ALLES DAT IK IN 2019 NOG MOET DOEN

2019 telt nog maar drie weken en ik begin ineens een beetje (tijds)stress te krijgen. Want er zijn nog zoveel dingen die ik ‘moet’ doen…

 • Een halve marathon lopen in Málaga.
 • Eindelijk die teennagels een keer goed verzorgen en die nagellak van eind september verwijderen en mijn nagels voorzien van een nieuw pakje.
 • Mijn auto een grote schoonmaakbeurt geven, zowel van binnen als buiten. Op 14 januari moet ik hem namelijk – na vijf jaar – inleveren. Mijn leasecontract loopt af.
 • Daar over gesproken.. ik heb nog geen alternatief geregeld. Oeps.
 • Kerstcadeautjes kopen. Op dit moment heb ik alleen iets voor mijn oma gekocht, voor de rest heb ik nog niet eens een idee wat ik moet kopen.
 • Een t0-do-list voor 2020 maken, met concrete (haalbare) doelen die ik in 2020 wil behalen.
 • Een datum prikken voor de (sport)kledingverkoop bij ons huis in Monster.
 • Een playlist maken met al mijn favoriete nummers van het afgelopen decennium.
 • De save the date kaartjes die we al sinds begin november in huis hebben versturen. Ik vergeet steeds postzegels te halen.
 • Alle bonnetjes van 2019 op orde brengen. Ieder jaar zeg ik weer dat ik dit vanaf het begin goed ga doen, maar ja… ieder jaar gebeurt dat uiteindelijk toch net niet helemaal.
 • 253 kilometer hardlopen, dan heb ik volgens Strava mijn jaardoel bereikt. Als ik alle trainingen van mijn schema uitvoer dan zou dat moeten lukken, maar dan moet ik dat nog wel even doen…
 • Oud & nieuw plannen maken. Het liefst zou ik op wintersport gaan, of in ieder geval het land uit en naar een land waar ze geen vuurwerk afsteken (haat vuurwerk), maar ik denk dat we het dit jaar toch iets meer bescheiden houden.
 • Alle facturen sturen van opdrachten die ik in 2019 gedaan heb. Ik ben wellicht nog slechter in het versturen van een factuur dan in het betalen van een factuur (dat laatste ben ik eigenlijk best goed in… sommige mensen hebben alleen belachelijk korte betaaltermijnen…).
 • Een blog schrijven over het boek ‘Roar’ (over hormonen en sport). Ik heb het boek inmiddels uit, maar er staat zoveel informatie in dat ik het lastig vind om te bepalen wat ik nu precies moet delen. Dus schuif ik het voor me uit… misschien kunnen jullie me helpen, wat zouden jullie willen weten?
 • Ons voorgenomen huwelijk aangeven bij de gemeente. Schijn je op tijd te moeten doen…
 • Mijn eindejaarsblog voor 2019 schrijven…
 • En misschien ook nog wel eentje voor het decennium…
 • Genieten… van alles dat ‘moet’ en ‘mag’, dat is het enige dat echt móet.

Heb jij ook nog zo’n lange to-do-list voor de laatste drie weken van het jaar? Heb je al oud&nieuw plannen gemaakt?

Liefs,
Annemerel

Share:

14 Comments

 1. Lisa
  december 10, 2019 / 12:55

  Je kan je postzegels ook online kopen bij PostNL! Kan je ze vanuit thuis halen.

  Succes met de laatste dingen dit jaar :)

 2. Sara
  december 10, 2019 / 19:19

  Leuk! Dit geeft me wel inspiratie om een lijst te maken.. dus daar ga ik morgen gauw mee beginnen. Wel fijn dat je deze ook zelf kan beïnvloeden, ik heb ook klusjes in huis op mijn to-do staan waar ik mijn man voor nodig heb!

 3. december 10, 2019 / 20:12

  Oeh ik voel je plaatsvervangende stress haha. Maar het zijn geen onmogelijke dingen volgens mij :) Ik ‘moet’ ook nog wel veel dingen doen maar dat is wel allemaal binnen mijn normale bezigheden en heel haalbaar, dus dat is een prima versie van het jaar afronden (tenminste, dat denk ik nu nog, haha).

 4. Andrea
  december 11, 2019 / 08:46

  Meertje, je vergeet iets ;)
  Een mail rond sturen i.v.m. “iets”met NY/november/2020/42 km/gezelligheid

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2019 / 09:42

   Hahaha ooooh ja!!! Daar ben ik nog steeds druk mee bezig hoor! Vergeet ik absoluut niet (hoe kun je NYC Marathon nou vergeten?)

   • Andrea
    december 11, 2019 / 09:55

    :) hahaha

 5. Chantal
  december 11, 2019 / 09:45

  Nog geen oud en nieuw plannen! Dillema met vriend en onze andere vriendengroepen en daarbij dat vorig jaar in het water viel door gezondheidsredenen! Ik zou inderdaad het liefste lekker weg gaan (oud op nieuw in disney bijv!) maar dat zit er niet in helaas!

 6. Marianne
  december 11, 2019 / 10:31

  Over Roar gesproken; ik heb het boek óók gelezen en ik vind het over veel meer gaan dan “hormonen en sport” Voor mij was wel de eye-opener dat “women are not small men”, maar zo worden we wél vaak behandeld – gelukkig begint er nu in de medische wereld (heel) langzaam verandering in te komen en ik hoop dat het ook voor sporten “normaler” wordt om vrouw te zijn – als je begrijpt wat ik bedoel :-P haha.
  Waar ik benieuwd naar ben, is hoe jij de tips die ze geeft rondom eten in je eigen schema toe gaat passen…

  • Katrien
   december 18, 2019 / 18:19

   Daar ben ik ook benieuwd naar; waar zitten nu de verschillen voor eten en trainen tegenover mannen?

 7. Mark
  december 11, 2019 / 19:07

  +….. lekker blijven vloggen. Inmiddels zijn de avonturen van Meertje en Tuurman een vaste waarde in mijn dag geworden. Real Life, maar dan echt real. Running motivation met. De menselijke maat. Top! Vooral doorgaan

 8. december 13, 2019 / 07:19

  Ik moet mijn zorgverzekering nog rgelen, dat blijf ik steeds uitstellen…

  • Annemerel
   Auteur
   december 13, 2019 / 07:55

   Oeeeffffff weet je al wel wat je wilt gaan doen? Ik wilde een ander afsluiten, maar ik kwam er achter dat de polis die ik heb eigenlijk de beste is voor mij aangezien het de goedkoopste is met de meeste fysiobeurten.

 9. Katrien
  december 18, 2019 / 18:18

  Uit het boek ‘roar’ wil ik graag weten hoe dat nu juist zit met hormonen en je prestaties. Klopt het dat je de eerste twee weken van je cyclus ‘sterker’ bent? En je sprak in een vlog over een aantal supplementen die je door de laatste twee weken kunnen doorhelpen. Is dat ook op vlak van prestaties? (Stel je hebt dan net een wedstrijd). Wat ik me ook steeds afvraag: hoe zit dat met de invloed van de pil? Wordt dit effect dan verloren gedaan en zit je eigenlijk altijd in de ‘zwakke fase?
  Ik ben met andere woorden heel benieuwd naar het boek en het artikel! :)