15 dingen die de herfst & winter leuker maken

De herfst draait op volle toeren, nog vijf weken dan is het winter. Het mag vanaf dat moment dan misschien weer langzaam langer licht worden, het duurt dan nog steeds drie (!) maanden voordat het voorjaar is. Hoe maak ik die periode leuker voor mezelf?

Een goed ontbijt

Wraps met ei en avocado, pannenkoeken met Nutella, een bak havermout met appel en kaneel… ik begin mijn dag ieder seizoen standaard met een goed ontbijt, maar in de herfst en winter vind ik dat extra belangrijk. De energie kan ik goed gebruiken en zorgt ervoor dat ik goed wakker word.

Muziekje op de achtergrond

Zodra ik op sta zet ik eigenlijk meteen wat muziek aan. Maakt het leven gewoon een stuk gezelliger en een vrolijk muziekje in de ochtend zorgt ervoor dat ik echt goed wakker word.

Warme chocolademelk na een training

Wist je dat er in chocolademelk de perfecte verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten zitten om te herstellen van een training? Ik vind het heerlijk om na een koude buitentraining een lekkere kop warme chocolademelk te drinken. Ik neem vaak wel de halfvolle variant omdat ik via mijn voeding toch eigenlijk al redelijk veel vetten binnenkrijg.

Een goed boek

Ik ben heel erg benieuwd naar het boek van Michelle Obama, maar een goede roman vind ik in de herfst ook altijd extra lekker. Waarschijnlijk niet mega goed, maar (niet zo) stiekem wel heel lekker, Nicholas Sparks (The Notebook) heeft een nieuwe roman ‘Every Breath’. Die staat ook op mijn verlanglijstje.

Een geurkaars

Komt ze weer met haar geurkaarsen, mijn excuses, ik kan gewoon ontzettend gelukkig worden van de geur van een geurkaars. Ik heb in New York een hele fijne gekocht bij Anthropology en in Italië kocht ik onlangs ook een hele lekkere kaars van een onbekend merk. Het leuke van kaarsen op reis kopen vind ik dat je meteen een soort herinnering aan de reis hebt. Extra geluksmomentje.

De hele dag warme thee

Ik houd mezelf de hele dag warm met een eindeloze stroom warme thee. Het zorgt er niet alleen voor dat ik goed gehydrateerd ben, ik hoef tegelijkertijd ook niet de verwarming op standje sauna te zetten, want de thee zorgt er wel voor dat ik warm genoeg blijf.

Minstens een half uur per dag frisse buitenlucht

Ik probeer minstens een half uur per dag buiten te zijn. Train ik een dag niet, dan wandel ik naar de supermarkt. Ik merk dat als ik te lang ‘opgesloten’ zit, ik me een beetje duf in mijn hoofd ga voelen en dat zorgt dan weer voor een rits van andere klachten (neerslachtigheid, hoofdpijn).

Sporten

Over trainen gesproken; ook sporten sla ik in de herfst (en winter) natuurlijk niet over. De gelukshormonen die het me oplevert kan ik nu extra goed gebruiken.

Een goede Netflixserie

Ik heb net de nieuwe serie ‘The Chilling Adventures of Sabrina” ontdekt, een remake van Sabrina. Heb de originele serie nooit gezien, dus dit is allemaal nieuw voor me. Het verhaal speelt zich af in Greendale, een dorpje gelegen naast Riverdale (van de serie inderdaad) en gaat over de half-heks-half-mens Sabrina en haar (onmogelijke) keuze om voor haar heksen- of mensenbestaan te kiezen. Verder volg ik ook nog steeds de series Riverdale en Dynasty. In december komt de serie ‘You’ (met Penn Badgley en Shay Mitchell) op Netflix, daar kijk ik nu ook al naar uit.

Een comfortabele joggingbroek

Niets lekkerder om na een dag werken (of in mijn geval: tijdens het werken) een heerlijke comfortabele joggingbroek aan te trekken. Ik doe in de herfst ook niet aan ‘fashionable’ korte sokjes of een trui zonder topje eronder (ik wil geen koude rug of enkels). Waarom zou ik mezelf, zeker thuis, mee kwellen?

Een mooi doel

Op dagen dat het lastig is om uit bed te komen is het handig om een mooi doel te hebben. Een reden om uit bed te komen. Voor mij is dat de Málaga Marathon en het afronden van mijn boek, maar als ik daarmee klaar ben heb ik voor 2019 en 2020 ook alweer vage doelen gesteld (die ik pas concreet maken als ik mijn eerste doel heb afgerond). Hoewel… die Málaga Marathon is de laatste tijd ook de reden dat ik wat meer tijd in bed spendeer, alle rust die ik kán pakken die probeer ik ook daadwerkelijk te pakken, want slapen is dus ook trainen, maar dat nu even terzijde. Je doel hoeft niet perse een sportief doel te zijn, het kan bijvoorbeeld ook een vakantie zijn waar je rustig van wilt kunnen genieten zonder dat je het gevoel hebt nog 100.000 andere dingen te ‘moeten’.

Een fijn huis

Je spendeert nu waarschijnlijk een stuk meer tijd in huis dan buitenshuis. Zorg ervoor dat je huis een plek is waar je ook graag bent. Met geurkaarsen (ja, ik gooi hem er gewoon nog een keer in), netjes (of in ieder geval semi-) opgeruimd. Ik vind het zelf fijn om dekentjes op de bank te hebben, waar ik ’s avonds lekker onder kan kruipen als ik een boekje lees of serie kijk.

Soep

I love soep. En dan eigenlijk vooral (stevige) erwtensoep. Als lunch, om tien uur ’s avonds na een baantraining, rond vier uur ’s middags voor een kleine ‘pick-me-up’. Het geeft me altijd zo’n vol en verzadigd gevoel.

Slaap

Over slapen gesproken, zorg dat je daar in de herfst en winter ook voldoende van krijgt. Nu is dit nu ook een stuk makkelijker dan in de zomer, wanneer het langer licht is. Ik merk ook dat ik echt een stuk meer slaap nodig heb dan nu. Kon ik het van de zomer, naast het vele trainen, nog best met een uurtje of zeven doen, nu heb ik toch echt acht a negen uur nodig om me een beetje mens te voelen.

Iets om naar uit te kijken

Nee je agenda hoeft niet uit te puilen van de afspraken, dat zal het hierboven genoemde punt waarschijnlijk niet ten goed komen. Maar een compleet lege agenda is ook zo saai. Dat ervoer ik vorige winter. Eerst dacht ik ‘oh lekker een lege agenda’, maar na tien dagen had ik het wel gehad en begon ik me stierlijk te vervelen. Ik zag tien seizoenen Friends in de eerste twee maanden van het jaar en at meer junkfood dan me lief was.

Heb jij nog dingen die ik vergeten ben op mijn lijstje te vermelden? Ik kan altijd extra tips gebruiken want hoewel ik het begin van de herfst altijd super leuk en aardig vind, begin ik nu toch wel weer naar het voorjaar te verlangen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Milou
    november 15, 2018 / 12:45

    Heel fijn lijstje, bedankt voor het helpen herinneren! Wat ik me afvroeg, wonen jij en Arthur samen? Of zijn jullie dat binnenkort van plan? :)