BABY: 5 dingen waar ik in de eerste 12 weken heel blij mee was (en nu nog steeds)

Wat heb je nu echt nodig als je net bevallen bent, voor jezelf en voor je kindje? Ik vond dat van te voren best lastig in te schatten. Ik wist dat ik veel hydrofiele doeken nodig zou hebben en verder had ik natuurlijk het standaard uitzetlijstje zo goed als compleet. Maar waar was ik die eerste drie maanden nu echt super blij mee? Ik zet het voor je op een rijtje.

Een handkolf (Medela Harmony of Hegen handkolf)

Ik wist van te voren al dat ik Philippa graag borstvoeding geven, maar mij was aangeraden om nog niet meteen een dure kolf aan te schaffen. Toen na een halve dag de melkproductie nog niet echt lekker liep is Tuur een handkolf gaan halen om mijn melkproductie te stimuleren. De eerste 48 uur gebeurde er weinig als ik de kolf gebruikte, maar na 48 uur (en een keer aan zo’n ziekenhuiskolf) kwam de productie op gang. Ik heb toen nog ruim twee maanden met de hand alles gekolfd en dat was prima te doen. Omdat ik nu full-time kolf en ook nog probeer te werken gebruik ik nu een elektrische kolf (Medela Freestyle) maar als je niet full-time kolft en zeker in die eerste weken, dan is een handkolf net zo prima. Ik had eerst deze*. En heb daarna ook deze* van Hegen nog gekocht (paste mooi bij mijn flesjes).

Speelkleed Lovevery

Voor mijn bevalling wilde ik dit kleed eigenlijk al hebben, maar hij is absoluut niet goedkoop en daarom vond ik het lastig om hem zomaar te kopen. Na een week of vijf ben ik toch voor de bijl gegaan en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ze kon er meteen heerlijk in spelen, ondanks dat ze nog zo jong was. Er zit ook een tentdoek bij waardoor je je kindje een beetje af kunt sluiten van de ‘buitenwereld’. Ik heb het idee dat Philippa hierdoor rustiger kan spelen en niet de hele tijd aan het opletten is wat er in de rest van de kamer gebeurd. Je shopt het speelkleed hier*. Ik heb toevallig afgelopen week nog iets op de website gekocht en kreeg met de code ‘EUSUMMER21’ 10 euro korting.

Portable bidet

De eerste dagen na mijn bevalling vond ik ieder toiletbezoekje weer spannend. Het hele gebied daaronder voelde ook gewoon enorm ‘spannend’. De eerste twee dagen durfde ik alleen onder de douche te plassen, dus stond ik zes keer per dag onder de douche. Ik had ook een bidet fles op het toilet staan, maar dat durfde ik de eerste twee dagen nog niet. Achteraf gezien had ik dat waarschijnlijk best kunnen gebruiken, want vanaf de eerste keer ging het eigenlijk meteen goed. Ik zorgde dat er lauwwarm water in zat en terwijl ik plaste sproeide ik het water over mijn gehavende onderkantje. Ik depte het daarna droog met een hydrofiele doek. Werkte voor mij super goed tegen een branderig gevoel. Ik gebruikte deze*.

Baby ziet

Dit boekje kocht ik na een week of drie en ik was zo verrast over hoe gefocust ze naar de plaatjes keek. Ze kon zichzelf echt een uur vermaken met een pagina. Inmiddels is ze ruim vier maanden en is die focus wel een beetje weg, haha, maar die eerste twee maanden had je geen kind aan haar als je dit boekje voor haar neerzette. De patroontjes in het boekje schijnen de hersenen ook nog te stimuleren, dus het is ook een stuk verantwoorder dan je kind voor Finding Nemo zetten 😅. Je koopt het boekje onder andere op bol.com*.

Mouwloze rompertjes ZARA

De eerste laag van Philippa is altijd een wit rompertje. Nu kwam ik er al snel achter dat er weleens ongelukjes gebeuren met babypoep en dat je er eigenlijk niet genoeg van kunt hebben. Bij ZARA vond ik een goede deal, drie rompertjes voor €9,99. Het zijn overslagrompertjes dus heel makkelijk aan te trekken (geloof me, na een week ga je wennen aan al die knoopjes) en ze blijven ook na veelvuldig wassen netjes. Tip! Je shopt ze hier. Je hebt deze trouwens ook met een kort mouwtje en met lange mouwen, wellicht ook wel handig als het van de winter steeds kouder wordt.

Heb je dit allemaal niet in huis en kun je ieder moment bevallen? No worries, het meeste heb ik ook gewoon na de bevalling gekocht. Ook al denk je nu misschien: als ik straks bevallen ben heb ik echt geen tijd meer om dingen te kopen, geloof me, daar vind je echt wel tijd voor. Het geeft wellicht een goed gevoel om ‘alles’ in huis te hebben voor de baby zich aandient, maar weet dat je nooit ‘alles’ hebt. Zelfs al koop je de hele Babypark leeg, er zal altijd iets zijn waarvan je denkt ‘oh dat is wel handig’.

Liefs,

Annemerel

* De linkjes met een sterretje zijn affiliatelinks. Dat betekent dat wanneer jij hier op klikt en vervolgens iets koopt, ik een klein percentage van de omzet krijg. 

Delen:

1 Reactie

  1. oktober 31, 2021 / 09:31

    oh wat een super handig artikel, zwart wit zien ze inderdaad in het begin mega goed.
    Wij hebben het Milo boekje en vind Mason ook helemaal geweldig.
    Ik ga ook even naar dat andere boekje kijken, klinkt goed!