BEAUTY: These feet are made for walkin’


Photobucket

Foto in zwart-wit omdat ik jullie niet helemaal af wil schrikken (en zien jullie dat schattige streepje van mijn sandaaltjes!)

Het lichaamsdeel van mij dat het meest te lijden heeft onder mijn ‘levensstijl’? Mijn voeten, for sure.

Laten we beginnen met hardlopen. Kijk er zijn sporten waarbij je voeten nog meer te lijden hebben, ik bedoel dagenlang op spitzen rondlopen doet je voeten ook niet veel goeds, maar thrust me, hardlopen is ook niet altijd goed. Zeker niet als je probleemvoeten a la ondergetekende hebt. Als ik langer dan een uur hardloop, heb ik blaren. Toen ik de halve marathon liep zijn er twee nagels verstikt geraakt die er een paar maanden later vanaf zijn gevallen. Oké toegegeven lag dat eerste wel een beetje aan mijn schoenen. Dat zei ook de verkoper van mijn nieuwe schoenen verwijtend, terwijl diezelfde winkel mij ook die te kleine schoenen had aangesmeerd. En bedankt.

Dan mijn onhandigheid, ik laat vaak dingen vallen en zo liet ik zo’n twaalf jaar geleden een kan water op mijn teen vallen. Sindsdien heb ik een trauma-teen, zo noemt mijn huisarts dat. De nagel is al twee keer ingegroeid en er hoeft maar een klein beetje druk op te staan of hij wordt gitzwart en hij zit los en valt van mijn teen af. Not a pretty sight.

Mijn blaargevoeligheid komt het uiterlijk van mijn voeten ook niet ten goede. Ik heb geen enkel paar schoenen waar ik nog nooit blaren van gekregen heb (UGGS zijn geen schoenen!) en op mijn beide enkels bevinden zich twee paarse bobbels ongeveer even groot als een pingpongbal. Het resultaat van vele jaren met blaren. Ik heb zelfs het idee dat mijn voeten door die bobbels nog een maat gegroeid zijn. (Hoe verklaar je anders die maat 41?!)

En dan mijn liefde voor hakken, op het eerste gezicht is er misschien niet veel aan mijn voeten te zien, maar mijn voeten lijden wel degelijk. Ze krimpen tegenwoordig al in elkaar als ik naar een paar hakken kijk. Arme voetjes, oververmoeid.

Maar het allerergste is misschien wel werken in de horeca. Dagenlang staan, lopen… na een paar dagen werken zijn mijn voeten ‘bloated’ opgezwollen met vocht en ik heb ook twee mooie knokkels op mijn wreef een beetje drukte. Bijzonder he. Maar ook wel weer fijn, mooi excuus om veel schoenen te kopen!

Al met al lijkt het net roofbouw, dat ik op m’n voeten pleeg en daarom… heb ik besloten om mijn voeten vandaag in het zonnetje te zetten. Ze moeten wel even op hakken lopen, want die schoenen staan nu eenmaal leuker bij mijn outfit vind ik, maar tussen half één en half twee worden ze heerlijk verwend bij de SOAP Treatment Store in Den Haag. Kijken of ik die meiden kan laten schrikken met mijn voeten en of zij ze misschien iets op kunnen kalefateren. Hebben ze wel verdiend.

So, welk lichaamsdeel zou jij weleens het zonnetje willen zetten omdat het het zo zwaar te verduren heeft?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin’

Delen:

16 Reacties

 1. Lisanne
  augustus 11, 2011 / 11:25

  Agh, dingen op je teen laten vallen/je teen stoten is zó naar en pijnlijk! Brr..

  Enneh, ’thrust me’ betekent iets heel anders dan ’trust me’, wat je hier bedoelde te schrijven.. :P

 2. augustus 11, 2011 / 11:55

  Ik hou sowieso niet van voeten haha. Ik kan niet tegen kietelen, niet tegen gefrumel aan mijn voeten niks haha. Toen ik in de horeca werkte had ik ook altijd last van jou symptomen. En ik weet nog wel dat ik zooo graag een voetenmassage zou willen, maarja dan komt weer dat gekietel en gefrummel waar ik niet van hou hahaha. Wees blij dat je dat wel kan en geniet vanmiddag van je treatment.

 3. Fé
  augustus 11, 2011 / 12:27

  Dit herken ik echt helemaal! Alleen dans ik ook nog 2x per week op spitzen. Ja, mijn voeten kun je wel een ramp noemen! Geniet lekker van je treatment vanmiddag =)

 4. Brechtje
  augustus 11, 2011 / 13:05

  Haha, gister je prachtige handen en vandaag je iets minder prachtige voeten!

  Ik zet vandaag mijn buikje in het zonnetje (lekker in bad, scrub en lotion) Juist omdat dat het deel van mijn lichaam is waarover ik altijd loop te mopperen.

 5. augustus 11, 2011 / 13:27

  Tenen!!!! kan je foto ook echt niet bekijken zelfs niet in zwart wit hahaha
  Ik heb allebei mijn grote tenen moeten laten opereren door de elke keer ingroeiende teennagels een drama en nu zijn ze voor altijd gevoelig

 6. nettelie
  augustus 11, 2011 / 13:38

  Annnnnnemerel, wat doe jij voor oneerbare voorstellen op je weblog!!! :’D (,,Thrust me.”)

  Arme voetjes van jou, wat goed dat je ze gaat verwennen vandaag. Ik zou dat ook wel kunnen gebruiken met mijn schoenmaat 43/44 die ik altijd in maat 42 prop :(

 7. Elize
  augustus 11, 2011 / 15:05

  Ik vind je wel leuk en ik vind dat je wel leuk kan schrijven.

  Alleen het enige jammeren aan jou vind ik:

  * je kan zo lekker dramatisch doen..
  * je kan alles net doen, alsof jij al je hele leven ervaring in allerlei dingen hebt.
  * en ik vind dat je net doet alsof jij de allerbeste op de wereld bent.

  En je moet ook realistisch blijven.. En iedereen kan wel zeggen dat ze jou zien als voorbeeld, maar hoe meer je dat zegt hoe een hogere pet jij vanzelf op hebt!

  Maar voor de rest vind ik je leuk, ik zou het tof vinden als je dat minder deed..

 8. Marjolein
  augustus 11, 2011 / 16:48

  Voetjes zijn zielig, maar ik zet die van mij niet in het zOnnetje vandaag ondatze 1) me mijn hele leven al plagen door plat te zijn waardoor ik steunzolen moet hebben, en 2) de zon schijnt niet vandaag..

 9. lala
  augustus 11, 2011 / 16:59

  Net doen of je de allerbeste op de wereld bent? Lijkt me niet als je hier een betoog schrijft over hoe lelijk je voeten wel niet zijn.
  Doen alsof je al je hele leven ervaring in allerlei dingen hebt? Misschien bedoelde je ‘doen alsof je overal verstand van hebt?’ Op de manier hoe jij het brengt ben ik alleen maar blij dat ze ervaring heeft in allerlei dingen, anders zou ze op haar 22e een ontwikkelingsachterstand hebben en haar leven maar eentonig zijn. Ben blij dat ze niet alleen ervaren weet te omschrijven hoe haar slaapkamermuur en studieboek er uitzien, dan had ik ook niet zo genoten van haar verhalen!

 10. augustus 11, 2011 / 18:31

  Fijne blog Annemerel! :)

  Mijn hele lichaam mag wel eens in het zonnetje.. ;)

 11. tine
  augustus 11, 2011 / 19:06

  Eeeeeerg herkenbaar! En leuke schrijfstijl :) xxx

 12. augustus 11, 2011 / 21:10

  leuke blog over je voeten! Het valt echt mee hoe dramatisch je voeten eruit zien. Ik heb een hele zielige wijsvinger die best in het zonnetje gezet mag worden. Op mijn werk breek ik gedurende de hele dag glazen ampullen open. Dus nu heb ik een wijsvinger met eelt, littekentjes, verse en oudere snijwondjes. :)

 13. Stasja
  augustus 11, 2011 / 22:48

  Dit artikel is zo herkenbaar! Ik krijg ook altijd blaren, mijn vriend zegt dat dat komt doordat ik slechte schoenen koop. Dat doe ik soms wel, maar meestal investeer ik wel in een goed en mooi paar. En die lelijke bobbels waarvan ik zeker van ben dat ze mijn voeten met een maat vergroten heb ik ook. Geniet van je pedicure! Gelukkig kan je lelijke voeten in mooie schoenen verstoppen :)

 14. augustus 12, 2011 / 00:24

  Ik zeg ook mijn voeten en vaak zijn mijn voeten echt vermoeid.
  Inderdaad de loopschoenen en veel soorten loop sokken geprobeerd en de 1 nog duurder dan de andere en uiteindelijk blijkt dat voor mij en vele marathon lopers de Falke RU4 Short gewoon de beste is met weinig voet en blaar problemen bij het hardlopen.
  Verder gebruik ik bij het lagduur hardlopen of wedstrijdlopen altijd Purol zalf voor op de tenen en aan de achterkant van de voeten, je zal zien dat de kans op blaren echt weg gaan.

  Eigenlijk moet ik ook meer aandacht aan mijn voeten geven en de pijn in de voeten na een lange loop nee ik op de koop toe omdat het zo mooi was!.

  Sucses met het lopen en rennen en wees zuinig op je voetjes.

 15. augustus 12, 2011 / 00:59

  Je voeten zien er echt zielig uit :-( Geniet van je pedicure, dat is echt heerlijk en ze kunnen er nog heel wat van maken hoor. Ik heb zelf echt supermegalelijke voeten, maar na een goede pedicure zien ze er echt prima uit. Misschien zelfs mooi. Als ik het durf te zeggen. Haha, Enjoy!

 16. augustus 13, 2011 / 20:35

  Ik krijg wel een beetje kippenvel van je blogje hoor, brrr arme voetjes. Gelukkig verwen je ze af en toe heel goed.. Ik heb niet echt ene lichaamsdeel die ik in het zonnetje wil zetten, misschien mijn billen waar je altijd maar op zit…