BEAUTY: Clinique Anti Blemish Solutions (VII)

Photobucket
De zes weken zijn voorbij, of nou ja, eigenlijk zijn er al zeven voorbij sinds ik begon met de Clinique Anti Blemish Solutions lijn, maar in Parijs ging het net eventjes moeilijker om een update te geven. En toen kwam daarna de Paris-Backlash. Vliegen, al is het maar een uurtje, is niet goed voor mijn huid, zo heb ik ondervonden. Evenals vier dagen in een stad met warm weer en een zonnebril (ik krijg dus onzuiverheden van mijn ZONNEBRIL!).

Mijn huid ziet er nog steeds niet zo uit als twee weken geleden, maar het gaat beter. Of ik na zeven weken Clinique Anti Blemish Solutions lijn gelijk genezen ben? Helaas. Niet helemaal het geval, of mijn huid er beter op is geworden. Ik zou willen zeggen see for yourself, Maar foto’s liegen dus heus wel. Zo had ik zeven weken geleden dus echt veel meer last van mijn mee-eters, terwijl die op de eerste foto niet echt zichtbaar zijn en op de tweede foto juist wel weer. Mijn huid voelt veel zachter aan en ook wel rustiger. Voordat ik begon had ik af en toe het idee dat m’n gezicht in elkaar stortte, dat klinkt heel dramatisch, maar als je aan alle kanten ineens puistjes op voelt komen (die ook nog eens veel pijn doen) dan mag je soms best wel even dramatiseren. Nog steeds heb ik na een lange werkdag nog wel eens een puistje, maar als ik netjes mijn huid reinig en genoeg slaap, is die de volgende ochtend alweer verdwenen, of in ieder geval op z’n retour.

Wat ik nu ga doen? I don’t know yet! In Parijs vertelde de specialist van Clinique in warenhuis Printemps me dat ik nu wel over mocht gaan op het reguliere driestappen systeem, nummer 3! Ik ga zondag toch nog even voor een second opinion bij Clinique in Den Haag. In ieder geval, will be continued!
Photobucket

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

31 Reacties

 1. Fatima
  augustus 26, 2011 / 18:24

  Dat je plekjes krijgt van je zonnebril kan misschien komen omdat hij niet schoon is, als je hem op hebt komt het vuil en vet van je huid op de zonnebril en als je hem de volgende keer weer opzet krijg je dat weer op je huid.

 2. Anoniem
  augustus 26, 2011 / 20:01

  Beste Annemerel,

  Ik vind het best wel zielig om te zien hoe jij bezig bent om jezelf ‘mooi’ te laten lijken, door allerlei dingen op je lichaam te smeren. Je hebt gewoon echt geen leven. Allemaal blogs schrijven die echt helemaal nergens over gaan. Wie heeft er in godsnaam baat bij om te weten dat jij 9 verschillende middeltjes gebruikt als je gaat zonnen?! Het is helemaal niet goed om zo lang in de zon te zitten en al die middeltjes die zogenaamd goed zijn voor je huid ook niet. En dat je last hebt van die plekjes en pukkeltjes, dat komt omdat je zoveel bende op je hazzes smeert. Misschien moet je daar eens mee ophouden? Je bent intelligent genoeg, want je hebt gestudeerd. Dus ga alsjeblieft wat zinnigs doen met je leven.

  • Mimi
   augustus 28, 2011 / 23:21

   Als je dit soort artikelen niet interessant vindt moet je misschien een andere site bezoeken.
   Ik vind het zelf wel leuk om te kijken hoe verschillende producten werken, kortom leuk artikel, Annemerel!

  • Aniek
   augustus 29, 2011 / 16:29

   Jammer dat ‘anoniem’ anoniem reageert, stoer als ze is. En haar intellect valt nogal tegen aangezien het gebruik van beautyartikelen en gestudeerd zijn in deze context niet echt iets met elkaar te maken heeft. Zielig is al helemaal niet op zijn plaats hier.

   De meeste bezoeksters vinden de artikelen wel leuk, dus in dat opzicht heb je er al helemaal niks aan om hier je beklag te komen doen (ik kan uberhaupt geen goede redenen bedenken).

   En nou wegwezen.

 3. Charlotte
  augustus 26, 2011 / 20:15

  Ik lees je blog regelmatig, maar post meestal geen reacties. Maar als ik je post nu zie, dan herken ik mezelf daar zo goed in, altijd maar weer een nieuwe lijn of nieuw product testen in de hoop dat je een wonder-zalfje vindt. Op dit moment ben ik bij de effaclar lijn van la roche posay, dit is zonder veel bewaarmiddelen, kleurstoffen, parfum en hier is mijn huid niet geirriteerd van. Maar ik herken de 20’ers huid met mee-eters, onderhuidse puistjes en oneffenheden, ik denk dat we een gelijke strijd voeren en vind het erg leuk op de posts op je site te lezen!

  (dus je hebt helemaal ongelijk Anoniem! Als je de blog niet leuk vindt, lees hem dan ook niet)

 4. Charles
  augustus 26, 2011 / 20:42

  Van dichtbij is het wel even schrikken zeg…

 5. Anna
  augustus 26, 2011 / 20:44

  Anoniem moet even haar ”muil” houden aangezien ik geen leuke dag heb gehad en het altijd fijn vind om op bloglovin’ artikeltjes te lezen zoals ook die van Anne-Merel.

  Dus andere ”Anoniem” ga je eigen kraaienpootjes tellen uit verveling en laat ons met rust met je negatieve opmerkingen. Negatief mens.

 6. Amber
  augustus 26, 2011 / 20:46

  Annemerel, ik vind jouw blog vergeleken met andere Nederlandse bloggers juist enorm verfrissend! Wat je schrijft leest makkelijk weg en je hebt tenminste overal een leuk verhaal bij. Ik vind dat “anoniem” inderdaad jouw blog niet moet bezoeken als hij/zij zich daar zo aan irriteert! En mag iedereen zelf ff lekker bepalen wat hij/zij op z’n gezicht smeert zonder dat iemand daar zo enorm bot op moet reageren. Zelf heb ik ook al jaren last van onzuiverheden en heb van alles en nog wat geprobeerd, maar ook ik blijf proberen totdat ik iets heb gevonden wat mogelijk zal helpen. Maar ja, sommige mensen willen zich niet verplaatsen in een ander. Annemerel, you go girl!

 7. augustus 26, 2011 / 21:12

  An je bent mooi, je bent echt en je bent inderdaad intelligent; intelligent genoeg om je eigen keuzes te kunnen maken. Dit zijn jouw keuzes. Dit is jouw blog. En je hebt een flinke schare mensen die je iedere dag lezen, met je mee genieten als je iets leuks doet of meemaakt, met jou mee balen als het tegen zit, omdat we met je meeleven. Omdat je echt bent. En leuk.

  En er zullen altijd mensen zijn die iets negatiefs te zeggen hebben en nooit geleerd hebben dat het dan een betere keuze is je mond te houden, maar ze zijn niet meer dan dat: anonieme mensen met wie je verder niets te maken hebt. De mensen in je directe omgeving houden van je, dat is het belangrijkste. De mensen die via je internet je leven verrijken kun je koesteren, het is een leuke extra, maar de mensen die niets meer te geven hebben dan negativiteit, mag je laten voor wat ze zijn. Achtergrondruis tussen een heleboel positieve geluiden.

 8. augustus 26, 2011 / 22:01

  Je bent mooi annemerel.. tuurlijk her en der onzuiverheden en ik snap heel goed dat jij iets wilt vinden die ervoor zorgt dat je je lekker in je vel voelt en dat je denkt’ kijk dit werkt’. Ieder vrouw die zichzelf wilt verzorgen wilt dit. Ik vind het knap dat je dit doorzet en ik hoop dat het echt gaat werken. Je lichaam moet gewoon gewend raken. Een second opion is nooit verkeerd maar hopelijk helpt de nummer 3 wel!

 9. lala
  augustus 26, 2011 / 22:28

  Ik zie toch echt wel degelijk verschil, misschien komt het ook doordat je bruine kleurtje de rode plekken (zoals op foto 1) verdoezelt.. maar het ziet er een stuk kalmer uit. En wat zijn mee-eters in vergelijking met onderhuidse vulkanen die op uitbarsten staan? Je zit er in ieder geval gezond en stralend uit!
  Wat me trouwens als eerste opviel en dat waren niet eens de mee-eters.. is dat je wat plekjes hebt in je nek. Misschien zijn het pigmentvlekjes, maar ooit heb ik daar een soort van schimmeltje gehad die er exact hetzelfde uitziet en zich snel uitbreidt.. Treed ook altijd op in de zomer en als je er geen creme voor haalt blijf je die plekjes altijd zien zodra je wat bruiner bent.
  Misschien denk je; mens waar zanik je over? Maar je zou het maar niet weten en ervanuit gaan dat het gewoon pigmentvlekjes zijn!

 10. Amanda
  augustus 26, 2011 / 23:16

  Omg…ik vind het niet erg om te zeggen wie ik ben hoor, maar ik vind het wel heel erg dat er zo veel Annemerels in de wereld zijn! En maar afvragen waar die puisten vandaan komen…tsjonge, zielige mensen hoor.

 11. Anoniem
  augustus 26, 2011 / 23:38

  En als je niet gediend bent dat er negatieve reacties komen, moet je het niet op internet zetten. En niet alleen internet, maar ik kom die horror ook al in boekjes tegen!

 12. Fran
  augustus 27, 2011 / 01:17

  Fijn om te lezen, dat je n

 13. Fran
  augustus 27, 2011 / 01:23

  Fijn om te lezen dat je het verder gaat proberen met Clinique. Ik wil wel even zeggen; ik ben net zo’n persoon als jij; heel beeldige crèmes kopen, omdat ik toch denk dat die iedere keer t beste zijn voor m’n huid. Van Clinique redness splijting tot Chanel. Sinnds een tijdje gebruik ik nu de dagcreme van Loreal voor droge huid en reinig mijn huid ’s avonds met een frisse reinigingsmilk van Nivea en Tea Tree Water Tonic v Lush en merk dat dit een veel beter resultaat geeft dan al die dure smeersels die ik voorheen smeerde. Misschien heeft je huid dit ook nodig, i.p.v allerlei verschillende producten. Ik ben geen huidspecialist, maar ik zie wel dat je huid kwetsbaar is, dus misschien juist genoeg voldoening geeft aan niet te veel poespas. Je kan t altijd uitproberen. Sowieso is de Tea Tree lijn van Lush een aanrader (of die vd Body Shop). :-)

 14. augustus 27, 2011 / 09:09

  Ik zie wel verschil tussen de eerste en tweede foto hoor! Je huid ziet er echt beter uit nu, veel rustiger. Fijn! Oh en van dagen in de warmte in een drukke stad krijgt volgens mij helemaal niemand een mooiere huid, ik zelf in ieder geval niet… dus daar moet je je misschien niet te veel van aantrekken. Hopelijk blijft het nu zo voor je, of wordt het nog beter, want dat gevoel dat je gezicht instort klinkt echt verschrikkelijk!

  En wat Anoniem/Amanda’s commentaar betreft, haters gonna gate, ik vind je blog superleuk en heerlijk verfrissend en normaal ten opzichte van een hoop andere blogs. Ga zo door!

 15. augustus 27, 2011 / 10:44

  Ik doe het Clinique 3 stappen systeem in 3 en ik heb het idee dat het wel werkt. Niet als wondermiddel dat ineens alles weg is ofzo, maar ik merk wel dat als ik het een paar dagen niet helemaal volgens de regeltjes doe mijn huid minder mooi is. En daarnaast merk ik ook wel dat gezonder eten en drinken helpt, maar volgens mij doe jij dat al heel goed haha. Ik ben benieuwd wat je gaat doen!

 16. augustus 27, 2011 / 11:27

  Ik gebruikte een Japans merk, waarna ik een soort kraterlandschap kreeg. Dus ik ben terug op mijn Garnier reiniging, werkt voor mij toch nog het beste.

 17. augustus 27, 2011 / 11:51

  Weet je, je zou beter producten van Kiehls gaan halen.. Ik had vroeger ook een echte probleemhuid, droge plekjes, mee-eters, puistjes.. Heb ook een paar jaar producten van clinique gebruikt en dit maakte het alleen maar erger! Sinds ik kiehl producten gebruikt, is mijn huid er zo hard op vooruit gegaan! Clinique belooft veel dingen die niet eens mogelijk zijn :)

 18. augustus 27, 2011 / 13:55

  Ik vind je er op de eerste foto niet gezond uit zien, maar op de tweede wel, dus dat scheelt in ieder geval. Hoewel ze het ook aardiger kunnen brengen, denk ik niet dat je je te druk moet maken om gewicht, maten, huid, haar, sporten, kleren, sieraden… Je bent zoals je bent en mensen houden van je daarom. Als je het echt leuk vindt hou ik je niet tegen, maar om andere redenen moet je niet met bovenstaande dingen bezig zijn. En er zit misschien ook wel iets in: heb je een gevoelige huid, misschien moet je er dan juist een minder mee bezig zijn. Wat zegt je echte dermatoloog trouwens?

 19. nono
  augustus 27, 2011 / 14:24

  Ik zie amper verschil. Ik was eerst ook net als jij allerlei spul proberen. Maar uiteindelijk werkt het niet en kan je beter het zo simpel mogelijk houden. Kijk ff op acne.org. Veel mensen zijn daarmee geholpen, als je de voor en na fotos ziet, ongelofelijk.

  • F
   augustus 28, 2011 / 10:06

   Inderdaad! Ik heb echt zowat alle lijnen uitgetest in de zoektocht naar de perfecte huid (Clinique, Dermalogica, Shiseido, L’Occitane, Kiehl’s, …), echt bijna alles. Wat heeft uiteindelijk op een week tijd voor mijn perfecte huid (perfect als in: ik hoef geen foundation meer & alle oude littekens verdwenen, enough said) gezorgd? Cheapo benzac van de apotheek. Een simpele facewash + benzac + een goede maar simpele moisturizer = mijn perfecte huid.

 20. P.
  augustus 27, 2011 / 14:36

  Ik ben nu een beetje aan het experimenteren met de Red Rice lijn van l’Occitane http://nl.loccitane.com/FO/Red-Rice,cusg_fc_in_RedRice.htm
  De producten van l’Occitane zijn op basis van natuurlijke ingrediënten. Misschien ook het proberen waard, mocht Clinique niet werken?
  De Purifying Rice Toner die ik nu gebruik belooft het volgende: “This face toner is recommended for combination and oily skin. The first phase purifies and the second phase mattifies. Consumer test on 25 persons: After application, skin is fresh and perfectly clear, excess sebum is absorbed and complexion is luminous for 92% of the subjects. After 4 weeks, pores are tightened and skin’s quality is improved (92%)”
  Ik gebruik het nu een aantal weken. Ik kan nog niet echt zeggen dat mijn huid heel erg verbeterd is, maar het product voelt wel heerlijk fris en ik heb ook wel iets minder last van nieuwe onzuiverheden!

 21. augustus 27, 2011 / 14:42

  You’re beautiful, you write honestly and beautifully and I’m sorry this isn’t a perfect solution but eventually you’ll figure out all the things for the recipe of Clear Perfect Skin. ♥

 22. nettelie
  augustus 27, 2011 / 15:44

  Wat Genesis zegt! En ik geef als grootste tip, die voor mij de gouden is geweest in de strijd tegen acne: ga gezond eten. Een mooie huid begint echt van binnenuit. Ik zou echt weer zo’n detox doen en daarna volhouden! Weinig tot geen zuivel, veel (biologische) groenten en fruit en groene thee in combinatie met liters water en veel, veel, veeeeeel slaap, zijn mijn redders geweest.

 23. augustus 27, 2011 / 20:02

  Wat jammer dat sommige mensen zo de behoefte voelen om hun mening zo negatief en bot te uiten op internet. Het is ok als je het vreemd vindt dat iemand als Annemerel zo veel aandacht aan haar uiterlijk besteed omdat het niet in je referentiekader past, maar het is niet nodig om daar zoveel negatieve aandacht aan te besteden!
  Laat Annemerel gewoon in haar waarde, ze is er niet mee geholpen als je die negatieve dingen zegt en ze zal ook zeker niet minder ‘smeerseltjes’ gebruiken door deze comment.
  Verder is het echt een flutargument dat je negatieve kritiek geoorloofd is omdat het op internet staat. In real life ga je ook niet tegen alle ‘barbiepoppen’ zeggen dat ze normaal moeten doen toch? Laat ze lekker lopen als het niet bij je past. Dus surf lekker verder en ga iets lezen wat je wel leuk vindt en hou je negativiteit bij jezelf.

 24. Isa
  augustus 27, 2011 / 20:35

  Hoi annemerel!
  Ik heb net als jij heel erg veel last van mijn huid. ik zelf heb grove poriën en vaak last van mee-eters puistjes die ook pijn doen als ik ze voel opkomen. Ik heb erg veel geprobeerd, maar heb uiteindelijk hulp gezocht bij een schoonheidsspecialist. Ik ga nu om de twee maanden me daar laten behandelen en ik maak zelf mijn gezicht schoon met een lijn van Nimue (op aanraden van de specialist). Ik heb een aantal TCA behandelingen gehad wat echt hielp. Nimue voelt heel prettig, prettiger dan clinique voor mij, aangezien ik daar een hele droge huid van kreeg.

  Het fijne is, dat ook een groot deel vergoed wordt door de verzekering!

  Succes en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel!

 25. augustus 27, 2011 / 23:29

  Tja, denk dat het bijna voor iedere vrouw wel lastig is om het perfecte middeltje/crèmepje voor de huid te vinden en met een onzuivere en/of gevoelige huid is het nog lastiger, lijkt me. ’t Is toch juist goed dat je je ervaringen deelt? Daar kunnen anderen wat aan hebben. Respect dat je jezelf zo bloot durft te geven. Die negatieve reacties zou ik verwijderen, want wat heb je eraan? ’t Is niet bepaald opbouwende feedback. Lekker makkelijk, die personen die op internet iedereen maar af lopen te zeiken. Dan ga ik er vanuit dat ze zelf geen leven hebben of niks beters hebben te doen (of haten uit jaloezie?)…

 26. Nancy
  augustus 28, 2011 / 18:22

  Waar heb je dat kettinkje vandaan? Ik vind je huid enorm meevallen en het oogt inderdaad gezonder!

 27. augustus 30, 2011 / 15:54

  Fijn om jouw ervaringen te lezen, Annemerel! :)