When you can only take only 3 things on a holiday…

 photo fbto-blog2.jpg

Stel je voor… je mag volgend weekend met een vriend of vriendin op vakantie. Er wordt je een geheel verzorgde reis aangeboden. Maar. er is één maar. Je mag maar drie dingen meenemen. Natuurlijk neem je je paspoort mee, dat staat hier los van. Maar wat neem jij nog meer mee?

In mijn bagage zit sowieso een paar Nikes. Het is geen vakantie als ik niet kan hardlopen, dus dat paar hardloopschoenen moet sowieso mee. Daarnaast neem ik mijn BB cream van Estée Lauder mee, die zorgt niet alleen voor een gezonde teint, maar beschermt mijn huid ook voor de zon (ik ga er nu voor het gemak vanuit dat op de bestemming waar we naartoe gaan sowieso de zon schijnt!). Tot slot ga ik voor mijn iPhone. Met mijn iPhone kan ik in geval van nood bloggen – ik doe het liever niet want het is een heel gedoe, maar in principe kan het – ik moet foto’s maken en dat kan met mijn iPhone ook heel erg goed. Verder staat ‘ie vol met muziek (niet geheel onbelangrijk) en vind ik het fijn om bereikbaar te zijn. Dat deze drie items ontzettend goed bij elkaar matchen qua kleur, dat is dus écht geheel toevallig.

Welke drie dingen zou jij meenemen op vakantie naar een onbekende bestemming? Deel jouw drie dingen met de hashtag #3dingen op Facebook, Twitter en/of Instagram en misschien ben jij wel één van de twee gelukkigen die samen met een vriend of vriendin op vakantie wordt gestuurd. Hoewel je voor de opdracht slechts drie dingen mag kiezen, mag je voor die vakantie gewoon een hele volle koffer meenemen. Pffieeeuw, want hoewel ik met deze drie dingen heel ver kom, mis ik toch nog wel wat ;-).

De actie is initiatief van verzekeringsmaatschappij FBTO. Zelf heb ik – geheel toevallig – een reisverzekering bij FBTO lopen. En daar ben ik zeker tevreden over. Zelf zou ik nooit zonder reisverzekering op reis kunnen. Ik ben niet altijd even handig en vergeet ook nog wel eens iets. Zo had ik ooit mijn nieuwe iPod mini (je weet wel, de eerste gekleurde iPod) en een digitale camera in een tas zitten met een flesje limonade met prik, in de bergen. Je begrijpt misschien al wat erg gebeurde, de druk werd te hoog, het flesje schoot open en mijn gloednieuwe iPod en een digitale camera verzopen. Ook ben ik wel eens wat kwijtgeraakt, gelukkig vond ik hem later terug en hoefde ik toch geen aangifte te doen, maar toch…

De reisverzekering van FBTO is heel flexibel, je kiest precies wat jij nodig hebt, op het moment dat jij het nodig hebt. Toen ik van de zomer naar Curaçao ging kreeg ik een paar uur na aankomst een berichtje van mijn moeder ‘Annemerel, heb je eigenlijk wel je wereldverzekering aan staan?’. Shit. Wereldverzekering. Uhhh nee?! Ik raakte een klein beetje in paniek, want hallo, hoe ging ik dat vanuit Curaçao regelen? Maar blijkt nu… je hoeft alleen maar in te loggen met de gegevens van FBTO (die ik na een korte zoekactie vond in mijn Gmail-inbox) en iets anders aan te vinken. Et voilà! Uiteindelijk had ik de verzekering op Curaçao nergens voor nodig, maar je zult net zien, als ik het niet had aangepast was er wel iets gebeurd.

Ik koos op Curaçao om de module wereld aan te zetten, maar er zijn nog een aantal andere modules die je op ieder gewenst moment kunt aan- en uitzetten. Bijvoorbeeld Winter- en onderwatersport, of aanvullende ziektekosten. De vakantie die je kunt winnen, is een vakantie via Srprs.me, zij organiseren vakanties waarbij je pas op Schiphol hoort waar je naartoe gaat. Hierbij is zo’n flexibele reisverzekering als FBTO natuurlijk wel handig, dan kun je à la minute je reisverzekering op je vakantie aanpassen.

Kijk voor meer informatie op de actie website van FBTO, fbto3dingen.nl.

Welke drie items neem jij mee op vakantie?

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. Juliëtte
  februari 4, 2015 / 09:17

  3 dingen?! Ik heb al moeite om mijn bagage in 1 koffer te krijgen! Afgezien daarvan, ik zou denk ik mijn telefoon meenemen, die is altijd handig en de muziek sleept je door wachtrijen, slapeloze nachten, etc. heen. Daarnaast zou ik mijn Maxfactor mascara inpakken, deze mascara vind ik gewoon erg fijn omdat hij mijn wimpers, die normaal erg stug en kort zijn, zichtbaar langer maakt (en we willen er ook op vakantie nog een beetje appetijtelijk uitzien, nietwaar?). Als laatste zou ik voor een bikini gaan. Ja, ik weet het, de plaats van bestemming is niet zeker, als ik naar koud gebied ga heb ik gewoon pech, maar als ik naar een megawarm gebied ga, heb ik in ieder geval nog een lekker zomers kledingstuk bij me! Nu maar hopen dat je dan ergens op Aruba, Indinesië of de Malediven terechtkomt, ik kan nu al niet meer wachten…

 2. februari 4, 2015 / 09:30

  Ah ik heb mijn reisverzekering ook bij FBTO en sinds kort nog nooit hoeven te gebruiken. Tot dat mijn vader in Thailand gestoken werd door een tijgermug met het Dengue virus en twee weken in het ziekenhuis belandde, ai.. Gelukkig is er veel vergoed van de dagen dat we dus niets hebben kunnen doen – we zaten namelijk midden in een rondreis! – en weet ik in ieder geval zeker dat ik altijd mijn verzekeringen op orde zal hebben. Drie dringen? Mijn iPhone – for sure, we zijn onafscheidelijk! -, mascara en een bikini!

 3. februari 4, 2015 / 09:51

  Lastig, drie dingen kiezen is echt moeilijk! Ik zou gaan voor mijn Nike Internationalist sneakers, mascara en mijn telefoon voor de foto’s.

 4. februari 4, 2015 / 10:10

  Reisverzekering is zo nodig! Toen wij een ongeluk kregen met de auto in Frankrijk werd alles vergoed en ter plekke geregeld, echt top! 3 Dingen is wel lastig. Ik zou gaan voor Mascara, iphone en hardloopschoenen (daar kun je mee hardlopen èn lopen).

 5. melanie
  februari 4, 2015 / 10:13

  Lastig… om maar 3 dingen te kiezen. Ik zou uiteraard mn telefoon meenemen (want camera, boek, spel, krant etc.etc.) en, heel slecht, mijn elektronische sigaret :( en als laatste mijn zonnebril

 6. februari 4, 2015 / 10:15

  Wauw wat een leuke actie zo’n bestemming onbekend heb ik ook altijd al eens willen doen maar wat ik mee zou nemen? Sowieso mijn Iphone, verder denk ik bikini en zonnebrand. In mijn bikini kan ik zonnen/zwemmen en yoga kan ook wel en verder wil ik mijn lichaam wel goed kunnen beschermen tegen de zon :)

 7. Miranda
  februari 4, 2015 / 10:22

  Pfoee, lastig! Ik zou denk gaan voor m’n telefoon, mascara en bikini =) Als ik tenminste naar de zon ga..

 8. Mams kim
  februari 4, 2015 / 10:23

  Wat zou ik meenemen tja : telefoon, yogamatje,24 uurs creme

 9. februari 4, 2015 / 10:27

  Drie dingen? 1 koffer, 1 laptoptas, 1 tas met handbagage :D

 10. februari 4, 2015 / 10:44

  Een reisverzekering wordt nog weleens onderschat, maar is inderdaad ontzettend belangrijk. Daarnaast zou ik ook niet precies weten wat ik mee zou willen nemen hoor: wel een ontzettende lastige vraag ;-) Liefs, Deisy

 11. Anneroos
  februari 4, 2015 / 11:08

  Oei lastig! Wat ik mee zou nemen: op èèn natuurlijk mijn iphone voor de fotos, muziek en social media op nummer twee zonnebrand omdat ik het belangrijk vind om mijn huid goed te verzorgen en te beschermen tegen de zon en als laatste nikes, wat je ook gaat doen die lopen altijd fijn!

 12. februari 4, 2015 / 11:19

  Leuk actie ik moet eens goed nadenken, doe zeker mee.

 13. februari 4, 2015 / 11:41

  Camera, kledingstuk (bikini of sjaal, afhankelijk van het weer) en m’n lenzen (anders zie ik niets). De rest koop ik daar wel, haha ;-)

 14. Karien
  februari 4, 2015 / 12:41

  Vriendlief, goed boek en een camera… Even lekker niet bereikbaar zijn, heeeerlijk! :-)

 15. Anneke
  februari 4, 2015 / 12:57

  Nou ik neem mee: mijn mobiel, mijn hardloopschoenen en mijn pinpas…..

 16. februari 4, 2015 / 13:12

  Dat matcht zeker goed! :). Waar heb je dat leuke telefoonhoesje vandaan?

 17. Ilse
  februari 4, 2015 / 14:40

  Nadat ik vanochtend je foto voorbij zag komen op instagram ben ik aan het denken alleen ik weet het nog steeds niet.

 18. februari 4, 2015 / 15:21

  Ik moet er persoonlijk niet an denken om pas op t vliegveld te horen waar ik heen ga, maar wel een leuke actie ;) Die producten die jij hebt uitgezocht passen echt té goed bij elkaar!

 19. Marieke
  februari 4, 2015 / 15:25

  Deze zomer ga ik een trektocht maken in Zweeds Lapland. Dat betekent: pakstress! Ik denk serieus nu al een paar weken na over wat ik mee zal nemen. In ieder geval: 1) m’n backpack, zonder zou ik niet ver komen! 2) m’n gps, zodat ik niet zal verdwalen in de wildernis.. en 3) mijn reisdagboekje, om alle avonturen gelijk vast te kunnen leggen :-)

 20. Sanne
  februari 4, 2015 / 16:36

  Ik zou gaan voor mijn ray-ban, e-reader en bikini (aangezien mijn favoriete vakantie bestaat uit zon, zee en strand!). Ik zou mijn telefoon juist niet meenemen, een weekje rust is soms ook heel fijn! :)

 21. Melanie
  februari 4, 2015 / 16:37

  Er vanuit gaande dat ik m’n 3 mannen (2 zonen, 1 grote man) niet tot de bagage hoef te rekenen , neem ik mee: Hardloop gear, iPhone en m’n clinique met spf.

  Wat trouwens bagage scheelt: die van je verkering thuis laten. Wij kwamen ooit aan op Kreta en bij het openen van de koffer riep Jeroen: waar zijn mijn spullen? O die liggen nog op bed.
  We woonden net samen en ik wist niet dat hij zo dom was er vanuit te gaan dat ik zijn spullen zou inpakken :-))

  • Anouchka
   februari 4, 2015 / 21:42

   Hahahaha ik moest echt hardop heel erg hard lachen toen ik dit las! Kan me voorstellen dat het op t moment zelf niet zo grappig was, maar wat een giller!!!!!

 22. februari 4, 2015 / 18:52

  Ik vind FBTO een hele fijne verzekering zelf. Ik zou meenemen: ook mijn Iphone voor foto’s en bereikbaarheid, mijn facewash van clinique omdat ik anders net een tiener met acneuitbarsting lijk en Saridon omdat ik anders mijn vakantie verpest met migraine hihi
  x

 23. februari 4, 2015 / 21:28

  Jeetje, wat ik mee zou nemen zijn mijn iphone, creditcard en m’n beats koptelefoon!!

 24. Annemarie
  februari 5, 2015 / 07:31

  Oef, lastig kiezen! Sowieso m’n telefoon, dan kan je digitaal betalen, muziek luisteren en bellen. En m’n zonnebril en bikini! Super leuke actie!

 25. februari 5, 2015 / 08:03

  Hmm lastig… Ik heb namelijk de gewoonte om veel te veel mee te nemen op vakantie!
  Als eerst zou ik natuurlijk mijn vriendin meenemen, daarna geld (dat is ook niet geheel onbelangrijk) en als laatst mijn telefoon.

  Wat we verder nodig hebben koop ik daar dan wel ;)

 26. lisa
  februari 7, 2015 / 14:47

  Welke nikes zijn dat Annemerel? Die kleur!!<3

  • Catlin
   februari 17, 2015 / 13:15

   Hee, ik had een vraagje; Hoe heten jouw nikes? Ik vind ze echt fantastisch maar heb geen flauw idee welke het zijn. Liefs

 27. Ellis
  februari 7, 2015 / 17:40

  Oeh drie dingen, dat is lastig kiezen. Ik zou meenemen
  Bril (anders zie ik natuurlijk helemaal niks)
  Telefoon en m’n fijn lopende Adidas schoenen