>Dancing With Myself

>

Photobucket

Sprak ik vorige week nog vol lof over m’n 68 baantjes tussen de 65 plussers, inmiddels ben ik daar al lang weer vanaf gestapt. Kijk dat zwemmen was leuk voor een keertje, maar: ik had vijf dagen last van schouders en hoofdpijn, in totaal kostte die 68 baantjes in een uur toch wel twee uur, mijn haar was vijf dagen later nog steeds droog en als ik serieus drie keer in de week baantjes zou willen zwemmen, zou me dat toch zeker zestig euro in de maand gaan kosten..
Ja als je al die minpunten zo bij elkaar optelt dan zijn alle voordelen toch allang verbleekt? 
Eigenlijk wil ik helemaal niet zoveel geld uitgeven aan sporten. Bewegen is noodzakelijk, maar het kan ook gratis toch, als je het heel erg objectief bekijkt, om te bewegen heb je alleen je eigen lichaam nodig?
Dus pakte ik vorige week mijn dansuurtjes weer op. Met mijn kamerdeur goed gesloten, de gordijnen dicht en mijn muziek op volume vroegtijdig slechthorend beoefen ik weer iets wat alleen een zo goed als blinde als dansen zou beschouwen. Maar I don’t care. Dance to express, not to impress, toch? 
Ik vind dansen fijn. Iedereen die mij vijf minuten in het echt heeft mee gemaakt kan bevestigen dat ik een motoriek heb van lik m’n reet, maar dat maakt toch helemaal niet uit? Zo lang niemand kijkt. Ik denk dat dansen een van de beste workouts is die je je kunt bedenken. Je gebruikt iedere spier en het is ook nog eens super leuk om te doen. Nee geen filmpjes met danspasjes van andere, dat is toch niks aan. Je gewoon laten leiden door de muziek. Zoals je misschien op zaterdagavond ook wel eens doet, maar dan nog iets actiever, alsof je de enige op de wereld bent.
Probeer het, echt (bij voorkeur op het moment dat er geen gezins/huisgenoten aanwezig zijn, haha!)
Liefs,
Delen:

24 Reacties

 1. siendep
  november 15, 2010 / 12:02

  >Lijkt me geweldig!! Voorkeur van muziek? :)

 2. Lisanneleeft
  november 15, 2010 / 12:10

  >Hahahaha, dat ga ik eens doen! Idd, geef eens wat tips van nummer waarop je dat doet :D

 3. Claudia
  november 15, 2010 / 13:23

  >Geweldig! Helaas heb ik daar de ruimte niet voor en hou ik het bij de sportschool.

 4. Suusje Q.
  november 15, 2010 / 14:04

  >Ik snap je helemaal!!

 5. theniceannawintour
  november 15, 2010 / 14:05

  >Hahahaha ik probeer het weleens met MTV op en dan danspasjes nadoen, na vijf minuten ben ik dan buiten adem en is het pauze op MTV. Waar dans jij op?

 6. Carina
  november 15, 2010 / 14:27

  >Hehe doen me vriendinnen en ik wel is samen gewoon even helemaal gek doen XD

 7. Roos
  november 15, 2010 / 15:30

  >Dansen is altijd fun :D

 8. Nathaly
  november 15, 2010 / 15:38

  >Grappig dat je drie keer zegt dat je niet wil dat iemand je ziet, maar wel halfnaakte foto's van jezelf op internet plaatst terwijl je bezig bent. Just saying :)

  Maar je hebt wel gelijk: heel hard dansen, bij voorkeur op Madonna of Britney Spears, als je alleen thuis bent is AWESOME!

 9. Chayenne F
  november 15, 2010 / 16:20

  >Ik heb zelf echt een vereniging/club nodig waardoor ik gestimuleerd word (bijna gedwongen) om elke week te komen. Anders laat ik het veel te snel links liggen.

  Goed van je!

 10. Caro
  november 15, 2010 / 16:24

  >Ik doe het iedere dag, I love it!
  Altijd op techno, hahahaha

 11. Annemerel
  november 15, 2010 / 16:27

  >@Nathaly, believe me in een filmpje is dit alles 100000x beschamender, op deze foto's zou ik nog heel makkelijk kunnen zeggen dat ik het niet ben ;-)

 12. Melissa
  november 15, 2010 / 17:42

  >Zo herkenbaar!! Echt geweldig! Ik ben dus niet de enige die zo vreemd doet met de gordijnen dicht.

 13. kimmie
  november 15, 2010 / 18:18

  >Dansen kan heel fijn zijn!

 14. Joline
  november 15, 2010 / 18:37

  >Dat doe ik ook altijd!
  Voordat ik ga slapen ofzo nog even lekker losgaan!

 15. Stephanie
  november 15, 2010 / 20:34

  >Schitterend! Heb alleen niet zoveel plaats waardoor ik met een blessure zou achterblijven ipv met een strak lijf en een superconditie ;)

 16. Gwendolyn
  november 16, 2010 / 03:33

  >I love to dance! Ik heb vroeger 10 jaar lang gedanst (hedendaags, ballet, streetdance) en ik pik het nu weer op door elke week danslessen te volgen. Al was het vroeger iets professioneler en zijn het nu vooral dansaerobic lessen, om in beweging te zijn. Maar ik vind het ook ontzettend leuk, en inderdaad: een van de beste workouts! Als MTV op staat en er is niemand thuis, dan sta ik ook gewoon mee te dansen, heerlijk!

 17. Anonymous
  november 16, 2010 / 09:04

  >fun fact: Iemand vertelde me laatst dat mensen die regelmatig dansen over het algemeen langer leven. Zelfs langer dan iemand die regelmatig sport. Zal wel iets met de zelfexpressie en de muziek te maken hebben. Vond ik zo leuk :-)

 18. Joy
  november 16, 2010 / 09:57

  >Hihi, dat heb ik ook een tijdje gedaan, en dan vooral op hele blije musicals waarin heel veel gedanst wordt. En dan kijken of ik al die moeilijke pasjes óók kan. Wat helaas nooit zo was.

 19. Tanja
  november 16, 2010 / 10:01

  >Haha ^^ Dansen is inderdaad een hele goede work-out. Doe het al zo ongeveer mijn hele leven. Leuke foto's ;)

 20. Eva
  november 16, 2010 / 16:17

  >Haha herkenbaarheid alom!
  En inderdaad, sporten is duur! Jeetje. En hardlopen zou wel een goede optie zijn maar ik heb niet echt een geweldige wegligging en struikel met enige regelmaat over mijn eigen benen.. Ook geen optie dus.
  Maar dansen! Jaa :)

 21. Emma
  november 16, 2010 / 16:30

  >leuke post! echt een onwijs leuke blog heb je!! X

 22. Angela
  november 16, 2010 / 17:42

  >Ik geloof dat vele zichzelf hierin herkennen. Ook ik doe het stiekem wel eens, haha ;-) Meestal heb ik ook muziek opstaan als ik aan het schoonmaken ben en dan met stiekeme danspasjes tussendoor hé ;-)

 23. Annouska
  november 16, 2010 / 19:29

  >OEh ik wou dat ik zo lekker gewoon in mijn eigen huis lekker kon dansen. Lekker hoor, gratis en onwijs goed..