WISHLIST

 photo Recently Updated435.jpg

Gisteren zag ik op Shirley’s mama-blog een materialistische wensenlijst. Ik besefte niet alleen dat onze wensen erg overeen komen, ik bedacht me ook dat het erg lang geleden is dat ik zelf zo’n lijstje met jullie deelde. Mijn wensenlijst is niet zo lang als die van Shirley, maar hij is minstens zo materialistisch.

Soms schaam ik me en denk ik… wat moet ik in vredesnaam met een Gucci tas als er mensen zijn die honger hebben? Of ik denk, weer een nieuwe iPhone? Die van jou doet het toch nog gewoon. Ik kan soms ontzettend balen van mijn materialisme en heel erg jaloers zijn op mensen die daar veel minder waarde aan hechten.

Maar ik moet ook zeggen dat het allemaal een stuk minder is dan zo’n acht jaar geleden. Ik geef geen cent minder uit, maar ik ben me wel een stuk bewuster van wáár ik mijn geld aan uitgeef. En ik weet inmiddels dat ik ervaringen belangrijker vind dan spullen. Ik vind iedere week sushi kunnen eten belangrijker dan iedere maand een jurkje bij ZARA kopen. Ik vind een marathonreis naar Boston waardevoller dan een nieuwe Gucci tas.

Toch gaat mijn hart nog steeds sneller kloppen bij het zien van een nieuwe Gucci tas, of wanneer ik een Apple Store binnenloop en de nieuwe MacBook Pro 15 inch met Touch Bar even aanraak.

 photo 443497_K4D2T_5671_001_063_0000_Light-GG-Marmont-velvet-shoulder-bag.jpg

Laten we beginnen met de meest onpraktische wens op deze lijst. De Gucci Marmont in donkerroze velvet. Ik had hem al een aantal keer in de webshop van Gucci gezien en raakte hem voor het eerst aan in Berlijn, een dag na de marathon. Hij is machtig mooi, maar minstens zo machtig duur. 1390 euro voor een tas die allergisch is voor regen is geen investering, dat is gewoon super dom. Ik acht de kans dat deze tas ooit aan mijn arm hangt dan ook zeer klein.

 photo 448065_DRW1T_5554_010_100_0000_Light-GG-Marmont-matelass-mini-bag.jpg

De kans dat deze tas uit de Gucci Marmont collectie ooit aan mijn schouder hangt schat ik veel groter in. In plaats van 1390 euro, betaal je 790 voor dit plaatje en deze is een stuk beter bestand tegen een regenbuitje dan de velvet variant. Daarnaast heeft deze tas het ideale formaat, mijn iPhone en camera passen er perfect in en de rest bovenop vind ik super handig, zo kan ik super snel mijn iPhone en camera uit mijn tas halen als ik ze nodig heb. Dat vind ik met mijn eigen Gucci tas vaak nog best lastig, daarom staat hij vaak open (waar ik – terecht – van heel veel voorbijgangers opmerkingen over krijg). Hij heeft ook een streepje voor op mijn Celine Trio, dat leer is namelijk zo zacht dat hij ontzettend snel slijt als ik mijn camera er in stop.
 photo apple_z0sh_mlh4230_bh_macbook_pro_15_inch_with_1294035.jpg

Verder met het duurste item op de lijst, maar tegelijkertijd ook het item waar ik al het langst over droom. Sinds ik hem vorig jaar november in New York voor het eerst zag is de liefde daar. De MacBook Pro 15inch met Touch Bar in het donkergrijs. Ik gebruik zelf op dit moment een MacBook Pro 13inch en hoewel ik die al bijna drie jaar in mijn bezit heb, ik ben er nog steeds heel blij. Ware het niet dat deze MacBook slechts 128 GB aan ruimte heeft. Daarnaast ben ik ook steeds meer met video bezig en zo’n mooi groot 15inch scherm, zou absoluut niet verkeerd zijn. Waarom deze MacBook nog niet op mijn bureau staat? Je betaalt er een schamele 2799 euro voor. Halleluja. De zaken gaan echt niet verkeerd hoor, maar ik moet ook iedere maand in mijn eentje de huur ophoesten en mijn auto betalen (lease), dus dit heb ik echt niet zomaar even bij elkaar gespaard. Helaas.
 photo Screen_Shot_2017_09_13_at_2.37.00_PM.png

De iPhone X. Natuurlijk staat die op mijn wensenlijst en ik kan me bijna niet voorstellen dat ik op 27 oktober niet weer in de wacht hang bij T-Mobile om hem als een van de eerste te kunnen bestellen. Ik heb natuurlijk de iPhone 7 Plus, maar die kan ik hopelijk voor een mooi bedrag verkopen. Daarnaast kan ik als ZZP’er de BTW aftrekken, waardoor de prijs ook iets minder exorbitant hoog is.
 photo zwart_marmeren_salontafel_120_cm_-_zwart_onderstel_tundo_alora_marmer_01_1.jpg

En tot slot deze marmeren salontafel. Ik heb al sinds 2014 de goedkoopste salontafel van IKEA in mijn woonkamer staan, 17,95 heb ik er volgens mij voor betaald. Het was niet de bedoeling om hem mee te nemen naar mijn nieuwe woning, maar uiteindelijk hebben de verhuizers hem toch in de wagen gezet. Ik zou zo graag een mooie volwassen salontafel kopen, maar alles dat ik mooi vind is duurder dan 500 euro en dat vind ik gewoon een heleboel geld voor een meubelstuk (sorry, ik ben gewend alles bij IKEA te kopen, daar heb je al je meubels bij elkaar voor 500 euro). Deze salontafel is 599 euro en zou volgens mij prachtig in mijn woonkamer staan. Maar ja… ga ik hier echt zoveel geld aan uitgeven? Ik twijfel nog even door.

Ik ben heel benieuwd, wat staat er op jullie wensenlijstje? En als jullie mij waren; wat zouden jullie dan als eerst van de lijst aanschaffen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

39 Reacties

 1. Manon
  oktober 6, 2017 / 12:07

  Ik wil graag nieuwe Uggs, nieuwe hardloopschoenen en een nieuwe laptop: best praktisch eigenlijk. Maar daarna: een tas van Furla, een klassiek Cartier horloge, een keukenmachine van KitchenAid en een schilder voor ons appartement. :) Daarnaast nog veel reizen op mijn verlanglijstje staan: naar Australië, Argentinië, wintersport en Indonesië. Als ik jou was zou ik sparen voor een nieuwe laptop.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 13:01

   Hahaha wow jij hebt ook genoeg te wensen!!! Australië staat ook op mijn wensenlijst… en een rondreis door de VS.

 2. oktober 6, 2017 / 12:11

  Wat een leuk lijstje!
  Ik post eind oktober m’n wish list voor onze New York reis, waar ook de iPhoen 8 Plus op staat.
  (Halloooooo, 200 euro goedkoper dan Europa!).
  Een drone zou ik ook zo ontzettend graag willen, maar kan de prijs echt (nog) niet goedpraten.

 3. Jolieke
  oktober 6, 2017 / 12:16

  Als ik jou was zou ik als eerste de tafel aanschaffen, alhoewel ik de Macbook en iPhone ook wel aantrekkelijk vind haha. Maar een tafel ga je elke dag blij mee zijn, omdat je al zo lang een nieuwe tafel wilt hebben. Geldt ook voor de apparaten, maar daar heb je ook al super goede van op zich dus dat is minder nodig denk ik. (:

  Op mijn lijstje staan onder andere Bluetooth oortjes om mee hard te lopen en een sporthorloge. Vooral een sporthorloge zou ik handig vinden omdat ik nu de hele tijd met mijn iPhone loop en er gaat en moment komen dat hij keihard op de grond dondert en hij stuk is. En een mooie bank of stoel om lekker in te kunnen zitten lezen. Maar goed, veel geld haha.

 4. oktober 6, 2017 / 12:23

  Jaaa, wat leuk! Ik vind die roze echt fantastisch <3 ben alleen bang dat ik er zo snel op uitgekeken ben omdat 'ie niet zo tijdloos is…

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 13:00

   Ja ben ik ook bang voor, maar ik heb een gele tas van Marc Jacobs gekocht in 2013 en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Vind die tas in het geel trouwens ook heel mooi (die kleine)

 5. oktober 6, 2017 / 12:30

  I am so in love with the colours of the bags you found. Totally what you need to pump up autumn’s grey tones

 6. carola
  oktober 6, 2017 / 12:30

  Ik wilde je boek en die is inmiddels binnen! Van het weekend lezen.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 12:59

   Aaaah veel plezier!

 7. oktober 6, 2017 / 12:31

  Die macbook en die iPhone, ik snap het helemaal. Ik heb m’n air nu zo’n 3 jaar (geloof ik) en hij functioneert nog perfect, maar een vriendinnetje heeft de nieuwe pro met touch bar en dat is toch wel jaloersmakend. Achja, blijven dromen want ik ben student. Als ik jou was zou ik de salontafel als eerste aanschaffen, want die is het goedkoopst van alle items (haha) en mijn vriend en ik merk gewoon dat mooie meubels ook veel doen voor een fijne sfeer in huis (vooral als je er elke dag zit te werken).

 8. Mieke
  oktober 6, 2017 / 12:37

  Ik zou als eerste de salontafel aanschaffen, zeker omdat je zoveel thuis werkt en elke keer gelukkig gaat worden als je die mooie tafel ziet!!
  De Gucci tassen vind ik niks (gelukkig dat smaken verschillen) en de kleur vind ik niet zo ’tijdloos’. Dusja, ik blijf bij de salon tafel :D

 9. oktober 6, 2017 / 13:08

  Ik zit al lang te dromen van een Chloé Faye bag <3 Maar ik heb net vorig jaar mijn eerste Chanel tas gekocht, dus misschien toch nog even wachten voor ik weer een flink bedrag aan een handtas uitgeef :D

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 13:21

   Aaahhhh en Chaneltas, ja dan ben je wel even klaar denk ik ;-). Is er trouwens iets dat een Chaneltas overtreft? Misschien Hermes, haha.

 10. oktober 6, 2017 / 13:18

  Ik heb echt helemaal niks op mijn wishlist staan. Ik was vorige week jarig en werd weken lang geterroriseerd met de vraag wat ik voor mijn verjaardag wilde. Ik wist gewoon helemaal niets, geen goedkope items maar ook geen dure. Alhoewel, ik zou wel een nieuwe auto willen maar de mijne komt nog vooruit en voor langere stukken mag ik altijd die van mijn moeder lenen. Wellicht dat ik mezelf die cadeau doe als ik mijn Master heb gehaald, voor nu vind ik het “onzinnig” om een nieuwe te kopen.

  Ik heb wel altijd het dingetje dat als je jezelf wilt belonen (bijvoorbeeld na het uitlopen van een marathon ;)), je dat moet doen met iets wat je normaal anders nooit zou kopen. Die laptop is je “werk” en alhoewel het fijn is om een betere en mooiere te hebben, is en blijft het een laptop die praktisch hetzelfde is als wat je nu hebt, en die je toch vervangt mocht degene die het begeven. Een mooie tas daarentegen is echt een luxe product die je anders niet zomaar koopt, daar zou ik dus voor kiezen. En misschien ook omdat ik een voorliefde heb voor mooie tassen…

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 13:20

   Haha als ik jarig ben dan weet ik ook nooit wat ik wil hebben. Ik weet dat een MacBook ‘werk’ is, maar mijn werk is ook een groot gedeelte van mijn leven en ik word oprecht heel gelukkig van een nieuwe MacBook. En ik vraag me soms af, moet ik mezelf nog belonen voor een marathon? Ik bedoel, New York wordt nummer 10, is dit nog echt iets wat een beloning verdiend?

   • Renate
    oktober 8, 2017 / 21:59

    Ja duh successen moet je vieren

 11. Rosalie
  oktober 6, 2017 / 13:20

  Als ik jou was zou ik voor de tafel gaan. Daar heb je gelijk meer profijt van en kost het minst van je lijstje haha. Ik denk ook dat je daar langer blij mee bent dan met een nieuwe telefoon. Roos zei het zelf ook dat het eigenlijk niet vernieuwend was.

  Wat betreft de MacBook. 2 maanden geleden heb ik zelf ook de MacBooks en iMacs van Apple onderzocht, want ik wilde een vervanging voor mijn iMac van 7 jaar oud. Poeh, wat zijn die in prijs gestegen! Als je hardware-technisch meer onderzoek gaat doen, dan is het voor mij niet te verantwoorden om 2.800 euro aan een laptop uit te geven. Een vergelijkbare heb je van een ander merk voor de helft van de prijs. Je moet je daar eens maar wat in gaan verdiepen. Dan krijg je een beetje een idee hoeveel je extra betaalt omdat het Apple is.

  Ik ben uiteindelijk voor de iMac 27 inch gegaan. Die was qua prijs/kwaliteit beter in verhouding (ik had ook al een MacBook Air van 3 jaar oud, dus laptop-wise had ik al een computer).

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 17:15

   Ja Apple is niet goedkoop met MacBooks, maar al mijn apparatuur is van Apple en dat werkt gewoon heel mooi samen. Daarnaast gebruik ik ook software van Apple om mijn vlogs te editen. Ik twijfel dan ook absoluut niet om een ander merk laptop te kopen.

 12. oktober 6, 2017 / 13:32

  Ik droom al jaren van de marathon van New York (of gewoon überhaupt naar New York gaan) en een Celine Trio bag. Hopelijk komt dat er ooit van :)
  Als ik van jouw wishlist zou mogen kiezen vind ik de MacBook ook wel heeeel mooi.

 13. oktober 6, 2017 / 13:54

  Ehmm.. items op mijn wishlist echt materialistisch ik vind het lastig. Maar iets wat ik heel graag zou willen is een macbook, want mijn huidige laptop is na vier jaar dagelijks gebruik goed aan het eind van zijn latijn. Verder zou ik heel graag een Herschel rugzak willen. :) Nu nog een reden/manier vinden om deze twee dingen te realiseren haha !

 14. Tessa
  oktober 6, 2017 / 14:05

  Oh ik snap je volkomen! Ik ben ook zo materialistisch als de pest haha. Vorige week de iPhone 7 Plus gekocht (vond de 8 te duur voor de minimale veranderingen). Maar ik merk nu alweer aan mezelf dat ik aan het ‘zoeken’ ben naar mijn volgende investering. Als ik jou was zou ik gaan voor de tafel. Het is echt een pareltje die vast prachtig zal staan in je nieuwe woning!

 15. Olga
  oktober 6, 2017 / 16:48

  Wij hebben zo’n marmeren salontafel… Ik word helemaal gek van het ding. Ik zweer je, er is niets waar je harder je teen aan kan stoten.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 17:12

   Hahaha oh ja dat is wel echt een ding, mijn Ikea tafel verschuift gewoon als ik er tegenaan loop haha. Misschien wel zo veilig.

 16. oktober 6, 2017 / 17:05

  Ach, je moet wat te dromen hebben he. Heb zelf niets met tassen, maar des te meer met vakanties.
  Ben gek op Florida, zou dit jaar geen budget hebben om er naar toe te gaan, maar kreeg onlangs een aanbod om bij kennissen die daar een huis hebben te logeren, yes! Dan wel haalbaar. Ga in maart :-)
  NY staat ook hoog op mijn lijstje. Vorig jaar voor het eerst geweest, maar was toen bijna 30 kg zwaarder. Wil graag nog een keer terug zonder last van mijn gewrichten te hebben einde van de dag. Komt er ook nog wel van, maar wannneer? Wil dan nieuwe foto’s maken, zonder mijn plofkop erop. Maar met een gewoon hoofd haha.
  En de salontafel van Ikea heb ik ook haha! Mij bevalt ie prima voor dat geld. Net wat je zegt, waarom zoveel neertellen voor een gewoon, tja, meubelstuk inderdaad.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 17:12

   Fijne vakantie naar Florida alvast!

 17. Anzji
  oktober 6, 2017 / 20:28

  Ik zou voor de salontafel gaan! Natuursteen gaat (in tegenstelling tot gadgets en accessoires) jaren en jaren mee, da’s een investering voor je leven ;)

  Ik ben zelf al een tijdje aan het dubben over een nieuwe iPhone (loop nog rond met de 5S) en/ of een goeie nespresso-machine met melkopschuimer. En dan net als ik bijna de knoop heb doorgehakt.. kom ik een prachtige en spannende vakantiedeal tegen die ik écht niet kan laten schieten, tja, prioriteiten stellen :D Dus voor mij een oude telefoon en zo-zo-koffie, maar wel India en Nepal in november, woohoo!

 18. oktober 6, 2017 / 20:55

  Ik zou dan als eerst de laptop aanschaffen, in mijn ogen het meest praktisch. Maar ja, praktisch is meestal niet meteen het leukst ;)

  Op mijn wensenlijstje.. pfoe. Een Mini Cooper? Rijd momenteel in een oud barrel, en heb altijd al zo’n auto willen hebben. Maar ja, dan mag ik ook nog wel een aantal jaren sparen, haha! Oh, en een goede camera. Maar daar moet ik me nog maar eens in verdiepen.

 19. Stephanie
  oktober 7, 2017 / 11:08

  Das vaak het probleem met Apple, en als je het dan koopt.. zit je over 2-3 jaar weer met hetzelfde probleem ;) Ik zat ook te kwijlen bij de 15-inch MacBook Pro met TouchBar toen mijn grafische kaart van mijn huidige MacBook Pro was gecrashed (en m’n vriend em toentertijd voor zichzelf kocht). Gelukkig kon deze onder consumentenrecht/reparatieprogramma worden gemaakt, dus was dit een veel goedkopere optie (die €3000 had ik anders best goed gevoeld) en doet mijn macbook het na 5,5 jaar nog steeds prima. Nu denk ik maar dat tegen de tijd dat deze vervangen moet worden, er vast weer een nieuw model op de markt is waar ik bij sta te kwijlen ;)
  Btw: jij hebt toch een iMac staan? Je kan altijd met behulp van een kabeltje je 13-inch MacBook koppelen aan je iMac, dan zie je je scherm op de iMac (dus groter beeld), maar gebruikt hij de capaciteit van je MacBook.

  En die donkerroze velvet Gucci tas is idd mooi, jammer dat hij absoluut niet tegen regen kan…

 20. Marjolein Kraak
  oktober 7, 2017 / 11:59

  Mooie wishlist; altijd fijn om iets te wensen te hebben. Ik heb al jaren een wens bovenaan mijn lijst: mijn broer bezoeken die in California woont. Zie hem soms jaren niet en als kind hadden wij een goede band. Het gemis wordt ook zeker niet minder in de loop der jaren.
  Een andere wens is het vinden van de perfecte schoenen voor het lopen van mijn eerste marathon in april.

 21. oktober 7, 2017 / 12:32

  Ik zou als ik jou was eerder voor de MacBook gaan dan voor de iPhone – aangezien een nieuwe MacBook in mijn ogen meer een investering in je werk is dan een nieuwe iPhone (ik bedoel dus: je hebt nu ook al een van de nieuwste iPhones, terwijl 13inch en 128gb inderdaad best een upgrade kan gebruiken). Maar als je je oude iPhone kan verkopen en de BTW af kan trekken van de X waardoor het relatief een kleine uitgave is dan snap ik ook wel weer dat dat heel verleidelijk is, haha.

 22. oktober 7, 2017 / 14:22

  Ah, van dit lijstje zou het alleen de salontafel worden: praktisch, nodig, gaat jaren mee en helemaal niet superduur ;) Lijkt me een prima investering! Vooral als je er al zolang eentje wilt.
  Ik heb sinds kort een Macbook Pro van mijn werk (te leen), spiksplinternieuw en … mega-onhandig. Ik ben Windows gewend en houd echt niet van Macbook haha :’) Ik gebruik ‘m dus nauwelijks eigenlijk, nou ja, slijt ie ook niet haha. Ik vind ze echt heel erg overpriced…. Waarom zou je zóveel geld betalen voor een laptop als je er voor 1500 euro minder ook eentje hebt die dikke prima is…

  En haha, ik vind die Gucci-tassen die hier instaan echt zó ongelooflijk lelijk :’) Niet een beetje maar echt heel lelijk, sorry! Die je nu hebt vind ik wel heel mooi, en ook praktischer :) Ik snap ook niet waarom die zo schandalig duur zijn…

 23. oktober 7, 2017 / 16:11

  Wat een leuk artikel dit :) wat op mijn wensenlijstje staat is misschien toch een nieuwe laptop. Deze heb ik nu een jaar of 3 en werkt wel oké, maar het kan altijd wat sneller. En weer een eigen huurwoning helemaal alleen voor mezelf :)

 24. Sophie
  oktober 7, 2017 / 16:28

  Ooohhh jee.. die roze velvet tas.. Die KLEUR!!! :| <3 Zo mooi. Ik vind de donkerpaarse variant trouwens fantastisch en de donkerblauw ook heel chique.. Nee, nee, nee dit kan ik echt niet naar mezelf verantwoorden. Misschien als 'ie ooit in de sale is. :')

 25. oktober 7, 2017 / 23:16

  Ik wil supergraag een sporthorloge met gps. Jouw vorige Garmin staat hoog op mijn lijstje, haha! Ik heb er nu een van Fitbit maar die werkt met de gps van mijn telefoon. Een gps in het horloge is handiger. Verder noisecancelling headphones (nog een tip?) en nieuwe hardloopschoenen. En jouw boek!

 26. Britt
  oktober 8, 2017 / 09:23

  Een aantal dingen mogen ook wel regelrecht door naar mijn bezit en wishlist hoor haha!

 27. Sabine
  oktober 9, 2017 / 22:13

  Als ik jou was zou ik een nieuw toetsenbord kopen voor de iMac :) er bestaan ook goedkopere toetsenborden, zo zonde dat die nu niks staat te doen!