FOODIE: Chia Pudding

 photo DSC_5545.jpg

Toen ik voor het eerst havermout maakte was ik een beetje bang, ik was bang dat ik het zo vies zou vinden dat ik er van zou moeten overgeven. Havermout associeerde ik met pap en pap associeerde ik met BARF! Goed, we weten allemaal hoe dat afliep, inmiddels gaan er weinig dagen voorbij dat ik niet ontbijt met havermout. Maar hetzelfde als met havermout, had ik ook met chia pudding. Men zei dat het heeeeeer-lijk was, maar ik vond het er maar ranzig uitzien en kon me er niets bij voorstellen. Totdat ik deze week over mijn denkbeeldige drempel heen stapte en het gewoon probeerde. Op dezelfde manier waarop ik mijn havermout maak, met amandelmelk, kaneel, appel en gojibessen. Kon weinig aan mis gaan, toch?! En dat klopte. Het was heerlijk. Lesson learned (once again), probeer het gewoon.

Benodigdheden:
3 eetlepels chiazaad
150 ml (amandel)melk
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel honing
1 appel
2 eetlepels gojibessen

1. Mix het chiazaad met de amandelmelk, kaneel en honing in een bakje en dek dit af. Laat dit ongeveer 2-3 uur in de koelkast staan, beter nog, laat dit de hele nacht in de koelkast staan. Ik weet trouwens dat ik een grote hoeveelheid kaneel gebruik, maar ik ben een klein beetje kaneel verslaafd. Het is net als met suiker, je hebt er steeds meer van nodig ;-). Als jij niet zo’n verslaving hebt kun je natuurlijk altijd minder gebruiken.

2. Haal de chiapudding uit de koelkast en maak het af met stukjes appel en de gojibessen. Of een andere topping natuurlijk: chocolade, noten, incabessen, lijnzaad, kokosrasp of banaan bijvoorbeeld.

Heb jij wel eens chiapudding gemaakt, wat is jouw favoriete combinatie?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

  • Dominique
   maart 6, 2014 / 13:05

   Gelukkig heeft het Voedingscentrum het altijd bij het rechte eind. NOT! Haha.

   Maar ik zat er zelf ook over na te denken dit binnenkort een keer te maken. Ga het nu toch echt een keer doen.

   • Eva
    maart 6, 2014 / 19:04

    Al zit er wel een kern van waarheid is, zo zitten er ook veel antioxidanten in al het ‘super food’ terwijl mensen met kanker antioxidanten moeten vermijden.. ;-)

 1. maart 6, 2014 / 12:08

  Ik doe meestal wat chia en lijnzaad bij m’n overnight oats, superlekker!

 2. Eva
  maart 6, 2014 / 12:10

  Ziet er lekker uit! Misschien ook maar eens proberen..

 3. maart 6, 2014 / 12:13

  Haha ik vind het ook niet zo heel lekker klinken, maar het ziet er wel lekker uit!

 4. maart 6, 2014 / 12:22

  Dit lijkt me erg lekker!

 5. maart 6, 2014 / 12:24

  Ik heb het nog nooit gemaakt, maar lijkt me erg lekker!

 6. maart 6, 2014 / 12:26

  Het klinkt erg lekker, en afgezien van dat grijzige ziet het er ook wel lekker uit. Toch maar eens proberen dan!

 7. maart 6, 2014 / 12:27

  Ik zweer ook bij havermout! Gister at ik het zelfs twee keer op een dag. Ideaal krachtvoer ook voor een lange run! Misschien dat ik chiapudding ook eens ga proberen alleen zou het ook alleen met water kunnen ipv melk? Havermout eet ik ook gekookt in water..

 8. Julia
  maart 6, 2014 / 12:38

  Eet je dat dan als ontbijt? Want in vergelijking met een bak havermout lijkt dit me vrij weinig eigenlijk.

 9. maart 6, 2014 / 12:38

  Ik had er zelfs nog nooit van gehoord maar ik vind het er niet vies uit zien (terwijl ik dat met havermout wel heb ;))

 10. maart 6, 2014 / 12:39

  Het klinkt alsof ’t het proberen waard is, maar dat dacht ik ook van havermout en dat vind ik dus echt niet te vreten. Ik ben dan ook wel vooral opgevoed met brood, brood en nog meer brood. Dus alles dat anders is dan brood moet ik nog ontdekken en met havermout was dat dus niet zo’n succes.

 11. Nadia
  maart 6, 2014 / 13:19

  Ik haD het nog nooit gemaakt maar er wel veel over Gelezen dus heb het gelijk uitgeprobeerd, het staat nu in de koelkast!

 12. maart 6, 2014 / 13:53

  Oh dit kende ik nog niet, lijkt me best interessant om te proberen!

 13. Irene
  maart 6, 2014 / 14:46

  Rens kroes had ook een keertje een lekkere chiazaden pudding. Met amandelmelk en banaan.

 14. maart 6, 2014 / 19:49

  Het ziet er echt heel onsmakelijk uit haha. Ik moet eerst een havermout lekker gaan vinden, maar of dat ooit lukt…

  • Melanie
   maart 7, 2014 / 00:04

   Ligt het aan de structuur dat je het niet lekker vind? Dan is het wel een idee om een mugcake (havermout uit de oven) of baked oatmeal te maken.. Dan word het knapperig en krijg je echt een soort taartje/koek :)

 15. maart 6, 2014 / 21:44

  Met havermout had ik hetzelfde dus misschien moet ik dit ook maar eens proberen!

 16. maart 6, 2014 / 22:06

  Haha leuk om te horen dat je ook kaneelverslaafd bent, net als ik! Ik doe ook echt teveel kaneel in mijn superfood receptjes. Chia pudding wilde ik ook al een tijdje maken. Ik denk dat ik ‘m straks even klaarzet voor morgen. X

 17. Melanie
  maart 7, 2014 / 00:02

  Ik vind chocolade chiapudding altijd lekker, gewoon een beetje raw cacao poeder door bv je amandelmelk of door kokosmelk is nog lekkerder.. Ik vind alleen dat chia een stuk minder vult dan havermout, maar ik had nog pompoen over en heb nu een variant gemaakt die heel lekker dik is en goed vult! Check de site: http://www.edibleperspective.com/ staan super veel lekkere recepten op trouwens, maar ik maakte de vegan chia pumpkin pudding.. Hij staat niet in de receptenlijst maar als je zoekt op: vanilla bean chai spice pudding dan vind je m wel :)

 18. maart 7, 2014 / 09:42

  Ik heb het een tijd geleden een paar keer gemaakt. Ik vind het wel lekker, maar moet altijd wennen aan de structuur. Havermout blijft dus favoriet of overnight oats haha.

 19. maart 7, 2014 / 11:34

  Ziet er lekker uit, en super gezond :)!

 20. maart 7, 2014 / 14:19

  Zo gezegd, zo gedaan. Gisteravond klaargezet en hem nu aan het eten. Hij valt me toch een beetje tegen, want ik heb alsnog de neiging om alle zaadjes kapot te willen bijten :(
  De smaak is wel lekker: kaneel, kaneel en nog eens kaneel, haha! X

 21. Jacqueline
  maart 11, 2014 / 08:43

  Wow, heb het vanochtend eindelijk gemaakt. Nou ja, gisteravond natuurlijk en vanochtend als topping appel, kokosrasp en een beetje cacao nibs….DIT IS LEKKER!!! Wow, en goed voedzaam ook….kaneel kan idd ietsje minder maar ja, wel een perfecte combi met kokos en appel, jummie!!!!
  Dankjewel voor het leuke recept!