CPC DIARY: It’s Race Day #27

Sorry jongens kwam er net achter dat Photo Booth nog steeds op je MacBook zit en kon het niet laten deze nostalgische popart foto te maken en deze met jullie te delen.

It’s RACE DAY! Op het moment van schrijven is het half negen, zes uur voor de start van de halve marathon waar ik de afgelopen tien weken naar toe heb geleefd (+ de 42 weken ervoor, na de CPC van 2017). Gisteravond schepte ik nog op dat ik altijd super goed slaap, ook voor een wedstrijd. Vannacht werd ik daar voor gestraft. Om de een of andere reden legde ik pas om half een mijn telefoon weg en om kwart voor zes was ik alweer klaar wakker. Maar hé, een mindere nacht slaap, is nog geen man over boord.

Op dit moment komt de regen hier in Den Haag met bakken uit de hemel, maar het belooft rond een uurtje of twaalf droog te worden, dus zoals het er nu naar uit ziet gaat het een droge wedstrijd worden. Maar wat ik aan moet, daar ben ik nog steeds niet over uit.

Mijn legging – een driekwart legging van Lululemon met 10(!) vakjes – ligt klaar. Ik weet welke beha ik aan trek (mijn voorgevel is zo gevoelig op dit moment dat ik geen keus heb, wat eigenlijk best wel makkelijk is). Maar mijn shirt is nog een groot raadsel. Ga ik voor een mouwloze top, of kies ik toch voor een kort mouwtje? Gisteren liep ik vijf kilometer (ging goed trouwens) met korte mouwen en toen had ik het redelijk warm, maar toen was het ook warmer dan dat ze vandaag voorspellen. Het idee is nu om een mouwloze top aan te trekken en een korte mouwen shirt mee te nemen naar het startterrein, mocht het toch te fris zijn, kan ik altijd nog wisselen.

Qua schoenen ben ik er ook nog steeds niet uit. Ik heb drie jaar lang heel fijn op de LunarTempo’s gelopen, maar de afgelopen weken liep ik ook heel fijn op de Nike React. Ik had zelfs het idee dat ik de extra demping fijner vond lopen dan de LunarTempo. Maar ik heb wel een blaar op mijn enkel (dankzij de Nike React, heb altijd last van nieuwe schoenen) en ik weet niet hoeveel last ik daarvan ga krijgen als ik een halve marathon ga lopen op de schoenen die me de blaar gegeven hebben. Wat een dilemma.

Nu is ook het moment aangebroken dat ik denk… man man man, waar doe ik het allemaal voor? Waar slaat dit allemaal op? Waar maak ik me in vredesnaam druk om? Ik kan ook gewoon lekker op een zondagstempo gaan lopen, het is immers zondag.

Goed, ik ga dit gebakkelei met mezelf afsluiten en even naar mijn ouders rijden. Roos wil graag een van mijn Lululemon leggings lenen voor de CPC. In ruil daarvoor heeft zij belooft een blog te schrijven voor 12.00u vanmiddag, over haar (wederom niet vlekkeloze) training voor de CPC. Roos loopt vandaag haar tweede halve marathon en dit keer moet ze het zonder mij stellen (vandaar ook dat ze de Lululemon legging nodig heeft, ze heeft een legging nodig met genoeg zakjes om alle zooi mee te nemen die ik de vorige keer voor haar heb meegesleept). Ik ben misschien nog wel nerveuzer voor haar prestatie dan voor die van mij.

Zelfde geldt trouwens voor mijn vader, hij heeft al zo vaak net boven de twee uur gelopen tijdens een halve marathon en ik hoop zo dat hij dit keer wel aan de goede kant van de 2:00 finisht. Maar dat lijkt op papier een veel makkelijkere opgave dan mijn doel van onder de 1.45 finishen. Hij mag dan zo’n 45 seconden per kilometer langzamer zijn dan ik en dat terwijl we in lange trainingen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Dus ja pap, als je vandaag niet onder de 2:00 finisht dan ben je gewoon niet gemaakt voor wedstrijden.

Aan iedereen die ook de CPC loopt vandaag, heel veel succes en plezier. Voor iedereen die niet meeloopt en het festijn wel graag wil volgen, via de NN CPC Loop App kun je me live volgen (gewoon vindbaar op Annemerel de Jongh). 

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Joyce
  maart 11, 2018 / 09:06

  Heel veel plezier vanmiddag en Toi Toi Toi. Ik hoop dat de voorspellingen kloppen en het strakjes droog wordt!
  Stiekem vind ik het wel jammer dat vandaag al de CPC is. Ik genoot echt weer van deze blogs!

 2. Robert Arts
  maart 11, 2018 / 09:08

  Succes en geniet van elke stap die je zet!

 3. Fred
  maart 11, 2018 / 09:17

  Megasuperveel succes vandaag.
  Heb vertrouwen in jezelf.
  You can do this!!!

 4. maart 11, 2018 / 10:08

  Zo vervelend dat jij vroeg wakker was!
  Ik wens jou, je zus en jullie vader heel veel succes met de CPC ?
  Hoop dat het straks droog zal zijn….
  Niet normaal dast het zoveel regent.

  Xoxo

 5. Hanneke
  maart 11, 2018 / 10:47

  Heel veel succes en plezier vandaag Annemerel !

 6. Iris
  maart 11, 2018 / 11:06

  Heel veel succes! En jammer dat deze serie nu ten einde is want ik vond het zo leuk om een soort van hardloopdagboek van je te lezen!

 7. Nathalie
  maart 11, 2018 / 12:00

  Ontzettend veel succes vandaag met de CPC! Ik loop hem niet, maar heb vandaag wel al mijn eerste 5K gelopen, met het schema dat je in 2015 op de blog plaatste. Ik ben net klaar met de derde training van week 1 en ik merk nu al dat het elke training een beetje beter gaat. Thanks voor alle motivatie d.m.v. je vlogs en je blog! Zonder jou was ik waarschijnlijk niet eens begonnen met hardlopen.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 12, 2018 / 07:25

   Wat super leuk om te lezen, veel succes en plezier met trainen!

 8. Ilse
  maart 11, 2018 / 18:27

  Ben benieuwd waarvoor je gekozen hebt en in hoeveel tijd jij en je familie hem gelopen heeft.