LET’S TALK ABOUT: Insurance

 photo Oeps....jpg

Sponsored – Als ik ergens geen talent voor heb dan is het administratie. Ik ben – al zeg ik het zelf – redelijk goed in organiseren, maar als het op mijn eigen administratie aan komt ben ik vrij rampzalig. Ik zeg vaak dat ik er geen tijd voor heb, maar heel eerlijk; het is een kwestie van prioriteiten stellen. Ik maak er gewoon geen tijd voor.

Een wereldverzekering regel ik pas op het moment dat ik Europa verlaten heb en na het krijgen van een tip van mijn moeder, bonnetjes slingeren door mijn hele huis (35 vierkante meter, dus het valt mee) en verzekeringen laat ik doorlopen zonder dat ik überhaupt weet of ik ze nog nodig heb (een verzekering voor mijn iPhone 3 zei ik pas op op het moment dat ik mijn iPhone 5 kocht, die liep dus gewoon door toen ik twee jaar lang de iPhone 4 had). Ook mijn zorgverzekering was jarenlang gewoon de verzekering die ik had toen ik nog onder mijn ouders verzekerd was, maar dan de ‘volwassen’ versie.

Terwijl ik eigenlijk veel voordeliger uit zou zijn op het moment dat ik zou kiezen voor een verzekering die meer toegespitst was op de dingen die ik daadwerkelijk nodig heb. Zo is fysiotherapie voor mij ontzettend belangrijk. Ik ga niet alleen naar de fysio als ik een probleem heb, ook uit verzorg breng ik regelmatig bezoekjes aan mijn fysio. Als je blessureloos marathons wilt lopen is dat helemaal geen overbodige luxe. Ik ben dan ook heel blij dat ik met de verzekering die ik nu heb jaarlijks 36 ‘gratis’ bezoekjes aan de fysio mag brengen. Mijn tanden heb ik op de basisschool al recht laten zetten, voor orthodontie wil ik dus niet betalen.

“Het uitzoeken van de voor mijn meest voordelige polis was ook een stuk makkelijker dan ik aanvankelijk dacht. Een zorgverzekering vergelijken is binnen een paar minuten gedaan. December is de maand waarin we in Nederland van zorgverzekering kunnen veranderen. Benieuwd of jouw zorgverzekering goedkoper kan? Dit is op zorgwijzer.nl echt binnen een paar minuten gepiept.”

Heel benieuwd of jij een goedkopere premie vindt. Mocht dit het geval zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. december 14, 2016 / 12:19

  Weet niet hoe sterk het verzekeringssysteem van Nederland op dat van België of Zwitserland lijkt. Maar wat ik wel weet is dat het Zwitsers systeem echt kut is. Belachelijk duur en povere zorg. Geef mij het systeem van België dan maar, ik mis het.

 2. Lisa
  december 14, 2016 / 12:34

  Ik ben ook aan het ‘shoppen’ voor een nieuwe zorgverzekering. Probeer ik eigenlijk ieder jaar te doen. Voor 2017 is het voor mij heel voordelig om via het collectief van mijn vriend een zorgverzekering af te sluiten! Zo goedkoop kwam ik niet uit via zorgwijzer.nl ;-)

 3. Ivette
  december 14, 2016 / 12:50

  Ik weet niet zo goed wat we met deze blog moeten. Weet je nog de gesponsorde blog over brillen? Dat was toen ook een gek verhaal en ik schaar deze blog eigenlijk in dezelfde categorie. Je hebt de opdracht aangenomen maar het lijkt alsof je inhoudelijk er helemaal niks vanaf weet. (Dat schrijf je natuurlijk ook door te vertellen dat je een chaos maakt van je administratie en je je verantwoordelijkheden niet pakt.)

  Het zou leuk zijn geweest als je inhoudelijk wat meer zou kunnen vertellen. Bijvoorbeeld dat een aanvullende verzekering niet altijd nodig is. Of dat je slim kan berekenen of een tandartsverzekering wel uit kan als je nog zo jong bent en enkel controles gebruikt. Of dat een zorgverzekering nog goedkoper kan wanneer je je eigen risico ophoogt. En hoe je kan inzien of het ophogen van je eigen risico voor jou uit kan.

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2016 / 17:55

   Het is een blog om je ervan bewust te maken dat je nu de keuze hebt om voor een andere verzekering te kiezen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte.

 4. Ilse
  december 14, 2016 / 22:09

  Handig! Ik zal hem eens bekijken!