WIN: The Hunger Games – Catching Fire

 photo CATCHINGFIRE_SELECTIESTILLS_10.jpg

 photo CATCHINGFIRE_ALLESTILLS_20.jpg
 photo CATCHINGFIRE_SELECTIESTILLS_2.jpg

 photo CATCHINGFIRE_SELECTIESTILLS_7.jpg
 photo CATCHINGFIRE_ALLESTILLS_18.jpg
 photo CATCHINGFIRE_SELECTIESTILLS_12.jpg
 photo CATCHINGFIRE_ALLESTILLS_16.jpg
 photo CATCHINGFIRE_ALLESTILLS_17.jpg

Nog drie weken, dan draait het vervolg op The Hunger Games – Catching Fire – eindelijk in de bioscoop. Twintig maanden hebben we er op moeten wachten, een eeuwigheid. Het boek Catching Fire vond ik minstens zo goed als het eerste deel, ik heb dan ook hoge verwachtingen voor de film.

In de film komen Katniss Everdeen en Peete Mellark net terug in District 12 als helden van de 74ste Hunger Games. Maar Katniss en Peeta kunnen niet lang van hun rust genieten, ze moeten op ‘Victory Tour’ langs alle districten. Tijdens de tour merkt Katniss dat de mensen in de districten opstandig worden, een opstand veroorzaakt door Katniss. President Snow is dan ook niet blij met Katniss. Wanneer Katniss terug komt van haar Victory Tour kan ze vrijwel direct weer District 12 verlaten, dit keer voor de Quarter Quell, de 75ste editie van The Hunger Games waarin winnaars uit vorige Hunger Games tegen elkaar moeten strijden. Een strijd waarin de regels nog extremer zijn dan in The Hunger Games.

De film belooft nog grootser dan de vorige te worden. Niet alleen spelen Jennifer Lawrence (Katniss), Josh Hutcherson (Peeta) en Liam Hemsworth (Gale) weer een rol in de film, Sam Claflin (Snow White & The Huntsman / Pirates of The Caribbean) speelt de rol van charmeur Finnick Odair. Genoeg mannelijk schoon dus. Maar dat is niet hetgeen waar ik het meest naar uitkijk, ik ben groot fan van badass Katniss / Jennifer Lawrence.

Om alvast in de sfeer van de film te komen, heb ik een kleine winactie. Ik mag een pakket met twee kaartjes voor de film weggeven, naast de kaartjes zit er in het pakket ook een poster, magneetset, stoffentas, Mockingjay tashanger, boekenlegger, oordopjes, Katniss sleutelhanger, een armband, T-shirt en de officiële filmeditie van het boek Catching Fire. Met dit pakket ben je er helemaal klaar voor dus ;-).

Wat je moet doen om kans te maken op deze prijs? Een reactie achterlaten onder deze blog en vertel me wat jij het leukste moment vond uit The Hunger Games film.

May the odds be ever in your favor ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

94 Reacties

 1. Kimberly
  oktober 31, 2013 / 12:02

  Oooh geweldig! Ik kan echt echt echt niet wachten op de nieuwste film, 20 november staat groot in mijn agenda ;) Het allermooiste moment vind ik als Katniss zingt voor de stervende Rue. Kippevel. <3

 2. oktober 31, 2013 / 12:03

  Aaaaah, ik heb gisteravond The Hunger Games voor het eerst gezien (nu moet ik me zeker schamen haha?), ik vond het wel een goede film maar niet goed genoeg om mee te doen aan deze winactie.

 3. Isabel
  oktober 31, 2013 / 12:33

  Oooh ik kan echt niet wachten tot de film uitkomt, ik kijk er al maanden naar uit! Vorige maand heb ik alle drie de boeken nog eens herlezen, om terug in het verhaal te komen voor wanneer de film uitkomt. Het mooiste moment uit The Hunger Games (de film dan), vond ik het moment dat Prim gekozen wordt als tribute, maar Katniss roept ‘I volunteer’. Ik krijg nog steeds kippenvel bij die scène!

 4. Sandra
  oktober 31, 2013 / 12:33

  Ik kan ook niet wachten tot de film in de bioscoop is. Alle boeken bijna aan een stuk door gelezen, geweldig!

  Mijn favoriete moment uit de film was het moment dat werd omgeroepen dat er twee winnaars uit één district mochten komen. Hoewel in het boek duidelijk wordt beschreven dat Katniss doet alsof, was dit naar mijn idee wel het eerste moment waarop ze gevoelens voor Peeta een kans gaf.

 5. oktober 31, 2013 / 12:34

  Gaaf! Ik word 19 november 19 jaar en ik was toch wel al van plan die avond naar de nachtpremiere te gaan, ik ben echt benieuwd naar Catching Fire. Het leukste vond ik de kleding van de mensen in The Capitol, echt mooi gedaan :-).

 6. oktober 31, 2013 / 12:34

  Mijn favoriete moment uit the hunger games bevindt zich in het laatste deel. Het mooiste moment vind ik wanneer Peeta en Katniss de hongerspelen achter de rug hebben en samen een gezinnetje hebben. Naar dat moment keek ik tijdens het lezen van de boeken uit. Helaas was dat wel direct het einde van de hongerspelen, maar ik vond het een super lief einde!

  • Lissa
   oktober 31, 2013 / 14:00

   Dit had ik niet willen lezen :(.

   • Emma
    oktober 31, 2013 / 20:43

    Ik ook niet!

 7. oktober 31, 2013 / 12:37

  Ohh leuke winactie :)

  Ik vind het mooiste van de film als Katniss voor Rue aan het zingen is, dan overlijdt Rue en maakt Katniss dat gebaar richting de camera en dan begint de opstand!! Mooi gemaakt en kippenvel moment.

 8. Sandra
  oktober 31, 2013 / 12:38

  Hunger games fan hier! Ik heb alle drie de boeken een paar keer gelezen, wat bij mij vrijwel nooit voorkomt. Het leukste (eigenlijk mooiste) moment vond ik bij het boek én in de film wanneer Katniss haar vingers opsteekt naar de camera op een manier die voor hun respect betuigt. En dat dan iedereen op het plein van district 11 hetzelfde doet. Kippenvel moment!

 9. Denise
  oktober 31, 2013 / 12:38

  Leuk!! Mijn favoriete moment is wanneer Katniss moet laten zien aan de bobo’s wat ze kan en op dat moment hebben ze helemaal geen aandacht voor haar. Ze schiet dan een pijl door de appel die in het varken zit en trekt zo volop de aandacht! :) Geeweldig stukje vind ik dat!

 10. oktober 31, 2013 / 12:44

  Wat leuk zeg! De boeken kende ik al en was toen al heel erg benieuwd hoe de kleding zou zijn met name van de vlammenjurk van Katniss. Het was nog mooier dan ik had gedacht! Het stukje dat ze arena inrijden met die mooie jurk vind ik dan ook het mooiste stukje, de spanning, de jurk, de reacties van het publiek. ^^

 11. oktober 31, 2013 / 12:44

  Jaaaaaaaa The Hunger Games liefde! Heb alle boeken gelezen ^^. Mijn favoriete moment is wanneer Katniss zichzelf voordraagt om mee te doen in plaats van haar zusje.

  Liefs, Mariette

 12. Simone
  oktober 31, 2013 / 12:45

  Leuke actie! Mijn favoriete stukje in de film is het moment waarop ze de buis in moet om in de arena te komen en dat je de buizen dan langzaam omhoog ziet gaan. Dan voel je echt hoeveel spanning ze heeft en dan voel je echt dat ze geen idee heeft wat er gaat gebeuren. Ik vind dat ze dat gevoel echt goed hebben overgebracht in de film!

 13. Kirsten
  oktober 31, 2013 / 12:49

  Vorige jaar november ging ik helemaal uit m’n dak, omdat ik dacht dat deel twee uit zou komen, bleek dat het zou gaan om 2013.. haha. Eén van mijn leukste momenten – want eigenlijk is het de hele film door genieten – is eigenlijk de slotscène, die blik van President Snow, echt kippenvel kreeg ik er van. Dit open einde is tegelijkertijd gruwelijk omdat je niet wilt dat de film eindigt, maar je ook achterlaat met zo’n bizar spannend gevoel waardoor ik nu echt niet meer kan wachten op The Hunger Games Catching Fire!

 14. oktober 31, 2013 / 12:52

  Ik heb deel 1 nog niet zo heel lang geleden gezien. Ik had er veel over gehoord, maar nooit echt de tijd genomen om hem te kijken. Uiteindelijk heb ik hem toen gehuurd bij de videotheek en direct gekeken. Wat een geweldige film! Ik wil deel 2 dan zeker ook zien!

  Het mooiste stuk uit de film: het moment waarop wordt omgeroepen dat er toch maar één winnaar kan zijn en dat ze dan heel sneaky die besjes willen gaan opeten, dat was echt een cool stuk!

 15. oktober 31, 2013 / 12:54

  Ik vind de hungergames ook geweldig. Heb ook alle boeken gelezen. Het mooiste, maar niet leukste moment uit de film vond ik toen de opstand begon. Katniss zong voor Rue en begroef haar tussen allemaal bloemen. Vervolgens deed ze ‘het teken’ naar de camera, wat het begin is van de opstand van de districten.

 16. marleen
  oktober 31, 2013 / 12:58

  oh wat vette winactie! mijn favoriete aspect van de film is sowieso het ‘science fiction’ gehalte. in de bossen back to basics en ondertussen wordt de natuur bestuurd en beinvloed door mensen achter de games. hoe vet!

 17. oktober 31, 2013 / 12:59

  Ooohhh wowo wat een geweldig winactie…heb deel 1 al aantal x bekeken…
  En ben net als alle andere dan ook heel benieuwd naar deel 2…

  Ik heb 2 mooie momenten uit de film…
  Het moment dat ze dat kleine meisje helemaal mooi maakt met bloemetjes…soort begrafenis..
  En het eind met de dodelijke besjes…geweldig

 18. oktober 31, 2013 / 13:05

  Ohh ik ben echt benieuwd naar die film! Ik wil wel meedoen :)

  Het mooiste moment was voor mij het moment dat Rue doodgaat en katniss een ‘graf’ voor haar maakt en haar daardoor eigenlijk een soort ‘waardig’ afscheid geeft.. kippenvel! Ook de reactie van rue’s district is erg mooi

 19. oktober 31, 2013 / 13:08

  Supergaaf! Ik doe zeker mee! Ik heb de eerste film 5 keer in een week gezien, dus je kan wel zeggen dat ik fan ben. Mijn favoriete stukje is aan het einde, wanneer de omroeper roept dat Peeta en Katniss gewonnen hebben. Je hoort de vrees in zijn stem dat ze het echt gaan doen. Dat laat gelijk zien hoe sterk Katniss (en Peeta) eigenlijk zijn. Maar eigenlijk geniet ik gewoon van de hele film, hihi.

 20. Rianne
  oktober 31, 2013 / 13:25

  Aah ik zit ook echt al die twintig maanden in smart op catching fire te wachten. Haha in mijn hoofd is de hele film al af, ik heb de boeken allemaal al minimaal 3 keer gelezen en huil nog steeds heerlijk de ogen uit mijn hoofd bij het mooiste stukje van de hele film, het moment dat Katniss gaat zingen voor Rue als zij bijna dood gaat. Van het moment dat Katniss twee vingers in de lucht steekt als teken van respect, en de hele bevolking van het district van Rue dat ook doet krijg ik nog steeds kippenvel. Je vroeg naar het leukste moment uit de film, dit vind ik denk ik het moment dat Katniss bij de voorbereiding op de spelen de appel uit de bek van het varken schiet. Ik heb vooral erg gelachen om de reactie van Haymitch en Effie daar op. Kortom, ik heb enorm veel zin in de film en doe graag mee met de winactie! Oja, en nog heel veel succes bij de marathon in New York!

 21. oktober 31, 2013 / 13:27

  Oeh lastig! Ik vind als Rue dood gaat een mooi moment, maar het is wel heel erg ‘verzieligd’ en vooral meer Hollywood gemaakt dan in het boek, er wordt dan ook veel nadruk op gelegd in vergelijking met het boek. Het ‘leukste’ moment vind ik als Clove bijna Katniss vermoord, maar dat Tresh Katniss dan redt. Toch een vorm van ‘naastenliefde’ ook al haat iedereen elkaar.

 22. Kim
  oktober 31, 2013 / 13:28

  Zeker het moment waarop ze in de plaats van haar zusje deelneemt aan The Hunger Games. Ik zie helemaal voor me dat jij precies hetzelfde voor jouw zusje zou doen en andersom. Mooi om die bewondering en liefde voor elkaar te zien :-)

 23. oktober 31, 2013 / 13:31

  Leuke winactie. Heb de boeken gelezen tijdens m’n zwangerschapsverlof. Toen ik deel 3 uit had heb ik huilend m’n moeder (waar ik de boeken van leende) opgebeld: hoe kon ze mij zulke boeken laten lezen tijdens m’n zwangerschap?! Haha.

  De film keek ik al eerder, aan het begin van mijn zwangerschap. Mijn favoriete moment uit de film dat katniss zegt in de plaats van haar zusje te gaan. Doet mij denken aan mijn relatie met m’n kleine broertje. Wederom tranen met tuiten.

 24. Mirjam
  oktober 31, 2013 / 13:47

  Toffe boeken! Op mijn vakantie vorig jaar in Cuba gelezen en ze meteen daar achter gelaten voor een cubaans vrouwtje die de boeken kende vanaf de televisie maar hier natuurlijk nooit aan kon komen ( amerika boycot cuba en andersom!)

  Leukste moment? In de film komt het niet goed naar voren maar wanneer Katniss voor Peeta zorgt in de grot en erachter komt dat dat Haymitch haar beloond voor wat ‘ affectie’ richting Peeta! (zoals het soepje na de kus)

 25. Lisa
  oktober 31, 2013 / 14:00

  Fantastische film dit, ik ben heel blij dat eindelijk de tweede film uitkomt! Het mooiste moment was de blik van Katniss, nadat ze haar pijl bij de trainingsdagen zo door de appel schoot. Wat een moed en lef!

 26. Joëlle
  oktober 31, 2013 / 14:10

  Natuurlijk hoe Katniss het lichaam van Rue bedekt met bloemen en hoe ze zich dan omdraait naar de camera, maar het gesprek tussen Katniss en Peeta de nacht voordat ze de arena in gaan op het dakterras vond ik ook erg mooi gefilmd. Hoe Peeta dan zegt: “I just want to show them that they don’t own me” en dat Katniss antwoordt: “I can’t afford to think like that”. Dramatisch!

  In het boek gaf de laatste scène uit het laatste boek me kippenvel (kinderen die spelen op de graven van doden), maar daar zal ik niet teveel over schrijven i.v.m. spoilers.

 27. oktober 31, 2013 / 14:11

  Ohh, fantastisch. Can’t wait. Mijn favoriete stukje. De fluitende birdies of course. Alleen zo sad dat dat kleintje daarna overlijdt :(

 28. Marleen
  oktober 31, 2013 / 14:15

  Super winactie! Ik ben echt verslaafd aan de boeken en kan dus niet wachten tot Catching Fire eindelijk te zien is in de bioscoop. Het leukste, of nou ja leukste, moment uit the Hunger Games vond ik dat Prim werd uitgekozen als tribute maar dat Katniss zich dan aanbiedt als vrijwilliger. Een heftig stukje maar heel goed geacteerd!

 29. oktober 31, 2013 / 14:45

  ‘I VOLUNTEER’, uiteraard ;-) Wauw, chickenskin all over.. nog als ik aan die scène denk.

 30. Hebe
  oktober 31, 2013 / 14:49

  Oeeh ik hou van the hungergames dus die kaartjes zouden wel van pas komen! Na de film heb ik meteen alle boeken gelezen en ben super benieuwd hoe ze sommige momenten gaan verfilmen.
  De eerste hungergames vond ik vooral het moment met rue en in de grot met peeta als kantniss hem verzorgd heel goed neer gezet. Maar de rest van de film was ook top!
  heel veel succes en plezier in new york trouwens, ben benieuwd naar je blogs.
  Liefs,

 31. oktober 31, 2013 / 14:52

  Het leukste moment… Moeilijk, want de hele film is supertof. Ik denk een scene aan het einde van de film, waarin Peeta en Katniss worden achtervolgd door honden/wolven. Ik snap dat dit niet klinkt als een leuk moment, maar ik zal het uitleggen. Ik zag de film voor het eerst in de bioscoop met een paar vriendinnen, van wie ik de enige was die het boek had gelezen. ‘Niet schrikken zometeen!’ zei ik tegen hen toen de wolvenscene eraan kwam. Het was helemaal stil in de zaal, Peeta en Katniss liepen door het bos… En opeens springt er een wolf achter een boom vandaan. En wie schrok het hardst, ondanks haar eigen waarschuwing? Ikke… Hebben we later nog hard om gelachen, daarom was het toch een leuk moment!

 32. Maaike
  oktober 31, 2013 / 14:58

  Hmm, het leukste moment uit de Hungergames.. Het moment aan het begin dat Katniss en Gale in het bos buiten de hekken van district 12 zitten vind ik heel mooi. Ze weten niet wat hun te wachten staat. Elke keer als ik dat stuk zie(/lees) krijg ik weer kriebels. Het begin van de Hongerspelen.

 33. Maaike
  oktober 31, 2013 / 15:25

  Wat een gave winactie! Ik kan de eerste film inmiddels dromen, en ben er heilig van overtuigd dat dat met de tweede film ook gaat gebeuren. Ook heb ik de boeken in het Nederlands & Engels meerdere keren gelezen, haha.

  Mijn favoriete stuk is het moment dat Thresh haar laat gaan, voor Rue. Hoe hij, zo zijn dankbaarheid voor Rue laat zien, en vooral niet bij haar in het krijt wil staan, wat Katniss dan weer heel goed begrijpt.

 34. oktober 31, 2013 / 15:25

  Ik heb de trailer al een paar keer gekeken! The Hunger Games heb ik ook verschillende keren gekeken en vind het heel leuk dat er een vervolg is! Kan niet wachten om deze film te zien :)

 35. Linda
  oktober 31, 2013 / 15:28

  Wat leuk ik doe graag mee!! Mijn lievelingsstukje is toch denk wel toen prim werd uitgekozen en katniss vrijwillig ging!

 36. Brechtje
  oktober 31, 2013 / 15:33

  Een van mijn favo momenten is wanneer Katniss en Gale aan het begin op een rots zitten na een jachtpartij. Het geeft je een goed beeld van hun relatie.

 37. oktober 31, 2013 / 16:30

  Wat leuk zeg! :) Het leukste moment vind ik wanneer Gale en Katniss samen aan het jagen zijn!

 38. Evelien
  oktober 31, 2013 / 16:36

  Ik vond het leukste moment het moment dat Peeta in het interview zijn liefde voor Katniss verklaart

  (Veel succes met de marathon in New York)

 39. oktober 31, 2013 / 16:46

  Ik sla deze winactie over, maar ben gek op the hunger games! :D

 40. Maaike
  oktober 31, 2013 / 16:52

  Wat een te gekke winactie! Ik ben groot fan van The Hunger Games serie! Het leukste moment van de hele film vond ik dat Peeta en Katniss werden voorgesteld aan de twaalf districten. Katniss, the girl on fire! En dat het publiek niet weet wat ze zien en helemaal uit hun dak gaat. Ik kan niet wachten om Catching Fire te zien!

  Veel succes in NYC met het lopen van de marathon Annemerel! You go girl :)

 41. oktober 31, 2013 / 17:01

  ik ben suuuuuper benieuwd! ik doe trouwens niet mee, want ik heb een abbo voor de bios :)

 42. oktober 31, 2013 / 17:01

  Ik kan niet wachten tot de film in de bios draait :) Ben heel benieuwd, vooral na de apen en de smog etc.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 43. oktober 31, 2013 / 17:04

  Ik tel de dagen af tot de première, ik vind The Hunger Games boeken echt geweldig en de film viel me ook totaal niet tegen. De acteurs zijn perfect gekozen en ik mijn hoofd ben ik al helemaal een beeld aan het schetsen van hoe alles in de tweede film eruit zal zien. Het moment waarbij ik écht kippenvel kreeg tijdens de film, was de scene waarin Katniss voor kleine Rue zong toen ze net was overleden en haar bedekte met bloemen.

 44. Elena
  oktober 31, 2013 / 17:17

  Er zijn al veel mooie momenten genoemd! Een grappig moment was toch wel toen Katniss over Peeta heen liep, omdat hij zo goed gecamoufleerd was.

 45. Sofieke
  oktober 31, 2013 / 17:26

  The Hunger Games is echt een obsessie geworden de laatste weken. Ik heb de boeken afgelopen tijd meerdere keren herlezen. Mijn favo stukjes zeker 5x!
  Ik kan echt niet wachten tot de film uitkomt en tel de dagen af!
  Een pakket als deze zou ik echt supergeweldig vinden!!
  Mijn favoriete scène uit de eerste film is het moment dat de 74e Hunger Games op het punt staan om te beginnen. Katniss gaat in de buis omhoog. Op dat moment valt het geluid even weg en zwelt vervolgens weer aan. Die momenten zit ik altijd met kippenvel te kijken. Ook natuurlijk omdat ik weet dat enkele momenten daarna het bloedvergieten gaan beginnen.. Verder is het afscheid van Rue erg emotioneel.
  De muziek, de beelden, de sfeer.. Ik kan er geen genoeg van krijgen en wacht met veel spanning en plezier op de nog komende 3(!) films!!

 46. Anne
  oktober 31, 2013 / 17:40

  Aaah deze wil ik echt héél graag winnen, ik kan ook echt niet wachten tot het eindelijk 20 november is.
  Mooiste stuk uit The Hunger Games, pff moeilijk! Denk toch het moment dat Prim gekozen wordt en dat Katniss naar voren stormt en ‘I volunteer!’ roept. Echt een kippenvel moment en zó goed gespeeld.

 47. Khoi
  oktober 31, 2013 / 17:42

  Ik heb een blog over The Hunger Games met meer dan 13,000 followers het zou dus zo vet zijn als ik deze actie won!
  Mijn favoriete scene van de film is uiteindelijk toch het bloedbad. Ik vind het zo vet dat er geen geluid is behalve een piep en dat je de tributes zier vechten over wapens en tassen. Doordat er geen actie muziek in zit, voel je echt hoe bizar het eigenlijk is dat kinderen tot de dood moeten vechten. Heel vet! Ik hoop echt dat ik deze actie win, het zou super vet zijn!

 48. Maxime Spijker
  oktober 31, 2013 / 17:55

  Ik vind The Hunger Games echt geweldig! Het is zo moeilijk om een keuze te maken! Maar het beste moment vond ik toch wel het moment dat de honden uit de grond springen. Je weet dat er iets engs gaat gebeuren maar niet precies wanneer en als het dan gebeurt dan is dat super spannend! Ik hoop dat ik win.
  Groetjes

 49. Joëlle Spijker
  oktober 31, 2013 / 17:58

  Ik ben echt een grote fan van de Hunger Games en heb alle boeken al meerdere keren gelezen. Ik doe zeker mee aan deze winactie!
  Het mooiste moment vind ik dat wanneer effie prim naar voren roept om mee te doen, en Katniss dan roept ” I volunteer!” Dat vind ik echt een kippenvelmoment!

 50. Nikki
  oktober 31, 2013 / 18:01

  oeh, dat pakket klinkt echt superleuk. Het leukste moment uit de eerste film… dat is een moeilijke. Het gesprek op het dak, waarin Peeta zegt dat hij wel als zichzelf wil sterven, vind ik een mooie scene. En het moment dat ze de bessen te voor schijn halen was ontzettend spannend (ik had voor ik de film ging kijken de boeken nog nooit gelezen)

 51. oktober 31, 2013 / 19:37

  Ik heb alleen het eerste boek gelezen en hoewel de films me wel leuk lijken heb ik ze dus nog niet gezien. Dus de vraag beantwoorden en meedoen aan deze winactie wordt een beetje lastig, haha :P

 52. Lenna
  oktober 31, 2013 / 20:02

  Super leuke winactie! Ik kan niet wachtem tot de film uitkomt!! Mijn favoriete moment was de optocht, met Katniss en Peeta die on fiiiiiiiire zijn :)

 53. oktober 31, 2013 / 20:10

  Jaaaaaa! Dit moooooet ik winnen! Ik houd echt van The Hunger Games! Ik heb de boeken drie keer gelezen, alle drie. Mijn favoriete moment uit het eerste deel was dat Peeta gevonden wordt door Katniss, ook dat Katniss zong voor Rue.. Toen kreeg ik écht kippenvel!

 54. Laure
  oktober 31, 2013 / 20:51

  Lijkt me leuk om het boek nog eens te kunnen herlezen vooraleer we de film in de cinema kunnen bekijken!

  Mijn favoriete moment uit de film is het laatste moment in de arena, als er wordt beslist dat er toch maar 1 winnaar kan zijn en Katniss haar plannetje met de bessen uitvoert, zo spannend!

 55. oktober 31, 2013 / 21:41

  Deze winactie kan ik echt niet links laten liggen. Ik ben werkelijk aan het aftellen tot Catching Fire uitkomt. Ik heb zelf expres het boek nog niet aangeschaft zodat de film nog een complete verrassing zou zijn! Het leukste moment uit The Hunger Games vind ik.. hmm! Ik vond het moment dat Peeta en Katniss beide hun leven wilden beeindigen omdat er maar 1 winnaar kon zijn erg mooi. Ook vond ik het moment dat Katniss het meisje Bree in jaar armen liet sterven bijzonder. De film werd afgewisseld tussen actie en romantisch en zoveel genre’s in één. I’m in love with all of these movies.

 56. Doris
  november 1, 2013 / 08:01

  Echt een super leuke winactie!!

  Ik ben echt helemaal fan van de hunger games en ik was natuurlijk sowieso al van plan om naar de bios te gaan. Het leukste moment voor mij (was niet het Rue/zing gedeelte, dit vind ik juist het zieligste of mooiste).

  Maar het moment waarop Katniss en Peeta die besjes lijken te willen gaan eten, ik vind dit echt een hele handige oplossing om Snow te slim af te zijn. Het is gewoon zo’n doordacht moment in verhouding met de relatie die Katniss en Peeta voor de buitenwereld in het spel hebben.

  En ik ben benieuwd naar al je New York verhalen!

 57. Cato
  november 1, 2013 / 08:42

  Het feit dat er nog een Cato in de film zat was toch wel een heel mooi moment;)

 58. Nini
  november 1, 2013 / 09:01

  Super leuke winactie! Mijn favourite moment uit the hungergames is het moment dat Katniss en Rue samen gaan eten nadat Rue Katniss verzorgt heeft omdat ze gestoken was door die wespen. Dat is mijn favourite moment omdat ze dan even een beetje weg zijn uit de arena en het gewoon gezellig met elkaar hebben :)

 59. november 1, 2013 / 11:40

  Het mooiste moment vond ik echt opzeker dat Rue stierf en dat Katniss ging zingen voor haar, haar ging begraven en toen met drie vingers een luchtkus deed. Geweldig. Ik heb echt hele tijd met kippenvel gezeten…

 60. Sheila
  november 1, 2013 / 12:06

  Ik vond het heel erg mooi dat Cinna zo oprecht om Katniss geeft terwijl hij uit het Capitool komt. In de boeken is dit een stuk duidelijker dan in de film maar ik werd iedere keer dat ik over Cinna las/Cinna zag zo blij. Cinna (en natuurlijk Prim)gaf Katniss nog een beetje hoop om de Spelen te winnen en het Capitool te laten zien dat ze haar niet konden veranderen. Dit vond ik prachtig.

 61. november 1, 2013 / 13:09

  mmmm moeilijke keuze! de film heeft zoveel momenten die bij zijn gebleven. Maar als ik dan toch moet kiezen is het voor mij meer dan logisch dat ik dan kies voor het moment waarop rue sterft.

 62. Sabine
  november 1, 2013 / 15:05

  Mijn favoriete/mooiste moment uit The Hunger Games film is wanneer Rue overlijd en Katniss samen met haar het liedje zingen uit het district van Rue. Ik vind het mooi dat Katniss laat zien dat je niet alleen vijanden bent tijdens de hongerspelen, maar dat je ook vrienden kan maken!

 63. Wytske
  november 1, 2013 / 17:10

  Leuke actie! Ik vind het mooi dat Haymitch Katniss en Peeta uiteindelijk wel helpt en voorbereid op de strijd in het arena, omdat dit ook zijn verzet tegen het capitool een beetje laat zien, hij geeft zich ondanks al die jaren van verlies niet weer gewonnen.

 64. Linsey
  november 1, 2013 / 17:45

  Ahh wat gaaaaf! Ik kijk al maanden uit naar deze film, kan echt niet wachten om deze te bekijken! Toen mijn vriend over de film vertelde maar een raar verhaal, maar ik heb het geluk dat deze film op school werd gedraaid want wat is het toch een geweldige film! Daarna ben ik de boeken gaan lezen en ik ben er echt helemaal gek op. Lijkt me ontzettend tof om dit te winnen zeg, naar de film én zulke gave spullen!

  • Linsey
   november 1, 2013 / 17:56

   Oh over mijn favoriete moment heb ik toch nog wel even moeten denken hoor haha, de hele film vond ik eerlijk echt fantastisch. Het moment dat me echt kippenvel gaf was het moment waar Katniss afscheid van haar zusje en andere geliefden nam. Ik huil niet snel bij films, maar in die scène voelde ik de tranen toch wel opkomen. Heb uiteindelijk de tranen maar ingehouden, vond het wat te veel drama voor in de klas haha.

 65. Hanna
  november 1, 2013 / 18:32

  Oeeh superleuk!!! Ik denk dat ik het moment waarop door de speakers klinkt dat Peeta en Katniss allebei hebben gewonnen het leukste vond, ik had ze allebei niet dood willen hebben! xoxo

 66. november 1, 2013 / 20:52

  Ik zag dit, en hier moet ik gewoon aan mee doen!
  Bij deze dus, ik doe mee! Het leukste moment van de film vind ik dat Katniss haar pijl bij het oefenen door het varken op tafel schiet, en dat iedereen dan ineens de aandacht voor haar heeft. Ik vind haar gewoon zó tof in dat stukje, oke fangirlen enzo. Haha!
  Liefs, Suzanne.

 67. Iris Heins
  november 1, 2013 / 22:34

  Het allermooiste moment in De hongerspelen? Dat zo moeilijk om te kiezen! Maar dan zou ik toch voor de Spotgaaien gaan, ik vind dat zo’n mooi geluid! En hoe het in het boek besproken wordt, hoe haar vader ermee omgaat, kippenvel!

 68. november 1, 2013 / 22:42

  Geweldige boeken, fijne verfilming! Alleen al door alle goede acteurs. Ik was in deze film erg gefascineerd door de beschilderingen van Peeta, om die camouflage in de film te zien vond ik prachtig!

 69. Yvon
  november 1, 2013 / 23:54

  mijn leukste moment is niet van de eerste film, maar is hopelijk wat ik ga zien in de 2e film. Al sinds ik alle boeken heb gelezen kijk ik er naar uit om de scene op het grote scherm te zien, waarbij Katniss de jurk’van vuur’aan heeft en iedereen versteld doet staan als ze gaat ronddraaien en de jurk in vuur veranderd en ook aan de veren van een spotgaai doet denken…. ik kan niet wachten totdat ik de 2e film kan zien!

 70. Anne-Miep
  november 2, 2013 / 10:00

  Ik denk het moment waarop Rue komt te overleiden en dat Katniss haar helemaal toedekt met de bloemen. Vooral mooi vind ik het stuk erna dat je district 11 ziet en dat zij allemaal het gebaar overnemen.

  (en heel cheesy.. niet het mooiste moment van de film maar wel heel tof. Dit is een van de weinige films waarvan zowel mijn vriend als ik helemaal weg zijn. Op de dag dat de 2e film uitkomt zijn we 2 jaar samen dus dan maken we er een mooi uitje van :))

 71. Eva
  november 2, 2013 / 10:20

  Het allemooiste moment vind ik als Rue (dat kleine donkere meisje) dood gaat. Dan verzorggt Katniss haar, maar best of all: ze zingt voor haar. Dat vind ik zo’n prachtig stukje. Dan kan ik echt mijn tranen niet binnen houden. zo mooi!!
  (soorry ik kon geen ‘leuk’ stukje noemen) maar dit vind ik het mooiste uit de hele (eerste) film!!

 72. Jenny
  november 2, 2013 / 11:44

  Leuke winactie! Mijn leukste moment was dat katniss aan de jury’s moest laten zien wat ze kon, maar ze hadden geen aandacht voor haar. Dan schiet ze een pijl door een appel en had iedereen opeens aandacht voor haar. Haha

 73. Samra
  november 2, 2013 / 12:42

  Het zou me supper lijken als ik en mijn vriendin de kaartjes winnen! wij zijn grote Hunger games fans en kunnen niet wachten tot Catching fire :)

  Om te beginnen ik hou heeel erg veel van The Hunger Games film. Echt, iedereen die de film heeft gezien en ik gesproken heb vond het geweldig. De film was niet te ver afgedwaald van het boek, het schrijven was perfect, de cinematografie was geweldig en het was net zo brutaal als het nodig was zonder een overdosis aan het geweld.

  Ik heb niet een favo moment maar heel veel!
  Een daarvan is De première van The Girl on Fire. Als Katniss en Peeta rond reden op hun gouden strijdwagen achter de 22 tieners , het was een van de meest heerlijke dingen die ik ooit had gezien. De vuur-effecten waren geweldig en ze zagen er prachtig uit!

  Ook het moment wanneer Rue stierf en Katniss haar versierde met bloemen. Maar wat me het meest raakte was de reactie van de districten op haar dood. Als Katniss hen groette en zij haar terug gegroet, het was absoluut de meest krachtige scène in de film. Het zien van de rebellen was gruwelijk en bevrijdend in gelijke delen. Het geeft me nog steeds kippenvel als ik er aan denk. Dat zijn enkele van mijn favoriete dingen al waren er talloze andere momenten. En natuurlijk De grot scènes. We hebben niet te veel van Peeta en katniss gezien , maar de grot scenes waren erg leuk.
  De hele film was gewoon perfect en ik kijk uit naar catching fire!

 74. Kyra
  november 2, 2013 / 13:26

  Het leukste stukje uit de film vond ik het emotionele moment dat Rue sterft. Ik vond het zo een mooi wat Katniss met de bloemen deed en dat gebaar wat ze maakte naar district 11.

 75. Anne
  november 2, 2013 / 19:04

  Super leuk! Ik zou heel graag willen winnen :).

  Het leukste moment vond ik dat Peeta in de arena zegt: I’ll take the bow en Katniss zo verbaasd is dat vond ik zo grappig haha.

  Of het was ook heel mooi dat Rue dood ging en Katniss haar met bloemen versierde.

  Of toen Peeta zijn liefde voor Katniss bekendmaakte, dat was zo lief!

  En nog veel meer momenten want ik hou van The Hunger Games :)

 76. Daan Koek
  november 2, 2013 / 20:36

  Ik ben echt een hele grote fan van The Hunger Games, heb de film al heeeel vaak bekeken, en de boeken allemaal meerdere keren gelezen.

  Mijn mooiste moment in The Hunger Games was het moment dat Katniss de Arena in ging. Dat moment was zo stil in de film, en daardoor werd het heel erg spannend. Voor de wat kleinere kinderen was er niet zoveel bloed te zien, maar alsnog goede camera kwaliteiten. Die momenten heb ik heel vaak bekeken. Het voelde zo echt, zó spannend was het. Alsof ik er echt in zat.

 77. Puck
  november 2, 2013 / 20:37

  Het leukste moment uit de film vond ik de allereerste seconde, het moment dat ik me echt realiseerde dat er een film is gemaakt van het allerleukste en mooiste boek dat ik ooit heb gelezen, huhumm een paak keer heb gelezen en iedere keer moest huilen toen ik het las ;) De film was zo ontzettend mooi geworden!

  xoxo

 78. november 2, 2013 / 22:54

  Tof, ik maak graag kans op de kaartjes! Ik vond het moment dat dé games beginnen erg mooi, zo bizar dat het dan echt zover is!

 79. Marie
  november 3, 2013 / 11:24

  Het beste moment was toen ze te weten kwamen dat ze beiden de Hunger Games overleefd hadden!

 80. Marchal
  november 3, 2013 / 13:38

  Mijn favoriete moment is dat Katniss samen met Peeta in de grot zit terwijl hij gewond is en zij hem soep geeft en dat hij haar verteld waarom hij haar leuk vind en dat ze samen slapen en dan zoenen.

  Ik ben echt te exited voor Catching Fire niet normaal. Ik hoop dat ik kaartjes win (lees: ik ben blut). En anders toch maar mijn ouders lief aankijken of m’n spaarpot plunderen.

 81. Daphne
  november 3, 2013 / 22:58

  SUPERRRRR LEUK!!!!

  Mijn favoriete moment is het overlijden van Rue en dat Katniss hele mooie bloemen plukt, deze om Rue neerlegt en een heel emotioneel liedje zingt!

 82. Eef
  november 4, 2013 / 00:02

  Mijn favoriete scene uit The Hunger Games is wanneer je Foxface de vragen over planten ziet beantwoorden tijdens de training.

  Dit klinkt misschien wel als een rare favoriete scene, maar door deze scene heb ik altijd geloofd dat Foxface zelfmoord heeft gepleegd in de arena.
  Tijdens die scene zie je dat Foxface heel veel weet over planten en nightlock is in Panem niet zo’n onbekende plant, dus zou Foxface in theorie moeten hebben geweten dat het nightlock was dat Peeta in zijn handen had en dus dat het dodelijk zou zijn.
  Op dat moment bleef ze nog over samen met Peeta en Katniss (die werkten als een team), Cato en Thresh. Ik denk dat ze genoeg besefte dat ze tijdens een gevecht niet zou winnen omdat ze tot nu toe tijdens de spelen bleef overleven door haar sluwheid. Maar om in de “finale” een trage pijnlijke dood te vermijden, koos ze ervoor om de nightlock te eten.

  De scene is dus mijn favoriete scene omdat het zo’n onbelangrijke scene lijkt terwijl er zoveel meer kan achterliggen, net als de tributen van alle districten waar we soms heel weinig over weten, terwijl zij ook elk hun eigen verhaal hebben.

 83. november 4, 2013 / 19:43

  Het leukste moment in The Hunger Games vond ik natuurlijk de scene in de grot aka CAVE SCENE. Ik ben gewoon een hele erge Peeniss shipper dus dan is dit zeker een heel leuk stuk ;))).

  Het mooiste moment vond ik toen Rue dood ging en dat District 11 gefilmd werd en zij allemaal de three finger salute doen. Ik moet elke keer dat ik de film zie weer huilen bij dit stuk.

  Voor Catching Fire kijk ik natuurlijk heel erg uit naar de sugarcube scene, maarja wie niet? Ook vind ik de arena er supervet uit zien en ik kan gewoon niet wachten om de film te zien!

 84. november 4, 2013 / 21:33

  Ik vind THG zo leuk! Heb toen ik boek 1 had gelezen gelijk boek 2 en uitgelezen. Toen nog wachten op deel 3.. En toen die er was in 1 dag uitgelezen ? Ik hou gewoon zo van die hele sfeer in de boeken!

 85. Evelyn
  november 5, 2013 / 15:48

  Het allermooiste/beste moment uit de film vind ik het moment waarop Katniss de bessen bovenhaalt. Ze kijkt Peeta in de ogen en haar blik is vol vriendschap en vastbeslotenheid. Ze kan en zal het niet toelaten dat ofwel zij, ofwel Peeta gedood wordt. Mijn hart maakte een vreugdedansje bij dit beeld, maar tegelijkertijd besef je ook wel dat deze actie niet ongestraft zal blijven. Reden te meer om te blijven kijken, hopen en geloven dat alles goed komt met Katniss en Peeta. Want de oneerlijkheid van dit spel heeft lang genoeg geduurd. Er is genoeg gemoord, genoeg onschuldige kinderen hun leven vergooid.

 86. Kim
  november 8, 2013 / 01:05

  Het moment wanneer Katniss een kanonschot hoort, en rent naar Peeta. Dat ze de bessen ziet liggen en hem dan tegenkomt. Een moment waar alle emoties in zitten van de film. Boosheid, vriendschap, liefde, bezorgdheid, angst en hoop. Allemaal in het moment dat ze hem ziet en omhelst.
  TOP film!

 87. Merle
  november 13, 2013 / 20:26

  Het mooiste stukje uit the hungergames vind ik dat Katniss zingt voor Rue als ze doodgaat en alle spotgaaien haar na doen! Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe film! :)

 88. Nikita
  november 13, 2013 / 20:42

  Superleuke actie, ik ben zo’n grote fan van thg! Ik ben echt mega benieuwd naar Catching Fire :D
  Okay, het mooiste stukje van de film vind ik als ze horen dat er tóch maar één iemand kan winnen en een van de twee dus nog vermoord moet worden door de ander. Dan pakt Katniss een handje giftige besjes, en geeft de helft aan Peeta. Als ze aftelt voor het in haar mond stoppen, wordt de regel toch weer verbroken. Ze moeten immers een winnaar hebben. Maar wat Peeta niet weet, is dat ze het deed uit opstand en niet uit liefde.

  Liefs, Nikita

 89. Martine
  november 15, 2013 / 15:54

  Het mooiste moment vind ik als peseta en katniss samen tegenover elkaar zitten de nadht voordat de hongersnoden gaat beginnen en ze beide niet kunnen slapen.
  Hierin worden de angsten die in het boek zo mooi naar voren komen voor het eerst en ook voor het laatst in de film geprojecteerd. Ook is dit moment het eerste moment dat katniss peeta als iemand meer ziet dan die andere jongen ze begint hem meer te begrijpen.

 90. Salma
  november 22, 2013 / 20:54

  Makkelijk:

  “I VOLUNTEER! I VOLUNTEER! I volunteer as tribute!”

  Zo mooi, als Katniss totaal verlamd zich aanmeld en Primrose haar nog achterna roept. Zulke liefde voor elkaar en zo’n onmogelijke situatie…
  Dat is voor mij echt het mooiste gedeelte van de film, ik was echt helemaal ontroerd.
  De film vond ik sowieso geniaal, ik heb hem al een stuk of 10 keer gezien en ik moet ASAP naar Catching Fire gaan!

  Ik hoop dat ik een kans maak…

  Groetjes,

  Salma

 91. Sven
  november 23, 2013 / 21:43

  Het mooiste moment uit de film vind ik het stuk dat Katniss de plaats van Prim inneemt. Katniss weet hierbij dat ze hoogstwaarschijnlijk gaat sterven maar ze doet dit alsnog. Allemaal om haar zusje Prim te redden. Ik vind dit ongelofelijk knap en dapper.