BEAUTY: Daily make-up

 photo DSC_3543.jpg

Een paar weken geleden schreef ik nog, dat ik vaker geen dan wel make-up droeg. Nu, dat is de afgelopen weken wat veranderd. De zomer is voorbij, mijn zomerse tintje verdwijnt langzaam en ik weet het niet.. maar herfstoutfits vragen gewoon wat meer om make-up dan een spijkershort gecombineerd met een wit/blauw gestreept shirtje en Nikes. Eens? Ik ben dan ook ineens weer helemaal into make-up, serieus.. de eerste keer dat ik mijn hele gezicht weer opmaakte keek ik in de spiegel dacht ik ‘ohhhh jaaa… zo kun je er dus ook uitzien’. Het is niet dat ik mezelf lelijk vind zonder make-up, maar als make-up juist is aangebracht kan het je gezicht wel een stuk beter uitlaten komen. Wat ik op dit moment gebruik? Here we go…

Foundation – Lancôme Teint Idole Ultra 24H – Beige Diaphane
Afgelopen jaren gebruikte ik een foundation van Chanel, maar toen deze op was, wilde ik toch graag iets anders. Iets dat mijn huid net iets minder grauw maakte. Ik kwam uit bij deze foundation van Lancôme, deze foundation is net wat levendiger dan de Perfection Lumière van Chanel. Probleem met deze foundation is wel dat deze net iets sneller gaat glimmen. Maar… ook daar hebben we wat op gevonden, namelijk..

Poeder – Chanel Les Beiges – Nummer 30
Om de foundation langer op mijn huid te laten, om een mooie ‘satijnen’ laagje over mijn huid aan te brengen, mijn poeder van Chanel Les Beiges. Ik gebruik het poeder nu twee weken en tot nu toe heeft het nog geen break-out op mijn gezicht veroorzaakt. Moet ik natuurlijk nooit te hard zeggen..

Camouflage – Shiseido Concealer stuk – Nummer 2
Omdat ik veel oneffenheden in mijn gezicht heb (ik krab aan ieder puistje, ook al weet ik dat ik dat niet moet doen, maar boy, wat is het lastig om er af te blijven als ik eenmaal weet dat hij er zit), gebruik ik naast de foundation en poeder ook nog een camouflage stick. De stick van Shiseido is mijn absolute favoriet. Helaas, helaas, helaas.. heeft Shiseido vorig jaar besloten om de stick uit het assortiment te halen en hij is dan ook nergens meer te koop en dat terwijl ik iedere drie maanden een nieuwe nodig heb. Laatst was ik in een drogist in Amsterdam en daar hadden ze de tester nog. Omdat de stick toch niet meer verkocht werd, mocht ik de (nog bijna nieuwe) tester meenemen (even schoonmaken met alcohol en hij was weer good to go!). Als een kind zo gelukkig ben ik er mee. Maar iedere keer als ik hem gebruik ben ik ook heel droevig, want wat moet ik als deze op is? Hierbij een oproep aan al mijn lezers, vind je ergens deze camouflage stick in nummer 2, koop hem voor mij, ik zal je er rijkelijk voor belonen!!!!

Waarom deze stick zo fijn is? Hij is heel compact en ‘droog’, hij dekt heel goed en de kleur past perfect bij mijn huid. Doordat hij wat droger is, blijft hij ook op mijn gezicht zitten als ik geen foundation draag.

Blusher – Chanel Joues Contraste – Frivole (76)
Deze blusher kocht ik in april in Parijs, maar heb ik toen slechts een aantal weken gebruikt, de lente/zomer kwam en ik ging over op mijn barefaced-look. Het fijne van Chanel blushers vind ik de fantastische geur. De rood/roze kleur past – naar mijn mening en die van de verkoopster bij Chanel – ook mooi bij mijn huidskleur.

Highlighter – Pure Color 01 – Modern Mercury
Highlighter draag ik niet iedere dag, maar als ik zin heb om er écht voor te gaan, een beetje onder de ogen en over de neusbrug, et voilà! Deze highlighter is van Estée Lauder en heb ik al twee jaar in mijn bezit, maar zoals  je misschien wel ziet, ben ik hem onlangs pas gaan gebruiken. Hij is eigenlijk veel te mooi om mijn kwast in te zetten (ben ik de enige met dat probleem?)

Mascara – Rimmel Sandaleyes Retro Glam (black)
Ik mis mijn wimperextensions van Beautylovin’ nog steeds, maar ik ben er nog niet over uit of ik ze weer ga laten zetten. De voordelen? Makkelijk en MOOI, het nadeel? Ik ben heel wild, vooral in mijn slaap, ik werd  ’s ochtends vaak wakker met een hele hoop wimpers minder.

Sinds ik geen nepwimpers meer draag, gebruik ik de nieuwste mascara van Rimmel, gekregen op een persevenement. Ik ben niet super enthousiast over de mascara (waarschijnlijk omdat niets kan tippen aan mijn wimperextensions), maar hij doet zijn werk.. hij maakt ze zwart en lang.

Oogpotlood – L’oréal Contour Khol (black)
Toen ik mijn wimperextensions had, ben ik langzaam afgestapt van het oogpotlood, maar ook die heb ik afgestoft. Ik breng hem nu wel iets anders aan, minder dik en niet onder mijn hele oog, maar alleen aan de buitenkant van mijn onderste wimperrand (snap je nog wat ik bedoel?), als ik het lijntje helemaal door naar binnen trek lijken mijn ogen vrij klein.

Lipbalm – Rosebud – Minted Rose
Ik hou van prachtige volle rode lippen. Maar 1) ik heb geen volle lippen en 2) ik ben niet alleen ‘wild’ in mijn slaap, ook in het dagelijks leven ben ik niet heel rustig. Ik veeg met mijn handen langs mijn mond, begraaf mijn mond in mijn sjaal, eet de hele dag door, drink (non-alcoholische versnaperingen begrijpen jullie natuurlijk wel) de hele dag door en die lippenstift, zit binnen een half uur overal, behalve netjes op mijn mond.

Ik ben dus groot fan van naturel, op dit moment is de Minted Rose lipbalm van Rosebud weer mijn favoriet.

Wat draag jij dagelijks op je gezicht?

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. oktober 10, 2013 / 17:30

  Leuk om te zien, ik gebruik dezelfde make-up producten (wel andere merken), behalve concealer. Maar daarvoor in de plaats doe ik wel elke dag mijn wenkbrauwen omdat ik anders geen wenkbrauwen heb. Dit doe ik met een poeder en wenkbrauwgel, maar vrij willekeurig in het merk.

 2. oktober 10, 2013 / 17:31

  Leuk om te lezen, ik gebruik ook meer make-up in de herfst en winter. Heb ook het idee dat mijn huid dan soms wat onrustiger is. Als je dan wat er op smeert dan ziet het er wat kalmer uit, fijner om naar te kijken ;) Ik gebruik l’oreal 3 in 1 en verder niet veel bijzondere dingen, meerendeel van l’oreal omdat mijn huid daar het beste tegen kan. Al moet ik zeggen, ik ben niet zo erg van het experimenteren met verschillende merken. Misschien maar eens aan wagen toch :)

 3. oktober 10, 2013 / 17:55

  Ben het helemaal met je eens dat je gezicht in de herfst en winter om wat meer make-up vraagt. En ja.. Je outfits komen dan zeker beter uit. Ik word ook weer heel vrolijk bij het zien van mijn make-up collectie, ik mag ze van mezelf nu weer elke dag gebruiken :) hihi

 4. oktober 10, 2013 / 17:56

  Oh.. Vergeet ik helemaal te zeggen dat ik weg ben van je Chanel items! :D

 5. oktober 10, 2013 / 18:03

  Die blush van Chanel vind ik echt zoo mooi! Ik ben er nog voor aan het sparen haha.. Eerst mijn rijbewijs maar eens halen

 6. oktober 10, 2013 / 18:42

  Wat een mooie producten, vooral de blusher en highlighter vind ik erg mooi!

 7. W.
  oktober 10, 2013 / 18:47

  Leuke post! Ik gebruik niet meer make-up in de winter want houd ik er van om elke dag op te maken. Ik gebruik BB cream van clinique, blush van MAC, masacara van Maybeline, wenkbrauwpotlood van Catrice/wenkbrauwgel van de Hema, en elke dag een andere kleur lipstick of lipgloss. Mijn favoriete is momenteel een gloss van Estee Lauder:)

 8. oktober 10, 2013 / 19:26

  Had ik ook maar zo’n beautystash… bijna net zo jaloers als jouw hardloopkleding haha :-) Ik ben momenteel totally hooked aan Catrice!

 9. oktober 10, 2013 / 20:11

  Prachtige producten!

 10. Margot
  oktober 10, 2013 / 20:16

  Ik ben ook helemaal fan van les beiges. ik had voordien de bronzing poeder van Guerlain, helemaal top maar alleen veroorzaakte die breakouts bij mij. Ik gebruik het nu een tijdje (in de zomer wel iets minder ook) en ik heb ook nog ggen last gehad van breakouts!

  PS een aanrader voor de concealer is die van yves saint laurent… Ik gebruik die al jaren! Heel tevreden van…

 11. oktober 10, 2013 / 20:55

  Wat een mooie fijne producten. Mijn dagelijkse make-up is iets minder glamourous maar met een foundation van maybeline, poeder van de etos consealer van rimmel, eyeliner van essence , mascara van de etos en blush van sleek kom ik doorgaans heel prima de dag door. Maar negen van de 10 keer gebruik ik niet veel meer dan bb- cream van garnier een beetjd concealer van rimmel en de eyeliner van essence en mascara van etos.

 12. oktober 10, 2013 / 21:17

  Heel herkenbaar, ik draag ook weer veel meer make-up dan afgelopen maanden !

 13. oktober 10, 2013 / 21:18

  Foundation van Lancome is geweldig, ik gebruik het ook al jaren!

 14. oktober 10, 2013 / 21:20

  Leuk om eens te lezen! Ik zou jou wel eens met rode lipstick willen zien, haha. Ik vind dat hele dikke en ‘lange’ lijntje oogpotlood op de waterlijn ook nooit zo mooi, dus good for me dat je dat niet meer altijd doet. Ik denk trouwens dat je ‘stick’ ipv ‘stuk’ bedoelt bij de Shiseido Concealer? En kan je die niet op eBay vinden?

 15. oktober 10, 2013 / 21:23

  Als je straks in New York bent dan moet je echt bij Sephora Rosebud gaan inslaan! Daar heb je er onderhand 3 voor de prijs van 1 in Nederland. En vergeet ook niet de aardbeien variant eens te proberen, heerlijk!

 16. oktober 10, 2013 / 21:32

  Mooie producten! Die highlighter van EL ziet er prachtig uit zeg. <3

 17. Anne
  oktober 10, 2013 / 21:38

  Ik heb precies hetzelfde! Mooie producten gebruik je.

 18. oktober 10, 2013 / 22:07

  Wat veel maar leuke producten gebruik je. Xx

 19. oktober 11, 2013 / 09:35

  Ik draag crème van bodyshop, dan foundation van Chanel, mascara van Maxfactor, lipgloss van Collistar, soms blush van Bioderm, en soms eyeliner van Clinic.

  xx

 20. oktober 11, 2013 / 11:22

  Leuk om te zien! Die highlighter is mooi, zeg. Bijna zonde om hem te gebruiken, maar op het gezicht is hij waarschijnlijk ook heel mooi :D

 21. Sonia
  oktober 11, 2013 / 15:39

  Probeer ook eens amazon.de wel wat lastiger dan de Engelse site qua taal, maar je betaalt geen verzendkosten naar Nederland.

 22. oktober 12, 2013 / 12:54

  Die rosebud lipbalm ga ik eens uitproberen, want mij rose vasaline doosje is op.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 23. Claudia
  oktober 13, 2013 / 19:54

  ah ja de gezicht/mond in de sjaal probleem xD Ik heb nog een blikje minted rose (nog nooit gebruikt), nu ben ik heel erg benieuwd hoe die is/ruikt eigenlijk!