DEAR DIARY: Christmas Eve

Kerstavond met mijn ouders, broertje en zusje. Een traditie die ik hoop nog heel lang in stand te kunnen houden. Dit jaar lag er een extra wintersportvakantie onder de kerstboom en dus geen cadeautjes. Althans, dat was de afspraak. Ik wilde wel cadeautjes kopen, gewoon, omdat ik het leuk vind om cadeautjes uit te delen. Mijn zusje gaf ik het boek van Lo van The HillsThe Lo Down‘ (omdat ze fan is van Lo en ik het boek zelf ook graag wil lezen, haha) en prachtige knalroze glitternagellak van O.P.I. (stiekem ook omdat ik die zelf graag een keer wil gebruiken). Ook mijn moeder kreeg cadeau’s die mij ook wel goed van pas komen, lekkere spulletjes van Rituals. Hoewel ik niet meer thuis woon, ben ik er nog heel vaak, dus ja, mijn moeders spullen zijn niet altijd helemaal veilig. Voor mijn broertje een boek (standaard) en mijn vader wijn-glaswerk (ook standaard). Mijn cadeautjes waren verpakt in het meest vreselijke glitterpapier. Het glitterde zo, dat plakband niet bleef plakken, dus kocht ik roze plakband wat ik rondom deed, zodat ik het uiteinde van het plakband weer op plakband kon plakken, begrijpen jullie hem nog. Het hele huis (dat van mij en dat van mijn ouders) ligt inmiddels onder de glitter.

Haalde mijn broertje ineens een tekening uit zijn zak die hij zelf getekend had. Hij was nog niet helemaal af, maar dat was nog even een projectje. Voor nu moest ik het even doen met het opgevouwen A4’tje uit zijn broekzak. Maar wauw, ik ben er zo blij mee. Hij is goe-oed! Van mama kreeg ik alsnog een hele mooie armband (omdat ze het zo zielig vond dat ik geen cadeau kreeg), beeldmateriaal volgt spoedig. We luisterden naar de CD van Smiths & Burrows (mijn moeders kerstcadeautje aan haarzelf), we aten GEEN fingerfood (waar ik mijn ouders heel erg dankbaar voor ben, want daar eet ik altijd zoveel van dat mijn kerstdiner een stuk minder goed smaakt) en om 20.00u kwam de kalkoen op tafel.

Zoals gewoonlijk was de ‘stuffing‘ het best, maar de wildbouillon van mijn moeder was ook heel erg goed gelukt en het vlees van de kalkoen zelf was ook perfect. Onder het eten probeerde ik het hoofdstuk over de kalkoenen in Eating Animals heel erg hard te vergeten. We aten boontjes met spek, perziken op sap, aardappelkroketjes en twisterfrietjes. Het was heer-lijk. Het toetje sloegen we allemaal over, maar bij de thee aten we chocolade truffels.

Ik hou van Kerstmis.. En mijn familie.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

9 Reacties

 1. Manon
  december 25, 2011 / 18:03

  leuk geschreven! Die tekening van je broertje is echt superknap gemaakt, ik ben benieuwd naar je armband. :D

 2. december 25, 2011 / 19:13

  Die tekening ziet er inderdaad al heel mooi uit… en wat goed dat je aan Eating Animals dacht (ik snap wel dat je het probeerde te vergeten hoor..) Heb je het hele boek gelezen?

 3. december 25, 2011 / 21:17

  Wauw wat een zalige kerstavond, die tekening is echt onwijs gaaf.. :D

 4. december 25, 2011 / 21:58

  klinkt als een hele gezellige avond zeg…!

 5. december 25, 2011 / 22:24

  Die tekening van je broertje is echt prachtig! En hij is nog niet eens af, echt, hij heeft talent!

 6. december 26, 2011 / 12:00

  Leuk artikel! Heerlijk kerstsfeertje zo te lezen en zien. Fijne 2e Kerstdag!

 7. Iris
  december 26, 2011 / 13:03

  Hey Annemerel, wat ik me eigenlijk altijd afvraag: is er een reden dat je eigenlijk bijna nooit iets over je vriend schrijft? Wil hij graag privé blijven? Want ik neem aan dat hij er ook bij is met Kerst en je voor hem ook iets gekocht hebt? Misschien een beetje te nieuwsgierig maar ik vind juist de privé dingen op je blog, zoals ‘Dear Diary’, zo leuk, een beetje een kleine sneak peek in iemands leven ;)

  Wat een mooie tekening trouwens! liefs xx

 8. Iris
  december 26, 2011 / 14:46

  Ziet er gezellig en lekker uit :D Fijne 2e kerstdag!

 9. Saskia
  december 27, 2011 / 19:40

  Wauw wat een mooie tekening van je broertje! Ik wist niet eens dat jij een broertje had eigenlijk!