BOSTON FIRST THOUGHTS

Gisteren was… bijzonder. Als je me gevolgd hebt in de app of op Instagram gekeken hebt, heb je kunnen zien dat ik bij lange na geen persoonlijk record gelopen (3.53.34) maar deze ervaring verslaat misschien nog wel Berlijn (3.26.43) . Of staat in ieder geval op gelijke hoogte. Niet omdat ik zo lekker liep, maar omdat de hele ervaring gewoon een grote kippenvel-show was. Morgen kom ik met een uitgebreid verslag, nu moeten jullie het even doen met wat korte soundbites.

 • Ik verliet al om half zeven mijn hotel en ging pas om half elf van start, ik heb meer tijd gespendeerd aan wachten en in de bus zitten, dan daadwerkelijk hardlopen. Wat dat betreft is Boston te vergelijken met New York.
 • De laatste twee uur voor de marathon spendeerde ik met Emily Moore uit North Carolina. Normaal sluit ik me voor een marathon altijd van alles en iedereen af, maar nu was ik nog gezellig aan het kletsen toen ik over de start ging. Ook wel eens leuk.
 • Het was megawarm. Om half zes was het al negentien graden. Toen ik van start ging was het 23. De zon scheen zo fel dat ik – ondanks zonnebrand en ondanks het feit dat ik al een aardig kleurtje had dankzij Fuerteventura – alsnog verbrand ben.
 • Na vijf kilometer kreeg ik last van hoofdpijn, na tien kilometer was de pijn zo erg en werd ik ook een beetje duizelig, ik besloot toen mijn pace te laten zakken. Met ijsklontjes en bekertjes water probeerde ik mezelf af te koelen. En iedere keer als er iemand met een tuinslang stond moest ik daar even onderdoor lopen.
 • Het publiek langs de kant in Boston is fantastisch, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb drie ijsjes gegeten, heel veel winegums gegeten, heb heel veel partjes sinaasappel aangenomen, evenals ijsklontjes (die ik over mijn gezicht wreef, achter mijn oor hield en in mijn sportbeha stopte). Zo fijn.
 • Het water en de gatorade die we iedere mijl kregen was warm geworden door de warmte, maakte me niet heel veel uit, ik denk dat ik in totaal zo’n veertig bekertjes gehad heb. Bij iedere stop twee keer.
 • Ik droeg schoenen waar ik slechts 4,2 kilometer op heb hardgelopen en mijn voeten zijn helemaal in orde, geen enkele blaar. YES.
 • Ik had niet verwacht dat het parcours ZO heuvelachtig zou zijn. Er was gewoon niets vlak. Ik heb het gevoel dat dit nog heftiger was dan New York. Hoewel we meer naar beneden dan omhoog liepen. Na vijfentwintig kilometer besloot ik om alles dat omhoog ging te wandelen en de rest gewoon te gaan ‘sprinten’ op deze manier spaarde ik mijn benen het meest. Het omhoog ‘hard’lopen ging namelijk ook niet zo hard en op deze manier kon ik nog wel écht hardlopen naar beneden. Liep ik omhoog met een pace van 8’00 ging ik naar beneden met 4’50. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik toch nog netjes onder de vier uur bleef.
 • Ik had voor het eerst een ‘ik moet huilen’ momentje na een finish. Ik heb dat nog nooit bij een wedstrijd van mezelf gehad. De Boston Marathon is gewoon iets magisch. En dat heeft niet alleen met de geschiedenis te maken, of het feit dat je je ervoor moet kwalificeren, maar vooral ook met de mensen langs het parcours. Ik heb nog nooit zo’n enthousiast publiek gehad.
 • Na de marathon heb ik eerst anderhalf uur gewandeld naar de winkel waar ik mijn ‘cadeau’ ging kopen en daarna wandelde ik naar mijn hotel. Onderweg kwam ik een leuk restaurant tegen (Frenchy) waar ik tartaar van zalm met frietjes at en twee Aperol Spritz dronk. Daarna heb ik de laatste 3 kilometer naar huis gewandeld (Uber’s waren niet te betalen doordat het zo druk was door de marathon).
 • Inmiddels is het 20.00u en lig ik in bed met mijn MacBook. Ik zou eigenlijk naar een feestje gaan vanavond maar heb nog niet echt details gekregen over locatie en tijdstip en ik moet ook heel veel moeite doen om niet in slaap te vallen. Dus of ik daadwerkelijk mijn hotelkamer nog ga verlaten… dat is voor mij op dit moment net zo’n grote vraag als voor jullie ;-).

Dankjewel voor alle lieve berichtjes via mijn blog, YouTube, Instagram, Facebook, Twitter en… waar niet?! Jullie maken marathons extra bijzonder en ik ben jullie daar heel erg dankbaar voor. Morgen krijgen jullie ene uitgebreid verslag van me.

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. Marijke
  april 18, 2017 / 12:06

  Goed gedaan! Mijn schoonzus uit Schotland vertrok op dezelfde tijd als jij en eindigde ook rond bijna dezelfde tijd (3:52) Ze had het echt ontzettend zwaar vertelde ze, omdat het zo warm en heuvelachtig was! Misschien hebben jullie wel naast elkaar gerend :D

 2. april 18, 2017 / 12:06

  Ik krijg al kippenvel van je korte puntjes te lezen, laat staan dat je ‘m zelf hebt gelopen. Wat je cadeau ook mag zijn, je hebt het sowieso dubbel en dik verdiend!
  Ik kijk al uit naar je vlog en volledige verslag!

 3. Marjolein Jansen
  april 18, 2017 / 12:19

  Wauw wat fijn dat je zo positief bent! Ik was wel erg benieuwd hoe je het ervaren hebt maar dit klinkt al goed. Ik ben benieuwd naar je verhaal morgen.
  Echt heel erg goed gedaan meid! Wees trots op jezelf!
  En wat is je plan nu? Blijf nog langer in Boston? Ga je nog verder rond in Amerika?

  Groetjes
  Marjolein

  • Lisa
   april 18, 2017 / 15:03

   Jaaa hier ben ik ook zooo benieuwd naar! Wat zijn je plannen?!

   En supergoed gedaan! Heb het ook een aantal keer gereageerd op instgram: je mag echt suuupertrots zijn op jezelf! Zo blij voor je!

 4. april 18, 2017 / 12:21

  Gefeliciteerd! Weer een mooi doel behaald van je bucket (marathon) list. Nu ben ik wel benieuwd naar je cadeautje :)

 5. april 18, 2017 / 12:26

  Super goed gedaan weer! Ik heb je inderdaad in de gaten gehouden en duimde dat je onder de 4 uur zou eindigen (kon me voorstellen dat dat je nieuwe doel was na 10 km ;)). Ontzettend veel respect voor jou! Ben benieuwd naar beelden, en meer tekst van gisteren! :)

 6. Rosan
  april 18, 2017 / 12:47

  Wauw wat een ervaring!
  En hoeveel stappen heeft je deze dag opgeleverd totaal?

 7. Brenda
  april 18, 2017 / 13:15

  Ik heb je via de site de hele tijd gevolgd… knap gedaan, proficiat!

 8. xAmberc
  april 18, 2017 / 14:03

  Gefeliciteerd! Ondanks dat het verre van je pr is blijf ik het een prestatie vinden! Ik heb je zeker ook gevolgd op de app, gelukkig kon dat stiekem tijdens het eten;)

 9. Tember
  april 18, 2017 / 14:36

  Zo bijzonder. Ik krijg al kippenvel bij het lezen van deze korte momentjes. Zo knap en zo super wat je weer neer hebt gezet. Je tijden zijn inspirerend maar het is vooral hoe blogt over hardlopen waardoor ik steeds weer mijn Nikes aantrek en een rondje ga rennen! Ik kijk al uit naar het uitgebreide verslag.

 10. april 18, 2017 / 14:42

  Heel knap hoor Annemerel! Het is ook een kunst om te genieten en je niet blind te staren op PRs. Je loopt nog steeds een hartstikke mooie tijd, ik zie mezelf het echt niet doen. Ben heel benieuwd naar je vlog en je verslag!

 11. Floortje van Lieshout
  april 18, 2017 / 15:06

  ik krijg zelf gewoon kippenvel als ik dit lees ! ik krijg hier zo enorm veel motivatie van!
  en ik vind het enorm gaaf dat het je gewoon weer is gelukt!
  wellicht geen PR maar so what ! het is gewoon gaaf dat je het weer hebt gedaan !

 12. april 18, 2017 / 20:16

  Wat fantastisch zeg :) Het lijkt mij al geweldig om ooit een marathon onder 4 uur te kunnen lopen. Boston klinkt inderdaad als de ultieme ervaring! Veel plezier met lekker nagenieten, hou dat wolkje nog even vast :)

 13. april 18, 2017 / 20:46

  Wat een leuke recap en echt super goed gedaan! Je kunt echt trots op je zijn!

 14. april 19, 2017 / 07:41

  Wat fantastisch zeg! Echt heel erg knap!

 15. Ilse
  april 19, 2017 / 12:24

  Onwijs goed gedaan en helemaal met die warme temperaturen! En ik kreeg zelfs even kippenvel van de momenten die je beschreef. Wat een mooie ervaring moet dan zijn geweest! En nu snel even je vlog kijken!