DETOX FEBRUARY: #2

 photo RecentlyUpdated385.jpg

De eerste week detoxen zit er op en ik zal er maar geen doekjes omwinden, het viel niet altijd mee. Helaas. Ik heb het mezelf dan ook niet makkelijk gemaakt door op de laatste twee dagen van mijn wintersport te beginnen. Maar ook de rest van de week was niet erg makkelijk. Ik had het drukker dan normaal, ik ging twee keer uit eten en had twee verjaardagen. Ik zal niet liegen, 100% heb ik me niet aan mijn voornemens gehouden, maar voor 95% ging het goed.

Zaterdag
Ontbijten op wintersport doe ik altijd met broodjes en scrambled eggs. Gelukkig heb ze speltbrood bij de bakker (niet zo lekker helaas, één harde bonk brood) en staan eieren niet in mijn verboden lijst. Tot zover gaat het goed. Om half elf heb ik het moeilijk als iedereen warme chocolademelk drinkt en ik met mijn groene thee zit, maar die chocolademelk mag ik sowieso niet drinken. Bij de lunch gaat het een klein beetje fout, ik eet kaiserschmarrn en ik weet niet wat er allemaal in zit, maar!!!!! Vlak voordat er poedersuiker overheen gestrooid wordt grijp ik en zeg ik ‘Ohne zucker bitte’. Ja, we zijn het nog niet helemaal vergeten. Na de lunch krijg ik migraine en eigenlijk eet ik de rest van de dag niks meer.

Zondag
We ontbijten in een hotel met een super uitgebreid ontbijt, ik ga vooral voor eieren en eet wat fruit. Ik ben nog steeds niet helemaal de oude. Onderweg eet iedereen een pizzabroodje, ik ben nog steeds misselijk dus kom niet in de verleiding. ’s Avonds bestellen we Chinees, maar ik houd het bij een bouillon met gestoomde dimsums. Het zal wel niet 100% OK zijn, maar ik heb geen energie meer om naar de supermarkt te gaan en eten te halen.

Maandag
Voor mijn 22,5 kilometer eet ik een bak havermout, erna geniet ik van banaantjes en lunch ik met een salade met kip. Ik bak een bananenbrood zodat ik de rest van de week een verantwoord tussendoortje heb. ’s Middags krijg ik trek in zoetigheid en eet ik een mix van incabessen, gojibessen en moeibeien. ’s Avonds maakt mijn vriend een heerlijke salade.

Dinsdag
Dinsdag had ik het moeilijk op kantoor, ik ben niet de fout in gegaan, maar ik was zo stom om vier grote milkarepen mee te nemen uit Oostenrijk die ik zelf nog niet geproefd had. Waarom ik ze dan toch meenam, cadeautje voor op kantoor. Het was erg lastig om ze zelf ook niet te proberen. ’s Avonds ging ik uit eten met Carlissa. Van te voren was ik bang dat er niets voor mij zou zijn, maar ik koos voor Edamame boontjes en een salade met mandarijn en kip waar niets in zat dat ik niet mocht eten. Prima. Toen ik in de rij bij Starbucks stond (van plan om te cheaten met een grote caramel macchiato) bestelde ik uiteindelijk toch Groene Thee.

Woensdag
Ook woensdag ontbeet ik met havermout, absoluut geen slecht begin van de dag, ik at wat bananenbrood, maakte spiegeleieren met een groene salade als lunch en ging vervolgens naar een persevenement. Persevenementen zijn verraderlijk, want ze hebben daar vaak de meest lekkere hapjes. Gelukkig was mijn collega Tess er ook en zij was ook bezig met een detox, een beetje sociale controle kan geen kwaad. Ik koos niet voor de limonade van Belvoire maar voor een kopje thee en ging later op de middag niet voor de broodjes, maar voor de olijven en tomaten. Ik had weer een Caramel Macchiato craving, maar toen ik eenmaal aan de beurt was bij Starbucks koos ik toch weer voor Groene Thee. Mijn mond is slimmer dan mijn hoofd. Toen ik ’s Avonds thuis kwam stond mijn vriend een quinoa salade te maken, heel fijn om 1. een vriend te hebben die kookt en 2. een vriend die met je meedoet als je gezond probeert te eten. Toen ik later op de avond trek kreeg in zoetigheid bakte ik een ananas in limoen, honing en five spices.

Donderdag
Ik vergeet mijn lunch op kantoor en moet dus iets gaan halen. Uiteindelijk worden het speltbolletjes en een soepje van Foodware. Zo fijn dat je in Amsterdam overal gezond eten kunt halen. Het is nog geen New York, maar je bent in Amsterdam in ieder geval minder gehandicapt dan in Den Haag, wanneer je gezond probeert te eten. ’s Avonds heb ik de verjaardag van mijn vader, ik kom om half acht thuis, drop mijn tas in de hoek, pak mijn lunch uit de koelkast en race naar mijn ouders. Zij eten pasta, ik eet mijn quinoasalade (restje van de avond ervoor). Daarna wordt er taart gegeten en ik hang bijna met mijn tong in de taart van mijn broertje. Gelukkig heeft mijn moeder ook aan mij gedacht en heeft ze bij de bakker speltkoekjes gekocht die op een natuurlijke manier gezoet zijn. Ik weet verder niet wat er in zat, maar ze smaakten op dat moment als een geschenk uit de hemel.

Vrijdag
Vrijdag ga ik als een zombie naar mijn werk, ik ben zo moe. Weer sta ik in de rij bij Starbucks klaar om een Caramel Macchiato te bestellen, weer kies ik voor groene thee. Inmiddels zie ik het voordeel van thee ten opzichte van koffie wel in.. met mijn thee doe ik minstens tot Haarlem, mijn koffie zou al op zijn voordat we het station zijn uitgereden. Maar goed, normaal bestel ik ’s ochtends eigenlijk nooit koffie bij Starbucks, dus het is toch weer een onnodige uitgave. Volgende keer neem ik maar gewoon thee van thuis mee. Ik ben alweer mijn lunch vergeten en het regent zo hard! Tijdens de lunch eet ik daarom alleen maar droge speltcrackers. Stom, want als ik op het station kom heb ik het idee dat ik kapot aan het gaan ben en dan maak ik mijn grootste fout van heel de week, bij de AH To Go koop ik een caramel hazelnoot koek. Oeps. Gelukkig geniet ik van iedere hap en voel ik me na het eten van de koek niet erg schuldig, sterker nog, ik voel me beter. Stukken beter. ’s Avonds ga ik uit eten bij de Italiaan voor mijn oma’s verjaardag. Gelukkig kan ik me aan mijn dieet houden. Ik eet een carpaccio van vis vooraf, eet zeebaars met gestoomde groenten als hoofdgerecht en neem aardbeitjes toe.

Goed, wat hebben we van deze week geleerd?
– Plannen is belangrijk.
– Vermoeidheid en goed eten gaat niet altijd samen.
– Een goede lunch is (net als een goed ontbijt) heel erg belangrijk voor de rest van de dag.
– Je kunt in veel restaurants prima bewuste keuzes maken.

Mijn plannen voor aankomende week?
– Beter plannen
– ’s Avonds iets eerder slapen zodat ik overdag minder vermoeid ben en dus betere keuzes kan maken.

Ik heb er zin in, nu ga ik écht beginnen.

Hoe is het bij jullie afgelopen week gegaan? Onder #cutthecrap en #detoxfebruary heb ik op Instagram al heel veel lekker en gezond eten voorbij zien komen! Good job ladies!!! Hou vol! We can do this.

Liefs,
Annemerel

Delen:

40 Reacties

 1. februari 8, 2014 / 12:34

  Wat leuk om te lezen! Het is ook helemaal niet erg om af en toe te cheaten, als je je er beter door voelt?! Heerlijk zo’n kokende vriend, haha!

 2. Charlotte
  februari 8, 2014 / 12:35

  De eerste week is altijd moeilijk. Zeker omdat je lichaam minder suiker binnenkrijgt dus daar zal je je ook wel moe door voelen (en misschien hoofdpijn? Dat heb ik altijd wel na een zoete periode en dan stukken minder). Maar je doet het echt super!

 3. februari 8, 2014 / 12:45

  Voor een eerste week vind ik dat je het super goed gedaan hebt. Een keertje zondigen kan geen kwaad toch?

 4. februari 8, 2014 / 12:49

  Echt heel knap van je, ook al cheat je af en toe, je eet zo gezond.

  Veel succes voor komende week!

 5. februari 8, 2014 / 12:55

  Knap dat je het toch nog zo goed volhoud! De komende weken gaat het hopelijk alleen maar beter.

 6. Chantal
  februari 8, 2014 / 12:57

  Wow ik vind het juist een hele goede week van je! Je hebt maar 1x ‘gecheat’ joh!

 7. februari 8, 2014 / 13:01

  Ik vind je recepten inspirerend!

 8. februari 8, 2014 / 13:01

  Wauw goed bezig! <3

 9. februari 8, 2014 / 13:04

  Leuk overzicht Annemerel! Zoals ik op mijn blog al schreef begin ik wat later. Bij m’n ouders is het niet echt makkelijk om mee te doen, maar zodra ik weer op kamers zit ga ik dan ook echt beginnen!
  Gelukkig eten wij s’avonds steeds vaker gezonde salades (1x aten wij de salade met zalm van jou recept ;)) waardoor ik al een klein beetje in het ritme kom. Vanaf vanavond kan ik ook weer mijn over night oats maken voor mijn ontbijtjes. Mijn moeder heeft nu de amandelmelk van alpro gekocht, maar ik weet dat deze toch nog vol zit met suikers.. Heb jij een beter idee?

  Liefs!

 10. februari 8, 2014 / 13:08

  Cut the crap was bij mij meer in with de crap deze week, maar ja ik was wel op vakantie….:)

 11. februari 8, 2014 / 13:10

  Leuk om te lezen! Ik vind het maar knap van je hoor, respect :). Succes met de nieuwe week!

 12. februari 8, 2014 / 13:11

  al het lekkers gaan verbieden maakt het alleen maar moeilijker! een of twee keer per week een verrassing voor jezelf, lekker toch! klinkt in ieder geval wel al als een goed begin, succes verder! ik heb voor de komende weken in ieder geval een paar van je recepten op de planning staan :D
  xo, cheyenne

 13. Melissa
  februari 8, 2014 / 13:25

  Echt knap dat je er zo goed mee bezig bent! Zelf probeer ik ook steeds gezonder te eten en wat meer de koekjes links te laten liggen, erg moeilijk maar met doorzettingsvermogen en andere gezonde hapjes kom je er wel! Je gerechten zien er altijd heerlijk uit, keep up the good work! :)

 14. februari 8, 2014 / 13:45

  Wat knap dat je dit volhoudt. Ik zou de hele dag alleen nog maar aan zoetigheden en andere slechte dingen denken. Ik hoop dat de detox uiteindelijk ook echt effect heeft op je gezondheid. Veel succes nog en blijf maar doorkomn met die gezonde receptjes ;)

 15. Yvonne
  februari 8, 2014 / 13:49

  Ik ben heel benieuwd waar jij/jullie de borden welke op de foto staan hebben gekocht? Ik vind ze erg mooi! Graag zou ik een reactie krijgen! Alvast super bedankt :)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2014 / 13:54

   Hi Yvonne ze zijn van het Jamie Oliver servies van de Albert Heijn!

   • Yvonne
    februari 8, 2014 / 14:06

    Top! Dank je wel. Heel mooi. Ze zijn wel echt wit toch?!

    • Annemerel
     Auteur
     februari 8, 2014 / 16:07

     Niet spierwit, maar ook niet roomwit. Een beetje ‘oud wit’.

 16. februari 8, 2014 / 13:51

  Ik vind het echt super knap hoe jij je aan het schema houd. Misschien niet perfect maar wel super knap!

 17. februari 8, 2014 / 14:18

  Goed bezig!! Al je eten ziet er ook echt lekker uit! Ik wil dit ook!

 18. februari 8, 2014 / 14:27

  Ik vind het knap dat je het zo goed volhoud! Die ene koek of die reep Milka is dan nog niet zo erg hoor vind ik. En je geniet er dan wel meer van dan ik meestal doe denk ik! Ik schrans ‘m naar binnen en dan vraag ik me soms zelfs af hoe ’t nou eigenlijk smaakte, haha.

  Succes! :)

 19. februari 8, 2014 / 14:38

  Ik vind dat je het echt heel erg goed volhoudt hoor, ga zo door!

 20. februari 8, 2014 / 15:06

  Knap hoor! Zelf eten mee nemen is inderdaad een must om niet makkelijk in de verleiding te komen. Succes!

 21. februari 8, 2014 / 15:59

  Ik kan me voorstellen dat de eerste week het zwaarste is omdat je er dan ook nog echt in moet komen. Toch heel knap hoor, zet hem op! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 22. februari 8, 2014 / 16:58

  Ik vind het altijd zo moeilijk om gezond te snacken…

 23. februari 8, 2014 / 17:26

  Goed bezig! Bij mij ging het van de week eigenlijk ook heel erg goed. Tot ik één keer op mijn werk een klein stukje taart mee at. Ook zo’n zwakte moment. Maar verder gaat het echt super!

 24. februari 8, 2014 / 17:43

  Goed plannen is inderdaad erg belangrijk! Als je moe bent, of even geen inspiratie hebt voor gezonde voeding, is de verleiding super groot om ‘slecht’ te gaan eten!

 25. februari 8, 2014 / 17:52

  Goed bezig!

 26. Merel
  februari 8, 2014 / 18:15

  Goed bezig! Ik doe ook een kleine poging zo clean mogelijk te eten maar ik kan de verleiding niet altijd weerstaan.

  Ik vroeg me af: waar in Den Haag kun je lekkere juices en smoothies kopen? Ik ken de hofstad niet heel goed, maar kom er elke week voor onderzoek en het is me tot op heden niet gelukt om een beetje centraal een lekker groen monster te vinden. Terwijl dat de dagen bij uitstek zijn dat ik ze crave.

  Succes nog even! Gelukkig is februari wat daagjes korter ;)

 27. Olga
  februari 8, 2014 / 18:24

  Blijkt opeens dat je allergisch bent voor eieren of zo en dat je daardoor last hebt van je darm, wie weet?

 28. februari 8, 2014 / 19:37

  Nou voor je eerste week vind ik het super goed hoor! Ik zou sowieso al 3x gezwicht zijn haha. Zeker ze chocoladerepen uit Oostenrijk….En één echte cheat mag wel vind ik hoor, zo hou je het ook beter vol!

 29. februari 8, 2014 / 22:32

  Knap hoe je het doet hoor! Je recepten zijn super inspirerend, so keep ‘m coming ;)

 30. februari 9, 2014 / 08:58

  Yay Annemerel, wat ga je goed! Respect!

 31. Rita
  februari 9, 2014 / 11:15

  Wat goed Annemerel! Ik keek al een paar dagen uit naar deze update. Was zo benieuwd hoe het allemaal bij jou ging. Ik doe ook mee met je challenge, maar wel op mijn eigen manier. Zo heb ik sinds 1 februari echt alle chocolade, snoep, koekjes, taartjes en chips verbannen, maar mag ik van mezelf echt wel een keer pasta en kaas eten. Good luck, you can do this :)

 32. februari 9, 2014 / 18:59

  Die gebakken ananas ziet er heerlijk uit!

 33. februari 9, 2014 / 23:10

  Het is heel goed gegaan in vergelijking met afgelopen weken maar het kan nog beter! Ik moest er denk ik gewoon even inkomen ;-). Succes allemaal!

 34. Margot
  februari 10, 2014 / 08:38

  Vermoeidheid is voor mij ook altijd een lastige… Dagen dat ik echt heel moe ben heb ik de neiging om van alles te eten en alle onmogelijke combinaties door elkaar. Geen idee hoe dat komt…

  Voornemen voor deze week: zo min mogelijk tussendoortjes eten! Gewoon mij aan mijn maaltijden houden! Ik ga ook niet voor gezonde tussendoortjes want om den duur wordt het toch weer een ongezond tussendoortje. Gewoon eens afleren van tussendoor te eten!

 35. februari 10, 2014 / 11:45

  Gezien alle verleidingen die je bent tegengekomen heb je het erg goed gedaan lijkt me! En die cravings naar zoetigheid komen heel bekend voor. Succes deze week!

 36. februari 10, 2014 / 13:54

  Die foto rechtsboven… welk gerecht is dat?
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 37. februari 10, 2014 / 17:08

  Ik doe ook heerlijk mee en het motiveert me om de hashtags te checken voor maaltijdideetjes! Ik wou mijn maaltijden ook wat beter bijhouden om dan een dagboekje te kunnen posten maar ik ben helaas een beetje gefaald, ik begin er opnieuw mee :-D

  <3