2018: Het komt wanneer je het niet verwacht

Ze zeiden dat het zou komen op het moment dat je het niet verwachtte. Ik hield me daar maar aan vast. Ruim vier jaar ging ik als single door het leven. Echt daten deed ik vrijwel niet, nep-daten eigenlijk ook niet. Mensen zeiden dat ik op Tinder moest, maar daar had ik geen behoefte aan. Die Tinder-supporters waren overigens dezelfde als de ‘het komt wanneer je het niet verwacht’ mensen, wat ik eigenlijk niet echt met elkaar kon rijmen. Ik was best gelukkig in mijn eentje. Ja, natuurlijk wilde ik kinderen (bedankt voor het vragen), maar als ik niemand tegen zou komen zou ik het altijd zelf nog kunnen proberen, toch? Maar ik moet toegeven, na de honderdduizendste (waarschijnlijk goedbedoelde) vraag of ik al iemand gevonden had, werd ik het toch wel een beetje zat.

Ik kreeg het gevoel dat alleen zijn toch niet helemaal goed genoeg was. En hoe vaker je een idee voorgeschoteld krijgt, hoe makkelijker het is om daarin te geloven. Op een gegeven moment begon ik mezelf wel af te vragen… ‘wanneer gebeurt het bij mij nou?’. De eerste maanden van 2018, toen ik niet heel veel werk om handen had omdat ik zat te wachten op de GO voor mijn Trainen als een Topatleet project, kon ik daar best wel een beetje verdrietig van worden.

Maar toen eind maart eindelijk de kogel door de kerk was, toen ik wist dat ik deze zomer 16 weken als atleet zou gaan trainen, verdwenen die gevoelens ook net zo snel als ze gekomen waren. Ik was volledig gefocust op mijn doel en kon niet wachten om daadwerkelijk met mijn project te beginnen. Ik dacht nog, nou met dit atletenproject gaat mijn liefdesleven helemaal naar standje 0,0… prima, dat komt later wel weer.

Wist ik veel dat ik uiteindelijk een hele mooie liefde aan dit project zou overhouden. Toen ik Tuur op 5 april ontmoette tijdens onze eerste training voelde ik meteen een bijzondere klik. Ik kreeg zoveel energie van hem, wilde het liefst de hele avond met hem praten (dat deden we dan ook). Daarna begon het app’en. Iedere dag. Meerdere keren per dag. Iedereen die weleens met mij app’t weet dat ik niet de beste app’er ben. Soms houden vriendinnen hele monologen met zichzelf, omdat ik gewoon bizar slecht ben in het beantwoorden van berichtjes. Maar met Tuur was het anders. Toen had ik eigenlijk meteen al moeten weten dat ik niet alleen met hem app’te omdat hij toevallig mijn coach was, maar ook omdat ik hem stiekem toch wel heel erg leuk vond. Mijn vriendinnen, moeder en zusje hadden het een stuk eerder door dan ik, die zagen dat hoofd van mij als ik weer eens met mijn neus in mijn telefoon zat.

Ik heb altijd gezegd niet veel over mijn liefdesleven te willen delen, maar ik merk dat ik het dit keer lastiger vind. Aan de ene kant wil ik heel graag dingen privé houden, aan de andere kant ben ik ook zo blij dat ik het wel van de daken (in mijn geval, YouTube, Instagram, Blog) wil schreeuwen.

Wat ik zo leuk vind aan Tuur? Ik ken niemand die positiever in het leven staat dan hij, als ik ’s ochtends wakker word en niet meteen mijn vrolijke zelf ben weet hij me altijd met het juiste been uit bed te laten stappen. Hij benadert werkelijk iedere situatie positief. Zelfs als je denkt, hier kun je toch echt geen positieve draai aan geven, dan lukt het hem wel. We delen samen de liefde voor het hardlopen. Hij maakt mijn schema’s, maar ik geef wel suggesties en daar doet hij ook wat mee. Het is zo fijn om samen met iemand te kunnen trainen met wie je graag samen bent. We zijn twee verschillende personen, maar hoeven toch nooit compromissen te sluiten, omdat we samen tot een plan komen dat we allebei echt super leuk vinden. Poké Bowls eten en Netflix kijken op zaterdagavond, spontaan een weekje naar het Gardameer, we houden allebei van Coldplay en Martin Garrix en zelfs de minder spectaculaire dingen als de was doen en koken hebben we helemaal onder controle.

En ook niet geheel onbelangrijk… hij neemt mijn werk serieus en wil me zelfs helpen. Zelf vergeet ik vaak foto’s te maken als we samen zijn (omdat ik dan per ongeluk gewoon de hele wereld soms een beetje vergeet), maar Tuur herinnert me er altijd aan en vraagt of we niet even een foto moeten maken. Zonder hem had ik mijn boek nooit zo kunnen schrijven. En als ik een commerciële opdracht heb, helpt hij me bij het bedenken van een leuke invalshoek. Ik vind het belangrijk dat hij mijn werk accepteert. Ik heb de afgelopen jaren genoeg jongens ontmoet die minachtend over bloggen, YouTube en Instagram waren. Ik weet dat ik geen dokter ben, maar mijn werk in de eerste vijf minuten van een gesprek belachelijk maken is geen goede zet als je graag dit gesprek wilt vervolgen. Iemand hebben die je steunt in de dingen die je doet is mega belangrijk.

En zo sluit ik 2018 af met een partner aan mijn zijde. Ik ben blij. Ik denk nog steeds dat je in je eentje ook zielsgelukkig kunt zijn, maar op dit moment vind ik het leven samen leuker.

Liefs,
Annemerel

Delen:

45 Reacties

 1. Pascale
  december 31, 2018 / 12:44

 2. Mieke
  december 31, 2018 / 13:08

  Wauw Annemerel, ik krijg echt een hele grote glimlach op mijn gezicht van dit stuk. Het is je ontzettend gegund! (ik vond het ook leuk om je te volgen toen je single was hoor ;))
  Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en alle goeds en geluk voor 2019!

 3. Joyce
  december 31, 2018 / 13:17

  Zo blij voor je/ jullie, het is je zo gegund!!

 4. Cindy
  december 31, 2018 / 13:39

  Het is je gegund Annemerel, veel geluk met Arthur! En gewoon fijn, de wetenschap dat je het in je uppie ook wel had gered.
  Ben zelf al best wel lang alleen (15 jaar ofzo… kan nooit meer wennen aan een vent als het ooit zover is haha) maar best wel happy.
  En mocht ik ooit iemand tegenkomen, leuk, maar geen must voor mij.

 5. Julia
  december 31, 2018 / 13:49

  Zo leuk om te lezen Annemerel! Ik snap best dat je je liefdesleven privé wil houden, maar omdat we Arthur toch best vaak langs zien komen, was ik stiekem wel heel benieuwd naar hoe het tussen jullie is gegaan :) Ik ben zelf nu een aardige tijd single en die eeuwige vraag of je al iemand hebt is helaas zo herkenbaar! Maar ook ik ben dit jaar iemand tegen gekomen op een moment dat ik het totaal niet verwachtte. Alleen zijn we allebei een beetje verlegen en schiet het nog niet echt op haha. Maar mijn goede voornemen voor 2019 is om gewoon een keer de eerste stap te zetten en hem gewoon mee uit te vragen… Zo spannend, maar hopelijk leidt het tot iets moois! Net als bij jou en Arthur! Ik vind jullie echt en super leuk stel en wens jullie heel veel goeds samen!

 6. december 31, 2018 / 15:14

  Heel leuk om dit te lezen, het is je enorm gegund!

 7. Lisa
  december 31, 2018 / 15:19

  Wat heerlijk om te lezen! Zo blij voor je :)
  Ik ben bezig in je nieuwe boek en moet steeds wel een beetje lachen.
  “Ik heb heel erg veel zin in de training van vanavond” > dan denk ik de hele tijd; ja want dan kan je lekker naar Arthur! haha. Jullie klinken als een goed team!
  Veel geluk samen in 2019!

 8. Sanne
  december 31, 2018 / 15:23

  Wat een lief verhaal :)

 9. Stefanie
  december 31, 2018 / 15:26

  Wauw ik vind het echt heel mooi hoe je dit beschrijft! Ik ben oprecht heel, heel, heel blij dat je een hele leuke vriend hebt gevonden die zo goed bij je past <3

 10. Marieke bourquin
  december 31, 2018 / 15:32

  Hai Annemerel,
  Wat ben jij een schrijf talent zeg! Echt heel leuk om geregeld jouw site te bezoeken en al je loopervaringen te lezen.
  Doe je Tuur van mij de groetjes?
  Veel geluk samen in 2019!

  Groetjes Marieke

 11. Ashley
  december 31, 2018 / 15:41

  Leuk! Echter vind je het leeftijdsverschil tussen jullie niet lastig?? Daardoor ging mijn vorige relatie uit.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 1, 2019 / 00:20

   Eigenlijk niet.. alleen dat andere mensen (niet binnen de inner-circle) hier soms een mening over hebben.

   • Ashley
    januari 1, 2019 / 10:43

    Ik snap je reactie best, maar doen alsof het niet bestaat begrijp ik ook niet. Want bijna 20 jaar leeftijdsverschil ga je vroeg of laat toch merken.

    • januari 2, 2019 / 21:14

     Dat ben ik niet met je eens. Leeftijd is maar een getal en het ligt er ook zeker aan hoe beide personen in het leven staan. Als je jonger bent kun je je ouders gedragen en voelen en andersom ook. Als het goed zit dan zit het goed.

    • Hettie
     januari 2, 2019 / 21:18

     Mee eens. En zeker als je kinderen wilt!

    • januari 3, 2019 / 07:55

     Toch vind ik jouw reactie best hard Ashley. Wellicht is het iets wat wel een door haar hoofd gaat, maar dan nog.. Ga je dan je gevoel van liefde uit de weg omdat er een mogelijkheid zou kunnen zijn dat de leeftijd een rol gaat spelen? Er is altijd een reden waarom een relatie toch niet zou kunnen werken. Er is altijd een reden om te twijfelen of de ander wel echt bij je past. En juist omdat er zo veel redenen zijn, is dat de grootste reden om alle rationele overdenkingen over boord te gooien en vooral naar je gevoel te luisteren. Als je van elkaar houd, hou je van elkaar. Leeftijd, geslacht en uiterlijk hebben daar geen invloed op. En of het werkt, daar kom je maar op één manier achter.

     Dus misschien merken ze het leeftijdsverschil over een tijdje, misschien ook niet. Zonde om de mooie tijd van verliefdheid er door te laten beïnvloeden.

    • Ka
     januari 3, 2019 / 08:08

     Leven en laten leven. Zo te lezen heb je er zelf meer problemen mee dan de persoon in kwestie. Wie zegt dat ze doet alsof het niet bestaat? Tuurlijk is het er maar het hoeft niet per definitie een probleem te veroorzaken. Je hoeft niet over alles wat afwijkt van het “normale plaatje” iets te zeggen of te oordelen. Ik zeg toch ook niet tegen een forse partner van bijv een vriendin: Hee ga jij is effe afvallen gozer je zit niet binnen de BMI kaders.

     En tuurlijk zijn er in elke relatie struggles en kan dat met leeftijd te maken hebben. Maar ook met geloofsovertuiging/visie/kinderen etc. Thats life

    • Rosalie
     januari 3, 2019 / 10:12

     Ik heb 10 jaar leeftijdsverschil. Het enige waar ik het in merk is dat zijn pensioen er eerder aan komt dan mijn pensioen en ik dus nu al moet nadenken wat ik over 15 a 20 jaar wil gaan doen. Want het lijkt me voor beiden niet gezellig als we niet tegelijkertijd met met pensioen gaan. Verder merk ik er echt niks van. En daarnaast, je wordt verliefd of niet. Leeftijd speelt echt geen rol. Om je nu al druk te maken over dat je het later gaat merken is nutteloos. Financieel is het wel handig om er al over na te denken.

    • Rosalie
     januari 3, 2019 / 10:23

     Wat stel je dan voor dat Annemerel er mee doet?

    • Kaatje
     januari 3, 2019 / 18:33

     Bijzonder dat je impliceert dat ze doet alsof het niet bestaat. Je zegt toch ook niet tegen een goede vriendin: jeetje wat is je vriend zwaar, Zou hij niet moeten afvallen? Leven en laten leven

     En binnen relaties zijn er zoveel dingen die je gaat merken. Een ander geloof/visie/gewoontes. That’s life

     Jammer dat mensen oordelen als het niet binnen hun plaatje past.

   • Ka
    januari 3, 2019 / 07:59

    Grappig. Ik ervaar hetzelfde. Mensen buiten mijn inner circle vragen er vaak meerdere keren verbaasd naar. Wij moeten hier zelf nog het hardst om lachen.

 12. Linda
  december 31, 2018 / 15:43

  Wat onwijs leuk voor je/jullie. Het is je gegund!!X

 13. december 31, 2018 / 15:53

  Zo ontzettend mooi en lief om dit te lezen! Ik ben blij voor jou/jullie. <3

 14. lisa
  december 31, 2018 / 16:27

  ik gok dat arthur wel een stukje ouder is dan jij, of niet?

 15. Soraya
  december 31, 2018 / 16:49

  Ik ben zo blij dat je dit deelt en ook dat je de liefde hebt gevonden. Ik ben nog relatief kort vrijgezel (9maanden) maar word soms gek van de goedbedoelde tips van mensen in een relatie of de koppelpogingen! Juist op dit moment in mijn leven ben ik best gelukkig in mijn eentje en heb ik de liefde delen met een ander even losgelaten. Het komt inderdaad op zijn tijd, wanneer je het niet verwacht. Geniet van de liefde Annemerel, jullie zien er gelukkig uit!

 16. december 31, 2018 / 17:43

  ZWIJMEL <3

  Ook in je eentje ben je meer dan goed genoeg, maar ik vind het gewoon superleuk dat er iemand in je leven is gekomen waar je zo veel positieve energie en liefde mee deelt. LOVE IT!

  Fijn 2019 lieve Ann.

 17. Nienk
  december 31, 2018 / 18:34

  Zo leuk! Geniet ervan samen, een goed 2019 gewenst!

 18. Ingrid
  december 31, 2018 / 19:05

  Ik wens jullie heel veel geluk, liefde, gezondheid en een sportief 2019!

 19. Manon
  december 31, 2018 / 19:09

  Ik ben heel blij voor je! Heel veel geluk voor jullie in 2019 ??

 20. Sofie
  december 31, 2018 / 19:33

  Wat een onwijs lieve blog, Annemerel. Naar mijn idee is het leven áltijd leuker met de juiste persoon samen. Wat goed om te lezen dat jullie (neem ergens aan dat hij dit ook voelt, haha) het zo fijn hebben samen. =)

 21. december 31, 2018 / 20:04

  Ik vind het echt zo leuk voor je! :-) Moest tijdens het lezen van je boek wel regelmatig lachen als je zó enthousiast was over een (kracht)training met je (dé) coach.

 22. Anique
  januari 1, 2019 / 11:04

  Een mooi einde van van mooi jaar. Mocht het er bij jullie ooit nog van komen ( van die kinderen) is dat weer een leuk boek project. Hardlopen en zwanger ???. Ik zou het zeker gaan lezen ( ook al ben ik die fase al voorbij) want ik vind dat je erg leuk schrijft. Ik lees je boeken met veel plezier.

 23. Roos
  januari 1, 2019 / 13:53

  Super leuk om te lezen, het is je zo gegund!
  Voor mij dit jaar juist het tegenovergestelde: mijn relatie van 6 jaar is net uit… Ik moest dus voor het eerst Oud en Nieuw alleen vieren… Ik vind het leuker om het leven te delen met een ander en hoop dan ook dat ik in 2019 de ander zal tegenkomen!

 24. januari 1, 2019 / 18:29

  ?? Ik vind het echt mega leuk voor je, en evengoed leuk dat je er iets over deelt! Heel veel geluk en plezier nog samen, ook in het nieuwe jaar :)

 25. januari 2, 2019 / 14:44

  Zo leuk voor je! Ik heb zelf net mijn relatie verbroken (en sta echt volledig achter deze beslissing) maar hoop ook dat ik me net als jij prima ga voelen bij het alleen zijn.. Komt vast goed.

  Heel veel geluk samen :)

 26. januari 2, 2019 / 15:55

  Zo fijn om dit te lezen, blij voor je. <3

 27. januari 2, 2019 / 18:27

  Zo leuk voor jullie! <3 Heel veel geluk gewenst samen, maar volgens mij komt dat wel goed; jullie zien er steeds zo stralend uit samen!

 28. Rosalie
  januari 2, 2019 / 20:32

  Super lieve blog. Jullie stralen samen. Jullie zijn echt een 1+1=3 team.

 29. Angelique
  januari 2, 2019 / 21:14

  Prachtig hoe gelukkig je was als single en hoe gelukkig je nu bent in een relatie. Top! Veel geluk samen en groetjes aan je positivo! Niks leukers dan positieve mensen om je heen hebben!

 30. januari 3, 2019 / 07:26

  Ik moet gewoon huilen met een heel fijn gevoel als ik deze blog lees! Weet niet kan het niet uitleggen.. het doet iets met me!! Wil je knuffelen en jullie heel veel geluk wensen! Ben fan van jullie geworden de laatste weken. Liefs! Vienna Romanee

 31. Marion
  januari 3, 2019 / 20:26

  Zo leuk om te lezen! Leuk om jullie samen te zien!

 32. Naomi
  januari 4, 2019 / 01:26

  Leuk om te lezen en zien dat je zo verliefd bent! Jullie stralen samen! Ik weet van eerdere blogs dat je niet zo houdt van je privéleven bespreken, maar het maakt je blog wel echt helemaal.. hoe zeg ik het, compleet ofzo? Minder afstand naar je lezers toe. En mensen (of ja ik) blijven toch altijd wel nieuwsgierig. Het is je gegund!

 33. Emma
  januari 4, 2019 / 19:02

  Leuk om te lezen! Ik begrijp dat het lastig is om je privé leven zo open te gooien, maar om eerlijk te zijn vind ik dat heel erg leuk om te lezen. Als eerste is het natuurlijk super fijn om zoveel liefde van het scherm te zien spatten :). Dat doet toch ieder mens goed! Maar ook omdat ik zelf niet zo van het hardlopen ben maar wel al jarenlang je blog lees en me in het verleden meer met je kon identificeren. En nu met deze post wel weer meer. Ik zie dus graag meer van dit soort persoonlijke post. Stiekem zat ik hier dus ook wel een beetje op te wachten. Ook ben ik eigenlijk heel benieuwd naar jullie toekomstplannen. Zelf zit ik een beetje in een fase van ‘serieuze relatie/ huis gekocht/ en nu waarschijnlijk bijna trouwen en bijna kinderen’. En ik ben ook wel heel benieuwd hoe jullie dit zien met o.a. het leeftijdsverschil (geen commentaar, liefde is liefde) maar ook gewoon omdat je zelf nu in een leeftijdsfase zit waarin dit sneller kan gaan. Dat zou ik persoonlijk heel leuk vinden om te lezen en ook op dat gebied een beetje ‘meegenomen’ willen worden. Als je dat liever privé houdt, is dat ook natuurlijk te begrijpen :)!

 34. Marjan
  januari 4, 2019 / 23:14

  Wat ontroerend mooi geschreven. Liefde en verliefd zijn is het mooiste gevoel van de wereld! Veel geluk samen!!!
  Ik werd op Mn 18e verliefd op mijn vriend die 13jaar ouder is. En met oud en nieuw zijn we inmiddels 14(!) jaar samen. Je voelt zelf wanneer iets helemaal goed zit en waar je gelukkig van wordt. Go for it Anne!!

 35. M.erel1988
  januari 6, 2019 / 22:05

  Het is je gegund. Leven laat zich niet plannen. Maar het spatte al gauw vh scherm en ik vond het prachtig om te zien. En leeftijdsverschil… laat gaan. Ik ken meerdere succesverhalen. Geniet! Wees eerlijk. Praat met elkaar. Alles wat je nodig hebt. En ik werd afgelopen jaar 30. Geen zorgen. Makkie!