BEAUTY: It’s an acne story

 photo Desktop105-1.jpg

De zomervakantie nadat ik mijn VWO-diploma behaald had kreeg ik voor het eerst last van puistjes. Ik had ze nooit gehad, dacht dat ik er goed vanaf gekomen was. Maar toen was het de zomer van 2007 en kreeg ik ineens last van pukkels. Ik dacht eerst dat het tijdelijk was, maar toen ik er na een jaar nog steeds last van had besloot ik maar eens naar de dermatoloog te gaan. Toen ik bij de apotheek kwam om mijn voorgeschreven medicijn (Differin) te halen, sprak de apothekeres meteen over ‘mijn acné’. Wow, zou je het zo willen noemen, acné? In mijn hoofd waren het gewoon wat stomme pukkels, maar nu viel ik dus onder de noemer acné. Inmiddels zijn we bijna acht jaar na mijn eerste uitbarsting verder en heb ik het – ondanks verwoede pogingen – nog steeds niet onder controle.

 photo Desktop104-1.jpg

Wat ik de afgelopen vijf weken heb ondervonden is dat gezond eten helpt, mijn huid is een stuk rustiger dan wanneer ik slecht eet. Maar er is nog steeds één ding waar niet tegenop te eten, smeren en behandelen is… die maandelijkse periode. De eerste foto werd gemaakt op maandagmiddag, niks aan de hand. De tweede foto werd de volgende dag gemaakt, op dinsdagochtend, drama. Twee dagen erna was het iets rustiger (ik had een nieuw antibioticum van de dokter gekregen, inderm). Precies een week na de uitbarsting, ziet mijn huid er (zonder foundation en poeder!) weer prima uit!

Ook in 2015 wil ik jullie weer op de hoogte houden over mijn acné-ontwikkelingen. Ik weet nu namelijk dat ik niet de enige ben die met dit probleem rondloopt. In 2014 heb ik zes peelings gekregen van Annelijn van Ierland bij de Velthuiskliniek, deze wil ik zeker blijven doen ook al is het niet goedkoop. De peelings zorgen ervoor dat mijn huidstructuur flink verbeterd is en als mijn hormonen rustig zijn, betekent dat ook dat mijn huid er – voor mijn doen – prachtig uitziet. Daarnaast blijf ik ook de producten van Jetske Ultée gebruiken, deze zorgen ervoor dat mijn huid redelijk rustig blijft. In februari heb ik een afspraak met Jetske herself om over acné en mijn huid te praten, daarover hou ik je natuurlijk ook op de hoogte!

Voor nu blijf ik doorgaan met wat ik doe:
– Zo gezond mogelijk eten, veel water drinken, goede vetten zoals avocado en zalm eten, ’s ochtends bietensap. Niet teveel toegevoegde suikers, geen roomsauzen, lekker veel groenten.
– Mijn huid reinigen en hydrateren met producten van Jetske Ultée.
– Eén keer in de tien weken een peeling bij de Velthuiskliniek.
– ’s avonds differin en benzoylperoxide (2%) met elkaar afwisselen, inderm (antibiotica) op ontstekingen aanbrengen.

en vooral RELAX!!! Stress heeft ook zeker invloed op mijn huid (en op mijn gehele gestel, eigenlijk…)

Liefs,
Annemerel

Delen:

80 Reacties

 1. januari 26, 2015 / 17:12

  Wat blijft het toch balen dat het nog steeds niet onder controle is, ik kan me heel goed voorstellen dat je er echt onwijs van baalt. Ik hoop dat je met je ‘nieuwe’ leefstijl er meer grip op krijgt in combinatie met de behandelingen. Sterkte.

 2. januari 26, 2015 / 17:13

  Oh wat blijf het vervelend… Lieve Annemerel, ik ken(de) het.. Écht, ga eens een vegatest doen bij Loes Oud te Veldhoven. En ja, het is even rijden… Maar je zult zien dat je wellicht ontstekingen hebt van iets ‘gezonds’. Waarna je daarna weer eventueel zou kunnen kiezen voor het aanpakken van je darmen, waar waarschijnlijk de oorzaak ligt. Ik onderging de vegatest en behandelingen bij Loes en heb nu vrijwel nooit meer acné. Moet ik er wel bij zeggen dat ik daarbij ook door een orthomoluculair arts supplementen bij heb genomen voor darmen en lijf… Maar het was het waard. Succes :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:49

   Loes wordt helaas niet door mijn ziektekostenverzekering vergoed en ik heb daar op dit moment helaas geen geld voor!

   • Tessa
    februari 13, 2015 / 22:10

    Jaaa, Vital in Veldhoven / Loes Oud is echt de bom! Wel prijzig idd, maar misschien kan je iets afspreken met je blog??? Ik heb echt zo veel geprobeerd, kreeg ook op latere leeftijd last van acne, en dit is echt het enige dat goed helpt!

 3. januari 26, 2015 / 17:14

  Bleh, dat je er nog steeds last van hebt :( frustrerend lijkt me dat vooral… Gelukkig weet je wat goed helpt en ook wat niet helpt… Sinds ik bevallen ben en m’n eerste menstruatie weer achter de rug heb, heb ik ook weer een onrustige huid! Tijdens mijn zwangerschap was mijn huid op het mooist!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:49

   hahaha dat is de oplossing, altijd zwanger zijn!

 4. januari 26, 2015 / 17:27

  Ik vind het zo stoer (en heel lief) dat je dit zo deelt met ons. Oprecht.

 5. Elvira
  januari 26, 2015 / 17:32

  Ik heb er ook last van, ik denk in mindere mate dan jij maar herken het wel. Helaas is het bij mij vooral erfelijkheid denk ik (mijn moeder, oma en tante zijn allemaal 45+ en hebben het ook nog steeds en die hebben ook al van alles geprobeerd), en met name mijn hormonen. Ik ben vorig jaar eens aan het proberen geweest of andere anticonceptie misschien beter was maar helaas, dus gewoon terug bij mijn ‘normale’ pil. Ik heb inmiddels maar geaccepteerd dat ik die twee dingen niet zal kunnen beïnvloeden en ik het gelukkig goed kan wegwerken met bb cream en concealer.

  Natuurlijk weet ik ook dat mijn voeding (niet altijd zo gezond) en stress (afstuderen, wat een ramp qua stress) en mijn gewoonte om aan de pukkeltjes te krabben niet meehelpen. Helaas.

 6. januari 26, 2015 / 17:34

  Wat ontzettend open en stoer dat je dit gewoon deelt en laat zien dat het niks raars is om acne te hebben. Ik heb zelf nooit echt acne gehad maar wel wat puistjes en vooral het minder van zoete dingen zoals chocola helpt bij mij heel erg.

 7. Maartje
  januari 26, 2015 / 17:38

  Ik heb sinds kort een visapure van Phillips (reinigingsborstel) en ik merk nu al verschil in mijn huid. Het is een stuk rustiger en helderder:)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:48

   Helaas verergerde zo’n borstel het bij mij alleen maar!

   • Kim
    januari 27, 2015 / 10:20

    Hey Annemerel! Ik reageer niet zo veel maar heb je die Mia 2 van Clarisonic al eens geprobeerd? Dat is ook zo een borstel maar de draaibewegingen zijn anders. Veel minder agressief etc. Ik gebruik hem nu een maand en mijn huid is er zo veel van verbeterd!

 8. januari 26, 2015 / 17:38

  Ik heb een klote aandoening die lijkt op acne. Voeding kan echt een wereld van verschil maken. Je wil niet weten. Kerst wat minder gezond gegeten en drie oliebollen met oudjaar en ik ben twee weken de sjaak geweest. Maar het allerbelangrijkste is wat je zegt: RELAX! Stress is een hele grote boosdoener. Fijn dat je zoveel baat hebt hebt bij die behandeling en die producten.

 9. Eliza
  januari 26, 2015 / 17:39

  Meh ik weet hoe je je voelt! Ondanks dat ik wat jonger ben, heb ik wel al sinds mijn dertiende last van acne en dat is na 7 jaar nog steeds niet over. Vooral m’n kin is mijn dangerzone. Inmiddels loop ik bij een huidtherapeut en ben ik er achter dat mijn acne ook grotendeels wordt veroorzaakt door ingegroeide haartjes op mijn kin. Niet ideaal dus. Lief dat je de updates met ons deelt en ben benieuwd naar je gesprek met Jetske!

  Btw, je ‘no shame in my game’ afspeellijst, is echt geweldig!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:48

   Ik heb op alle vlakken NO SHAME IN MY GAME ;-)! Sterkte met jouw acné!

 10. januari 26, 2015 / 17:40

  Ik vind het zo stoer dat je dit gewoon deelt! Ik weet hoe het is om zo’n onrustige huid te hebben, maar vooral vroeger was ik daar zo onzeker over, dat ik er nooit een foto van zou durven maken. Dapper! Bij mij is het na bijna 8 jaar nu gelukkig een stuk minder, nadat ik een kuur van de dermatoloog heb gehad. Hopelijk vind jij dit jaar ook eindelijk de oplossing!

  • januari 26, 2015 / 17:42

   Oh! En ik zie dat je benzoylperoxide gaat gebruiken. Een kleine tip: smeer dat spul niet te dicht bij je wenkbrauwen, want het bleekt enorm uit! Ik heb dat jaren geleden ook gebruikt en toen wist ik dat dus niet, en ineens waren mijn wenkbrauwen spierwit…

   • Annemerel
    Auteur
    januari 26, 2015 / 19:47

    Haha ja I know! Ik heb bijna alle handdoeken bij mijn ouders en bij mijn ex verpest! Toen ik zelf handdoeken ging kopen heb ik alleen maar witte handdoeken gekocht ;-)

 11. Iris
  januari 26, 2015 / 18:10

  Ik zit met hetzelfde, ben ook al 25 en kom er ook maar niet vanaf. One day…

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:45

   Arghhh wat vervelend! Ooit komen we er van af!

 12. Femke
  januari 26, 2015 / 18:11

  Echt knap dat je dit zo deelt!! Ik hoop echt dat je het snel onder controle zal hebben.

 13. januari 26, 2015 / 18:13

  Vind het zo goed dat je dit deelt! Fijn dat je structuur zo is verbeterd en dat je ontstekingen zo snel weer zo mooi genezen en helen!

 14. januari 26, 2015 / 18:14

  He wat vervelend lijkt me dat zeg :(. Heb zelf dus geen acne, wel af en toe pukkels.. Bij mij helpt het vooral om gewoon gezond te doen ja, maar daar ben jij al heel goed in. Succes ermee!!

 15. januari 26, 2015 / 18:27

  Je bent zo mooi, met of zonder acne!

  Ik heb al vaak ondervonden (!) en van vele mensen gehoord die het hadden, dat zuivel een grote boosdoener is. Het is sowieso niet zo goed voor de darmen en het menselijke lichaam. En ook al kan een bakje griekse yoghurt of kwark lekker smaken, it does no good.

  Zuivel-arm of als je kan zelfs zuivel-vrij leven heeft al meerdere van mijn vriendinnen ontzettend geholpen en ze hadden niet een paar pukkels maar echt acne uitbarstingen.

  Dus, just saying – misschien werkt het wel!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:42

   Thanks! Ik eet / drink bijna geen zuivel. Misschien 1 cappuccino per week, maar verder niets!

   • januari 27, 2015 / 16:07

    het was maar een idee natuurlijk ;)

    heb het zelf ook ooit heel erg gehad en het ging weg door dat heel erg te minderen.
    maar als jij dat sowieso niet veel nuttigt dan weet je zelf wat werkt voor je natuurlijk

    anyway je bent al inspirerend met je super fit leven dus keep us inspired! liefs x—

 16. Brenda
  januari 26, 2015 / 18:33

  Hier ongeveer hetzelfde verhaal. Ik heb het pas gekregen op m’n 30ste… Intussen zijn we 7 jaar verder en ik heb ongeveer alles geprobeerd wat er bestaat en nu is het redelijk onder controle. Alleen tegen de maandelijkse uitbarsting is echt niets opgewassen!

 17. januari 26, 2015 / 18:35

  Het blijft ellendig. Mooie sommige een never ending story. Ik kreeg een uitbraak, tot 31 lentes nergens last van gehad, en ben er inmiddels achter dat het door sojamelk komt.

  Sojamelk (lees Crap with a capitol C) heeft een hormoonstorende werking.

  Jetske rules!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:42

   En sojamelk is nog vies ook!

 18. januari 26, 2015 / 18:40

  Wat vervelend dat je er zo’n last van hebt! Hoop dat snel minder wordt x

 19. januari 26, 2015 / 18:52

  Meh zo vervelend :( Ik zag pas ook de foto’s van Emma op Instagram, dek dat het heel goed is dat jullie er gewoon open over zijn want het is echt hartstikke vervelend en heel veel mensen hebben er last van volgens mij. Bij mij valt het nog redelijk mee, meestal alleen wat oneffenheden op mijn voorhoofd waar verder niets mee gebeurt en als ik ongesteld een puistje of drie/vier. Mag zo blijven van mij ;) Ik vind je updates wel altijd interessant!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:43

   Jaaaaa Emma is ook zo stoer! Gaat nu voor de derde keer zo’n kuur doen, heel erg heftig! Ik gun haar echt het meest babyzachte mooie huidje!

   • Sanne
    januari 27, 2015 / 20:53

    Annemerel welke peeling krijg jij bij de Velthuiskliniek?

 20. januari 26, 2015 / 19:05

  Fijn om weer een update te lezen! Veel herkenning ook hier, tot mijn 23e geen puistje op mijn huid. Sinds mijn 23e lijkt het soms wel een slagveld.. puisten, onderhuidse bulten en cystes :'( gezond eten helpt inderdaad een hoop! Weerstand goed houden, veel slapen en goed blijven verzorgen is het enige wat een beetje helpt.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:43

   Blegh, sterkte ermee!

 21. eatwithmaria
  januari 26, 2015 / 19:23

  Hi Annemerel,
  Heel stoer dat je dit met ons deelt!

  Vraag: heb je ook al ‘roaccutane’ gebruikt? Dit is echt een heel heftig medicijn, je krijgt er een mega droge huid van maar ik ken 4 meiden (waaronder mijn kleine zus die op haar 16e mega acne had) en hun huid ziet er super uit!

  X

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:44

   Ik ben hier heel erg huiverig voor. Ik ben bang dat ik hierdoor niet meer kan sporten en dat vind ik juist zo belangrijk. Daarnaast vraag ik me af dat een medicijn waarbij je geen kinderen mag krijgen, wel goed voor mijn lichaam is.

   • Ingrid
    januari 27, 2015 / 07:13

    Mijn vriend heeft het 6 maanden gebruikt. Hij is ook een hardloper en kon gewoon blijven verder doen. Hij had enkel een heel droge huid. Zijn acné is nu voorgoed weggebleven.

    Misschien toch eens over nadenken om een kleine kuur te volgen? Het werkt echt zeer goed. En als je al zolang met je acné rondloopt, en als het dan werkt, dan ga je eens zo blij zijn :)

    • Marjan
     januari 27, 2015 / 17:49

     Ik heb het ook gebruikt en het is wel heftig, maar het was het zeker waard!

 22. januari 26, 2015 / 19:25

  Je huid ziet er nu inderdaad goed uit! Ik heb er bij tijden ook last van, en ga dan ook af en toe naar de schoonheidsspecialiste om het eens goed te laten reinigen. Ik vind het ook niet erg dat dat wat kost, want daardoor blijft het gewoon wat rustiger :) Bietensap heb ik nog nooit geprobeerd, maar misschien moet ik dat ook maar eens doen!

 23. Maaike
  januari 26, 2015 / 19:34

  Annemerel,

  Ga even langs de Mauritskliniek op de Mauritskade (ik had dokter Strobos). Eerst aan de medicijnen (Roaccutane) gezeten wat ALLES uitdroogde. Zijn echt hele heftige medicijnen! Mocht niet zwanger raken en alles (ja, helaas), alles was uitgedroogd. (ogen moeilijk open ’s ochtends, lippen kapot) Hier is mijn gezicht enorm van opgeknapt. (moet in de winter worden gedaan)

  Daarna heb ik nog twee peelings gehad en moest die week binnen blijven ivm infectie gevaar. (drama) Maar het is het zó ontiegelijk waard! TCA peeling, trichloorazijnzuur. Ik heb er zoveel baat bij gehad en heb ook echt onder gezeten, nu af en toe nog een puistje.

  Ik zeg TOP! :) En het werd voor mij betaald door de verzekering ivm. doorverwijzing van de huisarts.

  Het is echt heftig. De medicijnen eerst en de TCA peelings erna. Heeft ook wel een tijdje tussen gezeten, maar als je mijn gezicht nu ziet. Echt WAUW! :) Misschien iets om over na te denken…

  • Annemerel
   Auteur
   januari 26, 2015 / 19:45

   Thanks! Roaccutane is iets dat ik eigenlijk nog niet wil proberen, maar ik kan allicht een keer informeren bij de Mauritskliniek!

   • Eline
    januari 26, 2015 / 20:25

    Ik zit ook bij de Mauritskliniek, maar dan in Amsterdam en ben echt heel tevreden over hen. Ze zijn superaardig en benaderen je als individu en niet als nummertje zoals bij veel ziekenhuizen gebeurt. Roaccutane heb ik in het verleden geprobeerd, met alleen een averechts effect en enorme bijwerkingen (droge huid, heel veel haaruitval), dus dat zou ik je niet aanraden. Maar mocht jij het wel zien zitten, laat je goed voorlichten, bij de Mauritskliniek kunnen ze het zeker.

    Ik hoop dat er keer een langdurige oplossing komt, ik ben er ook nog steeds naar op zoek!

  • Karlijn
   januari 27, 2015 / 00:27

   Hilarisch dat die man STRO BOS heet. ik heb wel eens gelezen dat je van die medicijnen ook een droge STRO (haar)BOS krijgt :D

   oke waarschijnlijk vindt niemand dit grappig maar het viel me even op ;-)

   Veel succes voor iedereen die het nodig heeft met zoeken naar de juiste oplossing voor jou! Ik wens jullie allemaal een heel mooi zacht en glad huidje :)

 24. januari 26, 2015 / 19:38

  Gezond eten helpt bij mij ook goed tegen puistjes. Ik heb er gelukkig niet echt heel veel last van.

 25. Marijke
  januari 26, 2015 / 20:09

  Ik gebruik sinds een tijdje een huidolie van Clarins. Ik was heel bang voor olie omdat ik een vette huid heb. Maar deze olie werkt heel goed, heb sinds ik het gebruik geen onderhuidse puistjes gehad en sowieso veel minder puistjes. Ook nu tijdens mn menstruatie veel minder. Mn huid is ook niet vetter geworden sinds ik het gebruik. Wat mij betreft een aanrader. Wel even een uitgave maar het gaat super lang mee.

 26. Ilse
  januari 26, 2015 / 20:23

  Ik heb van mijn 14e tot vorig jaar ergens last gehad van acne.
  Bij mij was de oplossing; opletten op wat ik eet zoals kiwi’s en mandarijnen. Dit heeft heel erg geholpen en ik kan tegenwoordig ook wel weer soms mandarijnen eten.
  Bij mij zie je tegenwoordig alleen helaas nog de littekens.

 27. januari 26, 2015 / 20:28

  Ik ben er afgelopen donderdag, na 8 jaar acne, eindelijk achtergekomen dat ik het van progesteron krijg. Inderdaad, het hormoon dat domineert als je ongesteld wordt. Ik sta nu sinds een jaar onder behandeling van een gynaecoloog en in die tijd ben ik meer te weten gekomen over mijn huid dan tien dermatologen mij konden vertellen. Ik weet dat ieders acne anders is en dat ieders goedbedoelde adviezen vaak alleen maar bij henzelf helpen, maar omdat jij zegt dat het specifiek door je menstruatie komt, kan ik je eens aanraden met een gynaecoloog te gaan praten in plaats van een dermatoloog. Ik kon wel janken toen ik laatst voor het eerst in bijna a decade een vrijwel glad huidje in de spiegel zag. Als je meer wilt weten, mail me! Kusjes en je bent mooi

  • februari 24, 2015 / 10:14

   Hi Nettelie, Mag ik vragen wat de gynocoloog daar dan precies aan heeft kunnen doen? Ik heb op mijn 32e helaas ook nog steeds last van acné en last van een te traag werkende schildklier waardoor mijn hele hormonhuishouding uit balans is en dit waarschijnlijk ook de oorzaak is van mijn slechte huid! Maar ik vroeg me even af wat je er dan precies tegen hebt gekregen?

 28. Daniëlle
  januari 26, 2015 / 20:28

  Herkenbaar probleem. Ik zit inmiddels al bijna 3 maanden aan de roaccutane. Het werkt overal redelijk goed, maar heb nog wel echt ontstekingen. Kan er overigens wel bij sporten. Heb ook nog weinig last van bijwerkingen (vaseline is wel mijn beste vriend inmiddels), misschien dat dat nog wel erger wordt als mijn dosis omhoog gaat.

 29. Laura Berger
  januari 26, 2015 / 20:32

  hoi Annemerel,

  Wat super dat je dit deelt zeg! Had ik 6 jaar geleden echt wat aan gehad!

  Ook ik heb na het proberen van een hoop smeersel en peelings uiteindelijk gekozen voor een vitamine A kuur (Roaccutane) indd heel heftig maar het resultaat is echt bizar!
  Tuurlijk heb ik nog wel eens een pukkeltje of iets degelijk maar de onderhuidse ontstekingen zijn compleet weg gebleven.

  Wellicht toch een de moeite waard om het te overwegen.

  Groetjes Laura

 30. januari 26, 2015 / 21:04

  Zo tof dat je dit gewoon zo open durft te delen! Het is natuurlijk ook niks om je voor te schamen maar zelf doe ik dat wel enorm.. Ik zat vanaf m’n 12e al helemaal onder. Ik heb rond mn 18e de stap genomen om roaccutane te gaan gebruiken. Wel in overleg met de arts in een lage dosis, ( je moet een bepaald aantal mg binnen krijgen om je kuur te volbrengen geloof ik ) ik wilde liever zo min mogelijk bijwerking en dan maar iets langer slikken. Het was geen makkie de eerste maanden want mn huid en mond droog enorm uit maar verder lichamelijk nergens last van! Kon ook gewoon sporten! De roaccutane heeft geweldig geholpen en al mijn normale acne is weg maar NIET de hormonale acne… Die is er maandelijks nog steeds tenzij ik de Dianapil slik. Dus ik begrijp je twijfel om het te proberen heel goed, ik weet ook niet of ik nu op mijn 26e het nog zou ” durven ” gebruiken. Zo lang verhaal haha maar ik ben benieuwd wat 2015 allemaal gaat brengen voor je huid ;) en ik lees lekker mee met alle tips!

  X

 31. Leanne
  januari 26, 2015 / 21:29

  Helaas hetzelfde probleem hier. Vind het altijd super fijn om te lezen dat ik niet de enige 20’er ben die hier nog steeds last van heeft.
  Differin en inderm heb ik ook: Inderm bevat hetzelfde werkzame middel (antibioticum) als eryacne, volgend mij heb je dat ook al gebruikt of niet? Dus heeft dezelfde effecten- dan weet je wat je kan verwachten ;)
  Je kan ook vit-a zuur (tretinoine) proberen als je dat nog niet hebt gedaan, wellicht helpt het.
  En ja ik sta ook zo tegenover roacutane, ik studeer zelf geneeskunde en echt ik zou het je niet aanraden zolang de acne niet de spuigaten uitloopt.
  En tja die hormonen die hebben bij mij inderdaad ook een grote invloed..
  Succes en ik lees graag als je iets nieuws ontdekt!

 32. januari 26, 2015 / 21:30

  Superrrvervelend, ik ken het :( Ik geef bij mij eigenlijk altijd de drukte en/of stress de schuld, ik heb nooit echt stilgestaan bij eten eigenlijk. Ik ben een normale eter (ik snoep nauwelijks, eet gewoon ontbijt-lunch-avondeten van een gemiddeld mens geloof ik), maar ben geen healthyfreak en heb ook absoluut niet de ambitie dat te worden. Jij eet echt al heel gezond voor mijn gevoel, met je sapjes en shakes. Rot dat je er zelfs dan nog last van hebt! En fijn dat je je ervaringen deelt. Ik blijf meelezen!

 33. Bernice Visser
  januari 26, 2015 / 21:46

  Herkenbaar verhaal! Van de producten die jij noemt gebruik ik alleen Inderm, het is officieel van mijn moeder (zij heeft Rosacea) maar het helpt perfect bij ontstekingen. Ik merk inderdaad ook dat gezonder eten echt helpt maar oei dat is moeilijk, vooral tijdens tentamenweken! (nu dus)
  Ik ben benieuwd naar je verdere ontwikkelingen!

 34. Bo
  januari 26, 2015 / 21:50

  Ahh meid! Hier ook zo’n twintiger hoor die kampt met acne! Zo frustrerend. Je voelt je ook gewoon niet jezelf als je huid superonrustig is, tenminste ik dan. ;-) Ik denk er zelf over om maar weer aan de pil te gaan (had ik om andere redenen afgezworen). Niets lijkt te helpen! Verder geen advies, vaak ken je je eigen huid het beste.
  Sterkte, hoop dat je afspraken bij de kliniek nog meer hun werk gaan doen!

 35. Hanja
  januari 26, 2015 / 21:52

  Ik herken je verhaal heel erg. Ook bij mij is het in de zomer na mijn VWO-examen echt uitgebarsten. Op een gegeven moment was het echt niet meer om aan te zien en ben ik bij een Hannah huidspecialist terecht gekomen (mag nog wat meer dan de gewone huidcoachen. Nu ben ik anderhalf jaar verder, en mijn huid heeft er, dankzij haar goede begeleiding, behandelingen en de hannah producten nog nooit zo goed uitgezien. Bij deze huidspecialisten meten ze je vocht- vet- en pH-waardes van je huid. Bij mij bleek, dat mijn huid van de (goede!) acnéproducten alleen maar achteruit ging. Ik had een vochtpercentage dat bijna niet lager kon. Toen ik de goede producten ging gebruiken, die bij mijn huid pasten, in combinatie met inderm, ging mijn huid met sprongen vooruit. Over een paar weken heb ik een ‘yellow peel’, die als het goed is mijn l

  • Hanja
   januari 26, 2015 / 21:53

   Oeps, ik was nog niet klaar. Maar goed, de yellow peel gaat mijn littekens als het goed is gigantisch verminderen. Heb jij de waardes van je huid al eens goed laten testen?

 36. Lisanne
  januari 26, 2015 / 22:20

  Hey wat goed dat je dit vertelt joh, vast een hulp voor velen (i.i.g. voor mij :-))
  Welke producten van Jetske Ultee gebruik jij op dit moment?

 37. januari 26, 2015 / 22:22

  Ik had er vanaf mijn twaalfde echt heel erg last van. Gelukkig besloot mijn moeder me mee te nemen naar een schoonheidsspecialiste en die hield het altijd heel erg onder controle, dat in combinatie met de pil (heuj hormonen!) verminderden het echt heel erg maar jaren lang zat ik echt onder de pukkels. Nu ik een lichtere pil slik komen ze ook weer langzaam terug maar ik heb erg bewust gekozen voor iets minder hormonen en dan maar een pukkel extra een keer per maand, is dan maar zo.
  Wel fijn dat je er zo open en eerlijk over schrijft, had een moord gepleegd voor iemand die toen ik er zo mee aan het struggelen was, had laten weten dat ik écht niet de enige was.

 38. Linda Janssen
  januari 26, 2015 / 22:34

  Hey annemerel,

  Super herkenbaar allemaal! Ik loop sinds kort ook bij de Velthuiskliniek, heb al 4 peelings gehad en het helpt bij mij ook fantastisch! Ze vertelde me juist bij de Velthuiskliniek dat ik moest stoppen met Inderm lotion omdat er dus onwijs veel alcohol in zit en alles enorm uitdroogt! Het blijft een gevecht met wat wel/niet helpt. Ik heb als alternatief duac gekregen en dat werkt een stuk beter!

  Succes ermee, en no worries :)

  Liefs, Linda

 39. januari 26, 2015 / 23:13

  Wat vervelend dat je er nog steeds zo last van hebt. Mijn huid is eindelijk sinds tijden wat rustiger.. Ben benieuwd naar die afspraak met Jetske!

 40. Danielle
  januari 27, 2015 / 01:06

  Ik gebruik zelf ook Inderm voor op die onderhuidse ontstekingen, gebruik het ook alleen als er een ontsteking zit.
  Daarnaast gebruik ik spullen van philosophy en Louis Widmer voor dagelijks in combinatie met mijn facebrush.
  Sinds ik deze combinatie gebruik heb ik soms nog wel ontstekingen (maandelijkse periode hoezee) maar daar buiten is het hier en daar misschien een klein pukkeltje.

  • Danielle
   januari 27, 2015 / 01:12

   Oh en nog een aanvulling op roacutane,
   Ze wilden mij toen ook er aan gooien omdat het niet te houden was (was toen 19 en nu ben ik bijna 25.. en nog steeds puistjes :’) ) maar ik heb gezien hoe mijn ex toen op die medicatie reageerde.
   Niet alleen een enorme droge en dunne huid maar ook moodswings waar je bang van werd. Letterlijk.
   Ben blij dat ik het niet heb gedaan, al ben ik de gladde huid van voor mijn pubertijd nog steeds niet tegengekomen.

 41. januari 27, 2015 / 03:55

  Herkenbaar! Ik heb sinds ongeveer drie jaar last en heb het gevoel dat het het laatste jaar veel erger is… Dacht eerst dat het stress was maar heb er hier in Australië ook weer erg last van. Non-stop! En ik gebruik niet eens make up hier en ben lekker in de zon… Als ik terug ben ga ik zeker eens naar de dermatoloog want ik ben er nu echt klaar mee!

  Succes!!

 42. januari 27, 2015 / 08:03

  Ik ben erg benieuwd naar je afspraak met Jetske herself! Ook ik gebruik haar producten en ben erg enthousiast. Ze is mijn huidgoeroe :)

  Wat bij mij (naast goede producten) de absolute doorbraak was: CHOCOLADE.
  Jawel, sinds ik geen kruimel chocola meer eet is mijn acne zo goed als voor de zon verdwenen. De opoffering meer dan waard :)

 43. januari 27, 2015 / 08:17

  Jeetje ik vind het echt vervelend voor je! Maar wel super stoer dat je het wil delen!

  Ik hoop dat alle behandelingen werken en het steeds, beetje bij beetje, wat rustiger mag worden!

  Succes !

 44. Simone
  januari 27, 2015 / 08:40

  Ik heb er sinds 2 jaar ook last van. Sinds een paar maanden gebruik ik de tonic van Garnier, voor vette huid, in een groene verpakking. Sindsdien is het een stuk minder. En ik gebruik speciale dagcreme voor de vette huid. Deze heb ik van de schoonheidsspecialiste. Mary Cohr clarifying Maticream. Ook gebruik ik de bb crème van pupa voor vette huid. Ik weet niet welke van de 3 nu goed werkt, maar m’n huid is echt veel rustiger, op een enkele uitspatting na. Misschien heb je er iets aan! :)

 45. Judith
  januari 27, 2015 / 08:52

  Dit weekend keek ik nog foto’s terug van de havo, mijn huid zag er denk ik erger uit dat die van jou, echt net een maanlandschap. Ik heb twee keer roaccutane geslikt, de eerste keer had ik erg last van een droge huid en sloeg ik rood uit maar de tweede keer slikte ik een lage dosis (1 per 2 dagen) en heb ik nergens last van gehad. Het is altijd een gok natuurlijk want het werkt bij iedereen anders maar ik ben nu 21 de laatste kuur is al weer 4 jaar geleden en ik ben nog steeds zeer gelukkig met het resultaat !

 46. Sophia
  januari 27, 2015 / 09:22

  Ik weet natuurlijk niet welke anticonceptie je gebruikt, maar als het de pil is, waarom niet doorslikken zodat je niet maandelijks maar elk kwartaal je periode hebt… Kan geen kwaad om de pil door te slikken. Lost het probleem niet helemaal op maar verminderd het misschien wel. Daarnaast helpen bij mij ook alleen de peelings bij Velthuis en Vit-A creme. Super vervelend iig!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 27, 2015 / 21:52

   Ik gebruik geen pil, werkt bij alleen maar averechts! (voor mijn huid dan haha)

 47. januari 27, 2015 / 11:35

  jeetje vervelend joh, heb er zelf ook last van, en ook meer rondom de maandelijkse periode. Ik ga je volgen, ben benieuwd hoe het bij jou verder verloopt. Succes :)

 48. Inger
  januari 27, 2015 / 12:10

  Hi Annemerel,

  Jouw verhaal is zo herkenbaar. Vooral omdat ik op dezelfde plekken in mijn gezicht veel last van acne had. Tijdens mijn pubertijd had ik af en toe een pukkeltje, maar dit werd in mijn studententijd veel erger. Alles heb ik geprobeerd en ondanks dat ik het met make-up goed wist te camoufleren en mensen mij verzekerde dat het allemaal wel mee viel, maakte het mij erg ongelukkig.
  Nadat ik een aantal keer bij de huisarts ben geweest en steeds weer een ander ellendig medicijn voorgeschreven kreeg, was ik er uiteindelijk helemaal klaar mee. Ondanks al het geld aan dure reinigingsproducten, behandelingen en medicijnen, bleef ik maar last houden van de pijnlijke onderhuidse bulten. Ik heb toen besloten om naast het gezonde eten, veel water drinken ook eens te stoppen met anticonceptie. Vanaf mijn 15 tot mijn 30ste heb ik de pil geslikt (mycrogynon 30) en, ondanks mijn relatie van 7+ jaar, wilde ik toch graag kijken wat er met mijn huid zou gebeuren als ik hiermee zou stoppen.
  Het verschil was al snel te zien, mijn huid werd zoveel rustiger. Toen besloot ik, op aanraden van mijn beste vriendin, over te stappen op een spiraaltje. Dat bleek de slechtste beslissing ooit, de ontstekingen werden veel erger dan ooit te voren, na 5 maanden besloten om dat ding te verwijderen en nu alweer bijna een jaar zonder (en niet zwanger :-P). Dit maakt echt zoveel verschil. Ook al zitten in beide anticonceptie opties weinig hormonen, wat erin zit heeft bij mij wel bijgedragen aan mijn acne. Uiteindelijk kun je de gevolgen wel steeds blijven behandelen, maar is het oplossen van de echte oorzaak de enige optie.
  Uiteindelijk bleek ook dat ik mijn huid teveel en te goed schoon maakte. Daardoor had ik continue een te droge of juist te vette huid. Ik ben nu overgestapt van heel veel reinigen naar vrijwel niks. ’s Ochtend wassen met warm water onder de douche en daarna een watje met een tonic van een mix van rozenwater en water. ’s Avonds verwijder ik mijn make-up door mijn gezicht nat te maken en voorzichtig een goedkope reinigingsmelk (die van mij is van Nivea) op mijn gezicht te masseren en deze weer met een watje te verwijderen. Daarna wederom de tonic en een goede crème. Ik gebruik nu de crème van Avene van de apotheek. Nu heb ik vrijwel nooit meer last van puistjes en als ik een pukkeltje heb is die ook binnen een dag weer weg. Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Ik vind het echt zo goed dat je jouw verhaal deelt en de taboe daardoor een beetje doorbreekt. Echt iets om trots op te zijn! Ik blijf je volgens en heb er alle vertrouwen in dat ook jou huid snel weer ok wordt. Groetjes!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 27, 2015 / 21:52

   Aaaaah de pil is inderdaad een bitch! Ik kan er ook niet tegen, acné wordt er door verergert, gebruik het dan ook niet (en ook nog geen ongewenste zwangerschap gehad)! de producten die ik nu gebruik (op inderm na) zijn gelukkig ook niet agressief! Het zijn bij mij echt de hormonen.

 49. januari 27, 2015 / 19:45

  Ik heb een misschien een goede tip om aan je gezonde voeding toe te voegen… Ik heb een tijd lang last van pukkels gehad als bijwerking van medicijnen. Ik kreeg toen de tip om brandnetelthee te drinken. Ik haal de thee bij de Tuinen van het merk Clipper. Het is even wennen aan de smaak maar ik vind het zeker niet vies en het is erg goed voor je! Google er maar eens op. Succes!

 50. Anna
  januari 27, 2015 / 22:09

  Wat lastig dat je er last van blijft houden. Heel herkenbaar voor mij helaas, ook ik ben inmiddels halverwege de twintig en heb acne. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar bij mij lijkt vitamine A zuur/ tretinoine (van de huisarts) te werken. Ik vind het in ieder geval goed dat je er zo open over bent. Hopelijk krijg je je huid snel een beetje onder controle!

 51. Brecht
  januari 28, 2015 / 21:23

  Ik weet niet of ik dit ook genoemd heb in je vorige acné update. Maar ten eerste ontzettend dapper dat je dit allemaal online deelt. Ik heb geen blog, had ik er wel eentje dan weet ik niet of ik hierover geschreven had. Petje af.

  Ik heb ook al tijden (denk sinds mijn 14e ofzo) last van een slechte huid. In de winter erger dan in de zomer, veel zonlicht helpt wel een beetje. Niet dat ik wil vergelijken, maar ik weet een beetje hoe je je voelt.
  Ik ben jarenlang een keer in de 6 weken naar de schoonheidsspecialiste geweest voor speciale reinigingsbehandelingen. Sinds een tijdje doe ik dit niet meer en eerlijk gezegd gaat het nu ook wel ok zonder. Ik heb ook een tijdje benzoylperoxide gebruikt, maar het deed weinig voor de pukkels. Kreeg er wel veel vlekken van in mijn handdoeken/beddegoed en een ontzettende droge huid. Agressief spul!

  Ik ben me vooral de laatste jaren wat meer gaan verdiepen in huidverzorging en make-up, in de eerste instantie omdat het leuk was, maar ook om mijn huid beter te zien worden. De laatste tijd gaat het beter omdat ik veel melkproducten ben gaan drinken/eten. (Mijn darmen zijn er ook blij mee, blijkbaar was/ben ik gevoelig voor lactose) Daarnaast kwam ik via via op de blog van Caroline Hirons (http://www.carolinehirons.com/2012/05/acne-cheat-sheet.html) heerlijk no-nonsense schrijft ze. Dr videos op youtube zijn ook leuk en leerzaam. Hoewel ik niet alles van haar aanneem, hebben bepaalde dingen wel geholpen. Na een dag make up dragen reinig ik dubbel met een reinigingsolie/balm (olie van the body shop/clinique take the day off cleansing balm) en daarna nog een lichte cleanser. savonds gebruik ik olie voor mijn gezicht (ja, werkt prima op een vette huid) en ik ben ook wat meer gaan kijken naar producten zonder parfum (olaz dagcreme zonder parfum is fijn!) en natuurlijke producten (zoals mijn olie van Balance Me). Een keer in de week gebruik ik ook nog een BHA gel om te exfolieren. (Paula’s Choice, ook een fijn merk)

  Het voelt goed. Ik zie er beter uit, zit beter in mijn vel, etc. Ik ben er nog niet, maar de ondergrondse pukkels zijn helemaal verdwenen. Ik hebben alleen nog maar oppervlakkige onzuiverheden. Ik hoop dat jij binnenkort ook je wondermiddeltje (of combinatie) vindt!

 52. januari 29, 2015 / 10:04

  Ik volg je al jaren en heb ook al vaker deze artikelen gelezen maar ik had er nooit last van en nu sinds een aantal weken (ik heb het idee dat het gelijk begon toen ik ook Philosophy producten ging gebruiken, maar dat kan er net zo goed volledig los van staan ;-)) heb ik ook enorm veel last van ontstekingen, mijn ene wang zit al onder de littekens ervan (ervan afblijven kost moeite :D )en de andere kant begint ook al, is er net een weg, zie ik de volgende alweer komen en gisteravond zei een vriendinnetje of het niet acne was.. toch maar eens naar de dokter dan!

 53. Wies
  januari 31, 2015 / 18:55

  Super dat je hier over schrijft en dat je er open over bent. Echt top! Ik ben een paar weken geleden voor het eerst naar de huisarts geweest na vijf jaar acne. Na een aantal weken smeren met differin en een antibioticum is mijn huid gelukkig al wat rustiger… Hopelijk blijft dat ook zo! Veel succes, je bent een prachtige meid!

 54. februari 1, 2015 / 22:50

  Sinds ik de pil niet meer neem, heb ik er ook last van. Verschrikkelijk