BELLA ITALIA: #10

Photobucket
Alweer een ordinaire zwembaddag. Zo’n dag dat het overal waar je kijkt strakblauw is. Geen wolkjes boven de bergen, onwijs helder.. het idee dat je mijlenver kunt kijken. Hoewel we over het algemeen sowieso al heel erg mooi weer gehad hebben, was dit tot nu toe wel de allermooiste dag.

Als ik één ding zou moeten opnoemen waar ik iets minder over te spreken ben (dan moet ik eerst lang nadenken) om vervolgens te gillen DE MUGGEN! Seriously. Dit jaar vinden ze me godsgruwelijk lekker. Ik zit onder. Vooral mijn benen krijgen het te verduren. En die krengen JEUKEN. Maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Ik ben dan ook zo iemand die zichzelf in haar slaap helemaal kapot krabt. Helaas, helaas… Iemand DE tip tegen muggenbulten of om de jeuk te verzachten? Azaron gebruik ik al, we hebben een muggenlamp en de afgelopen dagen heb ik ’s avonds mijn benen geprobeerd te beschermen met een badhanddoek. Maar vooralsnog lijkt het niet te mogen baten.

Ik zeg dat van die muggen om de thuisblijvers een hart onder de riem te steken. Ik voel me af en toe best schuldig als ik weer eens schrijf over de zoveelste zwembaddag of het duizendste ijsje en kopje cappuccino..

Na het zwembadavontuur (waar mijn zusje en ik kennelijk een zonnesteek opliepen, omdat we met pareo’s om ons hoofd in het zwembad lagen en met mislukte duckfaces foto’s van onszelf maakten. Verder geen commentaar…

’s Avonds werd er alweer pasta gegeten, wijn gedronken en – hou je vast – ik speelde een spelletje kaarten mee. Ik HAAT gezelschapsspelletjes. Maar er zijn hier mensen die er precies de tegenovergestelde gevoelens voor hebben. Gisteren liet ik me van mijn beste – sociale – kant zien en besloot ik een paar spelletjes mee te pesten. Als ik eenmaal bezig ben valt het wel mee, maar na vier spelletjes ben ik er wel klaar mee hoor. Voor de mensen hier BEGINT het dan pas. Maar zoals ik al zei, mijn beste sociale kant, dus ze hoorden me niet (behalve als ik “laatste kaart” zei en WON!).

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

40 Reacties

 1. juli 18, 2012 / 12:23

  Ohh ik heb ook zo’n hekel aan gezelschapsspelletjes, haha… kan vooral heel erg slecht tegen mijn verlies. ;)

  Lekker genieten hoor, van die zwembaddagen! Je hebt groot gelijk!

 2. juli 18, 2012 / 12:42

  Heerlijk, vakantie! Ik zat in Malaga ook totaal onder de muggen, je kan ook azijn gebruiken! Vorig jaar had ik er ook niet echt last van maar dit jaar ZO erg, hopen dat ze me op de volgende vakantie niet willen, mieh!

 3. Rosalie
  juli 18, 2012 / 12:56

  Lekkere vakantie hoor :D
  Geniet er maar lekker van! Hier is de zon nog niet tevoorschijn gekomen helaas :(

 4. Rebella
  juli 18, 2012 / 13:00

  Ok, die foto van jouw, ehmmm, ‘onderstel’, vind ik best wel heftig! ;)

 5. juli 18, 2012 / 13:08

  Aah wat ben je lekker bruin al!

 6. juli 18, 2012 / 13:14

  hahah leuk he, die gezelschapspelletjes..vind het ook vreselijk!

  tegen de muggenbulten; azijn?
  xo

 7. Aniek
  juli 18, 2012 / 13:14

  Klinkt heerlijk allemaal! Een praktische vraag: hoe doe jij dat met ontharen? Iedere dag onder de douche even?

 8. juli 18, 2012 / 13:16

  Superleuk weer om te lezen, zo genieten thuisblijvers ook van mooi weer via jou. ;-)

 9. juli 18, 2012 / 13:21

  Wat zijn jouw vakantieverhalen heerlijk om te lezen (maar ik word er stiekem toch ook een beetje jaloers van ;))…

 10. juli 18, 2012 / 13:59

  wat een leuk artikel, echt leuk om te lezen =)

 11. juli 18, 2012 / 14:01

  Leuk te lezen hoor! :)

 12. Ris
  juli 18, 2012 / 14:06

  Azijn, drupjes citroen (zuur fruit), zout met water (zo zout als de zee) helpen tegen de jeuk van muggenbulten! Ik vind het juist leuk om over de luie dagen te lezen, dan waan ik me ook heel even in Italië!

 13. juli 18, 2012 / 14:10

  Sounds great, behalve die spelletjes maar haha ik zelf vind het ook wel leuk! Alhoewel mensen die bij de vier spelletjes pas echt beginnen, neuh na een keer of zes ben ik wel klaar. :) (tenzij ’t monopoly is, oh dat duurt laaaaang.)

 14. Sooph
  juli 18, 2012 / 14:11

  Probeer Fenistil gel! zo’n oranje tube, werkt echt super goed!

 15. Lindsey
  juli 18, 2012 / 14:14

  Je hebt zo’n spuitspul waar je de avond net voor je gaat slapen helemaal mee kan inspuiten en dat vinden ze vies en dus prikken ze je daar niet. Je moet je wel overal inspuiten en uitmeren, wat je vergeet dan gaan ze je daar alsnog prikken, dus ook je nek, je oren etc. Het stinkt wel onwijs, maar wie ruikt aan je in je slaap nietwaar ;)

  Dat helpt bij mij altijd, je kan ook een potje met wat ze juist heel lekker vinden in je kamer zetten, dan gaan ze daarheen in plaats van jou, maar daar geloof ik niet zo in..

  Ook gewoon goed op letten dat je niet teveel ramen open doet, als je ze open hebt lichten uit! Ze komen af op licht.

  Heb ik nog meer tips? Ummm.. Geloof het niet :D Dat was het wel. Succces!

  En geniet er van, zolang het nog kan.

 16. juli 18, 2012 / 14:18

  Tips voor muggen heb ik niet want wordt nooit gestoken….
  Mara al die heerlijke zwembad dagen geniet ervan. Hier is het maar 17 graden…

 17. juli 18, 2012 / 14:23

  Tips voor muggen? Ik hoor dat ze op zweet en/of lichaamswarmte afkomen. Niet zweten doe je al, zo te lezen :P (geniet er lekker van!) en anders gewoon zorgen dat je bij iemand bent die warmer is dan jij, haha. Verder weet ik het niet.

  Gezelschapsspelletjes vind ik altijd wel leuk, maar niet meer dan een paar potjes inderdaad. Maar op vakantie is het toch niet zo erg?

 18. juli 18, 2012 / 14:26

  Je moet plakbandjes over je muggenbulten plakken! Dan kan er geen zuurstof bij het “wondje” en jeukt het dus niet meer :)

 19. juli 18, 2012 / 14:45

  Klint weer super! Helaas hebben de thuisblijvers ook gewoon last van muggen hoor hihi.
  Bij mij werkt zinkzalf goed tegen muggenbulten, binnen 5 minuten zijn de jeuk en roodheid weg :)

 20. juli 18, 2012 / 15:00

  Hahaha hoe cool is die foto!

  Ik heb citroen douchegel van the body shop, misschien werkt dat ook? Ik heb wel altijd het gevoel dat dat werkt hahaha

 21. juli 18, 2012 / 15:03

  Mijn nichtje is zwaar allergisch voor muggen (ze krijgt echt HUGE HUGE bulten) en die gaf mij laatst de tip om vitamine B te slikken. Daardoor veranderd er iets in de samenstelling van je bloed en vinden ze je niet meer lekker ofzo. Zij heeft bij de Tuinen een pot gehaald (en daar gevraagd welke tabletten de meeste vitamine B bevatten) en er sindsdien is ze niet tot nauwelijks meer gestoken. Ik ga morgen ook maar eens even zo’n pot inslaan want ik zit ook ALTIJD onder.

 22. Eline
  juli 18, 2012 / 15:19

  ‘Bite Away’ is mijn redder in muggenbultennood! Na een beet plaats je het apparaat op je huid, dit geeft hitte af waardoor het gif afbreekt. Geen jeuk meer en snel van die lelijke bulten af! Ik kan niet meer zonder in mn handtas ;)

 23. juli 18, 2012 / 15:26

  Ooh, ik houu van gezelschapsspelletjes op de camping! En mijn tijd komt nog wel, haha. Laat de zon maar komen!

 24. juli 18, 2012 / 15:29

  Ik vind het echt niet erg om te lezen hoor, zo zie ik in ieder geval nog een Beetje zon ;)

 25. Evelien
  juli 18, 2012 / 16:18

  Calmiderm is ook heel fijn spul om op muggenbulten te smeren, tegen de jeuk. Ik had geen last van muggen afgelopen vakantie, maar wel gigantische zonneallergie op mijn buik, wat heel erg jeukte. Toen heb ik dat er op gesmeerd, de ‘bulten’ werden minder en de jeuk ook. Van calmiderm hebben ze ook citronella pleisters. Die plak je op je lichaam voor het slapen en dat ruikt dan naar citroen. Fijne vakantie nog!

 26. Nathalie
  juli 18, 2012 / 16:48

  Voor de muggen: Geen tijdelijke oplossing maar je kan je tegen volgende keer goed voorbereiden:
  Op ebay kan je van die anti-mug armbandjes kopen. Gewoon even zoeken op mosquito en dan kom je ze al snel tegen. Ik koop ze meestal per 10 en dan kosten ze minder dan 2 dollar geloof ik. Ze zijn van het merk bugslock. Ik nam ze vorig jaar mee naar Afrika en in tegenstelling tot mijn reisgenoten werd ik opvallend minder gestoken (terwijl ik normaal ook echt lekgeprikt wordt).

 27. Nathy
  juli 18, 2012 / 16:49

  Wow, je hebt al zo’n mooi bruin kleurtje! Zit er hier in België niet in :-(
  Voor de muggen: wat bij ons heel goed werkt zijn van die dingen die je in het stopcontact steekt. Er zit zo en flesje in en dat geeft dan een geur af waar die rotbeesten niet tegen kunnen. Misschien een idee?

 28. Manon
  juli 18, 2012 / 19:23

  Dé tip tegen jeukende muggenbulten is eczeemzalf. Ik ontdekte dit bij toeval door gebrek aan iets anders, maar de jeuk is echt binnen 10 seconden weg :)

 29. juli 18, 2012 / 19:26

  Hoi annexeren,
  Ik ben allergisch voor muggenbeten en in italië had ik hetzelfde, wat bijmij hielp was in goed koud water zwemmen.

  Succes groetjes Linda

 30. juli 18, 2012 / 19:26

  Ik bedoel Annemerel, stomme autocorrectie

 31. juli 18, 2012 / 19:56

  Misschien meer voor volgende vakantie, weet niet of je het daar kunt kopen. Maar (90%) pure deet helpt heel goed tegen muggen. Ruikt heel sterk, maar alles beter dan bulten. Gewoon bij Kruidvat te koop of de apotheek.

 32. Joos
  juli 18, 2012 / 21:53

  tijgerbalsem, liefst de blanke versie ivm vlekken, op de jeukende bulten smeren. Bij mij is de jeuk dan na 1, 2x smeren weg! Hoop dat je er iets aan hebt.

 33. Dorine
  juli 18, 2012 / 23:43

  Deet werkt super goed! Elke avond even je armen en benen mee insmeren en bijna geen mug die je nog durft te prikken :)

 34. Bente
  juli 19, 2012 / 00:45

  Hoi annemerel :)
  Haha misschien een beetje laat maar afgelopen donderdag of toch vrijdag? Zag ik je lopen met je familie in Verona
  En ik moet zeggen dat het toen wel voelde alsof ik een beroemdheid spotte! Hihi. Gelukkig hebben we hier wifi zodat ik je blog nog kan volgen. Wist je dat er een app bestaat die wifi hotspots zoekt. Super handig. Hij staat volgens mij in de hitlijsten bij top- gratis op iPhone :) ik hoop dat je er wat aan hebt
  :)
  Ps. Wat lijk jij op je vader hihi

  • Annemerel
   Auteur
   juli 19, 2012 / 16:15

   Hi Bente! Wat grappig, waar zag je me? Mocht je me OOIT nog een keer tegenkomen moet je wel wat zeggen hoor!!! (Al weet ik niet of ik dat zelf zou durven, haha.. Niet dat ik bijt natuurlijk, maar ik weet ook niet wat ik zou doen als ik een blogger in “het wild” zou spotten).

   Fijne vakantie verder! Waar zit je? Ga eens kijken naar die App!

   • Bente
    juli 20, 2012 / 01:02

    Hoi annemerel!
    Ik zag je moeder en zusje eerst buiten een soort worst-winkeltje? Of waar ze van die hapjes verkopen. Vlakbij dat plein. En toen jou en je vader binnen bij de vitrine.
    Ik zag die foto an die twee mannen waarvan dr eentje zweeft zeg maar. Op je instagram en toen dacht ik al dat je ook in Verona zat. Zeker toen ik later die mannetjes ook al tegenkwam.
    Ik zat maar een weekendje in Verona en nu in urbino ergens in de middel of nowhere haha.
    Tegen de muggen: ze verkopen vaak hier in de supermarkt van die speciale pennen die je over je Muggenbult rolt. Werkt veel beter dan azaron!

 35. Mandy
  juli 19, 2012 / 11:30

  Tijgerbalsem op je muggenbulten..Gaat de jeuk over..

 36. juli 19, 2012 / 14:02

  Zalige foto!
  Ik doe altijd in de kamer zo’n elektrische muggenadapter in want anders zit ik ook onder! En ’s avonds altijd maxidresses of lange jumpsuits om de bastards naar andere slachtoffers te leiden :)

  <3

 37. juli 23, 2012 / 15:35

  Ik kan spelletjes erg leuk vinden, maar dan moet ik er wel voor in de mood zijn. Anders word ik chagrijnig van al het verliezen wat ik altijd doe, want ik ben er vaak ook nog ontzettend slecht in ;)