CHICAGO I’M ON MY WAY!

 photo own-chicago.jpg

O (h) M (y) G (od) ! Het is eindelijk zover, als jullie dit lezen zit ik als het goed is net in het vliegtuig richting Chicago. Waarschijnlijk heb ik mijn Noise Cancelling Headphones op en kijk ik een film op het kleine schermpje voor me. Ooooh… shit, note to self… zorg dat je ook het draadje van je koptelefoon meeneemt want waarschijnlijk werkt dit niet met bluetooth. OK, misschien kan ik dit beter meteen even in mijn koffer gooien…. Kijk zo gaat het nu de hele dag al, mezelf ergens op focussen is knap lastig want in mijn hoofd ben ik dus continu met Chicago bezig. En dat is niet heel vreemd, want over vier dagen is het gewoon zo ver, dan sta ik aan de start van de marathon.

Maar goed voor het zover is heb ik nog wat tijd te doden in Chicago. Ik was van plan om van te voren allerlei hotspots op te zoeken zodat ik Chicago op zijn best zou kunnen ervaren, maar ik moet toegeven dat daar weinig van terecht is gekomen. Sterker nog, het enige wat ik tot nu toe van Chicago weet is dat het aan een groot meer ligt dat de naam Lake Michigan draagt. Dat er een hele grote spiegelende bean ergens staat en dat je daar dus echt mee op de foto moet. Ik weet dat de grootste Nike Store naast mijn hotel zit en dat ik 1,3 mijl moet lopen om bij de start te komen, maar verder… Oh ja er is een Lululemon winkel, heel belangrijk.

Maar mensen, daar kan ik natuurlijk niet mee thuiskomen. Het is niet dat ik heel Chicago wil zien in 2,5 dag, ik moet mijn benen sparen voor de marathon, maar ik wil wel wát doen. Afgelopen maanden ontving ik vaak berichtjes van lezers die ook in Chicago geweest zijn, zouden deze mensen onder deze blog hun favoriete hotspots willen delen? Ik heb mijn huiswerk namelijk niet gedaan…

Als het goed is kom ik vandaag rond half twee (Chicago-tijd) in Chicago aan, het is zeven uur tijdsverschil dus reken maar uit hoe laat het dan in Nederland is. Vandaag wil ik lekker rustig aan doen, naar mijn hotel, in checken, even bij Nike kijken en dan wellicht naar een lekker restaurantje voor een pasta of sushi. Morgen heb ik de hele dag in de stad, maar ik wil dus niet te gek doen. Een paar leuke hotspots voor ontbijt, lunch, taart en avondeten zijn gewenst. Als ik aan het eten ben kan ik zitten, dat is beter dan dat ik van hot naar her aan het rennen ben. Maar mochten er ook nog hele leuke winkels zijn die ik moet zijn, let me know!

Zaterdagochtend staat een bezoekje aan de expo gepland, daarna nog een lekkere lunch (althans dat hoop ik dan) en daarna wil ik me terugtrekken naar mijn kamer. Rust voor de benen, mijn hoofd, mijn hele lichaam. Zondag de marathon, die als het goed is voor mij al voor het middaguur voorbij is, de start is namelijk al om half acht en ik start praktisch vooraan (no pressure). Als ik me goed voel mag ik daarna van god los, want he de marathon is gelopen. Of nou ja van god los is wellicht een beetje overdreven, maar een leuke hotspot voor cocktails is zeker welkom.

En dan maandag hoop ik niet al te gesloopt wakker te worden, maar ja, dat nemen we allemaal maar voor lief he. Ik vlieg pas om zes uur weer richting Nederland, dus tot een uurtje of twee heb ik tijd om mezelf in de stad te vermaken. Ontbijten, lunchen… kom maar op met die hotspots! Als je het zo bekijkt heb ik eigenlijk nog wel heel veel tijd in de stad.. Weten jullie trouwens ook hoe het is om te fietsen in Chicago? Is dat een beetje te doen? In New York (Manhattan vooral) leek me dat niet zo’n succes, maar misschien is dat in Chicago juist wel heel goed te doen?

GEEF ME TIPS! Ik heb ze duidelijk nodig!

Ik houd jullie op de hoogte vanuit Chicago, via Instagram, Snapchat en natuurlijk ook vanaf hier.

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. Britt
  oktober 6, 2016 / 12:03

  Veel plezier en succes gewenst!!! Ik kijk uit naar al je blogs over voor / na / tijdens de marathon :-)

 2. Julia
  oktober 6, 2016 / 12:20

  Aah spannend! Heel veel plezier aankomende dagen in Chicago! Ik ben er zelf helaas nooit geweest, dus kan je geen tips geven. Geniet van je marathon en de andere dagen daar!

 3. Danielle
  oktober 6, 2016 / 12:44

  Ik heb geen tips voor je helaas, maar ik wil je wel heel veel succes wensen alvast! Geniet er vooral van :)

 4. Anne
  oktober 6, 2016 / 13:05

  Als je in chigaco bent moet je echt bovenop het Hancock gebouw staan. Soort empire staten ervaring maar dan hebben ze daar een soort kantelende glazen muur waar he tegenaan kan leunen. Heel gaaf! (En een stukje minder eng dan je zou denken). En als je daar dan toch in de buurt bent (zit allemaal aan Michigan avenue) moet je ook even naar de cheesecake factory die daar onder zit. Niet alleen lekker voor cheesecake maar ook avondeten is daar super . Veder raad ik he het milenium park aan waar natuurlijk the bean staat maar ook en openlucht opera, waar je heerlijk kan zitten en releaxen. Geniet van chigago! Voor mij persoonlijk is het de mooiste stad van de hele VS

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:43

   Dankjewel!!!! Nu heb ik trek in Cheesecake (het is hier nu 4.43 en ik heb TREK!)

 5. oktober 6, 2016 / 13:28

  De dierentuin in Lincoln Park vonden wij erg leuk, maar wat waarschijnlijk de beste tip is in de dagen vóór de marathon: met een boottocht mee! Klinkt super kneuterig, maar Chicago is echt heeeeeel mooi vanaf het water, je ziet heel veel dat je te voet niet eens meekrijgt. En je loopt dan ook niet ongemerkt toch weer veel te veel.
  Succes en veel plezier!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:42

   Dankjewel! Boottocht klinkt inderdaad goed!

 6. Jolien
  oktober 6, 2016 / 13:51

  Heel veel plezier en succes!!
  P.S. ik zou het leuk vinden om je via een paar snapshot diaries of verslagjes te volgen in Chicago! :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:42

   Jaaaaa ik maak Snapshot Diaries!

 7. Paula
  oktober 6, 2016 / 14:14

  Huur een fiets! Minder inspannend dan lopen denk ik en kun je vanuit Millenium Park richting de pier/ Lincoln Park fietsen. Verder is een boottocht ook geinig, zie je het van een andere kant en veel info zonder teveel te lopen. Deep dish pizza is absoluut typisch Chicago. Naar boven bij Sears tower overdag en Savonds een drankje on the rooftop bij Hancock center.

  Veel plezier en succes bij de marathon!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:41

   Dankjewel!!!!

 8. Laura Lisa
  oktober 6, 2016 / 14:28

  Hey! Had jij bij het JB concert staanplaatsen of Golden Circle tickets? ? Love You!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:41

   Staanplaatsen!

 9. Amber
  oktober 6, 2016 / 15:34

  Ik was afgelopen week in chicago en voor ontbijt/lunch kan ik je Beatrix erg aanraden! Het is er vaak druk dus als het je lukt reserveer ;) Ook de keten Godess Bakery is ontettend lekker! Verder is chicago echt fantastich, heel veel plezier en succes!!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:41

   Ahhhh thanks! Beatrix ziet er fantastisch uit!

 10. Elmi
  oktober 6, 2016 / 15:50

  Ik studeer aan de University of Illinois en was dit weekend toevallig in Chicago! Ze waren al bezig met de voorbereidingen geloof ik :)

  Voor ontbijt is Ann Sathers heel leuk! Geen idee of dat dichtbij is voor je, maar als dat zo is zou ik zeker even langsgaan. Bestel de cinnamonrolls :) En voor avondeten is Chicago Pizza and Oven Grinder Co. een aanrader. Met name het mediterrean bread en de pizza pot pie! Houd daar wel rekening met een lange wachttijd. Ik was er om half elf ’s avonds en toen moest ik 30 minuten wachten, maar ik hoorde van een vriendin dat het rond etenstijd 2-3 uur kan zijn. Dus dan kan je beter je naam op laten schrijven en ondertussen wat anders gaan doen :p

  Succes met de marathon! :)

  • Elmi
   oktober 6, 2016 / 15:51

   Oh, en wandel/fiets over Lakeshore Drive :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:39

   Thanks!!! Veel plezier en succes met je studie!

 11. Lisanne
  oktober 6, 2016 / 19:48

  Ik heb er een paar maanden gewoond, dus heb zeker tips! Je kunt heeeel lekker (vegan) eten bij Native Foods Cafe, er zit er eentje in de Loop (downtown dus) aan 218 South Clark Street. Die beroemde Chicago Bean, daar moet je zeker even langslopen inderdaad (officieel heet-ie Cloud Gate). Ga er vooral onder staan, pal in het midden, en kijk dan naar boven. En maak dan een foto, dat hoort erbij :) Wandel vooral nog wat meer door het park waar de Bean staat (Millennium Park), want dat is een leuk en sfeervol park.

  Mocht je nog willen winkelen, dan is State Street in de Loop erg leuk, hier zitten veel grote en bekende winkels (Sephora!). En, als je de rivier oversteekt richting het noorden, loop dan richting de John Hancock Tower over Michigan Avenue. Pal naast die toren zit een groot winkelcentrum (Water Tower). In dat winkelcentrum zitten veel leuke winkels. Er zit ook een Bath & Body Works, dus sla een lekkere herfst-geurkaas in zou ik zeggen! O en die John Hancock Tower is een goede plek voor een cocktail! In de avond kun je hier gratis de lift naar boven pakken, op de bovenste verdieping (93 ofzo) zit een restaurant/bar. Daar moet je dan wel even een drankje doen en je betaalt wel de hoofdprijs voor een cocktail, maar je staat dus wel gratis boven met prachtig uitzicht. Gewoon de toren in lopen en de lift pakken, dus! Ga ook even naar de wc als je boven bent, want daar is het uitzicht helemaal prachtig.

  Enneh, als je (net als vorig jaar in Berlijn geloof ik?) op de dag na de marathon nog even de benen wil strekken en een klein rondje wil hardlopen, zou ik dat vooral langs Lake Michigan doen, richting het Adler Planetarium. Als je daar staat, heb je zo’n mooi uitzicht op de stad. En loop ook even langs de Chicago River, langs de rivier is onlangs een heel mooi nieuw pad aangelegd (Chicago Riverwalk) waar je heel leuk kunt hardlopen/wandelen (volgens mij ga je tijdens de marathon ook over de Chicago River).

  Chicago is geweldig en ik kan nog wel duizend dingen noemen, maar ik laat het hier maar even bij. Zoals je aan mijn berichtje merkt, ben ik totaaaaal niet jaloers op je ;) (Snif) HEEL veel plezier & succes met de marathon!

 12. Lisanne
  oktober 6, 2016 / 19:52

  Oja, en ik vergat nog: fietsen kun je doen met de Divvy bikes. Dit zijn blauw/wit-gekleurde fietsen die overal in de stad staan, je kunt er eentje pakken voor een paar dollar. Vervolgens kun je gaan fietsen, maar je moet wel elke 30 minuten even “inchecken” bij een Divvy bikes station en dan kun je daarna weer verder. Dat is trouwens geen probleem, want door de hele stad zitten die Divvy stations (niet te missen!). Ga vooral langs Lake Michigan fietsen, heel leuk. Door downtown fietsen heb ik ook wel eens gedaan, maar is wel behoorlijk druk (denk aan fietsen door Manhattan, ongeveer hetzelfde) dus pas wel goed op. Opzich is Chicago best bike-friendly en ik fietste in de wijk waar ik woonde (Pilsen) elke dag op en neer naar de universiteit, maar in downtown zou ik wat meer oppassen!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:38

   Wauw thanks voor al deze tips! Ik heb een paar locaties opgeslagen op mijn kaart. Hancock Tower zit volgens mij hier heel dicht in de buurt dus dat is een hele goede tip van die cocktail!

 13. Karin
  oktober 6, 2016 / 20:57

  Hi,

  Afgelopen zomer was ik in Chicago en daar heb ik gefietst bij Bobby’s Bike House (540 N lake shore). Dat is zeker een aanrader! Je kan daar opstap met een leuk klein groepje en die mensen zijn ‘amazing’! Moet je zeker doen!

  Succes met de marathon!
  Groetjes Karin

 14. Em
  oktober 7, 2016 / 12:30

  Goddes Bakery is inderdaad heel fijn! Randolph Street voor eten.. Au Cheval (druk!), Girl & the Goat, Little Goat. Wicker Park, en dan tacos eten bij Big Star. Een architectuur tour (het leukste met een boot). Het Art Institute is één van mijn favo plekken en verder heeft Chicago de meest gave street art door de hele stad. Succes en veel plezier!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 13:35

   Ah thanks voor de tips! Au Cheval stuurde mijn favoriete Hotspot-vriendin Athena ook al door. Als jullie allebei fan zijn moet ik er wel naartoe denk ik…

 15. oktober 7, 2016 / 13:18

  Chicago lijkt me eigenlijk ook een superleuke stad maar ik denk dat ik me er niet op zou kunnen focussen als ik er eigenlijk vooral voor de marathon was zoals jij. Raak nu ook wel een beetje excited hoor haha, zo benieuwd hoe je het ervan af gaat brengen!

 16. Ilse
  oktober 8, 2016 / 10:09

  Ik zag al goeie tips voorbij komen dus ben benieuwd wat je allemaal gaat doen! Maak jij na die tijd ook nog een lijstje?