BELLA ITALIA: #12

Photobucket

Buongiorno vanaf mijn favoriete blogplekje. De eettafel, met naast me een glas witte wijn en water en een bak met nootjes binnen handbereik. Werd na bijna twee weken ook wel eens tijd om dat met jullie te delen, niet waar?

Gisteren was ALWEER een campingdag. Ik kan me geen vakantie herinneren waarin we zoveel campingdagen gehad hebben. Normaal stond er altijd een campingdag tegenover een stad-dag. Toen ik een jaar of tien, elf was kon ik die campingdagen een stuk beter waarderen dan de stad-dagen. Het was een tijd dat een stad-dag nog uitsluitend bestond uit kerkjes bezoeken en een lunchdate bij McDonalds (om het kleine grut, mijn broertje, zusje en mij, te vriend te houden). Toen ik naar de middelbareschool ging maakte ik kennis met het fenomeen “shoppen”. Ik leerde merken als Diesel en Miss Sixty kennen en moest iedere Calzedonia (bikini’s) en Intimissimi (lingerie) naar binnen.

De laatste jaren raak ik niet meer zo opgewonden bij het zien van een Miss Sixty of een Diesel winkel, die kan ik immers ook gewoon in Amsterdam bezoeken. Maar ik breng nog steeds graag bezoekjes aan Italiaanse steden. Niet voor de McDonalds, niet voor de Miss Sixty en ook niet meer voor de Calzedonia. Maar gewoon, voor het Italiaanse leven. Een cappuccino rond een uurtje of tien aan een barretje waar de roze sportkrant “La Gazetta dello Sport” uitgespreid over de bar ligt. Slenteren over een marktje, een bakje gekoeld vers fruit eten… Gewoon een uur lang in een boekenwinkel snuffelen, ook al spreek je nog geen drie woorden Italiaans. Kerkjes bezoeken (ook dat begin ik leuk te vinden). Op zoek naar mooie schoenen bij Italiaanse schoenenwinkel (een schoenenwinkel in Italie is niet te vergelijken met een schoenenwinkel in Nederland) en OK ik geef het toe, ik loop toch ook iedere keer weer bij ZARA naar binnen.

Maar met dit weer vind ik het ook helemaal niet erg om gewoon hele dagen te nietsnutten. Boekjes lezen, blogjes tikken, pootje baden in het zwembad. Ach, jullie weten nu onderhand wel waar mijn campingdagen uit bestaan toch? Maar wat moet je anders met deze temperaturen en hoeveelheid zon? Nee, niet wat MOET je anders.. wat WIL je anders?

“Gelukkig” wordt het van het weekend minder weer, Milaan staat op het programma.. Jullie begrijpen.. Heb er ZIN in!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

17 Reacties

 1. juli 20, 2012 / 12:17

  Wat een heerlijk, heerlijk leventje. Gelukkig heb ik over zo’n drie uur ook eindelijk vakantie, scriptie ingeleverd en al:D ik zou ook zo graag weer gaan kamperen…

 2. juli 20, 2012 / 12:42

  Wat een gezellige foto!

  Zoveel campingdagen zou echt niets voor mij zijn. Een dag of twee en dan was ik het stilzitten helemaal beu, haha.

  Veel plezier in Milaan!

 3. juli 20, 2012 / 12:50

  Heerlijk zeg. Ik kan niet wachten tot ik in de zon lig!

 4. juli 20, 2012 / 12:54

  Daar dient een vakantie toch voor? Om te genieten en te doen wat je graag doet! En Milaan, zo’n mooie stad. Toen ik er was, zo’n 6 jaar geleden zag ik daar dé trouwjurk van mijn leven hangen. Als ik ooit ga trouwen ga ik hem daar dus zoeken! *never keep up dreaming* ;)

  Fijne dag nog!

 5. Julie
  juli 20, 2012 / 13:10

  Hele leuke foto! En je vakantie klinkt zalig!

 6. juli 20, 2012 / 13:26

  Ahh jou vakantie klinkt echt heerlijk!!

 7. juli 20, 2012 / 13:32

  ik wil terug naar Italie. Vorige week kwam ik weer in het koude nederland na een weekje toscana. Een weekje is echt veel te kort… van mij had het nog wel wat langer kunnen duren. Zeker nu ik dit allemaal lees!

 8. juli 20, 2012 / 13:43

  Klinkt echt heerlijk !

 9. juli 20, 2012 / 13:56

  Oooh ziet er heerlijk uit! Doe mij ook zo’n blogplekje :-)

  Vroeger vond ik die campingdagen ook een stuk leuker, netals mijn broers. Die vonden dat echt verschrikkelijk (vooral de jongste :p)

 10. juli 20, 2012 / 14:47

  Lekker toch, kom je in iedergeval goed uitgerust terug van vakantie!

 11. Rosalie
  juli 20, 2012 / 14:48

  Milaan is geweldig! Ik ben er 3 weken geleden een weekendje naar toe gevlogen en heb het erg naar mn zin gehad. Als je daar bent kan je niets anders dan shoppen, het is niet te weerstaan haha

 12. jennifer
  juli 20, 2012 / 14:57

  Ik wou dat ik zo’n vakantie als jou had. Klinkt echt heerlijk! Geniet van Milaan :)

 13. juli 20, 2012 / 15:33

  Ik ben best wel jaloers op jou, want ik wil ook zooo graag weer een keer naar Italië! Verona, Bologna, Venetië, Milaan… lijkt me zo heerlijk, ben echt dol op Italië! Geniet er vooral heel erg van, en je schrijft echt superleuk!

 14. juli 20, 2012 / 17:05

  oh heerlijk! ik ben nog nooit naar Italië geweest, lijkt me heerlijk! Veel plezier in Milaan!

 15. juli 20, 2012 / 19:27

  klinkt echt heerlijk! =)

 16. juli 20, 2012 / 20:21

  Leuk..geniet er van!

 17. juli 21, 2012 / 17:45

  Ah dat ziet er heerlijk uit, zo wil ik mijn vakantie straks ook wel besteden. Veel plezier in Milaan, mits je vandaag al niet ging want dan hoop ik dat je erg genoten hebt ervan.