RUN BABY RUN: Paris Running

 photo parisrunning.jpg

Toen ik zondag om 8.45u de douche uitstapte en op mijn horloge keek bedacht ik me dat precies op dat moment het startschot van de marathon zou zijn. Of ik er problemen mee had dat ik nu niet op de Champs-Elysées stond, maar in de badkamer? Moeilijk. Aan de ene kant zou mijn tripje naar Parijs een compleet andere invulling gehad hebben. Zaterdag zou ik me zo rustig mogelijk gehouden moeten hebben en had ik me aan mijn speciale dieet moeten houden. Zondag zou ik na de marathon strompelend naar het hotel zijn gegaan, om vervolgens de rest van de de dag in bed te spenderen. En maandag? Was mijn energielevel vast nog ver beneden nul geweest.

Maar toch, ik had het er voor over gehad. Als ik geen blessure had gehad en de afgelopen maanden gewoon had kunnen trainen. De pijn in mijn lies is al veel minder, na iedere run doe ik een aantal stretches en dan is het klaar met de pijn. Maar uh, een marathon lopen zonder training is – in mijn ogen – zelfdestructie.

Goed, natuurlijk heb ik wel hardgelopen in Parijs, ik moet immers deze week ook nog drie keer tijd weten te vinden voor 30 minuten cardio (en dat gaat lastiger dan ik aanvankelijk dacht!). Maandagochtend ging al vroeg de wekker en schoot ik vrijwel direct in mijn hardloopkleren.

Mama Shelter is een fantastisch hotel, maar de ligging is niet zo fantastisch als de appartementjes die ik afgelopen keren in Saint Germain had. Die lagen dicht bij de Seine en Les Tuileries. Mama Shelter ligt in het 20ste arrondissement en die buurt is beduidend minder gezellig. Het is geen banlieu, maar in vergelijking met Saint Germain is het drie keer niets. En dus liep ik mijn hotel uit en besloot ik 2,5 kilometer naar het noorden te rennen. 2,5 kilometer omhoog, zodat ik de laatste 2,5 kilometer keihard naar beneden kon sprinten. Op deze manier ben ik de weg niet kwijt geraakt en kan ik toch zeggen dat ik in Parijs heb hardgelopen. Niet de leukste route, maar hé, als ik in de sportschool had gestaan had ik ook niet veel interessants gezien.

Ik begin steeds meer door te krijgen dat Parijs echt niet plat is. Ik weet niet waar ik dat idee een paar maanden geleden vandaan haalde, maar ik was er toen echt van overtuigd dat het met het hoogte verschil in Parijs wel mee viel. Nu kun je Parijs natuurlijk ook niet vergelijken met de Rocky Mountains, maar als je het Nederlandse stadslandschap gewend bent, is Parijs iets compleet anders. Van een heuvelloop wordt je lichaam nóg sterker, je traint je buikspieren, je kont, je alles! Hoewel je dat natuurlijk gestolen kan worden op het moment dat je geconfronteerd wordt met de heuvel.

Goed, Parijs was fabuleus, ook zonder marathon. Ik heb er geen traantjes om hoeven laten, want ik weet, in de herfst loop ik gewoon weer een marathon. Welke? Ik weet het nog niet. Maar ik zou zomaar op mijn uitspraak – dat ik nooit meer de marathon van Amsterdam loop – terug kunnen komen. Dat is toch eigenlijk wel heel erg makkelijk, als je gewoon in de buurt van de wedstrijd woont. Scheelt in ieder geval een heleboel geregel. En als je de wedstrijd uiteindelijk toch niet kan lopen ga je niet 3 dagen lang troostshoppen en eten voor een fortuin. Oeps.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

19 Reacties

 1. Lana
  april 10, 2013 / 17:11

  Ik blijf het elke keer knap van je vinden dat je gaat hardlopen. Ik hou echt van sporten en alles doe ik met superveel plezier, maar als ik wil gaan hardlopen dan zit eerst minstens een uur op de bank met m’n hardloop kleren aan..
  Mijn vader loopt ook erg veel hard, maar hij na een paar kilometer doet hij altijd wat rek oefeningen. Ik heb geen idee of jij dat ook doet, maar als je het niet doet zou je het kunnen doen (als je dat wilt natuurlijk) misschien helpt dat bij de pijn in je lies.

 2. april 10, 2013 / 17:12

  Jammer dat je de marathon niet kon lopen maaaaar je hebt wel een aantal heerlijke dagen Parijs gehad :)

 3. april 10, 2013 / 17:17

  Goed bezig! Super dat je toch gelopen hebt!

 4. april 10, 2013 / 17:22

  Leuk geschreven! Jammer dat je de marathon niet kon lopen, maar volgens mij heb je je alsnog heel erg vermaakt in Parijs! :D

 5. Inez
  april 10, 2013 / 18:03

  Oh, zo herkenbaar! Als ik perse een bepaalde afstand wil lopen op een plek die ik niet ken of als ik geen zin heb om een route uit te stippelen, dan ren ik gewoon de helft van de afstand 1 kant op en draai ik dan om, om precies dezelfde route terug te lopen. Leuk? Mwah, maar wel effectief en verdwalen doe je dan ook niet :)

 6. Cornelia
  april 10, 2013 / 18:11

  Goed bezig!
  Ik ben ook van plan gewoon in mijn vakantie lekker te gaan hardlopen, lijkt me heerlijk in een andere omgeving!
  Ik wilde ook gaan oefenen op trappen, omdat dat inderdaad goed voor alle spieren is, want niet alleen een goede conditie is fijn maar ook een mooi lichaam!

  Ik had nog een vraag, ik ging eergisteren hardlopen en kreeg een enorme steek in me linkerknie en toen ik even rustig ging lopen na het joggen kon ik bijna niet meer lopen van de pijn dus ben ik met me linkerbeen meeslepend naar huis gelopen :( Nu was mijn vraag of jij dit kent?

  Liefs,

 7. april 10, 2013 / 18:32

  Knap van je hoor, zo vroeg lopen. Ik vind ochtend runs ook het fijnste, maar dan toch iets later. Meestal ga ik rond een uurtje of 9 :)

 8. april 10, 2013 / 19:30

  Knap van je!!

 9. april 10, 2013 / 19:45

  Goed dat je je er zo ‘overheen’ hebt weten te zetten. Het is ontzettend jammer dat je niet de marathon van Parijs kon rennen, maar nu heb je een goed excuus om volgend jaar weer naar Parijs te gaan ;)

 10. april 10, 2013 / 20:12

  Ik denk ook altijd dat New York plat is maar dat is het verre van.. pfff. Gelukkig zit ik volgende week op de lower east side, dus kan ik lekker hardlopen op het platste gedeelte van Manhattan ;-)

 11. april 10, 2013 / 20:20

  Hardlopen in een andere stad lijkt me echt een kick geven!

 12. marleen
  april 10, 2013 / 20:45

  hoi Annemerel!
  super goed dat je nog doorgaat met hardlopen in Parijs !

  is dat plaatje van je route van de nike site? want bij staat de nike site ingesteld in miles, en ik heb geen idee hoe je dat veranderd , weet jij, of iemand anders, hoe je dat kan veranderen?
  mijn app is wel in het Nederlands trouwens.

  xxx

  • april 10, 2013 / 21:02

   Je kan de settings normaal veranderen. En daar kan je dan ingeven of je km of miles loopt. En wat je gewicht en leeftijd enzo is. Je moet eens kijken op je persoonlijke profiel op de nike site.

   XOXO

   • Marleen
    april 11, 2013 / 15:33

    Bedankt voor het antwoorden!
    Maar daar staat hij dus al op, maar moet je bv ook je plaatsnaam invullen?

    xoxo

 13. april 10, 2013 / 21:34

  Ik zeg: goed bezig!!

 14. april 10, 2013 / 21:45

  Jammer dat je het niet hebt gelopen, maar je hebt wel prachtige dagen gehad in Parijs!

 15. april 11, 2013 / 20:56

  Jammer dat je blessure roet in het eten gooide, maar goed dat je positief blijft. Je hebt een super tijd gehad in Parijs, ondanks het missen van de marathon. Volgend jaar beter!