CPC DIARY: Mijn advies aan mezelf #16

Toen ik vanmorgen (een half uur geleden) in bed lag en mijn rondje social media deed las ik overal dat het gesneeuwd had. Toen ik even later op stond en naar buiten keek was ik toch nog een soort verbaasd dat er daadwerkelijk sneeuw op straat lag. Huh? Dit had mijn iPhone App me gisteravond niet verteld?

Ik vind het een mooie reden om nog een dagje rust te nemen. Mijn knie is het trauma van afgelopen zondag gelukkig alweer te boven, maar een extra rustdag kan volgens mij geen kwaad. Gisteravond heb ik ook de training bij de atletiekvereniging overgeslagen, leek me niet zo verstandig met bekken die schots en scheef stonden. Hoewel ik gemixte reacties ontving over of het nu écht kwaad kon om door te lopen met scheefstaande bekken.

Toen ik begon met het schrijven van deze blogs deed ik dat enerzijds om mezelf te motiveren, om mezelf te motiveren om uit iedere dag zoveel mogelijk te halen. Door mezelf te dwingen iedere ochtend voor 9.00u een blog te schrijven begin ik iedere dag in ieder geval productief. En voor mij staat een productief begin van de dag meestal gelijk aan een goede dag. Dat blijkt ook deze maand in 9 van de 10 gevallen te kloppen. En dat is veel betere score dan de weken voorafgaand. Anderzijds doe ik dit ook omdat de vraag naar geschreven blogs steeds groter werd en ik heus wel (een beetje) naar jullie luister.

Wat ik het moeilijkst vind is om hier iedere dag de complete waarheid te schrijven. Dus niet de waarheid verpakt in een mooi jasje. Ik stel me best kwetsbaar op en ik begrijp dat niet iedereen mijn keuzes soms begrijpt. Ik snap mijn eigen keuzes zelf niet eens altijd. Gisteren vroeg iemand wat voor advies ik mezelf zou geven als ik een random stranger in de Ask Your Running Question geweest zou zijn. Daar moest ik even over nadenken. Maar ik denk dat dit mijn advies zou zijn:

“Hi, wat vervelend dat je al zo lang met een ontsteking in je knie kampt en dat je bekken nu weer scheef staan. Je fysio is nu op vakantie, maar ik zou toch even bellen naar zijn praktijk, misschien is er een andere fysio die je bekken weer recht kan zetten? Doe je genoeg oefeningen om je bekken te stabiliseren? Dit kan het probleem in de toekomst wellicht voorkomen. 

En dan je knie. Ja. Als je fysio zegt dat je nog wel tweeënhalve week door mag blijven lopen, dat het het probleem niet erger maakt, waarom zou je dat dan niet gewoon doen? Dan neem je na de halve marathon in New York gewoon een paar weken rust en bouw je dan weer rustig in een paar weken op. Dat PR op de halve marathon zou natuurlijk fantastisch zijn, maar focus je hier niet te veel op. Je doet je best en meer kun je niet doen. Je mag ook heel tevreden zijn met een tijd die een paar minuten boven je PR ligt.

Heel veel succes en plezier met lopen en maak je vooral niet te druk.”

Dit is dan ook mijn plan voor de komende 11 dagen. Thanks voor al jullie lieve, behulpzame berichtjes. Ik spreek jullie morgen, zelfde tijd, zelfde plek.

Liefs,
Annemerel

OP 11 MAART LOOP IK VOOR DE ZEVENDE KEER DE HALVE MARATHON TIJDENS DE CPC IN MIJN WOONPLAATS DEN HAAG. IN 2011 WAS DIT DE EERSTE HARDLOOPWEDSTRIJD WAAR IK OOIT AAN DEELNAM. AAN HET BEGIN BEGIN VAN DIT JAAR HAD IK ALLERLEI MOOIE PLANNEN MET TRAININGSSCHEMA’S EN WAANZINNIGE PRESTATIES, MAAR HELAAS GOOIEN VERSCHILLENDE PIJNTJES (RECHTERKNIE, LINKERVOET, ONDERRUG) OP DIT MOMENT EEN BEETJE ROET IN HET ETEN. DE KOMENDE VIER WEKEN BLOG IK DAGELIJKS OVER MIJN WEG NAAR DE CPC, WANT IK HEB NOG NIET OPGEGEVEN.
Delen:

8 Reacties

 1. Marieke
  februari 28, 2018 / 09:11

  Haha leuke blog weer!
  Misschien een lekkere sportmassage boeken op deze rustdag? Helpt misschien niet voor je bekken, maar kan wel heel lekker zijn en goed voor algeheel herstel! :-)

  PS Je hoeft jezelf niet steeds te verantwoorden hoor! Je hebt ongeveer 101 “moeders” die via jouw blog meelezen en commentaar geven, haha heel vermoeiend lijkt me ;-)

 2. Fred
  februari 28, 2018 / 09:19

  Hi Annemerel,
  Misschien maar goed, even die ?❄️☃️vandaag.
  Word je ff tegen jezelf in bescherming genomen?
  Rust gewoon lekker uit en ga (zonder Oreo’s, dat natuurlijk wel) lekker op je mooie bank Friends kijken. Fijne dag en voorspoedig herstel!

 3. renate
  februari 28, 2018 / 10:20

  superleuke blog. echt

 4. februari 28, 2018 / 10:42

  En ik ben benieuwd of je je aan je eigen advies kunt houden! Jou ‘kennende’ ga je toch voor een PR op de CPC.
  En, de praktijk al gebeld? Wel doen, wat er is idd vast wel iemand die je recht kan zetten!

 5. Mimi
  februari 28, 2018 / 14:05

  Ik reageer normaal nooit, maar wil je toch even laten weten dat ik je dagelijkse CPC-blogs ontzettend leuk vind om te lezen, ook vanwege de mate van eerlijkheid en daarmee herkenbaarheid. Kijk nu elke dag weer uit naar een nieuw stukje van jouw hand! Ik had minder met de vlogs (maar geef je groot gelijk dat je dat dagelijks wilde doen & er waren ongetwijfeld ook veel mensen daar naar uitkeken), dus dat luisteren naar je lezers was voor deze nooit-reagerende lezer een goede zet. Complimenten!!

 6. februari 28, 2018 / 16:15

  Verstandig om een dagje rust te pakken. En wat betreft jouw keuzes, als je er zelf maar achter staat. Dat is het belangrijkste.
  En goede dag om rust te pakken. Blijf binnen, want je vriest half dood buiten haha.
  Ben elke woensdag vrij, en loop dan graag een stuk (wandelen) maar skip vandaag. Vanmorgen langer op de loopband in de sportschool gestaan. Vanmiddag lekker thuis bij de verwarming.

 7. Emilie
  februari 28, 2018 / 17:56

  Hi Annemerel!
  Ik ben echt een klassieke ‘lurker’ en heb volgens mij in de 6 jaar dat ik je volg nog nooit een reactie achtergelaten. Eens moet de eerste keer zijn dus bij deze :-) Ik geniet echt enorm van deze blogs, vind het zo fijn dat ik ’s ochtends op een vrij momentje na lekker jouw blogje kan lezen! Sinds je deze CPC-blogs schrijft moet ik ook vaak terugdenken aan mijn studententijd een aantal jaren geleden, waarin ik onder het studeren een momentje pauze inlaste om jouw nieuwe blog van 12.00 en 17.00 te lezen ;-) Ik merk dat ik geschreven blogs toch ook wel echt heel erg leuk vind, dus bedankt voor alle leuke pauze momentjes die je mij tot nu toe hebt bezorgd! :-D

 8. Ilse
  maart 1, 2018 / 12:25

  Leuke blog vandaag en mooi advies aan jezelf. Ben benieuwd of je je er ook daadwerkelijk aan houd.