10
apr

DIARY: Oui Oui Paris (I)

Posted in Diary, Paris by Annemerel

 photo DSC_8916.jpg

 photo DSC_8896.jpg

 photo DSC_8924.jpg
 photo DSC_8928.jpg
 photo DSC_8933.jpg
 photo DSC_8937.jpg
 photo DSC_8941.jpg
 photo DSC_8947.jpg
 photo DSC_8948.jpg
 photo DSC_8993.jpg
 photo DSC_9006.jpg
 photo DSC_9010.jpg
 photo DSC_9016.jpg
 photo DSC_9031.jpg

Parijs, Parijs, wat HOU ik toch van Parijs. Na zes tripjes in nog geen 2,5 jaar naar Parijs begint de stad nu écht als mijn home away from home te voelen. Google Maps wordt in ieder geval een stuk minder gebruikt dan een half jaar geleden en als ik het gebruik, is het vaker ter controle, dan dat ik het écht niet weet. Of natuurlijk als ik nieuwe plekjes wil ontdekken, wat ik dit tripje meer gedaan heb!

Maar goed, laten we bij het begin beginnen. Zaterdagochtend 5.30u, de wekker. Na twee keer snoozen toch maar besloten dat Parijs het wel waard was om mijn bed te verlaten (ik ben het eerste kwartier van de dag zo chagrijnig dat ik inderdaad aan dat soort dingen ga twijfelen). Snel de laatste dingen in mijn koffer, een ontbijtje voor mezelf maken en wachten op Carlissa en haar vader. Die laatste zou ons naar Rotterdam Centraal brengen, vanwaar we met de Thalys richting Parijs gingen.

Zo gezegd zo gedaan, een half uur te vroeg op Rotterdam Centraal en natuurlijk gebruik gemaakt van de Starbucks die daar sinds kort zit. Het tripje kon niet beter beginnen. In de Thalys waren Carlis en ik allebei lekker aan het werk op onze MacBook Airs, maar vijf minuten voordat we Parijs binnen reden gingen die uit en ging de Parijs-mood aan.

Dit keer geen gesjouw met koffers in de metro. Hotel Mama Shelter is leuk hoor, maar erg gunstig qua openbaar vervoer ligt het niet. We zouden een aantal keren moeten overstappen en met een aantal koffers en tassen word ik daar nooit zo gelukkig van.

Gelukkig heb ik sinds kort de Uber applicatie op mijn telefoon geinstalleerd staan. Uber is een soort van Taxi, maar dan anders, en dan GOED anders. Je verbindt je account met je creditcard, de applicatie heeft een kaartje waarop je kunt aangeven waar jij wilt worden opgehaald en binnen tien minuten word je ook opgehaald. Maar niet voordat je een smsje hebt gekregen met een confirmatie én ziet in wat voor soort auto je wordt opgehaald én dat je een foto van je chauffeur gezien hebt. Maar dan houdt het feest nog niet op, in de auto (altijd mooie BMW’s of Mercedes’) liggen mooie tijdschriften en een flesje water. Heerlijk ontspannen dus. De prijs? Valt reuze mee, ik denk dat het in Parijs ongeveer dezelfde prijs is als een taxi, zeker als je de fooi die je normaal geeft meetelt (de fooi zit bij Uber al inbegrepen). Oh en al helemaal als je als nieuwe gebruiker een kortingscode gebruikt (ik gebruikte MoniqueNL (van Monique van Loon) en kreeg 20 euro korting, waardoor ik dus voor slechts 2 euro van Gare du Nord naar mijn hotel reisde. De metro zou nog duurder geweest zijn met z’n tweëen.

Goed, bij het hotel checkten we in en liepen we vervolgens direct naar de overkant van de straat, daar stonden namelijk de Vélib fietsen die je door heel Parijs kunt huren. Het weer was OK en we hadden zin om te fietsen. Best een goede beslissing, want op een aantal bijna dood ervaringen na was het een zeer succesvolle manier van reizen. We zagen veel, hadden het naar ons zin en verbrandde tegelijkertijd de nodige calorieën (#fitforsummer!).

We begonnen in Saint Germain des-Près waar ik onder andere Oysho leegkocht (daar begon het al). Ook bij ZARA kon ik mijn portemonnee niet dicht laten. We lunchten bij Ladurée en fietsten vervolgens weer richting de ‘Right Bank’ waar we ook nog wat winkels aandeden, waaronder Marc by Marc Jacobs. Jullie weten natuurlijk allemaal hoe dát afliep. Ik liep even later met mijn verjaardagscadeau naar buiten.

Om een uurtje of 18.00u fietsten we weer richting hotel, waar we aanschoven bij Mama’s Pizza; de pizzeria van Mama Shelter. Als je ooit naar Mama Shelter gaat (wat op zich al een aanrader is) móet je langs Mama’s Pizza. Heel lekkere pizza’s en heerlijke wijnen. Hmmmmmmmmmm!

De avond eindigde in bed, waar Carlis en ik allebei weer onze MacBook’s tevoorschijn toverden. Op de achtergrond stond een filmpje aan op het iMacscherm dat in alle kamers aan de muur hangt, maar erg veel aandacht heeft die niet gekregen. Want nadat we klaar waren we met onze MacBook’s vielen onze ogen als vanzelf dicht.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovinPosted in Diary, Paris
Er zijn 40 reacties

 1. lisanneleeft zegt:

  Haha, jij met je enorme lens :D Super mooie foto’s heb je gemaakt!
  Wow, super chill dat je zo goedkoop met de taxi kon! Handig zeg :) Klinkt goed!

 2. Mariska zegt:

  aaah wat klinkt het allemaal leuk zeg. Je verjaardagskado vind ik echt heel mooi!

 3. Nanda zegt:

  Mooie foto’s heb je gemaakt! En fietsen door Parijs lijkt me heel leuk.

 4. Wauw wat een prachtige foto’s!

 5. Sabien zegt:

  Jaa hier keek ik naar uit! Leuk weer de Parijs diaries :) als ik een keer naar Parijs ga print ik al jou artikelen uit als gids haha! Of ben je ook in te huren ;) xoxo

 6. Kirsten zegt:

  Erg leuke foto’s (: Die app op je telefoon klinkt super handig!

 7. Anna zegt:

  Dat klink heerlijk allemaal. Een jaloers makend verslag! Fietsen is altijd zo handige manier om een stad te verkennen. Jammer dat ze in het buitenland niet zo op fietsers zijn ingesteld als wij! ;)

 8. Pixelsby zegt:

  Leuk verslagje! Wat heerlijk dat je zo goedkoop met de taxi kon dankzij die kortingscode, niet verkeerd!
  En wat zit je haar mooi op die spiegelfoto, lekker veel volume. :)

 9. Jet zegt:

  wauw gaaf en op de fiets door Parijs is natuurlijk helemaal top!

  liefs.

 10. Laura zegt:

  Echt tof dat jullie fietsen in Parijs! Lijkt me zo leuk om te doen. En wowie volume in je haar!

 11. martina zegt:

  prachtige foto’s !
  en een goeie deal met uber!

 12. Eva zegt:

  Klinkt echt weer als een geweldig reisje! Blijf overigens weg van je zwarte Marc by Marc Jacobs shopper. Heb geprobeerd er gisteren aan te komen bij de store in Amsterdam maar dat ding is echt overal uitverkocht gewoon!! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 13. Kelly zegt:

  Leuk om te zien! Ik wil ook heel graag naar parijs

 14. Wieteke zegt:

  Dat tripje klinkt echt superleuk! En die taxi app is echt geweldig:D x

 15. Evelien zegt:

  Ik weet niet hoe goed je Frans op dit moment is, maar ik heb onthouden dat je de taal graag wilt leren! Om heel gemakkelijk en leuk Frans te leren kan je de Duolingo app downloaden! Het is gratis en geweldig :) Ik gebruik het nu om Spaans te leren en het is ideaal!

 16. Simone zegt:

  Klinkt als een heerlijk tripje!

 17. Hester zegt:

  Ah, dit klinkt zo fijn! Door jou heb ik steeds meer zin om ooit naar Parijs te gaan!
  Het is trouwens ‘verbrandden’ in de zesde alinea :)

 18. Ise zegt:

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik wil ook nog graag een keertje terug naar Parijs :)

 19. Simone zegt:

  Ik word nu toch wel heel erg benieuwd naar Parijs! Hoe je erover vertelt, voel je je er helemaal thuis! En als ik de foto’s zo zie, kan ik dat heel goed begrijpen :)

 20. Roos zegt:

  Leuke blog! Vroeg mij alleen af hoe jij dat doet met internet op je telefoon. Ik ben volgend weekend ook in Paris en wil wel in de stad zelf ook internet op mn tel hebben. Sluit jij dan een buitenlandbundel af voor een paar dagen?

 21. Leuk blog, aangezien jij het fietsen in Paris hebt overleefd moet ik me daar de volgende keer ook maar aan wagen :)

  Mama Shelter is idd qua locatie niet altijd even handig, wel als je vliegt vanaf CDG trouwens. En Uber.. got to love it!

  Doe je nog een shoplogje van al je aankopen? Ben benieuwd :)

 22. annouska zegt:

  Wauw wat een luxe die app en al die informatie voor je in de taxi stapt heerlijk. Trouwens ook die fietsen, super plan om volgende keer ook te doen. :D

 23. Joyce zegt:

  heel leuk om te lezen en mooie foto’s heb je gemaakt! Wat is Parijs toch prachtig

 24. Jennifer zegt:

  Wat ga jij idioot vaak zeg Annemerel, kun je niet even een keertje ruilen, hihi? Tof trouwens dat jullie fietsend gingen, scheelt denk ik toch wel veel tijd, en je ziet meer dan wanneer je ondergronds reist!

 25. Florine zegt:

  Met jouw voorliefde voor Marc by Marc Jacobs en camera’s is een camera tas van jouw geliefde merk misschien wel een goed idee :) Of heb je voor je nieuwe lens al een tas(je) gevonden?
  Leuke foto’s!
  X

 26. Joyce zegt:

  god, wat is Parijs toch geweldig :)!

 27. Sterre zegt:

  Leuk! Ik houd echt van je reisverslagen. Je schrijft altijd zo fijn!

 28. Melanie zegt:

  Wat een leuk verslag en mooie foto’s! Je haar zit ook heel mooi vind ik :D

 29. Esmay zegt:

  Ah zo gaaf! Elke keer als ik foto’s zie van Parijs denk ik: daar wil ik heeheen!

 30. Marjolein zegt:

  Wauw wat zit je haar daar mooi zeg!

 31. Nuria zegt:

  Wauw, wat heb je mooi lang haar!

 32. Klinkt als een perfect dagje Parijs.. En als iemand nog 20eu korting wilt bij Uber; de code EstherNL doet het ook ;-)

 33. Kirsten zegt:

  Wauw, 10e foto Annemerel a.k.a Serena van der Woodsen! :-)

 34. Tedje zegt:

  Wat handig zeg die Uber app! En helemaal met die korting :-)

 35. Inge zegt:

  Wauw klinkt heerlijk en de foto’s zien dr super uit! Ik wil in September naar Parijs, dus schrijf gelijk wat puntjes/tips op :)!

 36. Felicia zegt:

  Leuk!! De een na laatste foto is echt prachtig, vind dat los haar je echt tof staat :) Een artikel over hoe jij je haar in model brengt en verzorgd lijkt mij echt leuk om te lezen.

 37. Mooie look, op die 1e foto!