BEAUTY: Payot Pâte Grise

Photobucket

Een wondermiddel durf ik het niet meer te noemen. Heb dat wel vaker gedaan, en op het moment dat ik dat deed was de fantastische werking van het product ineens verdwenen. Het lijkt erop dat als ik een fijn product heb, ik beter mijn mond kan houden. Net zoals dat je je wens niet mag vertellen, omdat ‘ie anders niet uitkomt. Snapje?

Maar dit product werkt op dit moment heel erg goed voor mij. Payot Pâte Grise is het allereerste product ooit dat ik tegen onzuiverheden heb gebruikt. Ik zat in groep acht toen ik een heel klein (wat zeurde ik toen?) puistje kreeg en mijn moeder kocht voor mij Pâte Grise. Zij had het zo’n 30 jaar eerder al van haar moeder gekregen en het product werd nog steeds verkocht. Het stonk ontiegelijk, maar het werkte wel.

Ik weet niet hoe ik het product uit het oog verloren ben, maar ik weet nog wel dat ik een paar jaar geleden weer een nieuw potje bestelde (dat ik nooit gebruikt heb, waarom niet?) bij Strawberrynet.com. Toen ik afgelopen week op zoek was naar een vloeibare eyeliner vond ik het doosje ergens achter in een grote doos. Ongeopend. Mijn gezicht was op dat moment echt een groot drama. Mijn acné was erger dan ik het ooit gehad heb. Met een kin die meer weg had van de Kilimanjaro dan mijn eigen vertrouwde kin. En omdat ik er de hele dag (en nacht!) aan zat werd het ook niet beter.

Dit product is dan misschien niet het lekkerst ruikende middeltje en het is dan misschien ook niet het meest handige, maar het werkt wel.. Althans, dat heeft het de afgelopen week voor mij gedaan. Het is een product dat je echt ’s avonds voor het slapen moet gebruiken, want hiermee kun je niet naar buiten (of je moet er geen probleem mee hebben met rare vlekken op je gezicht te lopen). Het enige probleem dat ik had was dat het niet indroogt en mijn witte lakens dus ook bruin werden. Hoe ik dat heb opgelost? Ik heb er een WC papiertje tegenaan gedrukt. Ideaal, want zo zit je ’s nachts ook niet ongemerkt aan je gezicht te vervelen.

Mijn huid is veel rustiger en is niet uitgedroogd. Als ik Vitamine A-zuur of antibiotica zalf gebruik krijg ik last van schilfers, dat gebeurt met dit product niet. Ik heb op Makeupalley gekeken (tip die Mascha deelde in 2003(!!!)) en de verhalen zijn heel erg wisselend. Voor sommige is dit echt de HG (dat betekent dus Holy Grail, kwam ik na zo’n 100 recensies achter…), voor anderen deed het niets. Voor mij werkt het nu gewoon heel fijn. Misschien is mijn gezicht wel gewoon een beetje de middeltjes van de dermatoloog moe.

Je koopt Payot Pâte Grise onder andere hier! Het zit inmiddels niet meer in het schattige potje, maar in een tube (misschien wel iets hygiënischer) en er is ook een coverstick van beschikbaar, handig voor overdag!

Waren jullie al bekend met Payot Pâte Grise? Hoe werkt het voor jullie?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

(Het Feed your Face dieet werkt overigens niet… ALS JE JE ER NIET AAN HOUDT! Maar daarover later meer!)

Delen:

14 Reacties

 1. april 17, 2012 / 12:17

  Hahaha is het feed your face dieet niet zo goed gegaan? Zag op twitter al allerlei soorten “slecht” voedsel langskomen bij jou :P

  Dit product klinkt goed. Ik wacht even af of je er zo enthousiast over blijft. Een holy grail voor mij is de Lancome Nutrix. Die is overal goed voor :)

  Liefs!

 2. april 17, 2012 / 12:18

  Ik heb er echt nog nooit van gehoord…

  Liefs, Mariette

 3. april 17, 2012 / 12:18

  Ik had het liever in een tube, maar gelukkig verricht hij wel goed zijn werk. Daar gaat het om!

  • Maartje
   april 17, 2012 / 21:02

   Het product is inmiddels ook in een tube, staat ook in het artikel :)

 4. Brechtje
  april 17, 2012 / 12:44

  Wat grappig dat je hierover schrijft. Ik ga inmiddels al een aantal jaren naar de schoonheidsspecialiste voor mijn huid en zij gebruikt deze producten ook. Op aanraden van haar heb ik toen de pate grise en de zuiverende gel (mousse nettoyante)gekocht.
  Ik heb tussendoor heel veel andere producten gebruikt (omdat die soms goedkoper zijn en ja, ik geef graag toe aan reclame :) ) Maar als het allemaal niet meezit, dan gebruik ik lekker weer mijn oude, vertrouwde payot producten en voor mij werken ze goed. Ik zal ze dan ook blijven kopen :)

 5. april 17, 2012 / 13:30

  Had er nog nooit van gehoord. hoe lang kun je met zo’n tube doen?

 6. april 17, 2012 / 13:35

  Wat cool! Deze kreeg ik ook van mijn moeder, toen mijn huid op de middelbare school heel slecht werd!

 7. april 17, 2012 / 13:36

  Klinkt goed! Jammer dat ik te veel middeltjes koop en het niet werkt, dus er daarom niet meer zo veel zin in heb.

 8. april 17, 2012 / 14:56

  Klinkt erg goed, ben benieuwd! Kende het merk overigens ook niet.

 9. tuutuut
  april 17, 2012 / 15:28

  volgens mij is dit hetzelfde ongeveer als Azulen Paste van DR. R. A. Eckstein. Heb het van mijn schoonheidsspecialiste gekregen. Stinkt ook en ziet er hetzelfde uit, maar dan groen. Omdat het groen is werkt het meteen camouflerend over rode vlekken. En het droogt uit. Je kunt eroverheen dan poederen of foundation doen.

 10. Ella
  april 17, 2012 / 15:28

  Hmm er zit talk in. Dat verstopt de poriën toch net? :(

 11. vivianne
  april 17, 2012 / 16:53

  Bij mij werkt het echt heel goed! Ruikt inderdaad niet zo lekker..

 12. april 17, 2012 / 19:35

  Ben nog niet bekend met dit merk!

 13. april 23, 2012 / 11:34

  Ik ben benieuwd. Ik gebruik op dit moment Sudocrem maar die droogt mijn huid nog wel eens een beetje uit, maar werkt wel echt supergoed tegen puistjes!