BEST OF 2014: Investments

 photo Desktop622.jpg
In 2014 was ik geen big spender.. Althans, dat dacht ik… Totdat ik door al mijn LOVE blogs bladerde en zag dat ik in 2014 toch aardig wat nieuwe (en fijne) spulletjes aan mijn verzameling heb toe mogen voegen. Toegegeven, ongeveer de helft heb ik gekregen, maar dat maakt voor dit verhaal niet uit. Ik deel graag mijn acht beste investeringen van het afgelopen jaar.

Sinds een maand ben ik eindelijk in het bezit van een fiets en wat voor één, een Cortina U5 De Luxe. Iedereen mag het weten. Iedere ochtend als ik wakker word is het eerste dat ik doe checken of mijn fiets nog netjes in het rek voor mijn deur staat. Ik kan trouwens niet wachten op de zomer, ik zie mezelf o-ver-al naartoe fietsen. Nu pak ik toch nog regelmatig de auto, want van regen word ik alles behalve gelukkig (wind en kou kan ik nog wel aan, maar regen is een ander verhaal, ik ben namelijk van suiker…).

Begin dit jaar kocht ik in de sale een jas van Sandro met 50% korting. Ontzettend goede investering, want hij is MOOI! Maar goed, dat zien jullie ook wel, wat je niet ziet is dat de jas daadwerkelijk warm is (ik had hem laatst aan toen het buiten vier graden was en ik had het héét en dat terwijl ik er alleen een dun jurkje onder had zitten!). Verder blijft ‘ie ook erg mooi, hoewel ik hem alweer bijna een jaar in de kast heb hangen laat hij nog geen tekenen van ouderdom zien.

Het was 3.30u toen ik opstond, anderhalf uur later liep ik te dwalen over Schiphol, zonder dat er koffie in mijn lichaam zat. Wat er dan gebeurt? Dan koop je spontaan de Bose Q15. Even een hele smak met geld, maar uiteindelijk zijn geld meer dan waard. Ik heb het afgelopen jaar veel gevlogen en dit is mijn favoriete reisvriendje, ik hoor bijna niets van vliegtuiggeluiden en kom met deze koptelefoon heerlijk tot rust. Ook op drukke kantoren en in het OV heeft de Q15 me al meerdere keren gered van de drukte. Ik kan niet meer zonder.

Na drie jaar snuffelen kocht ik eindelijk het parfum Pioggia Salata van Il Profvmo. Ik kan niet omschrijven wat deze geur met mij doet, maar als ik dit parfum draag kan ik niet anders dan de hele dag aan mezelf snuffelen.

Ik kocht en kreeg een groot aantal hardloopschoenen, maar dit paar is mijn favoriet. Reden? Ik kocht ze in Milaan (dat zou op zich al een hele goede reden zijn) en ze hebben me 600 kilometer vergezeld in mijn weg naar de Marathon van New York. Ik had minder blaren dan ooit en… zijn het geen snoepjes om te zien? Stiekem mis ik de LunarGlide 5, van de LunarGlide 6 krijg ik namelijk last van mijn wreef als ik ze strak vast maak (wat nodig is, omdat ik anders ga schuiven in mijn schoen). Beeeeeeetje jammer.

Ik durf eindelijk weer naar buiten zonder mijn iPhone oplader, de iPhone 6 heeft écht een betere batterij! Daarnaast is ‘ie lekker snel, is het scherm lekker groot en maakt ‘ie nog betere foto’s dan zijn voorganger. Als je me ziet, is de kans groot dat ik mijn iPhone in mijn hand heb. Het spijt me, we zijn onafscheidelijk.

Na mijn mislukte marathon in New York vond ik een beloning bij Tiffany’s eigenlijk onzin. Mijn ouders en Laura haalden me over om toch iets moois te kopen bij Tiffany’s, op kosten van hen. Ik ging voor het onderste armbandje en heb nog geen spijt gehad. Natuurlijk matcht ‘ie mooi met mijn andere armbandjes, maar nog belangrijker, het is een herinnering… een herinnering aan het feit dat er altijd mensen voor me zijn. Dankjewel lieve papa, mama, oma en Laura!

Deze geurkaars staat naast me als ik aan het werk ben sinds Sinterklaas. Ik steek hem vrijwel nooit aan, dat hoeft namelijk ook helemaal niet.. hij ruikt ook heerlijk als je hem niet aansteekt. En als ik hem wel aansteek, dan ruikt mijn hele studio binnen een half uur naar die heerlijke Mojito geur. En dat lieve mensen, maakt mij een zeer gelukkig mens.

Wat waren jouw favorieten investeringen van het afgelopen jaar?

Delen:

33 Reacties

 1. december 29, 2014 / 17:12

  Ik heb het zelfde Tiffany armbandje vorige week met kerst gekregen, hij is zoooo mooi! Mijn beste investering dit jaar was de reis die ik maakte naar Indonesië, ik heb er zo veel gezien en mogen ervaren, dat had ik voor geen goud willen missen.

 2. Elvira
  december 29, 2014 / 17:15

  Ik ben gaan samenwonen in januari, dus mijn huis vind ik een investering plus al mijn uitzet natuurlijk. Een maand later een auto aangeschaft, ben ik heel blij mee. Eind deze zomer een laptop gekocht waar ik ontzettend blij mee ben en vorige maand een Jogha legging om mezelf mee te belonen voor mijn studieresultaten.
  Verder heb ik vooral in niet-materialistische dingen geïnvesteerd: weekendjes weg, massages, schoonheidsbehandelingen, etc. Daar ben ik het meest blij mee.

 3. december 29, 2014 / 17:35

  Die Bose! Ik heb zelf ook een Bose (niet deze overigens) en ik kan ook niet meer zonder. Dagelijks gebruik ik ‘m en ik ben nog geen ander merk tegengekomen met een beter geluid. Mijn favoriete investering was mijn Canon camera. Oké, dat was niet echt een investering, want die kreeg ik van mijn zus. Dan mijn nieuwe Huawei Ascend P7. Ik kan niet meer zonder!

 4. december 29, 2014 / 17:57

  Ik blijf je armbandjes zo gecombineerd prachtig vinden! Ben nog steeds op zoek naar een fiets voor komend voorjaar en ik heb zo’n vermoeden dat het wel eens een Cortina kan worden! :)

 5. december 29, 2014 / 18:22

  Brand new information de Pioggia Salata van Il Profvmo! Ik ken dit geurtje/merk niet. Google google.

  Heel leuk overzicht en hele gave spullen. Je mag trots op jezelf zijn want het zijn stuk voor stuk dingen waar je echt plezier mee hebt.

 6. december 29, 2014 / 18:24

  Wat een leuk artikel om te lezen! Ik kan me voorstellen dat dit LOVE producten zijn :)

 7. december 29, 2014 / 18:24

  Je hebt mooie aankopen gedaan het afgelopen jaar! Mijn beste aankoop is mijn paar Nike schoenen en mijn Macbook Air!

 8. december 29, 2014 / 18:31

  Prachtige aankopen! Ik was juist wel een big spender in 2014 maar helaas aan heeeeeeel veel spullen, achteraf had ik al dat geld veel beter kunnen besteden aan kwalitatief goede producten. Mijn goede voornemen is bij deze geboren.

 9. december 29, 2014 / 18:44

  Die jas is zo mooi. De iPhone 6 was voor mij de beste aankoop van dit jaar!

 10. december 29, 2014 / 18:55

  Ik ben zooo ontzettend jaloers op je fiets, hij is echt prachtig!

 11. december 29, 2014 / 18:56

  Wat een fijne dingen. Het was een top jaar! Mijn favoriete investering waren de vakanties deze zomer!

 12. december 29, 2014 / 19:01

  Ik ben niet zo van dure materiële spullen. Maar goed ook, want meerdere retourtjes per week van Tilburg naar Maastricht om mijn master te kunnen volgen kosten een smak geld..

 13. december 29, 2014 / 19:18

  Dat je een fijn lijetje met allegaal mooie dingenatuur! Ik ben heel blij met mijn spiegelreflex van Canon, auto (dien ik samen met mijn vriend kocht) en tablet die ik vandaag als verlaat kerstfeesten voor mezelf kocht :)

 14. december 29, 2014 / 19:19

  Mooi om te zien dat je na een tijd nog steeds gelukkig bent met je aankopen!

 15. december 29, 2014 / 19:28

  Prachtig om zo terug te kijken op je favoriete aankopen toch! Mijn favoriete aankoop dit jaar is denk ik mijn Samsung Galaxy S4 tablet! :D

 16. december 29, 2014 / 19:53

  Ik heb dit jaar vooral reisjes gemaakt, Budapest, Madrid, Parijs en naar Zuid Frankrijk en dan ook nog heel veel cocktailavondjes. écht grote aankopen heb ik niet gehad, maar wie weet nog in de komende 2 dagen ;)

 17. december 29, 2014 / 20:04

  Wat een supertoffe jas!

  Mijn grootste was mijn auto! Kan niet meer zonder m’n lieve koekblik!
  Mijn Adidas-hardloopschoenen, we zijn onafscheidelijk.
  Mijn Nike hardloop-gear
  Mijn nieuwe meubels voor in ons nieuwe huis (het huis is helaas nog niet gekocht)
  Mijn geliefde Michael Kors tas & horloge <3
  Mijn nieuwe studie Communicatie

  Ik heb idd ook wel wat meer uitgegeven dan ik had gedacht!
  Fijne jaarwisseling en proost op 2015!

 18. december 29, 2014 / 20:13

  Fijn lijstje met goede investeringen!

 19. december 29, 2014 / 20:37

  Mijn operatie waardoor ik nu 38 kilo lichter ben was toch wel de beste investering!

 20. Manon
  december 29, 2014 / 22:14

  Mooie aankopen heb je gedaan!

  Mijn beste en grootste investering van 2014 was een huis! Ik heb samen met mijn vriend een nieuwbouwwoning gekocht, ik kan echt niet wachten :D

 21. december 29, 2014 / 22:36

  wauw wat tof al de dingen die je gekocht of gekregen hebt! :)

 22. Suuz
  december 29, 2014 / 22:53

  PRACHTIGE INVESTERINGEN! kan niet anders zeggen!

 23. december 29, 2014 / 23:16

  Fijn lijstje! Mijn mooise aankoop dit jaar is toch wel mijn MK tas :-)

 24. december 29, 2014 / 23:27

  Ik heb een beetje te veel gekocht afgelopen jaar… 6 nieuwe sportbroeken. :-)
  En een heel leuk oud autootje!

  Je jas is prachtig! Matcht ook mooi bij je fiets!

 25. Ilse
  december 30, 2014 / 00:02

  Hmmm, na twee en een half jaar eindelijk overstappen op een smartphone.
  En verder kan ik het zo 123 niet verzinnen..

 26. december 30, 2014 / 07:09

  wat een gave fiets! Ik heb zoveel gekocht dit jaar, geen idee wat precies mijn beste aankoop is.. Dan ga ik toch wel, heel cliché, voor m’n huis :)

 27. december 30, 2014 / 08:34

  Mooi allemaal! Vooral de fiets. Mijn beste aankoop in 2014 is een ticket naar Nieuw-Zeeland en mijn afstudeerfeest!

 28. Marije
  december 30, 2014 / 09:52

  Oohhh Annemerel wat schrijf je toch heerlijk!! Goed begin van de dag zo :) Fijne jaarwisseling alvast!

 29. december 30, 2014 / 14:01

  Ik probeer echt materialist-af te worden maar die iPhone blijft me toch maar roepen hoor :’). Mooie spulletjes wel, die fiets, whoa!

 30. december 30, 2014 / 15:52

  Mijn telefoon, mijn huis, spullen voor in mijn nieuwe huis en natuurlijk reisjes. Uiteindelijk blijft dat het leukst om te ‘kopen’.

 31. Linda
  december 30, 2014 / 15:52

  Ik wil in 2015 alleen nog maar investeringen doen en verder lekker veel sparen.

  Is een hoop geld doorheen gegaan het afgelopen jaar, maar als je me nu vraagt waaraan, kan ik nou niet echt bepaalde grote dingen of belangrijke dingen noemen. Behalve dan de Bose QC25 koptelefoon die ik vandaag binnen ga krijgen. Was een hoop geld, maar ik aas al maanden op dat ding, dus besloot mezelf maar te verwennen. Dus dan is dat hopelijk de beste investering die ik deed!

 32. december 30, 2014 / 21:06

  Leuk overzichtje! Mijn favoriete investering is sowieso mijn 50mm f/1.4 lens! Al was dat een cadeau, haha. Ik heb vorig jaar een nieuwe spiegelreflex, iPhone én laptop gekocht/gekregen dus dit jaar viel het wel mee eigenlijk.