>De (on)Gelukkige Huisvrouw

>

Photobucket

Ik geef het eerlijk toe, als ik teveel naar Teen Mom kijk, dan wil ik een baby. Natuurlijk zijn de meeste moeders in Teen Mom echt een drama, maar dan zie ik Macy en haar kleine Bentley en dan weet ik het weer zeker, ik wil een kind.
Goed gelukkig heb ik daarboven ook nog wel een paar hersens zitten en heb ik genoeg verstand om te beseffen dat een kind op mijn leeftijd, in mijn absoluut nog niet stabiele situatie, niet bepaald wenselijk is en ik was dan ook niet van plan om aan kinderen te beginnen, anytime soon (als in de eerste komende tien jaar!). Maar toch… die gevoelens, die zijn er nog steeds.
Afgelopen week echter, werden deze gevoelens eventjes hardhandig de laan uitgestuurd. Ik keek De Gelukkige Huisvrouw voor de eerste keer. Het boek las ik vijf jaar geleden, maar maakte niet zoveel indruk op me. Ja, ik heb heel hard gelachen en wilde gelijk nog meer van Heleen lezen, maar verder… niets. Maar de film… was pijnlijk.

Hè bah, een kind krijgen lijkt ineens een stuk minder aantrekkelijk. Ik kreeg het spaansbenauwd toen ik Lea haar kind in een doos in een hoek zag schuiven, ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik besefte hoe verknipt die hele bevallig Lea gemaakt had, ik werd boos toen duidelijk werd dat haar omgeving het niet echt begreep, maar vroeg mezelf toen af.. ‘Hoe zou jij in zo’n situatie reageren?’

Dus, van mijn kinderverlangens ben ik weer eventjes genezen. Ik ga straks eerst wel eens eventjes oefenen. M’n schoonzus is zwanger van haar eerste kindje en begin volgend jaar ben ik dan een soort van on-aangetrouwde-tante? Of hoe zou je me dan noemen? Een ding is duidelijk, ik stel me dus zeker wel beschikbaar als vrijwillig oppasmeisje :) En daar wil ik het voor nu maar gewoon eventjes bij laten. Verstandig niet waar?

Liefs,
Annemerel
Delen:

53 Reacties

 1. Suz
  november 20, 2010 / 13:30

  >haha, ja denk het wel! vond de film ook heftig, vooral omdat het zo dubbel is; aan de ene kant wil je de moeder haten, aan de andere kant weet je dat dat niet kan

 2. Annouska
  november 20, 2010 / 15:47

  >Die film brengt veel mensen wel even terug in de realiteit. Maar gelukkig gaat het voor veel vrouwen niet op anders hadden we een hoop depressieve mama's gehad.. Maar ik kan me voorstellen dat je het voorlopig bij oppassen houdt, ergens moet toch een begin zijn!;)

 3. Roos
  november 20, 2010 / 15:49

  >dat boek viel me erg tegen. ben benieuwd naar de film, die moet ik nog steeds zien. ik denk nog lang niet na over kinderen.

 4. Carina
  november 20, 2010 / 16:49

  >Ik vond boek ook wel tegen vallen film schijnt veel beter te zijn. maja, ik ken iemand die dat heeft gehad is nu 4 jaar verder en nu pas echt weer er over heen:S

 5. Olga
  november 20, 2010 / 17:13

  >Ik denk juist dat ze dit heel vaak niet laten zien, omdat het het beeld van het rooskleurige verstoort. Ik kan me wel indenken dat je ineens in zo'n gat valt, dat je helemaal bang bent, omdat je die liefde nog niet voelt. En iedereen die al dat leuke en fijne van je verwacht terwijl jij het helemaal niet ziet zitten. Heb de film niet gezien, maar heb begrepen van mijn moeder dat het beeldmateriaal wel heftig is allemaal. Ook herkenbaar..

 6. Lisa
  november 20, 2010 / 17:35

  >Ik had precies hetzelfde, als ik nu iemand zie die zwanger is denk ik bijna gelijk aan de scene waarin Carice van Houten wordt opgeknipt bah bah. Mijn moeder heeft er 42 uur over gedaan om te bevallen van mij. Hoop dat de beelden van de Gelukkige Huisvrouw over 10 jaar verdwenen zijn.

 7. Emmely
  november 20, 2010 / 18:10

  >Ik moet hem nogsteeds kijken, shame on me, maar ik doe het wel. Lijkt me echt een heftige maar ook mooie film!!!

 8. Eline
  november 20, 2010 / 19:27

  >Het lijkt me zo ontzettend naar als je een postnatale depressie hebt. En het is ook zo zielig voor het kind :(

 9. Claudia
  november 21, 2010 / 12:56

  >Ik dacht eigenlijk aan iets anders toen je zei dat je eerst eventjes ging oefenen, haha.

 10. Lieke
  november 21, 2010 / 15:22

  >Ik vond (en eigenlijk vind..) de film nog steeds erg goed! Maar ik ben inderdaad ook gelijk van mijn kinderwens af.. Totdat ik mijn lieve achternichtje van 3 maanden zie, dan wil ik er alweer zo snel mogelijk eentje, haha!

  • augustus 6, 2011 / 17:39

   Merely a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style and design . “The worst-tempered people I’ve ever met were the people who knew they were wrong.” by Wilson Mizner.

  • augustus 10, 2011 / 00:14

   I admire the valuable information you offer in your articles. I will bookmark your blog and have my children check up here often. I am quite sure they will learn lots of new stuff here than anybody else!

  • augustus 10, 2011 / 06:01

   Keep up the wonderful work, I read few content on this website and I think that your website is very interesting and holds lots of great information.

  • augustus 10, 2011 / 12:48

   You are my inhalation , I own few web logs and rarely run out from to post .

  • augustus 10, 2011 / 14:57

   I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :).

  • augustus 10, 2011 / 19:41

   Great post, I conceive people should acquire a lot from this website its very user friendly. So much superb info on here :D.

  • augustus 11, 2011 / 06:14

   Real nice design and great content , absolutely nothing else we require : D.

  • augustus 11, 2011 / 06:24

   Rattling excellent info can be found on web blog . “The quality of an organization can never exceed the quality of the minds that make it up.” by Harold R. McAlindon.

  • augustus 11, 2011 / 06:56

   I like this site very much, Its a rattling nice place to read and receive info . “The love of nature is consolation against failure.” by Berthe Morisot.

  • augustus 11, 2011 / 06:57

   Hi my family member! I wish to say that this article is amazing, nice written and come with approximately all vital infos. I’d like to look extra posts like this.

  • augustus 11, 2011 / 07:19

   Very interesting information!Perfect just what I was looking for!

  • augustus 11, 2011 / 07:20

   I think you have made a few truly interesting points. Not as well many ppl would really think about it the direction you just did. I am very impressed that there is so much about this subject that has been unveiled and you did it so nicely, with so considerably class. Top-notch one, man! Very fantastic things right here.

  • augustus 11, 2011 / 07:22

   Someone necessarily lend a hand to make seriously articles I might state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the analysis you made to make this actual put up amazing. Fantastic activity!

  • augustus 11, 2011 / 07:27

   F*ckin’ amazing issues here. I’m very glad to look your post. Thank you a lot and i’m taking a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

  • augustus 11, 2011 / 07:30

   I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?

  • augustus 11, 2011 / 07:34

   You are my aspiration, I own few blogs and sometimes run out from post :). “Actions lie louder than words.” by Carolyn Wells.

  • augustus 11, 2011 / 07:42

   I like this weblog so much, saved to favorites. “Respect for the fragility and importance of an individual life is still the mark of an educated man.” by Norman Cousins.

  • augustus 11, 2011 / 07:50

   Very nice layout and great content , practically nothing else we need : D.

  • augustus 11, 2011 / 07:51

   Some truly nice and useful info on this website, too I think the design has excellent features.

  • augustus 11, 2011 / 08:01

   Some truly great blog posts on this web site, thanks for contribution. “Gratitude is merely the secret hope of further favors.” by La Rochefoucauld.

  • augustus 11, 2011 / 10:34

   thank you for all your efforts that you have put in this. Very interesting information. “Hold faithfulness and sincerity as first principles.” by Confucius.

  • augustus 11, 2011 / 15:29

   Hi there! I simply want to give an enormous thumbs up for the nice data you have right here on this post. I can be coming again to your blog for extra soon.

  • augustus 12, 2011 / 03:55

   Excellent Principle, still I would be in possession to assert that given the number of views this has received it may be desirability meditating about trying to improve the spelling and the english! Made a really good read though, great stuff.

  • augustus 12, 2011 / 08:52

   I truly enjoy looking through on this internet site , it contains wonderful blog posts. “It is easy to be nice, even to an enemy – from lack of character.” by Dag Hammarskjld.

  • augustus 12, 2011 / 10:26

   you are actually a good webmaster. The web site loading pace is incredible. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a magnificent job on this matter!

  • augustus 12, 2011 / 12:03

   Out of sight Substance, even though I would have to declare that given the flock of views this has received it may be desirability meditating about trying to sharpen the spelling and the english! Made a deeply good read though, excellent stuff.

  • augustus 12, 2011 / 13:23

   As a Newbie, I am permanently exploring online for articles that can be of assistance to me. Thank you

  • augustus 12, 2011 / 13:54

   After study a few of the weblog posts in your website now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will probably be checking back soon. Pls check out my website as well and let me know what you think.

  • augustus 12, 2011 / 14:23

   Its wonderful as your other content : D, regards for putting up. “As experience widens, one begins to see how much upon a level all human things are.” by Joseph Farrell.

  • augustus 12, 2011 / 17:40

   Hi my family member! I wish to say that this article is awesome, great written and include approximately all important infos. I’d like to see more posts like this.

  • augustus 12, 2011 / 19:16

   Terrific Principle, granting I would have to say that given the flock of views this has received it should be desirability thinking about trying to touch up the spelling and the english! Made a terribly good read though, skillful substance.

  • augustus 13, 2011 / 00:32

   Real good information can be found on site.

  • augustus 13, 2011 / 01:05

   There’s noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure nice factors in options also.

  • augustus 13, 2011 / 03:06

   Very interesting topic , regards for putting up. “To have a right to do a thing is not at all the same as to be right in doing it.” by G. K. Chesterton.

  • augustus 13, 2011 / 03:50

   Skillful Material, granting I would be in possession to assert that given the flock of views this has had it should be desirability thinking about trying to sharpen the spelling and the english! Produced a very good read though, great stuff.

  • augustus 14, 2011 / 01:42

   Rattling nice pattern and great content, absolutely nothing else we want :D.

  • augustus 14, 2011 / 02:13

   It hard to find educated individuals on this matter, however you sound like you recognize what you are speaking about! Thanks

  • augustus 14, 2011 / 03:43

   Perfect Stuff, although I would have to declare that given the volume of views this has had it should be desirability thinking about trying to sharpen the spelling and the english! Made a terribly good read though, excellent matter.

  • augustus 14, 2011 / 15:31

   I went over this web site and I conceive you have a lot of great information, bookmarked (:.

  • augustus 14, 2011 / 17:14

   I was looking at some of your articles on this internet site and I think this web site is real informative! Keep on putting up.

 11. Anonymous
  november 23, 2010 / 11:55

  >Ik heb nog geen kinderkriebels (al vind ik kinderen wel altijd heel leuk!) maar wel echt tante-kriebels. Mijn schoonzus wordt ook begin volgend jaar moeder en ik zie mezelf wel echt als tante. Ik ben dan wel niet getrouwd met mijn vriend (ik woon wel samen, dus ik weet niet of dat er nog toe doet) maar ik vind zelf een huwelijk ook eigenlijk niet zo heel belangrijk. Het is niet zo dat mijn relatie daar zekerder van wordt. En ja, voor de wet wordt ik dan misschien geen tante, maar voor gevoel wel.

 12. augustus 10, 2011 / 22:30

  Regardless, these blogs are still updated weekly with multiple entries, Vacation Rental Clearwater Beach Florida, Adoption Reference Letters, Used Hotel Furniture Nh, Common Ground Distributors, Tv Addicts Montreal Canada, Kids Nfl Jerseys, Taxi Radio Equipment Uk, Hotel In Fort Myers Beach, Young Peach Canada, Homemade Jack In The Box, Lehigh Valley Migraine Treatment, Janesville Gazette Newspaper, Scotch Yoke Engine Australia Cmc, Farm Land For Rent In Oh, Teen Model Zip, Free Christmas Web Template, Uptown Charlotte Nc Condos, Gregory Avenue Lenton Nottingham, Solar Reflective Paint, Ellender Mcfarland Birchfield, Simple Pdf Editor, Christy Leigh Morrow, The Killers By Ernest Hemingway, Olive Tree Bible Software, Problem With 2008 F450 Brake Controller, Cheap Hip Hop Clothes, The Ex Voodoo Knife Set, Snow Plow Attachment, Code Blue Scents, Pink Pony Pub, 200 Amp Circuit Breaker, Elite Hair Salon Tampa, Cures For Hemophilia, Al Vernon Baseball, Sidekick Ii Usb Drivers, Scuba Diving In Key West, Hypnosis Online Domination, Ropa De Trabajo Logro O, Hyatt Lexington Ky, Algebra Velocity Problem, Canon Sd800 Is, Hazard Herald Newspaper, Haja O Que Houver, Costa Blanca Villas, Women In Medieval Times, Float Trips In Kansas, Thistle Hotel Stratford, Air Abrasion Units, Nj Turnpike Authority, Live Cam Streams, Kevin Kline Biography, Alpha Stirling Engines, How To Be A Southern Belle, Ssl Zelune For Myspace,