CHALLENGE: #FitForLife

 photo Untitled-1-1.jpg

Het lijkt alweer tijden geleden dat we met zijn alle fit voor de zomer aan het worden waren, de reacties op #FitForSummer vond ik zo ontzettend leuk; met als hoogtepunt natuurlijk de Ladiesrun met tien van jullie! Maar goed, eigenlijk is het onzin dat je alleen fit voor de zomer zou moeten worden. Waarom word je niet gewoon fit voor het leven?

Want fitheid doet leven.. écht. Als je regelmatig sport en gezond eet is de kans dat je goed in je vel zit en meer energie hebt een stuk groter dan wanneer je hele dagen op de bank slijt met een zak kruidnootjes, ook al lijkt dat laatste op het eerste gezicht een stuk aantrekkelijker. Ik geef toe, ik maak me er ook schuldig aan. Als ik nu niet voor een marathon aan het trainen was, weet ik ook niet of ik zo veel naar buiten was gegaan om te rennen. Regen, kou en korte dagen vragen nu eenmaal meer om dekens, warme dranken en comfort food, dan om hardlopen.

En dat is eigenlijk super zonde, want je (of nou ja in ieder geval ik) voelt je een stuk beter als je regelmatig beweegt en het comfort food binnen de perken houdt. En daarom introduceer ik een nieuwe challenge #FitForLife. Het klinkt ontzettend cheesy, maar ik kon niet op een naam komen die de lading beter dekte. Dit keer niet iedere week een challenge, maar wel veel inspiratie en tips om de herfst en winter verantwoord (maar fabuleus) door te komen. #FitForLife is voor mij de balans tussen gezond leven en genieten.

Natuurlijk zal ik ook mijn eigen ‘reis’ met jullie delen. Ik ben bang dat ik na de marathon in een groot zwart gat val, ineens hoef ik niet meer in het weekend drie uur achter elkaar te rennen, omdat ik voor een spannend evenement in training ben. Die buikspieren heb ik straks niet meer nodig om me door die laatste kilometers te slepen en al helemaal niet omdat ik in bikini moet. Maar die buikspieren wil ik wel behouden (en het liefst nog net iets meer trainen, maar willen we dat niet allemaal).

Ik daag mezelf uit om tijdens de marathon op 3 november in de shape van mijn leven te zijn, maar ook dat ik daarna deze vorm behoud. Dat ik niet van november tot en met februari ga hibernaten in mijn bed met kruidnoten, warme chocolademelk met slagroom en kerstkransjes. Ok, die dagen mag ik ook wel hebben, maar ze moeten mijn leven niet overnemen.

Volgende week zet ik mijn eerste stap, tot de marathon in New York ga ik een aantal weken trainen bij BBB Healthclub in Den Haag. Bij BBB doen ze gerichte trainingen in warmtecabines, hierdoor is de kans op blessures kleiner. Ik ben heel benieuwd hiernaar en houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Ik word tijdens mijn challenge gesteund door Special K. Special K verbeterde onlangs haar producten en daagt nu vrouwen uit om zichzelf ook te verbeteren. Een uitdaging die ik natuurlijk met beide handen aangreep, want uitdagingen zoals deze, daar leef ik voor. Mijn pledge?

Ik beloof plechtig dat ik deze herfst en winter de beste versie van mezelf probeer te zijn. Dat ik niet in hibernation ga, dat ik niet zal ontbijten met een zak kruidnoten, dat ik mijn buikspieren niet zal vergeten.. Je krijgt in je leven maar één lichaam en ik beloof dat ik er heel goed voor zal zorgen. Maar ik beloof ook, dat ik blijf genieten en dat mijn gezonde levensstijl in dienst staat van mijn leven en niet dat mijn leven in dienst staat van mijn gezonde levensstijl. #ChangeForTheBetter.

Doen jullie mee? Wat beloven jullie plechtig?

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. Martina
  oktober 4, 2013 / 12:05

  Beetje jammer dat je door special K gesteund wordt, special K is en blijft toch rommel.

 2. oktober 4, 2013 / 12:09

  Ik had al een dergelijk doel voor mezelf, op een manier dat vol te houden is ga ik op mijn eten letten, regelmatig sporten en vooral er aan proberen te werken dat ik me lekker in mijn vel vind zitten.
  Zonder special K aangezien dat niet glutenvrij is en dus voor mij geen optie. Succes allemaal!

 3. oktober 4, 2013 / 12:09

  Ik bel

 4. oktober 4, 2013 / 12:10

  Ho te snel; ik beloof plechtig om nog harder te trainen voor de NK & EK Masters zwemmen komende maanden:)

 5. oktober 4, 2013 / 12:10

  Leuk! Op de Fit for Summer Facebook pagina wordt de laatste tijd ook minder geupdate, ik probeer ook een goede balans te vinden, dus tips zijn altijd welkom. Alleen Special K… Bah!

 6. oktober 4, 2013 / 12:13

  Leuke challenge weer, ik doe mee! Ik ben heel benieuwd naar de vernieuwde producten van Special K…

 7. oktober 4, 2013 / 12:21

  Ik doe mee!

 8. Nancy
  oktober 4, 2013 / 12:32

  Ik doe mee..!!

 9. Claudia
  oktober 4, 2013 / 12:36

  Ik moet sowieso echt eens laten checken of ik op de juiste hardloop schoenen loop (ik loop niet zoveel, maar zou het zeker doen als ik niet steeds last kreeg van mijn benen/knieen/schenen). En ik moet beter eten! De laatste weken gaat het slechter, niet zozeer in de zin dat ik veel/junk eet, maar juist niet.. en als ik dan geen trek heb neem ik een eiwitshake en een stuk fruit, echt koken (vlees groente granen) doe ik zelden… Heb je daar geen motivatie/tips voor?!

 10. oktober 4, 2013 / 12:37

  Ik doe zeker mee :)

 11. Nathalie
  oktober 4, 2013 / 12:40

  Ik doe ook mee! En ik kan me eigenlijk heel goed vinden in jouw belofte: fit zijn is belangrijk maar niet alles. Komen er ook weer van die challenges zoals bij FitForSummer?

 12. oktober 4, 2013 / 12:40

  Mooi verwoord! Ik probeer ook een goede balans te vinden tussen gezond en genieten :)

 13. oktober 4, 2013 / 12:43

  Gezond leven probeer ik ook, maar ik heb mijn zwakke momenten ;)

 14. Maaike
  oktober 4, 2013 / 13:05

  Ik doe mee! Mijn doelen.. Meer eten, meer trainen/sporten en er met veel zin naartoe gaan, meer spieren krijgen en uiteindelijk mbv dit alles ietsje aankomen tot gezond gewicht :) En daarna dit in balans houden!

 15. oktober 4, 2013 / 13:25

  Ik doe mijn best om gezond te leven, maar dat lukt niet altijd!^^

 16. Evi
  oktober 4, 2013 / 14:20

  Leuk!
  Ik vind het altijd leuk om dit soort stukjes te lezen.

  Alleen die special k, dat is toch echt wel een no-no!
  Blijf dan maar lekker bij de havermout.

 17. oktober 4, 2013 / 14:21

  Ik ben eerlijk gezegd niet echt bezig met gezond leven (ik leef ook weer niet ongezond ofzo hoor, doe gewoon waar ik me goed bj voel) dus ik ga je niet-zo-gezonde updates wel missen, maar aan de andere kant… heel goed dat je dit gaat doen en veel succes!

 18. Esther
  oktober 4, 2013 / 14:57

  Ik doe ook mee omdat ik in april de cascaderun in Hoogeveen (16 km) wil lopen! En wil volhouden.. !

 19. oktober 4, 2013 / 15:54

  Ben benieuwd! Ik doe graag mee, want ik merk ook, ik zit veel lekkerder in mijn vel (zeker in herfst en winter!) wanneer ik gezond eet en regelmatig sport.

 20. oktober 4, 2013 / 16:25

  Ontzettend gaaf! Ik doe zeker mee. XX

 21. oktober 4, 2013 / 16:49

  TOEVAL! Ik heb deze week besloten minder te snoepen. Na een dag schooltijd kan ik veel zoeigheid naar binnen werken en daardoor heb ik het idee dat naar de sportschool gaan amper nut heeft. Dus dat ben ik nu aan het veranderen en dat beloof ik dus plechtig.
  Jij ook veel succes en ik ben benieuwd naar de updates!

  liefs Mireille

 22. oktober 4, 2013 / 17:33

  Ik doe mee! De challenge: geen winterstop houden, maar gewoon doorgaan met hardlopen. De temperatuur mag ons niet stoppen, weer of geen weer, we gaan ervoor! Volgend jaar staat er tenslotte een halve marathon gepland, daar moeten we nog hard voor trainen! No time for excuses dus.

 23. oktober 4, 2013 / 18:16

  Ik doe zeker mee! Compleet met veel sport en de chocladekruidnoten en kerstkransjes!

 24. Patricia
  oktober 4, 2013 / 18:33

  Ik beloof plechtig dat ik de 12 weken Sonja Bakker vol ga houden. De eerste week is me reuze meegevallen en in combinatie met mijn nieuwe sport Piloxing (echt iets voor jou, Annemerel!) en daarnaast nog minimaal 1x in de week zwemmen of skeeleren ga ik dat zeker volhouden!

  Ik ga een paar kilo lichter het nieuwe jaar in, dat beloof ik!

  #fitforlife

 25. nina
  oktober 4, 2013 / 18:52

  Leuk! Ik moet zelf ook weer even een kleine knop omzetten en gezond eten weer iiets strikter gaan vokhouden. Ben beneiuwd wat special k aan haar producten heeft gedaan, want eerlijk gezegd was t nogal troep als je t mij vraagt. En respect voor je marathon discipline, je inspireert me ermee om ook nieuwe hardloopdoelen te stellen voor mezelf.

 26. oktober 4, 2013 / 19:35

  Kijk aan jou kunnen we een voorbeeld nemen. Ik moet zeggen dat het hier wonder boven wonder ook nog steeds heel goed gaat. Ik ben nog steeds hard bezig mijn buik

 27. oktober 4, 2013 / 19:35

  Spieren te trainen en mijn kont spieren (sorry er ging wat mis met plaatsen)

 28. Marieke
  oktober 4, 2013 / 19:40

  Ow eigenlijk doe ik dit de laatste maanden al..! Maar ik doe lekker mee! En wens iedereen veel succ6!

 29. oktober 4, 2013 / 21:47

  Nu ik net mijn nieuwe hardloopschoenen aangeschaft heb kan ik ook wel zeggen: ik doe mee! Nu nog volhouden want ik ben gek op speculaas :)

 30. oktober 4, 2013 / 22:50

  Wohoo nieuwe challenge! Het lijkt me inderdaad lastig om na de marathon in vorm te blijven maar ik weet zeker dat het gaat lukken! En please begin niet over kruidnootjes en kerstkransjes, al helemaal niet in combinatie met warme chocomel lekker onder een dekentje, krijg er veel te veel zin in ;-).

 31. oktober 4, 2013 / 23:35

  Ik probeer mee te doen! Maar vind het wel moeilijk hoor, pfoe. Vooral in de koude wintermaanden. Heb in ieder geval mijn weegschaal al ver weggestopt.

 32. oktober 5, 2013 / 01:52

  Heel goed initiatief. Zou graag mee willen doen, maar eerst moet mijn schema’s wat gestructureerder worden…

  Liefs, Mariette

 33. oktober 5, 2013 / 12:56

  Ik ga mijn buikspieroefeningen weer oppakken!!

 34. Myrna
  oktober 5, 2013 / 14:32

  I’m in!

 35. oktober 5, 2013 / 17:15

  Goed idee! Inspiratie kan ik altijd gebruiken. Ik beloof dat ik 3 keer per week blijf hardlopen, en ook blijf fitnessen en dansen. Ik ga iets doen aan mijn buikspieren (ik stel het steeds uit) en de ladingen chocola etc. Een beetje minderen.

 36. oktober 7, 2013 / 18:00

  Super leuk en goed bedacht Annemerel! Ik ga weer mijn best doen!

 37. Aukje
  oktober 9, 2013 / 11:37

  Ik beloof dat zodra de eerste serieuze sneeuw in de Alpen valt ik er klaar voor ben om de hele dag te boarden, te hiken, te vallen en weer op te staan. Flink aan mijn conditie werken en gezond eten dus!