>Candy

>

Photobucket
Ze hebben het altijd over Kerstkilo’s, en soms misschien nog wel over Decemberkilo’s, maar bij mij zou je het beter de ‘Sinterklaaskilo’s’ kunnen noemen.

God, ja natuurlijk, met Kerstmis eet je jezelf helemaal ongans, tweeënhalve dag lang. Natuurlijk ben je dan tussen Kerst en Oud & Nieuw misschien anderhalve kilo zwaarder, maar goed, tweeënhalve dag ongegeneerd vreten gebeurd bij mij wel vaker.

Nee Sinterklaas is geniepiger. In september kun je bij iedere supermarkt al terecht voor het nodige strooigoed en knappe meid als jij het tot december volhoudt daar niet van te eten.

Ik begon eind september al aan de kruid- en pepernoten, en ben sindsdien niet meer gestopt. Vond ik vanmorgen ook nog eens bij mijn zusjes’ UGG een zak met sinterklaasschuimpjes geadresseerd aan Roos en aan mij (naast de tweede Sex and the City Movie overigens!). Als ik ergens verslaafd aan ben dan is het aan schuimpjes. Die suiker die daar in zit zorgt er gewoon voor dat ik niet stop voordat ik misselijk ben en ook dan ga ik graag nog eventjes door. Niet zo’n slimme zet van de Sint dus.

Dat bedoel ik dus. Bij Kerst eet je je dan misschien tweeenhalve dag ongans, met Sinterklaas snoep ik me tweeënhalve maand onwel. En iedereen weet dat suiker een stuk slechter is dan een stukje kalkoen (hoewel daar natuurlijk ook wel weer heel veel over te zeggen is natuurlijk, waar ik overigens ook het wel het nodige van af weet, maar jullie begrijpen mijn punt toch?)

Liefs,

Delen:

14 Reacties

 1. Roos
  november 18, 2010 / 12:13

  >daarom is het ook de gezelligste tijden van het jaar, lekker samen eten. zelfs peper&kruidnoten:D

 2. Anonymous
  november 18, 2010 / 12:36

  >Hahaha herkenbaar..
  ..helaas!

 3. Eva
  november 18, 2010 / 13:48

  >Hmm.. en die kikkertjes met marsepein erin. Nomnomnom.
  Kan er ook echt geen genoeg van krijgen. Bij kerst gaat het toch meer over het lekkere avondeten dan het gesnoep, let's face it: de chocoladeletters zijn dan ook allang weer op ;)

 4. Lieke
  november 18, 2010 / 14:15

  >haha, je hebt helemaal gelijk! Al moet ik zeggen dat ik helemaal niet zoveel pepernoten en schuimpjes en wat dan ook snoep :) Dus ik denk dat kerst in dat opzicht wel 'schadelijker' voor me is ;)

 5. Danielle
  november 18, 2010 / 14:31

  >Jummy, chocoladepepernoten zijn echt niet goed voor mij. Daar eet ik eerst alle pure uit en dan alle melk en dan ben ik dus hartstikke misselijk..

 6. Rosanneke
  november 18, 2010 / 14:49

  >Het is dat ik over iets meer dan 3 weken ga trouwen, dat het me gelukt is om de truffelpepernoten met een grote boog te omzeilen, maar anders..

 7. Vera
  november 18, 2010 / 15:03

  >Hmm, zo herkenbaar. Hoewel ik de pepernoten dit jaar nog wel aardig heb kunnen weerstaan.

 8. Olga
  november 18, 2010 / 15:30

  >Ik vind het gelukkig lekker voor even en ben veel meer een kerstmens. Maar je bent heel de oliebollen vergeten! Of ben je daar niet zo'n fan van? Dat is voor mij altijd nog even het kersje op de taart, want na al die dagen eten en kanen, heb ik dan nog precies 2 dagen om alle oliebollen op te eten :) hmmm.

 9. Anonymous
  november 18, 2010 / 16:10

  >Haha ik ken t. Heb me zo vol gegeten met chocolade kruidnoten en kikkers en muizen dat ik nu helemaal onder de puisten zit:s
  Ik kan dus niet tegen chocola. Maar met al dat sinterklaas snoep is het echt zooo verleidelijk.

 10. Myrthe
  november 18, 2010 / 16:39

  >Ohh zo mee eens. Die foto bovenaan je post maakt het trouwens wel weer aanlokkelijk om beneden een bakje met kruidnoten te vullen..

 11. Manon
  november 18, 2010 / 17:08

  >Ik weet niet wat het is dit jaar, maar ik heb slechts 2 schaaltjes pepernoten gegeten en 1 met chocoladepepernoten.. Voor mijn doen is dat uitzonderlijk weinig, hoop dat ik het zo vol blijf houden tot 5 december!

 12. Eva
  november 18, 2010 / 17:42

  >gelukkig ben ik daar niet zo gek van, ik kan er redelijk afblijven :P

 13. Natalina
  november 18, 2010 / 23:25

  >Oooooh!!! Nu mis ik Nederland wel heel erg… :( Maar het misschien maar goed ook dat ik ver weg woon, want het is inderdaad 2 maanden non stop snoepen…!

 14. Suusje Q.
  november 19, 2010 / 09:27

  >Zolang je op andere gebieden wat compenseert komt het goed (blijkbaar) ;)

  Xx