BUDGET TALK: ‘Topatleet’ on a budget

Begin april vond ik het een goed idee om op ‘budget’ te gaan. Met wisselend succes. Ik zal nooit een budgetkoningin worden, maar ik leer wel en met vlagen ben ik best bewust bezig. Zeker nu het ‘atleten project’ niet meer helemaal nieuw is, heb ik weer iets meer ruimte in mijn hoofd om na te denken over waar ik mijn geld aan uitgeef.

Gaat het samen, letten op je geld en ‘leven als een topatleet’? Dit was de afgelopen weken best wel budgetproof:

 • Ik heb de ‘dure’ ‘speciale’ eiwitkwark verruilt voor de aardbeienkwark van de Zaanse Hoeve. Deze tip kreeg ik onder mijn vorige budget blog van jullie en daar ben ik jullie mega dankbaar voor, hij is echt super lekker en er zit maar 1 gram minder eiwitten per 100 gram in dan bij die speciale kwark. Voor dat geld kan ik wel drie keer zoveel kwark eten, dus per saldo heb je dan een stuk meer eiwitten ;-).
 • Mijn trainingsstage gaat best een budgetvakantie worden. Ik ga kamperen samen met mijn coach en een teamgenoot in Zuid-Frankrijk. We rijden er met zijn drieën naartoe, slapen op een camping en we gaan lekker veel zelf koken. Ik denk dat ik in 3,5 dag Parijs meer geld kwijt zou zijn dan in 3,5 week trainingsstage. Erg veel zullen we de berg namelijk ook niet afkomen, met twee trainingen per dag (en het schrijven van een boek) blijft daar niet heel veel tijd en energie voor over.
 • Ik geef misschien meer geld uit aan eten (gewoon omdat ik VEEL meer eet), ik geef een stuk minder geld uit aan make-up. Het enige dat ik af en toe draag is mascara en dat is ook meer uitzondering dan regel.
 • Mijn haar heb ik ook al een half jaar niet geverfd. Normaal heb ik iedere vier maanden highlights, maar nu ik zoveel buiten ben heeft mijn haar dat dus absoluut niet nodig. YESSS.
 • Weet je hoe duur alcohol is? Weet je hoeveel alcohol ik nu drink? JUIST. Heel incidenteel een Aperol Spritz. Van het geld dat ik overhoud koop ik koffie. Heel veel koffie.

Maar het ging ook weleens fout:

 • Ik had kleding besteld bij een merk die ik mocht gebruiken voor de fotoshoot van mijn boek. Dit was al enige tijd geleden, maar de levering duurt nogal lang. Ik ‘moest’ dus op het laatste moment zelf een bestelling plaatsen zodat ik toch kleding had voor de shoot. Het idee was om alles weer netjes terug te sturen na de shoot. Maar er zaten zoveel toffe dingen tussen. Jullie begrijpen vast al wat er gebeurd is.
 • Mijn lichaam verandert niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Als in: ik ben wat gewicht verloren. Mijn zomerjurkjes van vorig jaar vallen nu allemaal als soepjurken, mijn shorts zijn allemaal veel te groot en ook mijn bikini’s zitten eigenlijk niet echt goed meer. Ik ben inmiddels twee nieuwe bikini’s rijker en ik heb zo’n vermoeden dat er straks ook nog jurkjes en broekjes geshopt gaan worden.

Weet je… ik dacht dat ik nu een mega lange faal lijst moest gaan maken, maar na twee items wist ik eigenlijk al niets meer te verzinnen. Ik denk, dit klopt niet. Dus ik opende net mijn privérekening, maar er staan verder niet echt bijzondere uitgaven. Zakelijke rekening dan? Ook niet. Creditcard? NOPE. Wauw… ik ben misschien toch beter bezig dan ik dacht. Het enige waar ik echt veel geld aan uitgeef is sportkleding (omdat ik daar bijna de hele dag in rond loop en omdat ik heel veel niet meer pas) en aan eten. Maar dat eten is eigenlijk ook niet meer dan anders, omdat ik nu veel vaker naar de supermarkt ga en dus haast nooit iets weg hoef te gooien. Ik geef mezelf even schouderklopje.

Benieuwd of ik mijn slag in de uitverkoop nog ga slaan. En of de trainingsstage echt zo goedkoop wordt zoals ik het me nu voorstel. Hebben jullie nog tips voor lekkere en voedende campinggerechten?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

6 Reacties

 1. Rosan
  juli 17, 2018 / 12:57

  Het is echt onwijs leuk om te volgen allemaal!
  Stiekem jammer dat je nu minder vlogt maar nog steeds erg leuk en lang leve instagram omdat je daar toch wat actiever bent!

 2. Sofie
  juli 17, 2018 / 13:08

  Dat je nieuwe (hardloop)kleding nodig hebt is hartstikke logisch. Wat ik zie is dat je goed over je keuzes nadenkt en ik denk dat dat de kern is. Bewust leven. En daarin ook keuzes maken voor wat op dat moment belangrijk is.

  De kwark die jij eet zou ik niet iedereen adviseren trouwens. Derde ingrediënt is suiker en staat er minimaal nog twee keer in. Dat zal voor jou, met zo’n sportschema, geen drama zijn. Ik zou er alleen niet aan moeten denken om met één zo’n bak 65 gram (ga uit van 4 gram per suikerklontje zijn dat dus ruim 16!!! suikerklontjes) aan suiker te eten.

 3. juli 18, 2018 / 07:02

  Goed bezig! Het zal wellicht ook schelen dat je nu zo gefocust bezig bent, en daardoor geen tijd hebt om geld aan ‘een ditje hier, een datje daar’ uit te geven :)

 4. Iris
  juli 18, 2018 / 13:19

  Tagiatelle met gerookte zalm, gedroogde tomaatjes, tomaten, pesto,en creme fraïche! En pennemet zongedroogde tomaatjes, sperziebonen,geitenkaas,ui knoflook en pijnboompitjes!

 5. Renate
  juli 20, 2018 / 22:44

  Penne met een blikje tonijn, een half bakje gehalveerde cherrytomaten en een halve gele paprika door elkaar roeren met groene pesto. Tonijn is normaal iets minder, maar als je veel sport, is een heel blikje p.p. prima.