ASK YOUR RUNNING QUESTION: #23

Morgen gaat het dan eindelijk gebeuren, dan sta ik aan de start (en hopelijk kom ik ook over de finish) van de Berlijn Marathon. Ik vroeg jullie vorige week en op Instagram vragen te stellen over deze marathon en jullie stelden wederom niet teleur. Van beloningscadeautjes tot tijdsdoelen, dit zijn mijn antwoorden op jullie vragen.

jlspecken: Ik ga ook de marathon van Berlijn lopen! Heb je ‘m eerder gelopen? Ik heb wel een vraag: wat zijn je beste tips voor tijdens en voorafgaande aan de marathon voor mensen die ‘m voor het eerst lopen?

Hola! Ik loop zondag voor de tweede keer de Berlijn Marathon. In 2015 liep ik hier mijn beste marathon tot nu toe en ik vraag me af of het ooit zo geweldig gaat worden als in dat jaar, toen ik 32 minuten van mijn PR af liep. Hoe ik het gedaan heb, al sla je me dood. Ik heb zo weinig van het parcours onthouden, ik kan me slechts vlagen herinneren. De rotonde op de eerste kilometer, een bocht tussen 10 en 15 waar ik iemand inhaalde, de running junkies op het halfway point, een woonwijk ergens rond dertig kilometer? De Kurfürstendam op 34/35, een paar Spanjaarden die voor me liepen rond 40 kilometer… De enige tip die ik voor je heb is zorg dat je zaterdag lekker rustig aan doet, ga op tijd naar bed, sta vroeg op en stick to the plan. Ga er niet als een bezetene vandoor als het startschot gaat, dat heeft bij mij nog nooit goed uitgepakt. Heel veel succes zondag en als je me ziet, zwaai je dan even?

thisavanrijn: Heel veel succes! Op welke schoenen ga je lopen?

Dankjewel! Schoenen is nog een beetje een dingetje. Ik was van plan om op mijn nieuwe Nike Zoom Fly te gaan lopen, omdat ik daar in trainingen heel lekker (en snel) op gelopen heb. Maar ik durf het toch nog niet aan om hier een marathon op te lopen. Tijdens mijn laatste training op de schoen voelde ik af en toe een kramp schieten in de bovenkant van mijn linkervoet en hoewel dat niets ernstigs hoeft te betekenen, lijkt het me verschrikkelijk als dit tijdens de marathon gebeurt en die pijn aanhoudt. Ik denk dus dat ik gewoon op de LunarTempo ga lopen en na Berlijn nog eventjes doortrain op de Zoom Fly om te kijken of dat pijntje gewoon een ‘tijdelijk iets was’ of toch een groter probleem. Aan de hand daarvan beslis ik of ik de schoen ook in Berlijn ga dragen.

zwaas: Succes! Ik heb wel een vraag: die breakfast run. Is dat wel zo slim? Ik ben zo bang om uitgeput aan de start te verschijnen. Nu moet ik zeggen dat ik ook niet goed in vorm ben voor de marathon.

Wat jammer om te horen dat je niet zo in vorm bent. Is dat iets van de laatste maanden, of pas sinds je de taper begonnen bent? Ik denk zelf dat een breakfast run geen kwaad kan. Dat het juist goed is om de benen een beetje wakker te schudden de dag van te voren. We lopen waarschijnlijk op een rustig, gemoedelijk tempo en het zijn er maar zes. Je moet het natuurlijk helemaal voor jezelf bepalen en ik ken jouw lichaam niet, maar ik denk persoonlijk dat het geen kwaad kan

Anoek: Meer een after-marathon vraag: heb je al een beloning (vervanging voor de marathon) in gedachten voor dit jaar?

Nee, eigenlijk niet. Denk ook niet dat ik dit keer voor een hele grote beloning ga. Twee jaar terug kocht ik een hele mooie armband bij Tiffany’s, waar ik nog steeds heel blij mee ben. Andere jaren kocht ik ook vaak een sieraad bij Tiffany’s, maar ik heb inmiddels zoveel dat ik eigenlijk niet zou weten wat ik nog zou toe moeten voegen aan mijn collectie. Of nou ja ik weet genoeg, maar dat valt niet helemaal binnen mijn budget. Ik heb ook nog zitten denken aan een mooie riem of portemonnee van Gucci en ik sluit niet uit dat ik maandag toch nog even langs ga, maar mijn geld in mijn zak houden zou op zich ook geen heel slecht idee zijn. Over zes weken loop ik ook weer een marathon in New York en over anderhalve week komt mijn boek uit, misschien combineer ik al die dingen wel en koop ik aan het eind van het jaar iets moois. Maar weet je, laat ik nu eerst maar even die marathon lopen. Misschien loop ik wel zo belabberd slecht dat ik niet eens iets verdien.

Iris: Wat is je streeftijd voor de Berlijn Marathon?

Ik hoop een BQ te kunnen lopen, een Boston Qualifier. Niet omdat ik in 2019 persé de Boston Marathon weer wil lopen, maar omdat ik dat een mooie richttijd vind. Het is me tot nu toe pas een keer gelukt om onder de 3.35 te lopen, dus dat is nog een hele uitdaging. Ik ga me niet richten op de 3.26 die ik in 2015 liep, omdat ik me niet zo fit voel als twee jaar geleden. Ik heb hard getraind, maar ook weer niet zo hard dat ik er van overtuigd ben dat 3.26 er in zit. En ik wil mezelf ook niet helemaal de vernieling in lopen, want op 5 november moet ik EINDELIJK onder de vier uur lopen in New York City.

Aahhhh als deze blog online komt is het nog ongeveer 24 uur tot de finish. Het is inmiddels zaterdagmiddag 12.15u en morgen rond deze tijd loop ik waarschijnlijk mijn zwaarste kilometers. Het voelt nu nog even heel erg onwerkelijk, maar ik heb er wel heel veel zin in.

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Ilse
    september 23, 2017 / 22:36

    Mooi doel voor morgen!

  2. september 24, 2017 / 10:31

    Heel veel succes vandaag en vooral ervan genieten!