Daar zijn we weer… een kleine update

Vijf weken geleden plaatste ik mijn laatste blog. VIJF weken. Mijn welgemeende excuses voor deze onaangekondigde pauze. Ik had hem zelf ook niet aan zien komen, ik was het ook helemaal niet van plan. Maar tijd. Tijd is een schaarstegoed en de schaarste wordt steeds groter. Philippa slaapt overdag steeds minder en vanaf het moment dat ze wakker is moet ik beide ogen op haar gericht houden, want deze klauterkabouter zit geen moment stil en kent haar eigen grenzen allesbehalve. Ik vraag me ook af hoe lang het duurt voordat het concept ‘nee’ begrepen wordt.

Ik hou van haar en ben het liefst de hele dag samen, maar soms zou ik de tijd een paar maanden terug willen spoelen. Naar het moment dat ik gebeld werd door een kinderdagverblijf dat een plekje voor Philippa had. Pip kon op dat moment nog niet tijgeren, dus het leven was nog een stuk ‘rustiger’. Ik werd zo overvallen door het idee dat Philippa twee dagen per week weg zou zijn dat ik het aanbod heb afgeslagen. Een week later kon ze tijgeren en de rest is geschiedenis. Inmiddels staan we weer onderaan de wachtlijst. Ik zou er meer werk van kunnen maken, mijn horizon qua kinderdagverblijven kunnen verbreden, maar omdat ik het stiekem ook wel heel fijn vind dat ze zo dicht bij mij in de buurt is, maak ik er weinig werk van. Eigen schuld dus.

En ja, dan moet je dus prioriteiten stellen. De reacties op mijn blogs liepen terug, dus ik had het gevoel dat die niet echt super geliefd meer waren. Maar afgelopen weken kreeg ik zoveel DM’s van lezers met de vraag of er ooit nog een blog zou komen, dat ik nu toch eindelijk maar weer mijn blog geopend heb. Ik ga niets beloven, maar ik ga mijn best doen weer regelmatiger blogs te schrijven.

Goed, dan nu een kleine update van de afgelopen vijf weken…

We zijn begonnen met het inrichten van ons dakterras. We hebben een groot dakterras (60m2), maar we hebben het nooit echt gezellig gemaakt. Afgelopen weken hebben we daar verandering in gebracht. We zijn nog niet helemaal klaar, er kan nog wel wat extra gezelligheid bij, maar we zijn al een heel eind. We hebben de helft van ons terras bedekt met vlonder-tegels van IKEA en de andere helft hebben we kunstgras op gelegd. Daarnaast hebben we een super fijne loungebank gekocht en een paar plantenbakken met wat bloemetjes (al weet ik niet hoe lang deze bloemetjes het zullen overleven, Pip heeft het tot haar missie gemaakt om ze compleet kaal te plukken). Als we klaar zijn met de metamorfose zal ik er een blog aan wijden.

Ik was vorige week jarig, 33. Damn. Voor mijn gevoel ben ik pas net dertig, maar die verjaardag vierde ik dus alweer drie jaar geleden. Normaal gesproken wil ik op mijn verjaardag het liefst weg. Iets leuks doen. Vooral geen feestje organiseren. Dit jaar dacht ik, we hebben een prachtig dakterras, de zon gaat schijnen, laat ik een barbecue organiseren voor mijn familie. Hoewel het super gezellig was, denk ik dat ik volgend jaar maar weer lekker een dagje weg ga. Of mensen gewoon uitnodig voor een stukje taart en een kopje koffie, dit vergde toch wel erg veel voorbereiding (zeker in combinatie met een ondernemende baby). Het nadeel van een feestje op een dakterras is trouwens ook dat je de hele tijd trappen op en af aan het lopen bent en zelf niet echt op het feestje kunt zijn. Hier had ik van te voren wellicht beter over na kunnen denken. Toch genoten van mijn eerste verjaardag als mama.

Ik was uitgenodigd door de Velthuiskliniek in Den Haag voor een huidconsult. Ik ben hier in 2014 en 2015 ook een aantal keer geweest om mijn acné te behandelen. Door de hormonen tijdens mijn zwangerschap en nu het geven van borstvoeding, heb ik minder last van hormonale acné. Mijn grootste ‘zorg’ zijn nu mijn pigmentvlekken, zwangerschapsmasker. Ik smeer mezelf meerdere malen per dag met factor 50 in, draag buiten vrijwel altijd een pet, maar het heeft helaas niet mogen baten. Omdat ik nog steeds borstvoeding geef mag ik geen vitamine A crème (retinol) gebruiken en zijn er ook veel behandelingen nu niet mogelijk. Toch is er wel een behandeling mogelijk. Ik krijg nu een skinbooster (microneedling) behandeling. We kunnen pas in augustus starten (vakantietijd) dus jullie zullen deze zomer mijn pigmentvlekken nog op je beeldscherm zien (ik krijg hier regelmatig nare reacties over via Instagram, en bedankt…). Tegen die tijd zal ik jullie er meer over vertellen en natuurlijk ook de resultaten delen.

Twee weken geleden ben ik begonnen met een nieuw hardloopschema, het Need4Speed schema van Have a Good Run. Zo fijn om weer gericht met een schema te trainen. Het plannen van mijn trainingen gaat niet altijd even makkelijk, maar tot nu toe lukt het me wel om drie keer per week naar buiten te gaan voor een training. Gisteren deed ik een training waarbij ik 10x 400 meter op 10 kilometer tempo liep, afgewisseld met 200 meter joggen (op het schema stond eigenlijk 90 seconden in 10K tempo met 75 seconden wandelen/dribbelen, maar ik deed mijn training op de baan dus heb de training omgezet in meters). Dat was dus zes kilometer met wisseltempo’s. Vond het mentaal best een dingetje, vooral het idee dat je iets 10 keer moet doen. Maar toen ik eenmaal over de helft was kon ik gaan aftellen. Fysiek ging het trouwens prima.

Volgende week donderdag heb ik mijn eerste 10 kilometer wedstrijdje, in Delft (Golden Ten) en ik denk dat ik op 17 juni in Kwintsheul ga lopen (Oranjeloop). Daar liep ik in 2018 mijn weg-PR van 40.40. In die shape ga ik in een maand tijd niet meer komen, maar ik hoop gewoon dat ik steeds een klein beetje progressie maak. En als het lekker gaat dan wil ik dit najaar weer voor een marathon gaan. Tuur heeft straks natuurlijk weer zes weken vrij (leraar, zomervakantie), dus dan ben ik ook wat flexibeler qua tijd en trainen. Heb zin in lange duurlopen. Echt zin.

Philippa heeft deze maand het tijgeren ingewisseld voor kruipen. Dat was echt zo grappig. Ze begon op een ochtend ineens te kruipen en heeft daarna nooit meer getijgerd. De wisseling van tijgeren naar kruipen was vrij abrupt. Verder was ze afgelopen maand eigenlijk de hele maand ziek. Een dubbele oorontsteking, koorts, antibiotica, braken van de antibiotica, weinig eetlust, veel eczeem, doorkomende tanden, een eeuwige snotneus, hoesten, hoesten net zo lang totdat haar eten weer omhoog komt. Als ik me zo zou voelen zou ik de hele dag voor pampus in bed liggen, maar Philippa is anders. Die blijft actief. En hoe. Snotneuzen mag je trouwens niet afvegen, die veegt ze zelf wel af (aan mijn trui 🥲). Verder is zo vrolijk en grappig. Behalve als ze in de kinderwagen moet. Of wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Toegeven aan rust is niet haar sterkste punt.

Tot zover mijn update, ik hoor iemand jammeren in haar bedje! Hopelijk snel tijd om weer een blogje te schrijven. Ik wil er echt weer een gewoonte van gaan maken, want ik merk dat het veel makkelijker is om blogs te schrijven als het een gewoonte is. Zoals met alles in het leven eigenlijk. Goed. Fijne week en tot snel!

Liefs,

Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. julia
  mei 16, 2022 / 11:25

  Niets van aantrekken van die nare reacties hoor, je bent nog steeds prachtig en een groot voorbeeld voor mij, ook al heb ik al kids van 11 en 12 ;-) Ben blij dat er hier opnieuw iets te lezen is en zit er eens een weekje tussen, geen probleem! Ga zo door!!

 2. Mirjam
  mei 16, 2022 / 11:32

  Yay weer een blog! Ik lees ze vaak maar moet zeggen dat de afwezigheid mij nog niet was opgevallen. Toch leuk deze update :) Je bent prachtig trouwens. Ik heb net zo weinig te oordelen over hoe je eruit ziet als de mensen die commentaar hebben, maar ‘ for what it’s worth’: Je bent knap, je straalt en volgens mij heeft Pippa de beste papa en mama die ze kan wensen. Nog even en dan zie ik haar al rondrennen ipv kruipen. Dan wordt het toch tijd voor een klein intervalschemaatje om haar van de energie af te helpen :P

  Succes met alles en vergeet niet te genieten ;)

 3. Jolanda Stroet
  mei 16, 2022 / 11:39

  Super leuk om weer wat van je te horen! Ik zal ook weer vaker op je blogs gaan kijken.

 4. -A
  mei 16, 2022 / 11:45

  Ik lees je blog al jaren, maar laat eigenlijk nooit een reactie achter. Maar hierbij een berichtje om je mee te geven dat ik zeker wel geniet van al je updates, schrijfsels en foto’s. Succes met de drukke tijd! Schrijf vooral wanneer het fijn en prettig voelt :)

  • Willemijn
   mei 16, 2022 / 13:11

   Hier hetzelfde! Ben een trouwe lezer, maar reageer zelden of nooit… Dus als het je lukt om te bloggen, ik lees ze sowieso :)

 5. Matthia
  mei 16, 2022 / 11:46

  Leuk om weer een blog van je te lezen!

 6. Lauri
  mei 16, 2022 / 12:04

  Fijn dat je er weer bent op je blog. Ik geniet er altijd van om je blogs lezen, maar ik reageer eigenlijk nooit, zou ik misschien vaker moeten doen.

 7. Nimke
  mei 16, 2022 / 12:12

  Leuk! Ik heb je blogs stiekem ook erg gemist :-)

 8. Mieke
  mei 16, 2022 / 12:13

  Jaaa, fijn een blog! Ik miste ze ook, maar wilde geen berichtje sturen omdat ik bang was een update (heb geen IG) gemist te hebben dat je gestopt was met bloggen/een al druk genoege moeder nog een beetje extra stress te geven.
  Ben benieuwd naar je huid ervaring straks. Ik heb sinds mijn zwangerschappen, en láaaange borstvoedingstijd (16&26 mnd) ook last van vlekken, met name op mijn wangen. Smeer goed factor 50…
  Maar het lijkt niet te helpen/verminderen. En wat ontzettend naar dat je daar reacties op krijgt van anderen!

 9. Eva
  mei 16, 2022 / 12:55

  Ik lees altijd trouw je blogs en had je al echt gemist. Ik denk er eigenlijk nooit over na dat het misschien voor jou ook leuk is om reacties te krijgen, dus bij deze! Persoonlijk snap ik echt niet dat mensen nare opmerkingen over je huid gaan maken. Hopelijk is Philippa nu even hersteld van alle ziektes achter elkaar. Wij hebben met onze zoon ook zo’n periode gehad in januari en dat was niet leuk.

 10. mei 16, 2022 / 13:17

  Jippie, fijn om weer een blog van je te lezen!
  Enneh je bent prachtig, met en zonder pigmentvlekken. Rot dat je daar opmerkingen over krijgt, zulke reacties zeggen vooral iets over de afzender en diens onzekerheden en niets over jou (maar snap dat het evengoed vervelend is). Liefs!

 11. mei 16, 2022 / 13:21

  Fijn, je bent er weer ! Ik reageer eigenlijk nooit, zal dit wat vaker doen. Je bent gemist !! En nu ga ik snel je update lezen :-)

 12. Marjolein
  mei 16, 2022 / 14:12

  YES! Zó fijn om de blog te zien, maakt de maandag weer een heel stuk beter 🤩

 13. A
  mei 16, 2022 / 14:46

  Ik sluit me aan bij de anderen die zeggen blij te zijn dat je weer terug bent op je blog! Ik volg je blog al zo’n tien jaar lang met veel plezier (al is het aantal comments dat ik achterliet denk ik op één hand te tellen). Ondanks dat je nu ook veel doet op Instagram en YouTube blijf ik de blog toch het allerleukst vinden – met al die visuele media is het een verademing om af en toe wat te lezen en je hebt een leuke schrijfstijl. Ik kijk uit naar je blog over het dakterras! Wij hebben ook een groot dakterras en ik vind het onderhoud best veel gedoe hoor 😅

 14. Britt
  mei 16, 2022 / 14:50

  Hoi Annemerel!
  Leuk weer een blog. Ik lees ze eigenlijk altijd (en kijk je vlogs).
  Je bent eigenlijk zelfs de enige blogger/vlogger die ik volg.

  Lekker druk he met een kleintje, heel herkenbaar. Niets aantrekken van de reacties over je pigment hoor trouwens. Hoort er nou eenmaal bij en het maakt je niet minder mooi!

  Loop je toevallig nog tijdens de Kadeloop in Schipluiden?
  Dat wordt weer mijn eerste wedstrijdje sinds de geboorte van mijn zoontje (nu 7 maanden).

  Liefs

 15. Harma
  mei 16, 2022 / 16:14

  Fijn dat je er weer bent, heb je blogs gemist!

 16. B
  mei 16, 2022 / 17:39

  Leuk om weer wat van je te lezen! Ik heb je blogs ook gemist in de tussentijd. En wat zijn er toch een lompe mensen, sinds wanneer gaat jouw huid hen wat aan?

 17. Rianka
  mei 16, 2022 / 18:30

  Ook ik heb je blogs gemist! Ik reageer nooit maar lees ze altijd. Ben erg benieuwd naar hoe je trainingen gaan en hoe je sportweek eruit ziet.

 18. Si
  mei 16, 2022 / 18:46

  Ik heb je blogs gemist! Heel fijn om weer een update te kunnen lezen :-).

 19. Mams kim
  mei 16, 2022 / 19:35

  Hey wat heerlijk om weer van je te lezen annemerel…geniet ervan..microneedling heb ik ook paarkeer gedaan, erg tevreden over zeker voor mijn oudere huis met wat groeven, die werden echt minder…fijn datje geniet van de kleine kruimel, voor je het weet zijn ze groot…bedankt voor je blog….heb je gemist..

 20. Teha
  mei 16, 2022 / 20:39

  Elke ochtend kijk ik even en nu zag ik opeens op Instagram dat je een blog had geschreven. Leuk!!

 21. Ingrid
  mei 16, 2022 / 21:41

  Zo fijn dat je er weer bent!! Echt leuk om te lezen!!

 22. Marijke
  mei 16, 2022 / 22:42

  Leuk dat je weer een blog hebt geplaatst. Ook ik reageer nooit maar ben wel een stille trouwe volger (zonder insta dus dat krijg ik niet mee) Je hebt een hele prettige manier van schrijven, altijd leuk om te lezen. Maar ook logisch natuurlijk dat je er even geen tijd voor hebt. Het is goed dat je voor jezelf kiest en je prioriteiten daardoor ergens anders hebt liggen.

 23. Elyse
  mei 17, 2022 / 12:07

  Leuk om weer een blog van je te lezen! Ik volg je inmiddels ook al ruim 10 jaar (wat gaat de tijd snel..) en ben ook geen ‘reageerder’, maar check regelmatig je blog of je weer gepost hebt. Voel overigens vooral geen pressure om iets te plaatsen als je het druk hebt, maar weet dat je gemist wordt ;)

 24. Jennifer
  mei 17, 2022 / 13:14

  Jeeej! Eindelijk weer eens een blog, maar net als meerdere reacties hier reageer ik eigenlijk nooit. Maar heb ze wel gemist, maar doe vooral wat bij je leven op het moment past en voel je niet verplicht! En verder, laat die mensen gewoon links want een ieder is goed zoals die is met of zonder pigment!

 25. Laura
  mei 17, 2022 / 16:24

  Leuk om weer een blog van je te lezen, maar voel geen druk om te schrijven. Het leven met een kind is nu eenmaal heel veeleisend (ik spreek uit ervaring).

 26. Teha
  mei 18, 2022 / 05:57

  Waarom worden mijn reacties steeds niet geplaatst? Is al een paar keer gebeurd.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 20, 2022 / 08:17

   Ik keur alle reacties handmatig goed alleen soms duurt dat wat langer omdat ik niet zo vaak meer op mijn blog inlog omdat ik niet zo vaak meer blog! Sorry! Ik ga daar beter aan denken want ik waardeer reacties enorm!

 27. Charlotte
  mei 18, 2022 / 10:50

  Jaa wat leuk weer een blog! Ik merk dat nu ik zelf zwanger ben ik veel van je blogs aan het teruglezen ben, nieuwe fase dus dan is dat ineens heel interessant. Zo groei jij en (een deel van je) lezers groeit met je mee naar nieuwe levensfases!

  Niets aantrekken van nare reacties, je bent prachtig!

  p.s. ik lees al sinds mijn 16e mee… dus dat is nu al ruim 14 jaar!

 28. Maartje
  mei 18, 2022 / 15:50

  Ik lees ook altijd je blog al reageer ik eigenlijk nooit :) Heb ze wel gemist dus vindt het leuk om er weer eentje te lezen!

 29. Celine
  mei 18, 2022 / 16:39

  Leuk om weer een blog te lezen!

  Had je blogs gemist :)

 30. Am
  mei 18, 2022 / 20:36

  Yay een nieuwe blog! Ik reageer eigenlijk nooit, maar had je zeker gemist. Goede bewustwording dat reacties ook leuk zijn voor de persoon aan de andere kant.

 31. Julia
  mei 19, 2022 / 20:15

  Leuk om weer een update te lezen! Ik was al bang dat er misschien iets aan de hand was. Maar dat valt gelukkig mee :) Wel vervelend dat Philippa zo vaak ziek is geweest de laatste tijd! Maar wat is ze alweer gegroeid joh! En leuk dat ze nu kan kruipen!