♥️: 21/4

Het leven in lockdown is soms wat saai en er zijn heel wat beperkingen waar ik nu best wel een beetje klaar mee ben. Gelukkig zijn er voor mij nog heel veel dingen om wel gelukkig van te worden. Volgens mij is dit mijn langste ♥️-jes lijstje in de geschiedenis van mijn ♥️-jes lijstjes. Genoeg om dankbaar voor te zijn dus.

♥️ Morgen 33 weken zwanger, nog maar een kleine twee maanden totdat we ons kindje mogen ontmoeten ♥️ Vanaf volgende week heeft Tuur twee weken meivakantie (van zijn Nederlandse school) en kunnen we eindelijk weer stappen maken in het huis. De box in elkaar, de kledingkast, badkamer handiger indelen, iets aan het balkon doen… zin in! ♥️ Het boxkleed van Koeka dat ik voor Ollie gekocht heb, zo lekker zacht. Ik zou er zelf wel op willen liggen ♥️ (bijna) iedere dag Pilates, ik voel mijn lichaam sterker worden terwijl ik toch echt tegen het einde van mijn zwangerschap loop ♥️ Het getrappel van Ollie in mijn buik ♥️ Weer werken aan mijn bureau in plaats van aan de keukentafel. Ik heb hier veel meer licht en het is ook fijn om niet voor zowel eten als werk op exact dezelfde plek te zitten ♥️ De nieuwe dagcrème die ik gebruik van La Roche Posay (gekregen), het heet Hyalu B5 en heeft een gel-structuur. Zit ook SPF 30 in, wat best prettig is aangezien ik ’s ochtends best wat zon via het raam binnenkrijg en ik niet altijd zin heb om meteen factor 50+ op te smeren als ik niet naar buiten ga. Ik geniet er maar van zolang ik het nog kan gebruiken, want er zit wel parfum in en voor mijn zwangerschap reageerde mijn huid daar echt niet goed op ♥️ Sowieso het feit dat mijn huid zo gezond voelt, benieuwd hoe lang dit nog duurt. Misschien dat het tegen het einde van mijn zwangerschap wel weer helemaal omslaat omdat er dan natuurlijk ook weer wat gebeurt met je hormoonsamenstelling ♥️ Morgen naar de kapper! Na 20 weken weer verse highlights en een beetje model erin. Wilde eigenlijk nog langer wachten (als in: nog dichter op de bevalling), maar wil eigenlijk ook nog wel mooie foto’s met buik maken en voel me altijd net iets knapper met een paar frisse highlights. Ben ik niet de enige in toch? ♥️ Zelfgemaakte açai bowls met homemade granola, iedere ochtend. Zo lekker ♥️ Dat ik inmiddels precies de route van de PostNL bezorger weet en hem vanuit de woonkamer al een half uur van te voren kan zien aankomen. Heel handig als je snel nog even onder de douche wil, of geen zin hebt om midden in je workout gestoord te worden ♥️ De plannen die we hebben voor ons balkon. We komen er nu echt nooit en hebben er ook niks aan gedaan, maar daar komt verandering in. De verf is inmiddels gekocht, de meubels en vlonders zitten al in mijn winkelmandje. Nu alleen nog een mooie zomer… oh en wat gezellige plantjes ♥️ Het enthousiasme van de Have a Good Run deelnemers en alle aanmoedigingen om toch ook deze zomer iets op poten te zetten. Deze week verstuur ik de laatste mailing van dit programma, vanaf volgende week ga ik flink brainstormen (en werken aan) het zomerprogramma. Het moet in ieder geval iets zijn waardoor ik niet de hele dag mijn mailbox hoef te checken, want dat lijkt me met een pasgeboren baby niet echt fijn ♥️ Mijn belastingaangifte voor 2019 en 2020 ingediend en mijn BTW-aangifte voor het eerste kwartaal gedaan. Het was pijnlijk (als in: kostte me meer geld dan ik gehoopt had), maar zoals mijn vader altijd zegt… als je veel belasting moet betalen betekent dat ook dat je veel verdiend hebt. Zit wel een kern van waarheid in natuurlijk ♥️ Dat Ollie is ingedaald en ik hierdoor steeds iets minder last heb van mijn ribben vlak onder mijn borst. YES! ♥️ Onze nieuwe keuken. Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe het was zonder keuken, of met onze oude keuken. Maar ik probeer er toch dagelijks even bij stil te staan hoe fijn het is om een mooie, goed werkende keuken te hebben. Een vaatwasmachine die daadwerkelijk schoonmaakt, een quooker waar je de hele dag warm water uit kunt halen, een mega grote koelkast en vriezer, een oven die niet stinkt… ♥️ de zon die zich steeds vaker laat zien en die ook al lekker warm aanvoelt ♥️♥️ De serie Babies op Netflix, echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van baby’s in hun eerste levensjaar ♥️ De Mommy Tea van Teamwork, echt super lekker en zonder cafeïne ♥️ De droogbloemen die Tuur als verrassing voor me gekocht heeft toen ik 30 weken zwanger was. Zo fijn dat die bloemen gewoon het eeuwige leven hebben. Ben altijd verdrietig als verse bloemen na een weekje richting de prullenbak kunnen ♥️ Het verjaardagscadeau dat ik van Tuur krijg en dat vandaag geleverd wordt. Ik ga wel mijn best doen om hem nog eventjes drie weken ingepakt te laten zitten ♥️ Het muziekje van de Happy Horse knuffel die ik van Have a Good Run-member Marina heb gekregen. Iedere avond voor het slapen speel ik het af voor Ollie en ik heb het gevoel dat ze er op reageert, geen idee of dat het ook zo is, maar het gevoel alleen al is leuk ♥️ Ons appartement, we wonen hier nu ruim anderhalf jaar en ik voel me hier zo thuis. Soms kijken we voor de grap op Funda, maar er is geen huis waar ik liever zou wonen dan het huis waar we nu wonen ♥️ Vanaf vandaag een nieuw seizoen van Younger op Videoland ♥️ Hoe blij mijn ouders zijn met de komst van hun eerste kleinkind, ik heb mijn vader niet eens zo trots gezien op mijn diploma-uitreiking, of bij de lancering van mijn boeken, haha ♥️ Hoe Tuur betrokken is bij de zwangerschap en alles dat ik hem vertel over oxytocine en de placenta in zich opzuigt en onthoudt en hoe goed hij voor me zorgt nu ik zelf niet mega mobiel meer ben ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️

Wat staat er op jouw ♥️-lijstje?

Liefs,

Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Meike
  april 21, 2021 / 14:18

  Leuk, dit lijstje! En ik ben benieuwd, is je verjaardagscadeau toevallig een Artipoppe draagzak?

  • Annemerel
   Auteur
   april 21, 2021 / 15:14

   Nee!!! Die zijn zo duur 🤯! Ik heb een mooie draagzak van ByKay (gekregen).

 2. Elsemieke
  april 21, 2021 / 15:45

  Baby’s reageren inderdaad op muziekjes. Na de zwangerschap worden baby’s rustig van muziekjes die veel zijn afgespeeld in de zwangerschap. Dus muziek uit de knuffel, maar ook muziek die jullie nu veel afspelen (ik verwacht Taylor Swift ;)). Dit opzetten als de baby onrustig is, helpt dus ook als het kindje geboren is.

 3. Marlies
  april 22, 2021 / 20:31

  Tip; als de baby er is en ze is straks onrustig (geen honger, geen vieze luier etc natuurlijk), dan helpt ‘white noise geluid’ bij ons erg goed. Er zijn lijstjes op spotify of YouTube. Vacuüm cleaner sound werkt ook prima!

 4. Loes
  april 23, 2021 / 18:01

  Heerlijk lijstje! Fijn om vrolijk te worden van andermans geluk. Verder vraag ik mij al een tijdje af; hoe gaat het met je zusje? En loopt zij nog hard?

  • Annemerel
   Auteur
   april 26, 2021 / 09:55

   Dankjewel! Gaat goed met mijn zusje, ze is super druk met afstuderen en werkt full-time. Volgens mij loopt ze af en toe zonder horloge of app, zonder druk dus :)