BEAUTY: Perfume Love

Photobucket

Een lekker parfum betekent voor mij veel meer dan een lekker luchtje. Ik heb maar een paar geuren en iedere geur wekt een ander gevoel bij mij op. Klinkt heel zweverig, maar ik heb zo’n vermoeden dat ik niet de enige ben die geuren op deze manier ervaart. Ik introduceer je graag, mijn favoriete geuren..

1. Pioggia Salata van Il Profumo is de enige geur die ik nog niet in mijn bezit heb gehad. De geur kost 120 euro en is maar op een paar adresjes in Nederland te koop, waaronder bij mijn favoriete winkel in Rotterdam, Mostert en Van Leeuwen. De geur doet me denken aan de zee en de zomer, niet zo gek, want voor de geur zijn ook zes verschillende soorten zeezout gebruikt. Ik heb een paar proefjes van het parfum gehad, maar helaas is nu het moment gekomen dat ze allemaal leeg zijn. Ik denk dat ik mezelf als zelfstandig ondernemer maar een kerstcadeautje moet geven?

2. Marc Jacobs Daisy rook ik voor het eerst bij Laura, ik was niet meteen fan maar naarmate ik het luchtje vaker rook hoe meer ik fan werd. Al snel kocht ik mijn eigen flesje(s). Tijdens mijn laatste verjaardag kreeg ik de tasverstuiver in de vorm van een Daisy van Kim cadeau. Toevallig was net mijn laatste flesje Daisy leeg en ik had een week ervoor in de Bijenkorf al gekeken naar deze leuke tasverstuiver. Toevalliger kan echt niet.

3. Coco Chanel Mademoiselle vind ik één van de lekkerste geuren die er is. Ik heb me lang tegen de geur verzet, omdat de geur altijd hoog in de top 10 van meest verkochte geuren staat en ik vind het juist leuk om een geur te dragen die niet door iedereen gedragen wordt. Maar deze geur ruikt zo lekker dat ik het niet kan laten.

4. Vorig jaar kreeg een collega Seven Veils van Byredo in een perspakket. Ze vond het maar een vieze geur en iedereen op de redactie was het ermee eens. Ik vond de geur direct lekker en kreeg hem van haar. Inmiddels vraagt iedereen op de redactie bijna wekelijks welke geur ik draag, als ik deze geur draag. Het is een hele heftige zoete, kruidige geur, maar zodra je de geur even draagt wordt ‘ie heerlijk. En je ruikt hem de hele dag. Mijn flesje is bijna leeg, dus ik mag gaan sparen. Ook deze geur kost niet weinig (100 euro voor 50ml).

5. Hetzelfde geldt voor Pure Poison van Dior, deze geur is misschien iets minder populair, maar is zeker niet onbekend. Ik weet nog dat ik deze geur voor het eerst rook met mijn oma in de stad. Ik was net vijftien en de geur was net uit. Ik kreeg een proefje mee toen ik van mijn oma een lipgloss kreeg bij de Dior stand in de Bijenkorf. Een week later rook ik het luchtje toen ik voor het eerst zonder mijn ouders in het buitenland was, op werkweek in Londen met de vierde klas bij Harrods. Een paar maanden later kreeg ik het luchtje met Sinterklaas (of was het Kerstmis?) van mijn ouders. Sinds die tijd heb ik al meerdere flesjes versleten.

6. Drieenhalf jaar geleden kocht ik in een kleine parfumerie in Rome, tegenover het pantheon, de geur “Lady Vengeance” van Juliette has a Gun. Ik had op dat moment nog nooit van het merk gehoord, maar de geur was zo lekker, die moest ik hebben. Inmiddels is de geur (helaas) ook te koop bij Sephora dus heel erg bijzonder is ‘ie niet meer, maar dat doet niets af aan de heerlijke geur.

Wat is jouw favoriete geur?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

52 Reacties

 1. november 26, 2012 / 17:22

  Ik heb echt verschillende geuren gehad, maar mijn favoriet blijft altijd Chanel no5.. Jammer genoeg is hij super duur en zijn mijn potjes op.. Ach wie weet is er iemand een keer gul :)

 2. Majsa
  november 26, 2012 / 17:22

  daisy van marc jacobs = life !

 3. Milou
  november 26, 2012 / 17:24

  Bovenstaande geuren ken ik allemaal niet (behalve daisy, die heb ik wel eens geroken.) maar ze lijken me erg lekker! Ik ben momenteel gek van de Musk parfum van Kiehl’s, perfect voor het najaar. Beetje zwaar maar wel de perfecte musk geur!

 4. Josephine
  november 26, 2012 / 17:24

  Armani Code vind ik nog steeds echt het lekkerst, vooral omdat hij best wel bijzonder is, ik heb nog geen geurtje geroken dat ‘er op lijkt’.

  Best gek eigenlijk dat we zoveel geld voor een minibeetje vloeistof betalen wat waarschijnlijk maar een euro kost om te maken.

 5. november 26, 2012 / 17:24

  Daisy voor in de zomer, de klassieke DKNY by DKNY voor in de winter. En wanneer ik in een drogist/parfumerie ben spuit ik snel even Eve van Jill Sander of Diamonds van Armani op, zodat ik naar een van mijn loved ones ruik.

 6. Julia
  november 26, 2012 / 17:25

  Mijn favoriete geur is toch echt wel jimmy choo!

 7. november 26, 2012 / 17:25

  Mijn favoriete parfum op dit moment is La Petite Robe Noire van Guerlain. :) Die is duur, maar ik heb allemaal testertjes waar ik heeeeel blij en zuinig mee ben. Hij is echt heel lekkerr!

 8. november 26, 2012 / 17:28

  Grappig is dat inderdaad he, hoe geuren je soms terug kunnen nemen naar een bepaald moment. :) Helaas heb ik geen van allen, maar Daisy van Marc Jacobs wil ik zeker een keertje kopen.

 9. Inez
  november 26, 2012 / 17:30

  Mijn favoriet is van Creed: Love in White. Verkrijgbaar bij Skins (sowieso een geweldige winkel) en ook niet goedkoop, maar heb hem gelukkig gekregen voor mijn verjaardag, lucky me :)

 10. november 26, 2012 / 17:32

  Ik heb Daisy :) Heerlijk! Daarnaast heb ik ook nog Miss Dior Cherie, die wat zwaar is, maar wel lekker!

 11. november 26, 2012 / 17:33

  Ik ben helemaal gek op Pure Woman van Bruno Banani!

 12. november 26, 2012 / 17:39

  ik wist helemaal niet dat die tasverstuiver van daisy gewoon te koop is!
  mijn favo is miss dior for sure ! ben gek op die geur <3

 13. november 26, 2012 / 17:46

  Pioggia Salata is fantastisch en ook te verkrijgen bij ons in de winkel. (bit.ly/Tqeo1B)

 14. november 26, 2012 / 17:55

  Wow, die eerste is duur zeg, ik ben zelf meer van de meer budget parfums! (hoewel mijn favoriet toch wel 50 euro kost, die heb ik gekregen :P)

  Over Daisy heb ik wel meer goede dingen gehoord, ik ben nu wel heel benieuwd hoe die ruikt! Jep, heb hem nog nooit geroken, haha (A)

 15. november 26, 2012 / 18:10

  Mijn favo geuren zijn er maar 3. Daisy oh so fresh, D&G la Luna en van The body shop de geur Liberty musk

 16. november 26, 2012 / 18:18

  Ik heb echt heel veel favorieten.. Maar mijn favoriete van de laatste tijd is Sensuous Nude van Estee Lauder… echt heerlijk!

 17. november 26, 2012 / 18:21

  ik wil daisy zó graag hebben, ben echt dol op die geur!

 18. november 26, 2012 / 18:33

  Ik vind die Daisy van Marc Jacobs echt zo geweldig ruiken. Ik gebruik hem iedere dag!

 19. november 26, 2012 / 18:47

  Marc Jacobs Daisy is echt mijn favo van jouw lijstje!
  Ik heb zelf altijd Alien van Thierry Mugler & Anais Anais van Cacharel *klassieker*!

  X Charlot

 20. november 26, 2012 / 18:54

  Mijn favoriete parfum is er sowieso eentje van Escada, geweldige geurtjes hebben zij altijd! Ook Black XS van Paco Rabane vind ik heerlijk, en Womanity van Thierry Mugler is ook top.

 21. november 26, 2012 / 19:14

  Leuk om te lezen, je bent wel een luxepaarrdje zeg, haha! Maar parfums zijn sowieso niet echt de goedkoopste producten. Ach, je doet er wel lekker lang mee :)

 22. november 26, 2012 / 19:18

  Ik ben echt al jaren gek op Kenzo – Amour!

 23. november 26, 2012 / 19:27

  hmmm nummer 3 heb ik ook lange tijd gehad! Nu draag ik vaak Boss Orange en Jimmy Choo

 24. Rana
  november 26, 2012 / 19:28

  Ik hou van de geurtjes van Marc Jacobs! Daisy, Lola, Dot, ik vind ze allemaal even goed. Toen ik vorig jaar in de krokusvakantie naar Londen ging heb ik me daar Parisienne van YSL aangeschaft, echt een hele goede (maar wel zwaar). Daar heb ik voor de eerste keer L.I.L.Y. van Stella McCartney geroken, maar die is spijtig genoeg niet in België verkrijgbaar…

 25. Shirley
  november 26, 2012 / 19:31

  Ik ben zelf dol op Viva la Juicy, Loverdose van Diesel, Tommy Girl en Parisienne van YSL! Zo lekker!

 26. november 26, 2012 / 19:34

  Die flesjes van Marc Jacobs zijn zó mooi!

 27. november 26, 2012 / 20:07

  Ben ook fan van Marc Jacobs mm! Mijn favorieten zijn: Play Intense van Givenchy, Flowerbomb van Victor&Rolf, Parisienne YSL :)X

 28. november 26, 2012 / 20:23

  Hmmm Daisy staat nog steeds errug hoog op mijn verlanglijst!

 29. november 26, 2012 / 20:55

  Ik heb zowel Daisy als Mademoiselle in mijn bezit en ik wil nooit meer anders!

 30. Marjolein
  november 26, 2012 / 20:59

  Ik hou ook echt van lekkere parfums! Kan direct weer helemaal terug zijn op een moment dat ik het droeg. Mijn lievelingsgeurtje is Flowerbomb van Viktor en Rolf. Pure van DKNY is ook lekker, en Parisienne van YSL :)

 31. merel
  november 26, 2012 / 21:27

  Heel raar, maar ik houd niet zo van parfum. Ik vind het heus wel lekker ruiken, maar op andere mensen, niet op mijzelf. Ik heb een luchtje (Pure Grace van Philosophy) dat een uitzondering is, hij ruikt naar frisse was. Soms doe ik een ander luchtje op omdat ik een sample heb gekregen, maar meestal vind ik het niks en wou ik dat ik het niet had opgespoten haha.

  • november 26, 2012 / 23:42

   Ik heb echt bijna net hetzelfde als jou! Heb ook niet zo graag sterke of kunstmatige geuren. Ga zeker eens ruiken aan de Philosophy geur, ben gek op frisse wasmiddel geurtjes!

 32. november 26, 2012 / 21:43

  Coco mademoiselle is echt een favorite van mij! Ik vind die echt heerlijk, en heb hem een tijdlang ook echt dagelijks gedragen! Daisy van MJ wil ik ook nog wel een keertje proberen, die lijkt me echt goddelijk en ik vind hem er ook heel erg leuk uit zien. :D En iedereen is er zo positief over, oeh die wil ik haha.

 33. november 26, 2012 / 23:39

  Seven veils lijkt wel een interessante geur. Juliette has a Gun heeft ook mooie parfums, jammer dat het niet meer zo uniek is. Ik vind het ook leuk om geuren te hebben die niet iedereen draagt, ik heb daarom graag de parfums van Diptique, lekker natuurlijk en unieke geuren. Philosykos is m’n favoriet, een heerlijke vijgen geur. Een parfum van Clean staat ook nog op m’n verlanglijstje:)

 34. november 27, 2012 / 00:15

  Mijn all time favorite is Flowerbomb :)

 35. november 27, 2012 / 00:16

  De nieuwe van Zadig & Voltaire is overigens ook heeeel verslavend…. hmmm haha

 36. november 27, 2012 / 00:54

  Ik draag nog altijd graag mijn jill sander sun. Ooksl is het een zomergeurtje ik vond hem heerlijk zacht en rustgevend!

 37. november 27, 2012 / 07:29

  Ik hou van luchtjes vam the bodyshop!
  Vaak fris en fruitig :-)

 38. november 27, 2012 / 08:04

  Dat flesje van Daisy ziet er echt geweldig uit!

 39. ais
  november 27, 2012 / 08:18

  zo te zien hou jij van zoete geuren (coco mad., daisy, byredo) daar moet ik echt níks van hebben haha! Doe mij maar fris, kruidig mag ook, en zelfs een beetje bloemig mag maar zoet vind ik echt zo viezig/misselijk. Ohh klinkt niet zo aardig gezegd maar ik kan het even niet beter omschrijven. Mijn favo’s zijn For Her – Narcisso Rodriguez, J’adore – Dior, Omnio – BVLGARI en zo heel af en toe een spuitje Ange ou Demon – Givenchy.

 40. Marianne
  november 27, 2012 / 10:12

  Boss orange, fan-tas-tisch

 41. Sofie
  november 27, 2012 / 14:45

  Lola van Marc Jacobs :)! Welk lettertype heb je gebruikt bij de collage?

 42. november 27, 2012 / 15:24

  Lekkere geuren inderdaad, maar mijn favoriet is Wish van Chopard, heerlijk!! Kan er echt van genieten als ik na een lange dag werken mijn sjaal weer om doe en ik de geur weer ruik (die inmiddels in mijn sjaal is gekropen :-) ).

 43. november 27, 2012 / 15:52

  Ik heb al jaren mademoiselle van Chanel. Dat luchtje is gewoon heerlijk en past precies bij mij.
  Ik vind het alleen altijd zonde om nieuwe parfum te kopen. Maar als ik dan eindelijk weer een nieuwe heb ben ik er
  ook heel erg zuinig op. Daisy is inderdaad ook heel lekker!!

 44. november 27, 2012 / 16:00

  Shit, net ook bezig met een blog over geurtjes! Haha… Bij deze vast: ik heb je niet nageaapt!!
  Thanx voor de inspiratie!

 45. Marieke
  november 27, 2012 / 16:17

  De groene ‘plantenspuit’ van Diesel voor de zomer (apart, kruidig en toch fris), Pure Poison voor de winter en Alien Fragrance of Leather van Thierry Mugler (zwoel, kruidig, zwaar) voor speciale gelegenheden/avondjes uit.
  Ik houd totaal niet van waterachtige en bloemenachtige geurtjes. Vanille is ook niet mijn ding.

 46. november 27, 2012 / 18:13

  Leuke wishlist, de daisy heb ik ook zo handig voor in de tas en oh zo lekker haha

 47. november 27, 2012 / 19:55

  Ik ben gek op parfums! Mijn all-time favourite is denk ik Hugo, van Hugo Boss. Maar momenteel vind ik Lady Million ook goddelijk,

 48. november 27, 2012 / 20:08

  Grappig dat je het luchtje van Dior erbij hebt. Die heb ik echt al 10x opgespoten en steeds denk ik.. Wauw wat lekker.. maar is het niet iets te veel een omageur. Ik denk altijd dat ik met 23 een of andere super fris luchtje op moet doen. Maybe things can change now ;-)

 49. Melissa
  november 28, 2012 / 03:02

  Nu ben ik ook benieuwd naar dat strand geurtje! Mijn favoriet op dit moment is Botega venetta.

 50. Ilse
  november 28, 2012 / 19:46

  Heat van Beyoncé gebruik ik vaak en ik vind hem heerlijk!