HEALTH: Migraine & Sugar is the Antichrist!

Photobucket

Het is me afgelopen week eventjes extreem duidelijk geworden waar mijn migraine vandaan komt. Ik wist het eigenlijk al, niet voor niets hield ik vorig jaar een suikervrije maand en leefde ik het half jaar daarna ook nog vrijwel ’toegevoegde suikerloos’. Hoofdpijn kwam bijna niet meer voor en migraine heb ik vrijwel niet meer gehad. Toen ik weer suiker ging eten ging dat geleidelijk en mijn hoofdpijn kwam dan ook geleidelijk steeds vaker terug.

Woensdag barstte de bom. Reden: twee cupcakes met niet alleen heel veel botersuikercreme, maar ook kleurstof. Nu heeft mijn moeder mij altijd van de kleurstoffen af geprobeerd te houden. Ik mocht geen smarties, als er iets erg is als zesjarige is een verbod op smarties. Maar nu weet ik dus 100% zeker waarvoor dat goed was.

Na één cupcake begon het al, het gevoel alsof mijn hoofd ‘vol’ zat. Ik dacht het nog even op te kunnen lossen met een rondje om de gracht, maar het mocht niet baten. Op een gegeven moment kwam ik op het geniale plan om nog een cupcake te eten, misschien had ik dat wel nodig(?) ik geef de toen al aanwezige migraine de schuld van deze idiote gedachte. Goed, een half uur later begonnen de letters te dansen op mijn scherm, ik kon mijn ogen slechts met heel veel moeite openhouden, ze voelde zo zwaar en zo voelde ook mijn hoofd.

To make matters worse, ik werd misselijk. Met alle smerige gevolgen van dien. Even later begon de buikkramp en de smerige gevolgen die daarbij horen. Ondertussen was ik nog steeds van plan om mijn artikel af te schrijven, het was inmiddels 17.00u, maar ik had iets in mijn hoofd zitten en het moest eruit. Ik weet niet hoe ik de tekst er nog uit heb gekregen, maar het is gelukt.

Toen maar rennen naar de trein, die ik natuurlijk niet kon vinden. Zo gaan die dingen nu eenmaal. Mijn trein reed niet, een andere trein zat helemaal vol (en kon ik dus niet in zitten) en no way josé dat ik met die hoofdpijn kon staan. Maar aan de andere kant, bibberend over het station ijsberen wachtend op een volgende trein, dat zag ik mezelf ook niet doen. Er kwam weer een geniaal plan door in mijn hoofd. Ik had vet nodig en zout. Even later zat ik aan een saucijzenbroodje en een broodje kroket. Dat was eigenlijk nog niet zo’n heel gek idee, want het leek zelf iets te helpen.

Ik besloot toch maar te staan in de trein, die ook nog eens vijftien minuten vertraging had. Ik had echt het gevoel van ‘just kill me now‘. Een uurtje later in de tram kwam de misselijkheid terug en was ik genoodzaakt halverwege uit te stappen, omdat ik het niet zo zag zitten de tram te bevuilen met een uitgekauwd saucijzenbroodje en kroket. Ik weet niet hoe ik thuis gekomen ben, maar ik werd de volgende ochtend toch echt om 6.00u wakker (een half uur voor de wekker). Ik had mijn kleding nog aan, mijn make-up zat overal, maar… ik voelde me fris, helder en ready to kick some serious ass.

Dat is dus het mooie van ‘mijn’ migraine. Tijdens een aanval word ik knettergek, maar als ik de volgende ochtend wakker word voel ik me vaak beter dan dat ik me in weken gevoeld heb. Ik zou bijna zeggen, LOVE IT!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

17 Reacties

 1. februari 3, 2012 / 12:33

  Herkenbaar, en dan vooral dat trein stuk, ik heb dat ook een keer gehad, misselijk van de migraine, ben toen uitgestapt en sneaky ergens achter een bosje moest ik overgeven. Ben trouwens wel vaker misselijk van de migraine en I hate it! Ik heb vaak migraine door stress, als ik met veel verschillende mensen heb gepraat de hele dag en soms ook door chocolade (denk ik). Gelukkig helpen mijn migraine medicijnen meestal wel.

 2. februari 3, 2012 / 13:06

  Ik heb hetzelfde, maar niet alleen met suiker ook met zuivel producten =( Laat ik ze staan voel ik me goed (en heb ik een zuivere huid!), eet ik het weer krijg ik allemaal kwaaltjes en puistjes bah. Heb je trouwens al “Feed your Face” gekocht/gelezen? =)

 3. nettelie
  februari 3, 2012 / 13:25

  klinkt heel naar, maar suiker is inderdaad een grote boosdoener, net als zuivel. en er zit een erg grote kans in dat je acne daar ook van komt, wat je dermatoloog ook moge beweren ;-)

 4. februari 3, 2012 / 14:15

  Wat een verhaal. Het lijkt me echt super rot. Voor jou dus geen cupcakes meer ;-)

 5. februari 3, 2012 / 15:45

  heel erg vervelend, succes ermee hé!

 6. Mariët
  februari 3, 2012 / 16:36

  Ik kan ook niet tegen suiker en zuivelproducten, terwijl ik het nou juist zo lekker vind…

 7. februari 3, 2012 / 16:48

  Pfoeh, ik heb de laatste tijd ook weer steeds vaker last van migraine. Zo rot!

 8. februari 3, 2012 / 17:19

  Oh wat naar! Migraine lijkt me zo’n vreselijk gevoel. Hoofdpijn is echt een rottige pijn, laat staan als je er ook nog misselijk bij bent. Wel zonde dat dat komt van suiker en kleurstoffen. :(

 9. Marthe
  februari 3, 2012 / 17:21

  Ik heb zelf ook migraine (met aura) en las laatst ergens dat een kopje gemberthee (dagelijks een kopje, denk ik) de migraine weg kan houden. Meteen ginger/orange thee bij de AH gehaald, is natuurlijk het proberen waard!

 10. Carline
  februari 3, 2012 / 17:49

  @Marthe: als je dat wilt uittesten zou ik het met echte gember thee doen, dit maak je door een stukje verse gember (+-1 cm) af te snijden en een minuut of 10 in water te koken. erg gezond en werkt tevens geweldig tegen misselijkheid. ik denk dat ze dat meer bedoelen.. het smaakt ook oké :)

 11. februari 3, 2012 / 17:53

  Dus nu maar weer zonder suiker? Ik mocht vroeger ook nooit smarties, en mijn moeder is nog steeds anti-E-nummers etc.

 12. Maureen
  februari 3, 2012 / 21:58

  Mee eens met Carline, ik doe zelf wel eens een stukje gember in een kopje groene thee. Werkt heel goed om te concentreren als alternatief voor koffie (met caramelsiroop ;-))

 13. februari 4, 2012 / 01:03

  Oh bizar. Wat vervelend!

 14. februari 4, 2012 / 20:22

  Oh, wat vervelend! Suiker kan (helaas) echt evil zijn.

 15. YY
  februari 5, 2012 / 09:44

  Bij de Chinese toko’s verkopen ze ook deze besjes, stukken goedkoper!

 16. Marthe
  februari 5, 2012 / 19:06

  Ik weet niet of de werking van gember veel verandert wanneer het verwerkt wordt. Misschien kan thee van de AH ook, ipv van een stukje verse gember (is namelijk wel een stuk goedkoper..), of een potje met van die gemberbolletjes?

 17. Renske
  februari 5, 2012 / 23:28

  Wat verschrikkelijk om zo in de trein te moeten zitten:( Wat zul je je ellendig gevoeld hebben. Goed dat je weet waardoor die migraine komt, zodat je hem een volgende keer kunt voorkomen.
  Heb je elke keer bij het eten van cakejes ed (macaroons ook?) dat je zo’n aanval krijgt?