig! wat ga je nu eten? quinoa, aardappelen, bulgur, spelt, ei-noodles?? :P (alles wat niet onder brood, pasta en rijst valt?)

   • Ellis
    januari 31, 2014 / 13:53

    Yes, vroeg ik me ook af! Wat is er mis met volkoren pasta en zilvervliesrijst? Verder klinkt het verstandig, ben blij dat je niet aan sapkuurtjes oid gaat!

    • januari 31, 2014 / 18:26

     Vraag me ook af wat je dan eet ipv pasta, brood & rijst!

 8. Lotte
  januari 31, 2014 / 12:36

  Als absolute lurker moet ik nu toch echt even reageren, was sowieso van plan om heel de maand februari vega te gaan maar dit is nog beter, I’m in! :)

 9. januari 31, 2014 / 12:39

  Ik wil mee doen! Ik weet alleen niet of ik het zonder pasta redden ga..

 10. januari 31, 2014 / 12:40

  Ik doe mee!

 11. januari 31, 2014 / 12:49

  Hé, wat leuk! Toevallig begin ik 11 februari ook met detoxen. Ik kom zeker bij je langs om te spieken hoe het je vergaat :)

  Ik zie het als een experiment, ben benieuwd hoe min lichaam er op reageert. Het zou fijn zijn als ik minder last van mijn darmen heb en ik ben ook benieuwd naar de effecten op mijn energielevel, huid en haar.

  Succes!

  • februari 1, 2014 / 19:47

   Ik begin maandag !!!! Het is echt nodig bij mij want ik eet gewoon een pak koekjes tegelijk op en wil eens van die drang vanaf ….
   Ik ga de #cutthecrap nog veel gebruiken :-) !!
   Morgen post ik mijn eerste stukje op mijn blog over mijn februari detox.
   Groetjes Julie

 12. januari 31, 2014 / 12:50

  Leuk! Ik ben aan het afvallen en ik hoef nog maar 2 kilo. Maar het schoot niet op de laatste weken (ik doe WeightWatchers) en ik heb toen eens 3 dagen koolhydraatarm gegeten, en gezonde producten. Dus een Drie Dagen Detox haha, resultaat: ik hoef nog maar 0,3kg tot mijn streef! Woei! Ben benieuwd naar jouw receptjes, leuk!

 13. januari 31, 2014 / 12:54

  Ik doe alles al, behalve dat brood, pasta en rijst skippen. Ik zorg er wel voor dat ik bruin brood, volkoren pasta en bruine rijst eet. Dan kan dat volgens mij niet veel kwaad en vezels heeft je lichaam nu eenmaal nodig. Elke ochtend drink ik ook een verse smoothie en ik probeer zo gevarieerd mogelijk te ontbijten, dus toch niet elke dag brood. Favorietje: pannekoekjes van banaan en een roerei met veel groenten! En veeeel soep!

 14. Eef
  januari 31, 2014 / 12:58

  Rauwe cacao lijkt me wel oke hoor, das puur van de cacaobonen
  Chocolade, ook al.is,hij 85%, is wel een bewerkt product en zou ik inderdaad even laten liggen

 15. Denise
  januari 31, 2014 / 13:01

  Jaaaaaa, goed idee. I’m in.
  Ben al beetje begonnen met jouw bananenbrood van de week. In plakjes ingevroren (kan dit?) en ook couscous salade in de vriezer voor healthy lunches op mijn werk. #cutthecrap, eat your heart out. Haha, succes meid! Kijk nu al uit naar je blogs hierover…

 16. januari 31, 2014 / 13:02

  Ben benieuwd naar je recepten! Ik eet al een tijdje gezonder. Niet als goed voornemen of challenge, gewoon omdat ik dat wil :)

 17. januari 31, 2014 / 13:21

  goed ideee :) dit is ook een van mijn voornemens, ik doe mee!
  xo, cheyenne

 18. Manon
  januari 31, 2014 / 13:27

  Hoi Anne, wat bedoel je precies met geen voedsel uit een pakje?
  En even iets heel anders; wat voor medicijnen gebruik jij ivm migraine? Ik heb het sinds een aantal maanden ook en wil binnenkort een afspraak maken met de huisarts, daarom ben ik heel benieuwd wat jij gebruikt. Alvast heel erg bedankt! X

  • Lina
   januari 31, 2014 / 13:45

   Volgensmij bedoelt ze daarmee bijv. kant en klaar eten uit de supermarkt, pakjes liga (om maar een voorbeeld te noemen). Eigenlijk al het eten waar je niet zoveel moeite voor hoeft te doen om het te bereiden (magnetronmaaltijden etc.)

   Maar ik vind dit echt een superleuk idee! Zou je misschien een blogpost kunnen maken met dingen die je dan nog wel mag eten voor bijv. het ontbijt?

 19. januari 31, 2014 / 13:34

  Ik ben benieuwd naar je gezonde recepten. Ik vind het vaak ook erg moeilijk om gezond te eten. Ik hou veel te veel van suiker, zucht. Ik ga ook mijn best doen in februari :)

 20. januari 31, 2014 / 13:37

  Ohhhh, super leuk! Ik ben onwijs benieuwd naar jouw ervaring en alle recepten! Misschien kan je op mijn blog nog inspiratie opdoen voor gezonde, makkelijke maar toch lekkere recepten! :)

  Liefs, Lieke
  liekepolak.blogspot.nl

 21. januari 31, 2014 / 13:59

  Leuk!! Ik ben toevallig vorige week al gestart. En ik voel me fantastisch daardoor!!!

 22. Josine
  januari 31, 2014 / 14:09

  Leuk, ik doe niet mee op de manier hoe jij beschrijft omdat dat niet zo handig is doordat ik nog gewoon naar school ga (of heeft iemand tips om een lunch te maken die makelijk mee te nemen is en voedzaam is) maar een maandje gezonder eten kan geen kwaad!

  • Eef
   januari 31, 2014 / 14:41

   Ik doe de laatste tijd als lunch wat mozzarella balletjes, groene olijven, tomaatjes en wat pesto in een tupperware bakje en neem deze mee. Super lekker :D

   • Josine
    februari 1, 2014 / 13:29

    Dankje! Klinkt heel lekker, ik ga het proberen!

 23. januari 31, 2014 / 14:19

  Wauw, wat een uitdaging! Ik ga hier ook mee aan de slag, maar eh… pasta, brood en rijst helemaal verbannen? Dat gaat mij echt niet lukken hoor! Véél te lekker! hihi

  Veel succes!

  • januari 31, 2014 / 14:20

   Ff totaal ander vraagje tussendoor: hoe krijgen jullie een foto van jezelf zichtbaar bij je reacties? Ik heb zo’n vreemd poppetje…

   • januari 31, 2014 / 14:35

    Ik gok dat dat of je gravatar is (een apart profiel) of dat je het moet instellen bij je bloggerprofiel. Ik zou dat laatste als eerst proberen, en als het dan nog steeds slechts “een plaatje” is, even gravatar aanmaken!

    • januari 31, 2014 / 15:17

     Dank je voor de info DramaQueen! Ik ben aan het puzzelen gegaan :)

 24. januari 31, 2014 / 14:19

  Ik doe mee!! Eten uit pakjes doe ik sowieso al niet meer. Brood hou ik toch al niet zo van, pasta en rijst wordt wel moeilijker.. Alcohol ook bijna niet, nu alleen nog frisdrank laten staan en natuurlijk alle lekkernijen. Moet lukken!!

 25. januari 31, 2014 / 14:32

  Goed initiatief, het is dat ik bijna de hele maand op reis ben en dit voor mij dus onmogelijk is.
  Ben heel benieuwd naar je recepten, want maart gaat voor mij de clean month worden!

  Ik heb de afgelopen weken geen suiker geprobeerd te eten, met een enorme uitbrander van mijn arts. Ondanks dat ik gezond en veel at, heb je een normale hoeveelheid suiker nodig om je lichaam te laten branden. Dus een autodropje is niet verkeerd, een handvol iets te veel van het goede. Daar probeer ik me nu aan te houden. En geen frisdrank en alcohol zijn sowieso niet slecht!

  Mijn snacktip: edamame boontjes. Lekker om warm met een beetje zout te eten bij een dip, of koud in salade of salsa te verwerken. Veel succes!
  (geniet nog even lekker van al dat heerlijke eten op wintersport)

 26. januari 31, 2014 / 14:33

  Ontzettend goed! Ik ben sinds een paar weken heel erg aan het letten op mijn eten, en heb ipv chips en snoep alleen nog maar groenten (komkommer, tomaatjes, worteltjes etc) en fruit gepakt. In eerste instantie merkte ik niets, maar inmiddels voel ik me veel fitter en zelfs blijer. Dat laatste miss alleen omdat ik zo tevreden ben met mezelf, maar dat terzijde ;) Veel succes en ik ben benieuwd naar de recepten!

 27. januari 31, 2014 / 14:34

  Wauw, ik vind het knap dat je dit gaat doen. Ik ben al wel een tijdje wat gezonder aan het eten, maar zo intensief als dit gaat me niet lukken vrees ik!

 28. januari 31, 2014 / 14:37

  Wat goed om dit eens te doen, ik ga het ook proberen! Alhoewel er de komende tijd wel heel veel leuke feestjes in me agenda staan…

 29. januari 31, 2014 / 14:43

  Ik laat eigenlijk al altijd alle ongezonde dingen achterwegen, maar ik mag echt niet zomaar stoppen met brood eten, haha. Ik kijk wel heel erg uit naar je recepten! :D

 30. Anouk
  januari 31, 2014 / 14:46

  ik doe mee! Superplan. Begin maart starten voor mij audities voor dansopleidingen, dus moet ik zo fit mogelijk zijn!
  Ik heb nu alleen wel al 1 jokerdag…maandag is mijn moeder jarig en gaan we eten bij Loetje, lastig om dat te weerstaan!

 31. januari 31, 2014 / 14:48

  Geen brood? Geen pasta? Nooo! En het ergste: Geen koffie?? Dat kan ik echt niet hoor! Wel ben ik al heel goed bezig met het noten eten in plaats van chips. En bij Aldi verkopen ze rijstwafels per 3 verpakt, perfect snackformaat voor onderweg! (maar gezien het woord ‘rijst’ vast weer wat minder clean :P)

 32. Esmee
  januari 31, 2014 / 15:04

  I’m in! Ga het zeker mee proberen, ik was toch al van plan om te gaan detoxen in februari, maar dan ook met de 2b Detox.

 33. Fenna
  januari 31, 2014 / 15:33

  I’m in!

  Ik ben er de afgelopen twee weken ook fanatiek mee bezig geweest. Mijn acne is door het niet meer eten van chocola en niet meer gebruiken van melkproducten zoveel minder geworden. Ik drink alleen nog echte melk in mijn koffie en voorderest gebruik is soya melk. Het werkt super!

 34. januari 31, 2014 / 16:01

  Wow succes! Haha mij gaat dat echt niet lukken.

  Liefs, Mariette

 35. EllaNola
  januari 31, 2014 / 16:15

  Hoe doe je dat dan? Een maand geen brood, pasta en rijst? Eet je dan ook geen speltpasta ofzo? Succes in ieder geval!!

 36. januari 31, 2014 / 16:19

  Leuk! :) ik ga niet helemaal meedoen, maar een beetje gezonder kan wel. Dus: ik kies voor geen frisdrank en niet meer elke avond chocola bij de thee!

 37. januari 31, 2014 / 16:24

  Wow klinkt goed maar als ik kijk naar de dingen die je niet meer mag is het wel veel.. Helaas niet echt te doen voor mij die nog thuis woont met een grote familie. Succes en ik ben benieuwd naar je updates!

  liefs Mireille

 38. Berber
  januari 31, 2014 / 16:25

  Ik doe mee! Ik ben aan het afvallen dus ik hoop dat het werkt :)

 39. januari 31, 2014 / 16:52

  Oh ik hoopte al dat je dat deze februari weer ging doen, ik doe zeker en vast mee!!

 40. januari 31, 2014 / 16:55

  Heel veel succes! Ik ben benieuwd!

 41. januari 31, 2014 / 17:01

  Dit is echt pr-ec-ies wat ik nodig had! Mijn stage is vanaf volgende week weer voorbij. Heel jammer, maar dat betekend wel dat ik vanaf dan weer voor mezelf moet gaan koken. En als ik eerlijk ben, heb ik daar echt heel veel zin in! Eindelijk weer zelf bepalen wat ik eet.. Weer even terug naar gezond!

 42. januari 31, 2014 / 17:03

  Ik heb er bijna een maand Modifast opzitten, dan moet zo’n detoxvrije maand peanuts zijn, zet ‘m op! Overigens werd mijn huid beter van het gebrek aan chips, choco, koekjes e.d. Ben benieuwd naar je recepten :)

 43. januari 31, 2014 / 17:05

  Geen brood, pasta of rijst meer. Poeh, dat vind ik echt heel erg moeilijk. Veel succes. Ik ga je op de voet volgen natuurlijk :)

 44. januari 31, 2014 / 17:08

  Ik doe zeker mee! Was al goed bezig, maar begin nu weer wat slechter te eten dus dit is weer een goede motivatie om door te zetten!

 45. Naomi
  januari 31, 2014 / 17:26

  I’m in! Maar wel met wat kleine aanpassingen.
  – ipv helemaal geen koffie ga ik minderen met koffie
  – ik blijf amandelmelk gebruiken voor m’n havermout
  – alleen in het weekend een glaasje wijn
  – en ik blijf speltbrood, speltpasta en quinoa eten.

  Voor de rest die ik met alle ‘regels’ mee. Dit gaat wel zwaar worden, maar ik moet echt weer gezond gaan leven en van die suikerverslaving afkomen. Ik ben in de maand januari 5 kg aangekomen ipv (zoals de meeste mensen) afgevallen! Time for a big change!

  Ik ben erg benieuwd naar je recepten en gezonde (motivatie) Posts. Leuk dat zoveel mensen meedoen, samen kunnen we het!

  Liefs Naomi

  • februari 1, 2014 / 19:50

   Ik herken dat !!! Ik doe maandag ook mee met de detox !! Daarnet dacht ik nog: “ga me nog nog eens een weekend goed laten gaan en ik at 200gr amandelnoten met chocolade op en een volledig pak vanillewafels” en morgen komen vrienden langs met taart :( ! Het is echt erg, ik eet gewoon alle snoep, koek of chocola tegelijk op en wil echt eens van die drang af vandaar dat ik vanaf maandag ook gewoon mee doe mee de detox van annemerel! Die #cutthecrap zal nog veel aan bod komen bij mij. hihi. Veel succes in ieder geval.
   Groetjes Julie

 46. januari 31, 2014 / 17:45

  Leuk!! Ik ben al een maandje bezig en ga in februari ook gewoon door!

 47. januari 31, 2014 / 17:53

  Mag ik een tip geven betreffende je acne die zo gemakkelijk ontsteekt: geen nachtschade-achtigen zoals tomaat, aubergine en aardappelen. Sowieso veel succes! ;)

 48. Marleen
  januari 31, 2014 / 18:01

  Ik doe mee! Ik kan niet alle regels volgen omdat ik nog thuis woon, maar minder crap kan zeker! Ben als ik het zelf al goed op weg de laatste tijd ;)

  -xxx-

 49. januari 31, 2014 / 18:16

  Dit had ik nodig! Maandag begint ook mijn 15 weken durende schema voor de halve marathon dus februari wordt een top maand! Het gaat voor mij helaas niet 100% lukken want ik kan niet altijd bepalen wat het avond eten is maar ik ga m’n best doen dat x

  • januari 31, 2014 / 18:17

   Oops! …dat zo veel mogelijk te beïnvloeden ;-)

 50. januari 31, 2014 / 18:43

  Oef! Ik dacht dat het een Detox zou worden zoals van de zomer.. dat was goed te doen! Maar dit? Als ik geen pasta, rijst en koffie meer mag, dan blijft er weinig over haha. Wel een goed initiatief! Maar weet niet of ik zou trekken om alles in één keer te laten. Veel succes in ieder geval!

 51. januari 31, 2014 / 19:19

  Klinkt goed! Knal dat je dat wilt gaan doen. Voor mij is het wat te zwaar en aangezien ik nogal enthousiast carnaval vier is het ook niet echt de ideale maand voor mij… Heel veel succes voor jou en iedereen die meedoet!

 52. januari 31, 2014 / 19:31

  Wat ben je toch een inspiratiebron (zegt zij wanneer ze geniet van knakworstjes in bladerdeeg als avondeten). Achja, vanavond mag het nog want vanaf morgen doe ik met je mee! #detoxfebruary #cutthecrap ;)

 53. januari 31, 2014 / 19:36

  YES, ik doe mee! Verhuizing achter de rug dus no more excuses! Kijk er al naar uit je receptjes uit te proberen en je motivatie te lezen!

  <3

 54. Maaike
  januari 31, 2014 / 19:38

  Voor mij deze maand niet! Ga op wintersport en dat eten daar is nou niet het allergezondste haha! Maar wel erg lekker :D Probeer dit sowieso al heel een tijd dus vind het ook niet erg om op wintersport dan een weekje wat minder gezond te eten!

 55. januari 31, 2014 / 19:58

  Het is voor mij wel iets té streng maar ik wil wel met een ‘lichtere’ versie meedoen haha. Ik ben benieuwd naar de recepten en blogs hierover. Healthy lifestyle, food en nog veel meer vind in reuze interessant!

 56. Sabine
  januari 31, 2014 / 20:57

  Ik doe mee! Maar ik neem alleen bij speciale gelegenheden (lees:verjaardagen) iets ‘slecht’. Al wil ik het dan wel beperken tot één ding en niet een handje vol, waar ik vaak toch wel schuldig aan ben. ;’)

  • februari 1, 2014 / 23:12

   Dat vind ik mooi !!! Ik eet meestal vanalles wat als ik éénmaal aan iets ‘slecht’ begin!! Kan het nooit bij 1 hap of 1 koekje of 1 stukje laten, alles moet dan op. Daarom vind ik het wel eens een goed idee om mee te doen met deze uitdading. Gewoon voor mezelf, eens terug clean worden, om dan daarna gewoon suikerbewust te kunnen leven en niet alles in 1 keer op te eten, maar echt te kiezen voor 1 bepaalde zonde :)

 57. januari 31, 2014 / 20:58

  Oh wauw succes! En dan worden het dus 3 updates per dag? Ik ben zelf niet super geïnteresseerd in gezond leven, maar wel benieuwd naar jouw vorderingen.

 58. januari 31, 2014 / 22:14

  Ik doe mee!!! Ik wil sowieso gezonder gaan eten (vakantie is geboekt dus ik MOET dan wel in bikini) en ook om te kijken of dat iets heeft te maken met mijn acnehuid wat ik nu opeens heb :(.

 59. anne
  januari 31, 2014 / 22:21

  leuk initiatief!

  het vergt zoveel ‘mind-power’ eigenlijk :)

  lichamelijk zijn mensen van nature niet bestemd om voorverpakte chemische dingen, granen en geraffineerde suikers te consumeren.

  ik doe mee met de healthy challenge!

 60. januari 31, 2014 / 22:29

  Leuk !!!!! Ik doe mee !!!! Ben ook van plan om vanaf maandag te starten met een ‘detox’, ik eet vrij gezond, maar het kan altijd beter !!! Vooral van die suiker, taartjes, koekjes en chocolade kan ik moeilijk afblijven !!!

 61. willleke
  januari 31, 2014 / 23:29

  Exact wat ik nodig heb, gezonde week achter de rug. (oké net wel eventjes flink gezondigd), maar met jou blogs achter mij gaat de maand februari ook lukken! Super dit,I’m in. (:

 62. Lianne
  januari 31, 2014 / 23:32

  Leuk! Ik blijf nu zeker dagelijks lezen :).
  Toevallig heb ik net havermoutbanaan koekjes gemaakt.
  Een veel simpeler recept bestaat niet denk ik.

  – verwarm de oven op 180 graden
  – prak 1 (rijpe) banaan
  – doe havermout bij de banaan (tot het mengsel plakkerig is en niet van de bakplaat afdruipt)
  (Tip: – laat het mengsel een halfuur intrekken)
  – doe bakpapier op de bakplaat
  – kneed 6 koekjes en doe ze voor 15 minuten in de oven (na 10 minuten kantelen)

  Ik vond ze lekker! Zou wel de tip opvolgen, dat doe ik de volgende keer ook ;).
  Rozijnen en kaneel zou er ook lekker bij zijn denk ik, of cacaopoeder (al had kl dat laatste misschien niet tegen jou moeten zeggen ;-))

 63. februari 1, 2014 / 10:48

  Goed idee! Ik ga er mijn eigen variant van maken :)

 64. Carolien
  februari 1, 2014 / 14:08

  Leuk idee ! Ik ga ook mijn eigen variant bedenken, maar het lijkt me een goed idee! Bij mij wel met het voornemen of wat kilo’s kwijt te raken. Het word alleen niet heel februari, want ik heb weinig in huis waar ik wat mee kan dus ik zal het dit weekend nog even met pakjes moeten doen!

 65. februari 1, 2014 / 17:30

  Ha, toevallig ben ik 3 dagen terug al gestart met deze rules voor mezelf. Ik doe dus mee, extra motivatie kan geen kwaad. Hopen dat je me kunt inspireren om het vol te houden. ;)

 66. februari 2, 2014 / 16:53

  Mag je ook inspringen op dag 3 van februari? Dan heeft hij namelijk nog maar 25 dagen! ;)

  • februari 2, 2014 / 18:56

   haha, ik begin ook op de derde! high five!

 67. Tess
  februari 2, 2014 / 18:14

  Ik ben hier ook al gedeeltelijk mee bezig, dus ik doe lekker mee!

 68. februari 2, 2014 / 18:56

  Ik doe mee, alleen dan vanaf morgen! Maar mag thee dan wel? Dat is ook voorverpakt :$

 69. februari 2, 2014 / 20:01

  Wow heavy hoor! Geen brood zou voor mij nog het moeilijkst zijn. Ik ga vanaf morgen wel koolhydraten minderen. Chicks Love Food had een heel mooi artikel geschreven over wat je naast quinoa nog meer kunt eten

 70. Niels
  februari 4, 2014 / 15:52

  Ligt het aan mij of detoxen alleen vrouwen? Ik zou graag een detox periode inlassen. Maar dan hoe kom ik aan recepten van sapjes en de maaltijden (zoals brood, rijst en pasta vervang maaltijden)

  Hoe doe jij dat Anne? Of andere lezers?!