BEAUTY: CLINIQUE 3-Step

Photobucket

Jullie hebben deze zomer in geuren en kleuren kunnen lezen over mijn ervaringen met de Clinique Anti Blemish Solutions lijn. Ik heb het in totaal zo’n acht weken gebruikt en na acht weken was ik zo goed als puistvrij. De mee-eters waren helaas nog steeds aanwezig, maar de echte onderhuidse ellendige gevallen zijn voor nu verleden tijd. Hoera.

Tijd voor een nieuwe reinigingsset dus. Althans, dat werd me bij de Cliniquecounter in het Parijse warenhuis Printemps vertelt. Ik mag nu overstappen op het driestappensysteem, nummertje drie. Omdat ik er toch niet helemaal zeker van was dat deze Franse mademoiselle mij goed begrepen had, ben ik ook in Nederland nog eventjes langs de Cliniquecounter gelopen – in de Bijenkorf – en ook hier kreeg ik dezelfde boodschap. Congratulations, je mag over op nummertje drie!

En zo geschiedde. Tien dagen geleden thuis gekomen en sinds dien groot fan. Anders dan met de Anti Blemish Solutions producten worden je huidproblemen nu niet eerst erger. Gelukkig maar, want dat heb ik deze zomer wel genoeg gehad hoor. De producten lijken ook gelijk effect te hebben, iets wat ik heel erg toejuich. Maar goed, laat ik niet gelijk met de resultaten beginnen, laat ik jullie eerst eens vertellen welke producten ik nu eigenlijk gebruik.

Ik heb nu dus de producten voor huidtype drie. Dat zijn producten voor de van nature vette huid, vooral op de T-zone. De poriën zijn meer zichtbaar dan je eigenlijk zou willen en je hebt enkele puistjes. De wangen zijn in goede conditie. Nou ik zou mijn eigen huid dus niet beter kunnen beschrijven. Mijn wangen zijn prima, m’n neus glimt een beetje en heeft iets verwijde poriën, m’n voorhoofd glimt ook een beetje en m’n kin, tsja dat is eigenlijk nog steeds wel een klein beetje m’n zorgenkindje. Als ik een puistje heb, dan zit die op m’n kin.

De producten die bij serie drie horen zijn:
1. Reinigen: Liquid Facial Soap Oily Skin Formula (bereidt de huid voor op exfolierende werking van de Clarifying Lotion). Je brengt deze gel aan op een make-upvrije huid. De gel reinigt dan wel de huid, je krijgt er geen foundation mee van je gezicht af. Zorg dus dat je dit al gedaan hebt. Zorg dat je huid een beetje vochtig is en gebruik de gel als een Face Wash. Een half pompje is al genoeg.
2. Exfolieren: Clarifying Lotion 3 (Verwijdert dode huidcellen aan het oppervlak van de gecombineerde tot vette huid. De huid wordt zachter en soepeler). Je doet een klein beetje lotion op een watje en gaat rustig met het watje over je gezicht. Geen ronddraaiende bewegingen maken, of echt ‘boenen’, nee je wrijft over je gezicht heen met het watje alsof je iets van je gezicht moet vegen. Je moet het maar zien alsof het de bedoeling is dat je watje geen één keer op dezelfde plek komt.
3. Hydrateren: Dramatically Different Moisturizing Gel (de hydraterende drank van de huid in een verfrissende gel. Ideaal voor de vettere huid. De huid ziet er frisser en gezonder uit, veilig te gebruiken rond de ogen en maakt de huid comfortabeler en zachter). Van de moisturizer heb je twee pompjes nodig, breng deze rijkelijk aan. Je zult merken dat het snel intrekt, dit komt doordat je je huid net gereinigd hebt en de dode huidcellen verwijdert zijn, hierdoor trekt de gel echt onwijs snel en mooi in. De Moisturizing Gel is eigenlijk een volwaardige dagcreme, er zit echter geen beschermingsfactor in, dus als je geen foundation draagt is het toch fijn om er nog iets met bescherming overheen te dragen.

En of ik hier dan misschien gelukkig van word? Maar ja zeker! M’n huid voelt ZACHT! En ja, inderdaad, die hoofdletters waren inderdaad nodig. Mijn wangen voelen echt aan als zo’n verschrikkelijk zacht babyhuidje dat je de hele tijd aan wilt raken (natuurlijk doe ik dat niet, want ik heb m’n lesje wel geleerd qua bacteriën over m’n gezicht verspreiden). Verder vind ik de geur en het frisse gevoel heel erg fijn. Ik vind het heel erg moeilijk om de geur te beschrijven, misschien komt ‘zoet maar steriel‘ nog het meest in de buurt. De producten voelen letterlijk fris op m’n gezicht aan, je voelt dat het iets doet, zonder ook maar een klein beetje te irriteren.

Ik gebruik de producten nu tien dagen, eigenlijk te kort om echt een goed oordeel te geven, maar ik ben tot nu heel erg tevreden, blij en gelukkig. Het schone, frisse gevoel is fantastisch en m’n huid voelt echt soepeler en zelfs jonger, ja dat ik dat op m’n tweeëntwintigste al zou zeggen had ik een paar jaar geleden ook niet verwacht, maar je leest het toch echt goed.

Ben jij nu ook benieuwd geworden naar het driestappensysteem? Clinique heeft sinds deze week een eigen facebook pagina en de komende weken zullen er verschillende winacties worden gehouden waarmee jij het driestappensysteem kunt winnen! En weet je wat nu het aller aller allerleukste is? Als je mijn blogpost nu LIKED op de Clinique Facebook pagina, dan maak ik kans om met vijf van jullie een privé lesje Clinique te krijgen! En dat lijkt me dus echt super leuk, niet alleen lijkt het me gaaf om een paar van jullie in het echt te ontmoeten, ik mag jullie dan ook nog eens meenemen naar iets leuks en interessants! So? What are you waiting for! Like deze blogpost op de Clinique facebook en als het je leuk lijkt om met mij naar een workshop van Clinique te gaan laat je even onder deze blogpost op MIJN BLOG je naam en e-mailadres achter. Kan me namelijk ook voorstellen dat je me heus wel wilt helpen likes binnen te halen, maar dat je dus echt geen zin hebt in een ontmoeting met mij!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

38 Reacties

 1. september 13, 2011 / 21:36

  Wat fijn om te lezen dat het nu goed gaat met je huidje! Hierdoor word ik erg nieuwsgierig naar het Clinique 3-stappen-systeem, het lijkt me dan ook ontzettend leuk om samen met jou en 4 andere lezeressen een lesje van Clinique te krijgen! Ik ga NU (ja die hoofdletters zijn ook nodig;)) naar de Facebook om Clinique te liken!

  • september 13, 2011 / 22:02

   Oh mijn naam: Marlies Huisman & mijn e-mailadres staat in het daarvoor bestemde vakje! ;)

 2. Fon
  september 13, 2011 / 21:39

  Natuurlijk gaan we allemaal op jou stemmen op FB! :)
  Overigens heb ik met m’n 24 jaar ook nog steeds af en toe last van een onrustig huidje. Ben dus nu ook wel nieuwsgierig naar dat 3-stappen systeem!

 3. Anouk
  september 13, 2011 / 22:10

  Anouk Geus & ook mijn e-mail vind je in het daarvoor bestemde vakje. ;-)

 4. Paula
  september 13, 2011 / 22:23

  “Mijn wangen zijn prima, m’n neus glimt een beetje en heeft iets verwijde poriën, m’n voorhuid glimt ook een beetje en m’n kin, tsja dat is eigenlijk nog steeds wel een klein beetje m’n zorgenkindje.”

  Je voorhuid? Hahaha typfoutje denk ik? :’D
  Fijn dat het werkt!

 5. Gianna
  september 13, 2011 / 22:25

  Ik ga stemmen (mèt Safari, althans, dat ga ik proberen!) Heb jouw ondervindingen erg nauwlettend in de gaten gehouden en ik moet zeggen: I’m truely impressed. Ik heb pas een paar testertjes gehad bij Ici Paris en ik ben ook hartstikke enthousiast. Met jou mee gaan lijkt me dus he-le-maal super!

 6. Iris
  september 13, 2011 / 23:23

  Lijkt me leuk met je mee te gaan! Heb al zoveel producten gebruikt en wil wel eens iets wat echt werkt.. die mee eters/puistjes op mn kin en neus blijven altijd :( Mail staat in het vakje!
  Liefs

 7. september 14, 2011 / 01:32

  Ik heb ook gestemd op facebook, was wel even zoeken zeg. Toch op die pagina van Clinique Nederland en dan een link naar Bloggers Nederland en dan op Annemerel?

 8. september 14, 2011 / 07:58

  Ik heb gebruik hem ook. Hele tijd echt super gegaan…totdat het opeens niet meer leek te werken :S En vooral de kleine plekjes bleven bij mij en de vette huid blijft. :) dat kan aan mij liggen hoor :)
  Ik gebruik nu de zeep icm een electronische gezichtborstel (het idee van een tandenborstel, maar dan groot) die beloofd dat je huid prachtig stralend word. Moet zeggen dat het langzaam aan een beetje begint te werken :)

 9. september 14, 2011 / 08:59

  Ik gebruik hem ook, al lijkt het alsof het nu wat minder werkt. Van de eerste en laatste stap ben ik nog altijd tevreden maar de tweede stap blijft bij mij een twijfelgeval. Er zit nu eenmaal alcohol in en na een tijd te gebruiken begin ik toch te merken dat dit niet zo goed kan zijn.
  Er wordt trouwens wel aangeraden nog een dagcrème te gebruiken na de derde stap aangezien die niet je dagcrème vervangt.

 10. Claimy
  september 14, 2011 / 09:33

  Wat fijn dat het zo goed werkt! Ik ben normaal gesproken een lurker maar check je blog dagelijks en hier wilde ik toch wel even op reageren! Het lijkt me ontzettend leuk om je te ontmoeten en mijn huid is laatste tijd wat veranderd dus ben nog aan het uitvogelen wat de beste verzorgingsproducten voor mij zijn. Dit kan ik dus goed gebruiken hihi :)
  Claimy Anthonissen & ook mijn mail staat in het vakje ofcourse.

 11. september 14, 2011 / 09:38

  Lovende woorden! Het lijken me fijne producten en zit er zelf ook over te denken zo’n set aan te schaffen. En natuurlijk lijkt het me ook erg leuk om met jou en andere lezeressen aan zo’n privé lesje mee te doen!

 12. shirley
  september 14, 2011 / 10:23

  Lang gezocht, maar toch kunnen stemmen.
  Misschien tot het privelesje! X

 13. september 14, 2011 / 10:33

  Mijn info heb je! Hoop ik, hihi. Ik ga nu even stemmen :)

 14. september 14, 2011 / 10:41

  Ik heb ook gestemd! ( emailadres zit in het vakje ) Tot wanneer kun je stemmen?

 15. Suzanne
  september 14, 2011 / 11:50

  Leuk deze winactie!
  Ik volg je blog dagelijks en reageer ook af en toe.
  Ik heb ook last van puistjes op mijn kin en een vette T-zone.
  Lijkt mij leuk om een halve beautydag te hebben en om jou te ontmoeten!

 16. Floor
  september 14, 2011 / 13:16

  Ah dat klinkt idd heel erg goed, ben benieuwd!

  Floor Reitsma
  floorreitsma@live.nl

 17. Amanda
  september 14, 2011 / 13:41

  Ik wil ook met jou mee!! :D
  Heb opzich een vrij rustige huid, maar vanwege werk gebruik ik veel make up, dus ik moet echt lief zijn voor mijn huid!
  Liefs Amanda

 18. september 14, 2011 / 13:43

  I’d love to come, maar ik woon volgens mij net ietsje te ver :) Ik hoop wel dat je ‘m wint! Succes!

 19. Danielle
  september 14, 2011 / 14:36

  Ah wat leuk! Ik wil graag met je mee! En de producten lijken me super! Email adres staat in het daarvoor bestemde vakje.

 20. Paulien Sleegers
  september 14, 2011 / 14:59

  Oeeh wat lijkt mij dat gaaf! Ik heb ook altijd problemen met mijn huid en weet nooit welke producten het best bij mij huid passen.
  Mijn naam en e-mail heb ik opgegeven!
  xoxo

 21. september 14, 2011 / 15:18

  Ik heb de pagina al geLIKED, zal vanavond eens op je stemmen! Lijkt me leuk om met je op stap te gaan! Maar ik woon ook te ver :( Boehooee! Hopelijk win je hem!

 22. september 14, 2011 / 17:18

  Ik heb de post geliked op Facebook. Mijn naam is Ariska n mijn emailadres staat in het vakje. :)

 23. september 14, 2011 / 17:57

  Bah, waarom woon ik nou zo ver. Hihi. Ik ben zo ongelooflijk benieuwd naar de Clinique-producten, moet er toch echt eens gaan in investeren …

 24. Ester
  september 14, 2011 / 18:00

  Graag gestemd! Ik zou de workshop zeker kunnen gebruiken :)

 25. Simone
  september 14, 2011 / 19:13

  Liked! Op jouw Fb pagina :-)
  Simone Schaeks
  emailadres staat hierboven.

  Ik ben zelfs naar de dermatoloog geweest, zelfde issue als jij, helaas blijft het toch vaker terug komen dan gewenst, dus ik ben zeer benieuwd ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   september 14, 2011 / 19:18

   THANKS!! Maar je moet dus eigenlijk liken op de facebook van Clinique en dan STEMMEN op mij op de pagina van Clinique. Heel gedoe helaas!

 26. Roos
  september 14, 2011 / 20:07

  Ik heb al gestemd hoor en ik wil graag met je mee ;)

 27. Mado Witjes
  september 14, 2011 / 22:02

  Goede blog geschreven en sowieso vind ik je hele site fantastisch. Je schrijft zo jaloersmakend leuk.

  Ik heb gestemd op je!
  Mado Witjes, madowitjes@hotmail.com

 28. MindOfMine
  september 14, 2011 / 22:15

  Hey Annemerel,

  Vind je het ook goed als ik mijn naam en emailadres naar je mail? Ik vindt het niet prettig om dit open en bloot op internet te zetten eerlijk gezegd. Toch wil ik graag mee doen aan de winactie. Kan het ook zo?

  Groetjes,
  MindOfMine

  • Annemerel
   Auteur
   september 15, 2011 / 08:22

   Tuurlijk, maar als je je emailadres invult kan alleen IK het zien ;-)

 29. september 16, 2011 / 17:00

  Mooi hoe je je post afsluit.. Want; tuurlijk hebben we (ik althans wel) zin in een Clique les tijdens een gezellige ochtend/middag!! Anyway, heb op je gestemd, duim voor je dat je wint

 30. Naomi
  september 17, 2011 / 14:08

  Hi Annemerel,

  Tuurlijk heb ik op je gestemd! Heb zelf ook af en toe een hele onregelmatige huid en kan slecht tegen sommige crèmes maar Clinique helpt zeker!
  Zou leuk zijn om mee te mogen naar de Clinique ochtend/middag en jou te ontmoeten! Vind je blog altijd leuk om te lezen omdat je zo dicht bij jezelf blijft en je niet mee laat slepen door hoe andere bloggers het doen.

 31. Mariët
  september 18, 2011 / 17:32

  Ik zou graag met je mee willen! Al woon ik in Friesland! Ik heb op je gestemd! (Mariët Vogelaar – m.vogelaar.15@gmail.com)

 32. Archana
  september 19, 2011 / 20:51

  Hayy! Ik heb geliked en gestemd :) ik ben aziatisch (indiaas) en snap eerlijk gezegd niet zo heel veel van hoe ik mijn huid nou goed kan verzorgen, dus een workshop zou wel handig zijn ;) lijkt me leuk om met je mee te gaan!

 33. Elise
  september 21, 2011 / 09:06

  Hi Annemerel,
  Wat leuk dat je ons mee wil nemen!
  Lijkt me heel erg leuk om met je mee te gaan!
  Heb je geliked natuurlijk.
  Mijn naam is Elise, en m’n emailadres staat in het vakje.
  Ik zal duimen voor je dat je wint, helemaal omdat je al zo’n goeie ervaring hebt met clinique.
  Liefs en succes,
  Elise