De mooiste momenten zijn offline

 photo niveablog01_1.jpg

December is de maand dat we even stil staan. Even terugkijken naar het afgelopen jaar. Als je mij zou vragen waar ik het afgelopen jaar het meeste dankbaar voor was dan zou ik je niet alleen vertellen over de mooie reizen die ik heb mogen maken, de marathons die ik kon lopen, het boek dat ik mocht schrijven en de mooie opdrachten die ik binnen haalde, dan zou ik je ook zeker over mijn familie en vrienden vertellen. Want zonder hen waren al die andere dingen een stuk minder mooi.

Ik zie mijn vriendinnen niet dagelijks, ik spreek ze ook niet dagelijks. Met WhatsApp ben ik een ramp, geregeld houden mijn vriendinnen complete monologen. Maar als we elkaar wél zien dan zien we elkaar ook echt. Dan is mijn iPhone geen prioriteit meer en het mooie is, ik heb nooit het idee dat we elkaar al maanden niet gezien hebben. Ik vind dat heel waardevol.

Mijn familie zie ik vaker. Mijn ouders wonen op nog geen kwartiertje rijden bij mij vandaan, regelmatig rij ik langs voor het avondeten, maar ook voor de gezelligheid. Nergens smaakt het eten zo lekker als bij papa en mama aan tafel. Mijn moeder en mijn zusje zie ik meer als vriendinnen dan als familieleden waar je toevallig mee zit opscheept. Niemand weet meer van mij dan mijn moeder, wellicht weet ze zelfs nog wel meer over mij dan ik van mezelf weet. Daar is ze mijn moeder voor.

Voor het afgelopen jaar had ik als doel mijn iPhone vaker weg te leggen. En dat is gelukt. Schrok ik vorig jaar tijdens de feestdagen nog enorm toen ik zag dat ik in zeven dagen tijd meer dan twintig uur op Instagram had gespendeerd, inmiddels blijf ik zonder moeite onder het uur per dag. Dat is nog steeds een hele hoop, maar als je je bedenkt waar ik vandaan kom… en Instagram blijft natuurlijk onderdeel van mijn werk. Ik krijg ook steeds vaker van mensen te horen ‘ik dacht dat jij de hele avond op je iPhone zou zitten, omdat je blogger bent, maar dat valt echt heel erg mee’. Kijk, daar hou ik van.

De reden dat ik die offline momenten zo belangrijk vind is omdat ik eindelijk besef dat ik juist van die offline momenten met familie en vrienden gelukkig word. Voor deze feestdagen wil ik jullie uitdagen om ook wat vaker je telefoon weg te leggen en echt ‘offline’ te genieten en bewust stil te staan bij deze kleine offline geluksmomenten met familie en vrienden.

 photo niveablog02reshoot.jpg

Ik doe dit in samenwerking met NIVEA Creme. Je kent ze wel, die bekende blauwe potten met die lekkere dikke crème. Altijd al lekker om je lichaam mee in te smeren, maar helemaal in de winter als het koud en droog is en je huid wel wat vocht kan gebruiken. En ze zitten nu in een leuke limited edition verpakking.

 photo niveablog03reshoot.jpg

Deel jouw favoriete offline geluksmomentjes met familie en vrienden tijdens feestdagen met de hashtag #NIVEACremeMomenten en maak kans op de NIVEA Creme en een HP Pocket Printer, waarmee je al je foto’s van je iPhone uit kunt printen en écht offline kunt maken. Ja, je moet er even online voor om het moment te delen om kans te maken, maar dat is niet erg. Zolang je je maar bewust bent van wat je doet en daarna weer heel bewust je telefoon weg legt.

Liefs,
Annemerel

*Dit is een gesponsord artikel

Delen:

14 Reacties

 1. Ilse
  december 28, 2016 / 17:25

  Wat leuk zeg zo’n kleine printer! En ik probeer ook om minder vaak mijn telefoon erbij te pakken.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 10, 2017 / 12:08

   Wat goed! Er bewust van worden is een eerste stap!

 2. december 28, 2016 / 17:33

  Mooie actie! Het lukt mij gelukkig ook steeds beter :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 10, 2017 / 12:08

   Wat goed van je!

 3. december 28, 2016 / 23:01

  Die verpakking is echt cute! Ik vind offline momenten ook erg belangrijk, betrap mezelf er vaak genoeg op dat ik te veel oo m’n telefoon zit.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 10, 2017 / 12:07

   Ja ik denk dat we ons hier allemaal wel een klein beetje schuldig aan maken!

 4. M.
  december 29, 2016 / 10:56

  Leuk geschreven. Ik woon alleen en dan grijp ik wel rap naar mijn gsm (want niemand heeft er last van), maar als ik met vrienden afspreek, is de regel: ‘alle gsm’s op een stapel en de eerste die hem neemt, moet trakteren’. Echt een gouden truc en zo is iedereen enkel met elkaar bezig i.p.v. met de gsm :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2016 / 11:04

   Hahaha ok dat vind ik wel heel heftig, telefoon op een stapel zou ik zelf denk ik niet zo snel doen. Ik denk dat een keer per half uur je telefoon even checken niet heel erg is. Geeft mij ook rust.

   • M.
    december 29, 2016 / 13:51

    Ja, eens kort checken, dat begrijp ik zeker. Maar sommigen zouden gewoon tijdens een gesprek hun instagram/facebook bekijken, en dat vind ik zooo onbeleefd en storend. Komt dan over alsof het hen niet interesseert wat je vertelt. Eens rap een whatsappje beantwoorden, is dan weer iets anders :) Het is inderdaad wel erg geworden eigenlijk als je een regel met ‘gsm op een stapel’ moet invoeren haha.

    • Annemerel
     Auteur
     december 29, 2016 / 20:13

     Haha ja ik begrijp wat je bedoelt dat is ook heel asociaal (kan niet ontkennen dat ik het nooit gedaan heb), maar ik vind het toch wel fijn om bereikbaar te kunnen zijn.

 5. december 31, 2016 / 18:05

  Wat leuk die pocketprinter! Is het een aanrader?
  Vooral tijdens vakantie ben ik bijna helemaal offline, behalve soms in de avond in het hostel als we niets anders te doen hebben. Lekker geen internet, dus telefoon onder in de tas. Nu nog wat vaker in Nederland..

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2017 / 11:42

   Doe je heel goed! Kan ik nog wel iets van leren! Ik vind het een heel leuk hebbedingetje die printer!

   • januari 2, 2017 / 01:19

    Hopen dat ik hem win, anders ga ik even sparen want heb nu het geld niet. Lijkt me wel echt ook tof voor mee op reis, kun je ze delen met mensen die je ontmoet of in je reisdagboekje plakken ofzo! :)

    • Annemerel
     Auteur
     januari 10, 2017 / 12:07

     Zeker heel erg leuk voor op reis!