CPC DIARY: Fit zijn gaat niet alleen om hardlopen #13

Gisteren besloot ik uiteindelijk mijn benen te sparen en niet naar buiten te gaan om hard te lopen, zodat ik vandaag hopelijk een fijne lange duurloop kan doen. Over het lopen valt vandaag dan ook niet zoveel te zeggen. Maar om over twee weken zo fit mogelijk aan de start van de CPC te staan moet ik meer doen dan hardlooptrainingen.

Voldoende rust

Op die 36 uur in Parijs na gaat dat ‘voldoende rust’ me het makkelijkst af van allemaal. Als slapen een Olympische sport zou worden, weet ik zeker dat ik me zou kwalificeren. Ik slaap iedere nacht minstens acht uur. Ik lig rond 22.30u in bed en om 7.00u gaat mijn wekker. Ook in het weekend (niet in Parijs). Klinkt saai? Is het misschien ook wel een beetje, maar toen ik zei dat ik er deze vier weken alles aan ging doen om fit te worden, meende ik dat ook. De grootste verandering ten opzichte van de afgelopen maanden is dat wanneer ik nu naar bed ga, ik mijn telefoon vrijwel meteen wegleg in plaats van dat ik tot 1.00u naar Netflix series lig te kijken. Daarnaast heb ik ook voor het eerst in maanden weer een wekker, een wekker om 7.00u, waar ik ook daadwerkelijk op reageer. Het is niet dat ik stipt om 7.00u mijn benen uit bed zwier alsof ik het gelukkigste en fitste meisje op aarde ben (als ik net wakker word heb ik nog steeds het gevoel dat er een traktor over me heen is gereden in mijn slaap) maar ik word wel wakker.

Een van mijn grootste uitdagingen is om niet ziek te worden en dat is best lastig rond deze tijd van het jaar, met een griepepidemie in de lucht. Maar ik denk dat ik door voldoende rust te nemen minder vatbaar ben voor kwaaltjes. Tot nu toe mag ik niet klagen.

(semi) gezond eten

Hier heb ik iets meer moeite mee. Ik vind groenten gewoon niet echt lekker. Wat wel goed gaat is dat ik iedere dag netjes drie maaltijden eet en dat ik sinds ik de uitdaging ben aangegaan nog niet in een keer een zak snoep, chips, reep chocola of pak koekjes heb leeggegeten. Dat is namelijk een beetje mijn probleem, ik vind het lastig om maat te houden. Als ik weet dat er nog chocola in mijn koelkast ligt, zal ik niet rusten voordat het op is. Inmiddels ben ik ruim anderhalve kilo lichter dan twee weken geleden, dus dat is in ieder geval al heel positief. Ik eet nog niet genoeg groenten, maar ik eet wel meer dan anders dus als ik deze lijn door zou kunnen zetten…

Morgen ga ik weer een pan soep maken. Beloofd. En dan eet ik de soep ook op en spoel ik niet 10 dagen later de helft van de soep door het toilet.

Spierversterkende oefeningen

Dit kan echt vele malen beter. Ik weet niet wat me ervan weerhoudt. Is het gewoon luiigheid? Ik denk het. Ik doe gedurende de dag wel kleine dingetjes, een plankje hier, een bruggetje daar, maar een echte workout van minstens 20 minuten heb ik afgelopen week niet gedaan. Hier ga ik – met nog twee weken tot de CPC – snel verandering in brengen. Hoe wil ik ooit blessurevrij lopen als ik niet eens de moeite kan nemen om aan de oplossing te werken?

Naast deze dingen probeer ik er ook op te letten dat ik genoeg water drink. Ik drink nog steeds niet zoveel alcohol (op een glas wijn in Parijs en een glas champagne bij Louis Vuitton na). Mijn handen was ik bewust heel vaak (schijnt de belangrijkste manier van bacterie/virusverspreiding te zijn?) en verder hoop ik er maar gewoon het beste van.

Ik heb zojuist een paar pancakes gegeten en ga me na het afronden van deze blog klaar maken voor een lekkere duurloop. De zon schijnt alweer lekker door mijn gordijnen heen, maar volgens mijn iPhone is het op dit moment gevoelstemperatuur -11. Goed inpakken dus. Spreek jullie morgen XXX

Liefs,
Annemerel

OP 11 MAART LOOP IK VOOR DE ZEVENDE KEER DE HALVE MARATHON TIJDENS DE CPC IN MIJN WOONPLAATS DEN HAAG. IN 2011 WAS DIT DE EERSTE HARDLOOPWEDSTRIJD WAAR IK OOIT AAN DEELNAM. AAN HET BEGIN BEGIN VAN DIT JAAR HAD IK ALLERLEI MOOIE PLANNEN MET TRAININGSSCHEMA’S EN WAANZINNIGE PRESTATIES, MAAR HELAAS GOOIEN VERSCHILLENDE PIJNTJES (RECHTERKNIE, LINKERVOET, ONDERRUG) OP DIT MOMENT EEN BEETJE ROET IN HET ETEN. DE KOMENDE VIER WEKEN BLOG IK DAGELIJKS OVER MIJN WEG NAAR DE CPC, WANT IK HEB NOG NIET OPGEGEVEN.
Delen:

14 Reacties

 1. februari 25, 2018 / 09:03

  En hoe is het met het bietensap? Misschien nog een goeie toevoeging aan je repertoire.

 2. Robert
  februari 25, 2018 / 09:40

  Positief verhaal. Je zelfanalyse is goed, alleen heb je buiten het slaapregime nog meer discipline nodig. Als je weet dat je bepaalde voeding nodig hebt om een eenmalige prestatie neer te kunnen zetten, dan moet je die gewoon eten, of het nou lekker is of niet (zeg ik als lekkerbek). Hetzelfde geldt voor de spierversterking; plan daar één of twee vaste tijden per dag voor in en maak een weekschema wat je wanneer doet. Daar moet je je vervolgens wel aan houden. Maar het betreft slechts twee weken, dus dat zou geen moeite moeten zijn.

  Over de chocolade wil ik nog wat opmerken, maar daar wacht ik mee tot na de CPC, want anders gaat het wellicht alsnog de verkeerde kant op :-)

  Succes!

 3. Ilse
  februari 25, 2018 / 09:57

  Kleine veranderingen zijn al beter dan helemaal niks doen.

 4. Judith
  februari 25, 2018 / 14:35

  Lekker bezig Annemerel! Maar ehh, dat groente eten, dat is toch niet zo moeilijk? Mag ik je een paar (random) tips geven?
  – koop een zak diepvriesdoperwten of peultjes ofzo. Super handig om altijd in huis te hebben, bv voor door je pasta maaltje of door de risotto
  – eet bij je sushi wat van die edamame boontjes (gewoon bij ah of de toko te krijgen)
  – zelf vind ik tomaatjes, komkommer of een stuk paprika altijd lekker wegknagen tijdens wat computerwerk
  – pompoensoep is echt de bom!
  – je vind de salades van Sla toch lekker, daar zit toch ook allerlei groenten in? Kun je vast thuis wel een soort van nabootsen
  Succes ermee!

 5. februari 25, 2018 / 14:55

  Jij bent erg goed bezig en knap van jou dat je wat kilootjes kwijt bent.
  Leuk artikel en ik wens de komende weken veel succes met alle voorbereidingen onderweg naar de CPC….

  Fijne dag Xoxo

 6. februari 25, 2018 / 18:49

  Wat ben je al goed bezig! Jammer dat je groenten niet zo lekker vind :( Ik verwerk echt overal groenten doorheen en probeer altijd een groene salade (sla, tomaatjes, komkommer, wat pijnboompitjes/zonnebloempitjes) bij het avondeten te eten. Misschien kun je proberen om weer smoothies te maken en daar groenten in te verwerken?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 26, 2018 / 07:24

   Jaa maar met smoothies kom ik vaak niet verder dan spinazie. Nu heb ik kant-en-klare smoothies van Albert Heijn gekocht met groenten, maar zal vast niet zo goed zijn als verse groenten.

 7. Cinthia
  februari 25, 2018 / 19:36

  Ik vind dit echt zo leuk en interessant om te lezen, je bent echt goed bezig denk ik!

  Vandaag ook nog gelopen, ik vond het heerlijk! Helaas kreeg ik last van koude bovenbenen, buikkrampen en de harde wind met rennen over een dijk was ook geen slimmekeuze. Toch nog 7.2km gerend, hopelijk komende werk toch echt 10km rennen.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 26, 2018 / 07:23

   Goed bezig! 7.2 kilometer met tegenwind, buikpijn en koude bovenbenen, dat is best heftig. Hoop dat het je lukt om deze week nog een lekkere run te doen.

 8. Jessie
  februari 26, 2018 / 06:06

  Ik vind het echt heel leuk om elke dag je blogs te lezen over de voorbereiding naar de cpc!!
  Ook voor mijzelf inspirerend; ik ben momenteel in Australie. Dit is super leuk en geweldig, maar ook; minder hardlopen en lekker eten. Ik ben 7 kilo aangekomen daardoor dus voor mij moet er ook wat gebeuren wil ik weer terug op mijn oude niveau komen. Over 4 weken ben ik weer in NL en hoop toch in deze tijd in ieder geval wat kilo’s kwijt te zijn zodat ik in NL weer fanatiek kan gaan hardlopen. Jouw blogs zijn een goede inspiratie! :)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 26, 2018 / 07:22

   Aaah wat leuk om te lezen dat je er inspiratie uithaalt. En wat gaaf dat je in Australië zit. Is dat niet DE plek om hard te lopen? Of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Die 7 kilo ben je binnen mum van tijd kwijt als je in Nederland weer lekker gaat lopen en op je voeding let.

   • Jessie
    februari 26, 2018 / 21:48

    Ja het is inderdaad een superplek om te hardlopen! Maar ook soms erg warm, en constant reizen haalt het ritme eruit. Ik kan me mijn laatste intervaltraining niet meer herinneren..
    Succes Annemerel! Nog 2 weken!

 9. Gretia
  februari 26, 2018 / 07:41

  Leuk je blog ook te lezen!! Ik ben fan!
  Ik ga ook de cpc weer doen en de hele van Rotterdam..
  mijn grootste angst is ook ziek worden ? het lukt mij niet om vroeger naar bed te gaan ?

 10. Marieke
  februari 26, 2018 / 11:15

  Klinkt goed!!
  Zelf heb ik gisteren een hele makkelijke pan soep gemaakt (800 gram diepvries erwtjes, 1 liter bouillon, een hand vol muntblaadjes, 1 prei, staafmixertje en wat kookroom toevoegen). Lekker en zo makkelijk.
  Ook verwerk ik handjes waterkers in mijn smoothies. Er staan genoeg receptjes hiervan op internet en het schijnt super gezond te zijn!
  Succes en ga zo door ;-)