ADVERTORIAL: Review: New Balance 890v3

 photo DSC_0927.jpg
Zoals ik een tijdje geleden al schreef heeft New Balance onlangs een aantal hardloopschoenen een update gegeven. Aan mij de eer om de nieuwe 890v3 te testen een zeer flexibele, lichtgewicht schoen gemaakt voor snelheid. De schoen was de officiële schoen van de Marathon in Rotterdam vorige maand mede door de combinatie van zijn lichte gewicht en snelheid. Klinkt veelbelovend, toch?

Pasvorm
De schoen is heel erg zacht en zit goed om de voet. Het voelt zeer comfortabel aan. De voorkant van de schoen is iets smaller, hier moet je wel op letten als je brede voeten hebt. Mijn kleine teentjes zijn vrij eigenwijs en steken een beetje uit. Het voelt niet vervelend (omdat de schoen zo zacht is), maar ik moet niet te lange teennagels hebben want dan gaat het niet goed.

De binnenkant van de schoen bevat erg weinig naden, wat voor nog meer comfort zorgt. De schoen zit ook erg goed aan mijn hielen, waardoor de kans op blaren kleiner is (ik heb de eerste weken vaak blaren in nieuwe hardloopschoenen, dat was met deze schoenen niet het geval).

De zool
Hoewel de schoen erg licht en flexibel is, geeft de schoen meer dan voldoende demping. Wanneer mijn voet de grond raakt, gaat deze bijna als vanzelf weer omhoog, alsof er kleine springkussentjes in de zool gemaakt zijn. De springkussentjes worden door New Balance ‘REVlite’ genoemd, dit is een tussenlaag in de zool.

REVlite geeft een neutrale demping in de schoen en zoals de naam al doet vermoeden, het is LICHT. Het is gemiddeld 25% lichter dan de middenzool in een normale hardloopschoen. En ‘licht’ is belangrijker dan je misschien denkt.

Uit onderzoek is gebleken dat voor iedere 100 gram die je extra meesleept aan je voeten, het energieverbruik met 1% toeneemt. Dat klinkt misschien niet als heel veel, maar als je je bedenkt dat je 800 kilo aan extra gewicht meeneemt op een loopje van 10 kilometer, ga je daar misschien toch wel iets anders over denken. (Als je met 12 kilometer per uur loopt en 170 passen per minuut zet).

De combinatie van het lichte en flexibele van het REVlite, met de ‘springkussentjes’ zorgt ervoor dat je tijdens het lopen het gevoel hebt dat je vliegt.

Snelheid
Uhhhh.. ik zei net dat ik het gevoel had dat ik vloog he? Nou ja, dat klopt. Met deze schoen heb ik het gevoel dat ik vlieg en dat ik erg weinig zelf hoef te doen. De twee rondjes die ik op de schoenen gelopen heb, waren dan ook redelijk snel (voor mijn doen).

Looks
De New Balance 890v3 die ik getest heb waren rood/roze neon met een klein beetje grijs. Mooi! Ik hou wel van felle kleurtjes op mijn hardloopschoen, dat valt tenminste lekker op, zeker als je zo snel gaat als ik, is dat natuurlijk belangrijk (ha-ha).

Hoewel de zool aardig ‘chunky’ is, maakt dit de schoen niet overdreven grof. Iets waar ik snel last van heb met mijn maat 41. Doordat de schoen wat smaller is, is de schoen ook vrouwelijker.

Oordeel
De eerste keer dat ik de schoen droeg had ik het gevoel dat ik vloog, het fijnste gevoel dat je met hardlopen kunt hebben als je het mij vraagt. De New Balance 890v3 zit heel comfortabel aan mijn voet, als pantoffeltjes en dit terwijl er genoeg materiaal in de zool zit dat mij laat vliegen. Hoewel de schoen erg licht is, worden er geen concessies gedaan aan comfort, demping en stabiliteit. Oh en de New Balance 890v3 is tegelijkertijd ook nog heel erg pretty! Je zou kunnen zeggen dat ik zeer tevreden ben over de New Balance 890v3.

Voor meer informatie over New Balance bekijk je de website van New Balance, of like de Facebook pagina van New Balance. Benieuwd waar je de schoenen kunt kopen? Zie deze link voor meer verkoopinformatie.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

26 Reacties

 1. mei 17, 2013 / 12:03

  Oeh, wat een beauties! Klinkt heel goed :D
  Ga je ze vaker gebruiken, of vind je de schoenen die je had toch fijner?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 17, 2013 / 12:04

   Ik ga ze zeker vaker gebruiken!

 2. mei 17, 2013 / 12:40

  Ik zag ze al op instagram, klinkt goed! Ik wil eigenlijk ook nieuwe schoenen, ik heb nu Asics GT 3000 omdat ik iets meer steun nodig heb. Wilde voor Nike 5.0 gaan, voor erbij, maar deze zijn misschien ook een optie!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 17, 2013 / 13:07

   Deze zijn zeker een optie! Ze geven meer steun dan de Nike Free 5.0, dat is echt een schoen die het barefoot running principe probeert na te bootsen!

 3. Julia
  mei 17, 2013 / 12:47

  Heel gaaf! Ik heb nog nieuwe nodig, dus ik ga ze zeker een keer bekijken!

 4. mei 17, 2013 / 12:51

  Ben eigenlijk wel benieuwd of jij schoenen hebt die zijn ‘afgemeten’ aan je voet? Bij runnersworld kun je dat doen bijvoorbeeld. Het nadeel daarvan is wel dat je geen schoenen kunt uitkiezen, je krijgt ze gewoon :p
  Dus dit soort schoenen is voor mij helaas geen optie, aangezien ik naar binnen loop. Maar vind ze wel erg prachtig!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 17, 2013 / 13:06

   Hi Nanda, ik loop ook heel erg naar binnen. Niet alleen met hardlopen, ook als ik normaal loop. De meningen over wat voor schoenen je dan nodig hebt zijn heel erg verdeeld. Bij winkels als Runnersworld vertellen ze vaak dat je een schoen nodig hebt met een blok aan de binnenkant, ik heb dat ook gehad (Mizuno Wave Rider) maar sinds ik die schoenen niet meer draag heb ik veel minder last van pijn aan mijn schenen en andere klachten.. Er zijn dus twee kampen ;-)

 5. mei 17, 2013 / 13:28

  Ik ben al een tijdje op zoek naar nieuwe, krijg steeds meer last van mijn enkels met degene die ik nu heb. Deze klinken heel goed, dus ik ga maar eens verder research doen!

 6. mei 17, 2013 / 13:33

  Klinkt zeker goed!

 7. mei 17, 2013 / 13:41

  Ik vind ze er leuk uitzien en als ze dan ook nog eens zo goed hun werk doen is dat helemaal perfect, toch?
  Ben benieuwd naar het model wat ik krijg, hihi (:

  • mei 17, 2013 / 13:43

   Oh, ik zie trouwens dat je geen sokken draagt (of wel?) doe je dat vaker en is dat prettig?

   • Annemerel
    Auteur
    mei 17, 2013 / 13:46

    Haha met rennen niet hoor, maar voor de foto… Al mijn sokken zijn van een concurrent van New Balance en om nou dat logo boven mijn schoen uit te laten steken ;-)

    • mei 17, 2013 / 14:07

     Ahh oke, haha snap ‘m ;)

 8. Emma
  mei 17, 2013 / 13:48

  Jammer dat je vaak wat weinig foto’s hebt in je artikelen. Dat zou toch leuker lezen zijn

 9. mei 17, 2013 / 14:41

  Mooie schoenen zeg.

 10. Janique
  mei 17, 2013 / 15:35

  Haha 800 kilo extra gewicht meenemen door schoenen lijkt me wel heul veel..
  Ik denk dat je daar gram wilde schrijven?;)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 17, 2013 / 15:55

   Nope 800 kilo!

 11. mei 17, 2013 / 15:47

  Wat een mooie schoenen!

 12. mei 17, 2013 / 17:57

  800 kilo is echt veel! Ik wil een halve marathon gaan lopen, dan loont het wel om te investeren in lichtere schoenen.

 13. mei 18, 2013 / 10:27

  Klinkt erg goed! Ik heb net nieuwe schoenen, maar krijg nu alweer kriebels om nieuwe te kopen :)

 14. mei 18, 2013 / 11:10

  Oeh dit klinkt als een super fijne schoen.

 15. Bjarnyy
  mei 18, 2013 / 13:29

  Wow jij hebt echt heel veel hardloopschoenen haha. Misschien leuk om een keer een blog te schrijven over al je hardloopschoenen. Wanneer en voor wat je ze draagt enzo?:) Deze klinken in iedergeval heel fijn!:)

 16. Jaylinn
  mei 18, 2013 / 22:22

  Handig zo’n review! En zeker ook eens de moeite waard om deze schoenen te proberen. Heb net de Free’s 5.0 gekocht en die zitten toch ook wel erg lekker. Net pantoffeltjes!

 17. mei 19, 2013 / 16:27

  Goede review! Ik mag mezelf (eindelijk) belonen met een nieuw paar schoenen, want gister voor het eerst een echte run gedaan. Weliswaar maar 5K, maar echt tof om mee te maken! En nog een PR verbroken ook, dus nu mag ik nieuwe hardloopschoenen om door te trainen voor de 10K ^^ Deze klinken goed!

  Mijn fysio zegt overigens over aangepaste schoenen ivm loopjes naar binnen of buiten dat hen voorkeur uitgaat naar ‘actief natuurlijk oplossen’, dus zelf opletten met afrollen en stappen/lopen, en niét aangepaste schoenen kiezen. Die draag je nl. in je dagelijkse leven ook niet. Helpt mij wel, maken regelmatig loop-filmpjes en analyseren dan hoe ik dat zelf actief kan verbeteren met techniek ipv een schoen. Maar dat terzijde, dacht deel het even gezien de conversatie hierover boven :-) (PS: Ik heb maat 42, ai! Dat lucht vast op ;-)