CHICAGO SNAPSHOT DIARY #2 (7/10)

 photo Recently Updated260.jpg


 photo Desktop3069.jpg

Good morning! Ik word om vier uur uit mezelf wakker en daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben om acht uur gaan slapen, dus om vier uur wakker worden betekent dat ik gewoon acht uur geslapen heb, heerlijk. Ik heb eerst een FaceTime gesprek met iemand van TUI om een aantal zaken door te spreken en ga daarna op zoek naar jullie hotspots op Google Maps. Ik heb ze allemaal opgeslagen op mijn kaart, zodat ik ze ook offline kan vinden.

OK, maar nu eerst naar Starbucks. Dat is de dichtstbijzijnde koffietent die geopend is om vijf uur ’s ochtends en ik heb koffie en iets te eten nodig.

 photo Desktop3069.jpg

Maar ik lig ook wel heel lekker in bed…

Toch sta ik op en om kwart over vijf zit ik achter mijn MacBook in de dichtstbijzijnde Starbucks met mijn Michigan Cherry Oatbar en Pumpkin Spice Latte.

 photo Desktop3069.jpg

Om zeven uur ben ik klaar met alles dat ik moest doen (mails beantwoorden, blog schrijven) en loop ik terug naar mijn hotel om me aan te kleden (ik heb nu nog nat haar en een hoodie aan). De zon komt inmiddels op en dat levert een mooi plaatje vanuit mijn raam op.

De eerste hotspot die ik bezoek is Beatrix. Ik weet niet precies meer wie dit leuke tentje me heeft aangeraden, maar dankjewel!

 photo Desktop3069.jpg

Ik bestel scrambled eggs met kippenworstjes, hashbrowns en toast, heerlijk!

Ik zie dat ik in de buurt ben van Navy Pier en hoewel ik niet weet wat dat precies is leek het me wel leuk om de stad vanaf hier te bekijken. Het is helaas iets verder lopen dan ik aanvankelijk dacht en dit was dan ook niet heel goed voor mijn benen, maar het uitzicht is best goed.

 photo Desktop3069.jpg

#instagram

Van Navy Pier wandel ik naar een brug die het noordelijke met het zuidelijke gedeelte van het centrum verbindt. Mijn hotel zit in het noordelijke gedeelte, ik ga nu naar ‘The Loop’, oftewel downtown. Onderweg zie ik heel veel verschillende soorten gebouwen en bouwstijlen. Van super modern tot bijna ‘Parijse’ details.

 photo Desktop3069.jpg

Even naar Grant Park, ze hebben hier onder andere een openlucht theater met prachtig uitzicht.

En.. misschien wel het meest iconische beeld van Chicago, Cloud Gate, ook wel ‘The Bean’ genoemd. Zo’n gaaf ding en je kunt de skyline van de stad hier op zo’n gave manier bekijken.

 photo Desktop3069.jpg

Eindelijk sokken! Deze dodo dacht dat ze wel even met blote voeten in haar Stan Smith’s kon. Hoevaak moet ik me aan deze zelfde steen stoten?

Over stenen stoten gesproken, ik was dus van plan om heel rustig aan te doen vandaag maar het is me niet echt gelukt. Ik heb gewoon al veertien kilometer gelopen en het is pas half elf ’s ochtends. Hoe heb ik dit laten gebeuren? Op aanraden van een medewerker van een hardloopwinkel neem ik het openbaar vervoer terug naar het noordelijk gelegen gedeelte van de stad. En dat gaat eigenlijk best wel makkelijk. Ik betaal drie dollar voor een enkeltje (moest extra betalen omdat ik met creditcard afrekende) maar het was wel snel en makkelijk.

 photo Desktop3069.jpg

Lunchen doe ik bij Ra (ook een van jullie aanraders, thanks!!!) ik ga voor een sushi bowl met zalm, komkommer en avocado.

Ondertussen heb ik bij Lululemon een nieuwe geniale hardlooptight gekocht voor zondag. Normaal zeg ik loop die marathon in wat je kent, maar ik ken Lululemon Tights uitzonderlijk goed dus dit moet wel goedkoper denk ik. Ik wilde een rode omdat dat lekker opvalt en leuk matcht met mijn shirt. Daarnaast zijn rood en blauw de kleuren van Chicago en van de marathon, dus ik vond het wel passend.

 photo Desktop3069.jpg

Hoe cool is dit? Een cupcake ATM. Ik heb helemaal geen trek in een cupcake en op het moment van schrijven (zaterdagochtend 5:38) staat hij nog steeds onaangeroerd naast me op mijn nachtkastje, maar dit moest ik gewoon proberen. Ik heb het hele proces ook gefilmd, dus dat zien jullie snel in mijn vlog.

 photo Desktop3069.jpg

Bij Whole Foods haal ik onder andere dit gezonde bietensapje, dit is mijn favoriete bietensap. Hij smaakt namelijk meer naar een fruitsapje dan naar bietensap. Ik ben van 14.00u tot 17.00u op de hotelkamer geweest en ben daarna met iemand van Holland Runner/TUI iets gaan eten bij een Thais restaurant. Ik weet dat ik eigenlijk pasta moest eten, maar ik had daar dus echt geen trek in. Noedels zijn ook koolhydraten toch? Helaas was ik zo stom om heel druk te zijn met vloggen, maar om geen foto’s te maken van dit eten.

Eigenlijk wil ik na het eten naar mijn hotelkamer maar toen herinnerde ik me de tip van een van jullie, ga ’s avonds een cocktail drinken op de 96ste verdieping van de Hancock Tower. Op de avond voor de marathon ga ik dat natuurlijk niet doen en of ik er na de marathon zin in heb weet ik nu ook nog niet, dus moest het vanavond maar gebeuren. Wat een fantastisch uitzicht. Dankjewel voor de aanrader (Lisanne toch?). Proost op een prachtig weekend Chicago.

Om 21.00u lig ik alsnog braaf in bed. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Tessa
  oktober 9, 2016 / 12:28

  Wauw wat een stad, en wat heb je al veel kunnen zien in zo’n korte tijd. Heerlijk ook dat je, omdat je alleen bent, lekker kunt doen waar je zin in hebt :) Ik ben heel benieuwd naar de rest van je snapshots en je vlog!

 2. Vera
  oktober 9, 2016 / 14:22

  Goeie billen heb je in je nieuwe hardloopbroek! Vind de outfit ook erg leuk, cool dat je nu de themakleuren draagt! En ahhh nog minder dan 10 min tot de start. Ik ben zelfs wat zenuwachtig voor je. Heel veel succes en geniet van een waarschijnlijk prachtige race!

 3. Ilse
  oktober 9, 2016 / 14:35

  En zo loop je toch teveel op een dag zonder dat je het door hebt. Wel goed dat je op tijd in bed lag en genoeg rust neemt! En leuke plekken ben je geweest!