BEAUTY: Lash Update (Break)

 photo wimpers.jpg

De oplettende instagramvolger heeft het al lang gezien. Mijn wimpers zijn weg. Of nou ja, de extensions zijn weg, mijn wimpers zitten er (gelukkig) nog steeds. Ik hou eventjes drie weken een wimperextension pauze.

Die pauze was niet noodzakelijk en de meeste mensen verklaren me dan ook voor gek. Is het niet juist super handig om die wimpers tijdens je vakantie te hebben? Ja! Dat is het zeker. Maar ken je mij al? Ik ben een pietje precies. Ik raak compleet gefrustreerd als mijn wimpers niet 100% goed zitten. En daar zit je dan in Italië, 1300 kilometer van huis (en de wimpersalon van Alexandra), zit je wimper niet goed. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet te gebeuren, maar het idee dat het kon gebeuren maakte me al zo nerveus dat ik dit beslist heb.

Daarnaast had ik mijn wimpers al ruim acht maanden en werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe set. Normaal worden ze namelijk alleen bijgevuld, maar eens in de zoveel tijd is het goed om ze er allemaal af te halen en er een nieuwe set op te zetten. Dat gaan we dus ook zodra ik terug ben van vakantie gelijk doen!

Het verwijderen van de wimpers was helemaal niet onprettig. Ik had er niet zulke goede verhalen over gehoord, het spul dat gebruikt wordt om de lijm – waarmee de wimpers vastgeplakt worden – op te lossen, zou heel agressief zijn. Ik heb zeer gevoelige ogen en zag het dus ook al voor me dat ik een half uur lang (zo lang moet het ongeveer weken) met extreem branderige ogen zou zitten. Nou, dat viel dus hartstikke mee. Zolang je je ogen goed gesloten houdt is er niets aan de hand. Daarna kreeg ik een paar watjes doordrenkt met water van Alexandra waarmee ik het spul van mijn ogen kon spoelen. OMG, ik mocht weer over mijn wimpers wrijven met een watje! Het was acht maanden geleden dat ik dat voor het laatst gedaan had!

Ik durfde eerst niet zo goed naar mezelf in de spiegel te kijken. Ik bedoel, ik heb mezelf acht maanden lang met Betty Boop wimpers gezien, nu was ik ineens weer ‘kaal’. Ik was ook erg bang dat mijn eigen wimpers weg zouden zijn. Van een collega die ook wimperextensions gehad heeft hoorde ik dat zei zich net een patiëntje voelde, omdat haar wimpers zo geleden hadden onder de extensions. Nu moet ik er ook wel bij zeggen dat zij niet bij een hele goede salon geweest was en Alex verzekerde me iedere keer weer dat al mijn wimpers er gewoon nog zaten.

Natuurlijk zijn je wimpers na acht maanden wimperextensions wel iets anders. Door het gewicht van de extensions groeien ze niet meer omhoog, maar recht naar voren, ze zijn op dit moment ook iets korter en zitten niet meer in een krul. Dit was zaterdag nadat ze net verwijderd waren het ergst, maar ’s middags zag ik al dat ze zich water beter ontvouwden en op dit moment (vijf dagen later) voelen ze alweer een stuk beter aan.

Ondertussen gebruik ik iedere avond wonderolie op mijn wimpers, dit kun je voor nog geen drie euro kopen bij de drogist (ik kocht het bij de DA, maar ze verkopen het bijvoorbeeld ook bij de Etos). Ik breng het met een wattenstaafje aan op de wimperrand en wrijf het verder zachtjes in de wimperrand. De wonderolie zou de haargroei moeten bevorderen. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat de wonderolie echt zijn werk doet, maar groeien doen mijn wimpers iedere dag, dus ik ben geneigd om te zeggen dat het werkt.

Of ik het gek vind ineens zo zonder wimpers? Valt eigenlijk best mee. Van te voren heb ik heel veel foto’s van mezelf bekeken waarop ik geen wimperextensions en geen mascara op had, om mezelf eventjes voor te bereiden. Natuurlijk is het anders, maar ik vind het niet afschuwelijk om mezelf in de spiegel te zien. Ik draag ook nog vrijwel geen mascara. Af en toe breng ik een heel dun laagje aan om ze iets donkerder te maken, maar écht mascara aanbrengen zoals ik dat normaal altijd deed doe ik (nog) niet.

Ik vind het fijn dat ik weer even in mijn ogen kan wrijven en dat het niet uitmaakt dat ik met mijn gezicht in mijn kussen lig.. Maar als ik straks weer in Nederland ben, dan gaan die wimpers er gelijk weer op.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

24 Reacties

 1. juli 4, 2013 / 17:17

  ik wil zo ontzettend graag dit soort wimpers proberen!
  voor de vakantie lijkt het me perfect!

 2. Wies
  juli 4, 2013 / 17:21

  Het was mij nog niet opgevallen op foto’s!

 3. juli 4, 2013 / 17:24

  Was me niet opgevallen, maar goede keus!

 4. juli 4, 2013 / 17:25

  Haha wel een beetje een wimper addict ben je. Direct na de vakantie weer nieuwe! Maar ik kan me heel goed voorstellen dat ze echt ideaal zijn. Vooral als je zo’n goede salon vindt :).

 5. juli 4, 2013 / 17:27

  Ik heb nu een jaar geen wimperextensions meer. Had ze drie maanden, maar wilde ze er vorig jaar ook af voor de zomer. En ik vond het ook ZO geweldig om mijn ogen terug deftig te kunnen reinigen. Nu begin ik ze weer te willen. Ben de mascara even beu. #twijfel

 6. juli 4, 2013 / 17:28

  Het lijkt mij wel fijn om eventjes een pauze in te lassen in de zoveel tijd, maar snap ook weer wel dat je ze weer terug wilt! Is wel handig om erachter te komen dat je er echt blij mee bent.
  In de zin ‘Van een collega die ook wimperextensions gehad heeft hoorde ik dat zei zich net een patiëntje voelde’ moet het trouwens ‘zij’ zijn, ipv ‘zei’…

 7. juli 4, 2013 / 17:42

  Ik heb ze ook al een aantal jaar en ik vind het gewoon zo fijn! Heb ook wel eens een stop gehad, maar gelukkig zitten ze er weer op.

 8. juli 4, 2013 / 17:45

  Als ik terug ben van vakantie wil ik ook zeker wimperextensions!

 9. juli 4, 2013 / 17:49

  Ik zou willen dat ik meer wimpers had maar extensions!? Wow, daar zou ik echt nooit geld aan uitgeven. Het is dat je er nu een artikel aan wijdt maar anders had ik gedacht dat het aan je mascara lag ;).

 10. juli 4, 2013 / 19:30

  Hmm, voor een feestje vind ik wimperextentions best mooi, maar ik zou het niet maanden willen. Te veel gedoe, en aan de prijs :(

 11. juli 4, 2013 / 19:35

  Klinkt als een goede keus om het er even af te halen! Maar lijkt me inderdaad wel weer even heel erg wennen haha

 12. juli 4, 2013 / 19:44

  Dit lijkt me wel wat wimperextensions :)en ze er eventjes afhalen om je wimpers een break te geven is alvast geen slecht idee :)

 13. juli 4, 2013 / 20:04

  Lijkt me een goede keus! Ik zou ook helemaal kriebelig worden van de gedachte dat er iets mee kan gebeuren..

 14. juli 4, 2013 / 20:23

  Je bent nog steeds mooi!

 15. juli 4, 2013 / 20:48

  Dat wil ik ook wel eens proberen! Maar even niks lijkt me ook wel fijn.

  Ps. Win een lomo camera op mijn blog!

 16. juli 4, 2013 / 20:49

  Het zou voor mij echt niet geschikt zijn. Ik ga toch als een gek in mijn ogen zitten wrijven en vergeet totaal dat die wimpers erop zitten…Het is wel erg mooi, dat dan weer wel ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 17. Sanne
  juli 4, 2013 / 23:23

  Het enige wat mij opvalt is dat je huid er goed uitziet.

 18. 1
  juli 4, 2013 / 23:25

  Z

 19. juli 5, 2013 / 08:06

  Fijn dat er na de vakantie weer een nieuwe set op komt! En gelukkig dat alle wimpers er nog zitten, dat is een hele geruststelling.

 20. juli 5, 2013 / 09:31

  Ik heb de mijne er een aantal maanden geleden ook laten afhalen en ik ben toch niet meer terug gegaan. Ik was weer te snel gewend aan zachte wimpers en ontshminken met een wattenschijfje. Die 2 minuten voor mascara ’s ochtends neem ik er met plezier weer bij :-)

 21. Lisa
  juli 5, 2013 / 10:16

  OMG die foto! Haha
  Je zit er bij als een dooie :0 En voor mijn gevoel heb je nu veel minder (eigen) wimpers dan vóór de wimperextensions?
  Heel erg blotebillengezicht in elk geval.

 22. juli 5, 2013 / 12:18

  Het was mij nog echt niet opgevallen hoor! Hihi alleen hoe je daar op die foto zit is wel erg zielig.

  Liefs, Mariette

 23. juli 5, 2013 / 12:52

  Je wimpers zien er nog hartstikke goed uit!

 24. juli 8, 2013 / 14:38

  Pff ik zou gek worden als ik nooit over mijn ogen mocht wrijven.. met die extensions kun je dus eigenlijk geen oogmake-up dragen? Aangezien je het er dan niet vanaf kunt halen..