BEST OF 2014: Movies, Books & TV-shows

 photo Desktop608.jpg

Het afgelopen jaar heb ik weer een heleboel series en films gekeken en heb ik – vooral dankzij mijn Summer Reading – een groot aantal boeken verslonden. Ik zet mijn favorieten van 2014 voor je op een rijtje.

Favourite Movies

The Hunger Games: Mockingjay Part I


Dit is niet alleen mijn favoriete film van 2014, maar ook die van de rest van de wereld, aangezien dit wereldwijd de best bezochte film van 2014 was. Het eerste deel van The Hunger Games Mockingjay was voor sommigen slechts wat voorspel voor het echte werk dat volgend jaar november in de bioscopen draait, maar als je het voorspel wilt noemen, dan is het wel voorspel van het beste soort!

Gone Girl

Vorig jaar las ik het boek, in november zag ik de film! De film en het boek verschelen iets van elkaar en daardoor was de film nog steeds spannend voor mij. Ontzettend goede psychologische thriller en ik heb genoten van het moment halverwege de film.. ik ga niet zeggen welk moment, maar als je de film gezien hebt, of het boek gelezen hebt, dan weet je precies waar ik het over heb. Je kon in de bioscoop ook heel goed de mensen die het boek wel gelezen hadden onderscheiden van de mensen die het boek niet hadden gelezen. De mensen die niet gelezen hadden gilden het bijna uit, haha.

The Other Woman


Mijn favoriete feel good film van het afgelopen jaar. Ik zag de première in Amsterdam, waarbij Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton zelf ook bij aanwezig waren. Kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel gelachen heb in de bioscoop. Heb hem daarna thuis nog een aantal keer via mijn Apple TV bekeken. De soundtrack is ook heel fijn!

The Fault in Ours Stars

De film waarbij ik dit jaar de meeste tranen heb gelaten. Ook al wist ik precies wat er ging gebeuren (had natuurlijk al lang het boek gelezen), het kwam toch nog erg hard aan. Ik zou je willen adviseren deze film niet in het vliegtuig te kijken… Of je moet het fijn vinden om in het bijzijn van wildvreemden (die de film waarschijnlijk niet aan het kijken zijn) te huilen…

Favourite TV Shows

Nashville


De muziek, het verhaal, de sfeer… Nashville was het afgelopen jaar een van mijn favoriete series. Het begin van het derde seizoen was ik een beetje boos op de schrijvers, maar inmiddels is het allemaal weer goed. Jammer dat we nu tot 4 februari moeten wachten op de tweede helft van het derde seizoen.

The Vampire Diaries

Seizoen vijf van The Vampire Diaries vond ik lichtelijk tegenvallen.. Ok, niet écht tegenvallen, maar niet zo sterk als de eerste seizoenen. Dit seizoen is gelukkig weer helemaal wat ik van TVD gewend ben, steengoed en super meeslepend! Spin-off The Originals kijk ik ook nog steeds graag, maar haalt het toch niet bij TVD.

Modern Family

In vijf-en-half seizoen Modern Family is er nog geen aflevering geweest waarbij ik niet hardop heb moeten lachen. Op papier is dit niet echt mijn serie, maar geloof me, dat is het dus wel…

Suits

Ik moest kiezen tussen White Collar en Suits… (want ik mag er van mezelf maar vier noemen), maar koos uiteindelijk toch voor Suits. Reden? Ik moet zowel het tweede deel van het vijfde seizoen als het gehele zesde seizoen van White Collar nog kijken. Ik ben bij White Collar even gestopt, omdat ik gek werd van de acties die Neal Caffrey deed (ik dacht alleen maar Mattttttttie doe het niet, je komt in de problemen jongen!!!). Waarom Suits? Nou ik heb het idee dat ik er slimmer van word (echt), ik kan er heel hard om lachen, Donna is fabulous, Harvey is fantastisch en nou ja… die hele show is dus fantastisch.

Favourite Books

E. Lockhart – We Were Liars

Een bizar goed Young Adult boek. Over de rijke familie Sinclair die in de zomer altijd op een privé eiland bivakkeert. Maar deze zomer is er iets vreemds aan de hand en Cadance weet niet waarom. Langzaam komen we het te weten en het is niet wat je aanvankelijk denkt.

Jojo Moyes – Me Before You

Ik weet niet na welk boek ik me depressiever voelde. Na The Fault in Our Stars of na dit boek Me Before You. Waarom het toch één van mijn favorieten was? Omdat het echt iets met me gedaan heeft, het heeft me volledig meegesleept en toen het uit was heb ik nog dagen aan het boek gedacht. Dan is het boek echt goed, vind ik. Verfilming komt als het goed is in 2015. Ben benieuwd of ik daar ook zo emotioneel van word.

Babe Walker – White Girl Problems

Dit boek heeft weinig inhoud maar is daarom niet minder vermakelijk. Babe Walker heeft alles wat haar hartje begeert, althans, dat lijkt zo voor de lezer, maar Babe denkt daar toch net iets anders over…

Sophia Amoruso – #Girlboss

Dit is het boek dat mij het meeste inspiratie gaf het afgelopen jaar. Inspiratie om nog harder te werken, met meer focus en plezier. Sophia is de oprichtster van Nastygal, ze begon met niets en inmiddels is ze één van de succesvolste mensen in de e-commerce. Dit boek laat op een inspirerende en leuke manier zien dat je met een portie geduld en hard werken erg ver kunt komen.

Wat waren jouw favoriete films, series en boeken van het afgelopen jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. december 24, 2014 / 12:01

  The Vampire Diaries blijft mijn grote favoriet qua series :-)

 2. december 24, 2014 / 12:13

  Wij hebben zoveel dezelfde favorietjes dat het te lang word om alles te benoemen wat ik met je eens ben ;)

  Door jou heb ik nu ook het boek girlboss besteld en wil ik tóch gone girl zien.. De trailer leek mij niet zo heel erg boeiend (beetje een cliché verhaal?) maar wie weet is het toch anders.. :)

 3. december 24, 2014 / 12:42

  Wij zijn gisteren begonnen aan Modern Family! Hilarisch! Heel leuk om jouw favorieten te zien, daar heb ik wat aan :D

 4. december 24, 2014 / 12:57

  Wat een leuke favorieten. The other women is echt zo’n leuke film! Vampire diaries blijft mijn favoriete serie ^^

 5. december 24, 2014 / 13:01

  Ik heb The Fault in our Stars dus inderdaad in het vliegtuig gekeken. Gelukkig zat ik aan het raam en werd ik wat afgeschermd door mijn vriend. Alleen de vriendelijke stewardess heeft mijn tranen gezien.

 6. december 24, 2014 / 13:12

  Hungergames is de enige film die ik in de bios gezien heb. Die staat dus op 1!

 7. december 24, 2014 / 15:24

  Ik heb eigenlijk bijna geen films in de bioscoop gezien, alleen laatst toen de dames van het ballet met zijn allen een filmpje wilden kijken. Gingen we naar… Pak van mijn hart. Vermakelijk, maar niet meer dan dat. Ik had er ook niet heel veel van verwacht natuurlijk. Daarnaast heb ik ook bijna niets gelezen :( Daar baal ik erg van, want de bedoeling was natuurlijk dat ik lekker veel zou lezen (ik wilde elke maand een boek uitlezen). In plaats daarvan ben ik me te buiten gegaan in de zomer aan boeken. In iets meer dan een week tijd heb ik 6 boeken gelezen. Niets echt noemenswaardig to be honest.

  Maar over lievelingsseries kan ik wel wat zeggen! Dat zijn absoluut Supernatural en Once Upon a Time. Echt waar, ik word zo happy van die series! :)

 8. december 24, 2014 / 15:31

  Ik heb echt heel veel dezelfde favorieten! Ik ben nu over de helft van We were liars en ik ben echt heel benieuwd naar het einde!

 9. Ilse
  december 24, 2014 / 16:13

  Films ; TFIOS, THG, gooische vrouwen 2 en de man die uit het raam klom en verdween.
  Series ; TVD blijft wel favoriet! Wat betreft de Amerikaanse series, haha.
  Boeken ; TFIOS, de man die uit het raam klom en verdween, Me before you en de boeken van J D Robb.

 10. Sarah
  december 24, 2014 / 16:17

  The Other Woman, The Fault in our Stars en Suits staan ook bij mijn favorieten! Ik ben blij dat je ze deelt, zo leer ik nieuwe series/boeken/films kennen :)

 11. december 24, 2014 / 16:24

  Qua films kan ik het helemaal in je lijst vinden. Series kijk ik gewoon andere dan jij en ik wil nu alle boeken die jij hebt staan nog lezen haha!

 12. Bella
  december 24, 2014 / 16:50

  Ik ben blijven hangen op je blog omdat ik in de zomer jouw book, music en film reviews ontdekte, en nu lees ik zelfs de Run, Baby Run posts ;). Fijne Kerstdagen!!!

 13. Charlotte
  december 24, 2014 / 22:36

  Me before you heb ik deze zomer, dankzij jouw summer reading verslag, gelezem. Het einde las ik op het vliegtuig, en amai, ik heb tranen met tuitem gehuild. Maar ik geef je gelijk, het werd eem van de beste boeken die ik ooit las. In elk geval, eentje dat lang bleef nazinderen.
  Ik ben niet de allergrootste seriekijker maar qua films deel ik je mening: hunger games, eveneens grote fan! Net als TFIOS :)

 14. december 25, 2014 / 11:54

  Ooooh the fault in our stars is echt mijn favoriete film van 2014!

 15. december 25, 2014 / 18:20

  Aaahh, ik was opzoek naar nog een leuke film. Gone girl ga ik zeker kijken! Leuk lijstje!

 16. december 27, 2014 / 19:26

  Ik heb net the other woman gekeken! Bedankt voor de tip, super leuke film!:)

 17. december 28, 2014 / 14:14

  hahaha ik ben ook weer heel erg blij na die laatste aflevering van Nashville, hoewel dat van Rayna er wel heel erg aan zat te komen natuurlijk. Die kwam niet uit de lucht vallen. Avery daarentegen OMG.