De Coronathon 2020

Herinneren jullie je nog al die kalenders die ik maakte voor marathons en andere sportevenementen in 2020? Volgens mij is er maar een van die kalenders helemaal tot het eind gebruikt, dat is de kalender voor de CPC die 8 maart was en wat zo ongeveer de laatste hardloopwedstrijd was die wel plaats heeft kunnen vinden. Alle andere hardloopevenementen staan even in de wachtruimte of zijn soms zelfs helemaal afgelast. Ik krijg regelmatig de vraag of ik kalenders wil maken voor de nieuwe data van verschillende hardloopevenementen (Rotterdam 25 oktober, Londen 4 oktober, Parijs 18 oktober…) maar zoals ik al vaker heb geschreven, ik heb er een hard hoofd in dat die marathons op hun nieuwe datum wel plaats kunnen vinden. Om niet voor een tweede keer teleurgesteld te raken, maar jezelf toch te kunnen blijven motiveren, heb ik de Coronathon 2020 kalender gemaakt.

Want het is nog steeds goed om jezelf iedere dag te herinneren aan goed eten, (ruim) voldoende slapen, 2 liter water per dag en kort gezegd ‘goed voor jezelf zorgen’, maar ik denk dat het nu minder van belang is dat je 12x 1000 eruit knalt in halve marathon pace, of dat je een duurloop van 35 kilometer loopt. Natuurlijk wil je krachttraining blijven doen om je lichaam sterk te houden, maar een record squaten is nu niet echt prioriteit nummer een. Je hoeft nu niet te pieken, maar genieten is wel enorm belangrijk. Voor je mentale gesteldheid, maar ook om jezelf weerbaarder te maken, want sporten is gezond. Zolang je het niet overdrijft.

Ik staakte half maart met mijn Boston Marathon kalender voor april 2020 en begon toen met een Boston Marathon kalender die aftelt tot 14 september. Ik laat ze allebei hangen, maar daar overheen plak ik nu mijn Coronathon 2020 kalender, omdat ik denk dat dat nu op dit moment de belangrijkste wedstrijd is waarvoor ik train. De coronacrisis overleven en dan kijken we daarna wel weer naar échte marathons. Tussendoor een virtuele uitdaging over kortere afstanden, maar alleen zolang ik daar plezier uithaal.

Doen jullie met me mee? Hier download je de Coronathon 2020 kalender.

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Anouk
  april 30, 2020 / 14:37

  Ik doe mee! Mooi om mijn opbouwschema’s bij te houden om weer terug te kunnen opbouwen naar lekkere lange duurlopen! Ben ook met jullie (beginner)schema bezig, maken jullie als deze crisis langer duurt ook eentje die daarop verder gaat?

 2. Caroline
  mei 5, 2020 / 16:34

  Hoi :) ik wil graag weten waarom deze kalender juist zo handig is

  veel dank

 3. Naual Liberg
  mei 18, 2020 / 10:16

  Hoi Annemerel,

  Is het nog mogelijk om dit document te ontvangen (downloaden)? Via WeTransfer lukt het nu niet meer… periode is blijkbaar verlopen. Zou fijn zijn… want het document wat ik nu gebruik voor die Amsterdam Marathon is eigenlijk niet meer van toepassing (zolang er nog geen vaccin is, zal het niet mogelijk zijn om deel te nemen aan een grote wedstrijd).

  Gr. Naual.