>When I came back from Barca…

>

Hoewel jullie gisteren het verslag en de foto’s van mijn laatste dagje in Barcelona konden lezen, ligt Barcelona eigenlijk alweer bijna een week achter me. Nu is het gewoon weer werken wat de klok slaat, want zoals ik al zei, die drie dagen Barcelona kostte bij elkaar toch wel weer meer dan genoeg.
Maar heb deze week niet alleen maar zielig met bordjes rondgelopen hoor (met bordjes rondlopen is sowieso niet zielig, dat terzijde.. maar jullie begrijpen wat ik bedoel, toch?)
Photobucket
Zaterdag was natuurlijk een prachtige dag, warm, zonnig, alle ingredienten voor een vol terras. En dat terras zat ook vol, wat jullie misschien niet zullen geloven bij het zien van deze foto, maar het is toch echt zo (dit was nog voordat we open gingen). Tot HALF 4 ’s nachts heb ik gewerkt. Ik was kapot, maar zolang dit alleen maar ‘incidenten’ zijn vind ik het prima. Heb in ieder geval bijna de helft van mijn vakantie terugverdiend, hihi.
Zondag heb ik tot een uurtje of zes gewerkt, om vervolgens met mijn vriendje naar ons favoriete snelle, lekkere, goedkope dimsum restaurant in Den Haag te gaan (Dim Daily, Rabijn Maarsenplein, als je ooit in de buurt van Den Haag bent, ga er heen! Seriously). Heerlijk en veel gegeten. Daarna nog een The OC marathon, maar die heb ik niet helemaal af kunnen maken. Ik ben bij de vijfde aflevering in slaap gesukkeld, mijn vriendje heeft er toen nog drie gekeken. Haha.
Photobucket
Maandag heb ik ook weer gewerkt, maar ik had een break-dienst. Ik begon om elf uur, had van twee tot zes vrij en ben toen weer tot twaalf uur doorgegaan. Ik had namelijk ’s ochtends een smsje gekregen van Elise van ILBN, of ik misschien de volgende dag de rechterhand van Bobbi Brown, Eduardo Ferreira wilde interviewen in Den Haag. Nou ja prima natuurlijk, super zelfs! Maar ik had nog nooit iemand professioneel geïnterviewd en ik was ook nog niet echt ingelezen. Heb in mijn ‘pauze’ dus maar eventjes wat informatie gelezen en ben toen gaan hardlopen, dan heb ik namelijk meestal de meest creatieve ideeën. En ook dit keer kon ik na het hardlopen direct al mijn vraagjes neer pennen.
Photobucket
De volgende dag was het zover, het interview met Eduardo! Ik had een lichte bibber in mijn buik, maar die verdween snel toen het interview begon. Het was echt een onwijs leuk gesprek, helemaal geen stijf interview. En Eduardo gaf zulke goede antwoorden, daar kon ik echt iets mee. Hmm ik denk dat ik interviewen het allerleukste vind van alle journalistieke activiteiten. Dit wil ik echt vaker gaan doen!
Photobucket
Daarna was het tijd voor de Coffee Company. Vergezeld met een cheesecake en een frappuccino heb ik mijn interview uitgewerkt en mijn blog voor I Love Beauty News geschreven. Voelde me net een echte journaliste, en dat voelde prima! Haha. Om 14.00u was het tijd voor de opening van de Bobbi Brown counter in de Bijenkorf, dat was ook erg gezellig. De meiden van Bobbi Brown en het PR bureau wilde gelijk mijn stuk lezen en waren erg enthousiast. Nou mijn dag kon niet meer beter volgens mij.
’s Avonds ben ik met vriendinnetje Kim een theetje gaan drinken op Kijkduin. Of nou ja, eigenlijk waren het er drie, verse Munt Thee. Heerlijk. En oja, ook nog heel fout aardbeien met slagroom en chocoladesaus en crème brulee. Ja ik heb me weer aardig tegoed gedaan. Het was ook zo gezellig. Als in: geen tijd hebben om alles te kunnen zeggen wat je wilt zeggen gezellig; dus continu aan het kakelen. Haha. Top avond.
Woensdag stond weer in het teken van Elzenduin en de stembus natuurlijk! Ik heb VVD gestemd.. Op het moment dat ik dit schrijf is nog niet duidelijk welke partij de grootste is, maar ik heb toch wel een beetje hoop. Waarom ik VVD heb gestemd? Als mensen me dat vragen zeg ik omdat Mark Rutte mij een hele dikke fooi gaf vorig jaar (haha, echt), maar eigenlijk gewoon omdat ik me het meeste in hun standpunten kan vinden. Geen afschaffing hypotheekrente, hardere straffen, het vreemdelingenbeleid.. Ja het is inderdaad jammer dat ze de basisbeurs willen afschaffen, maar wat is die basisbeurs nou eigenlijk? 
Ik vind het nu ook heel oneerlijk. Als ik vorig jaar vijf uurtjes meer hard gewerkt had ik geen basisbeurs mogen ontvangen en geen OV mogen hebben, omdat ik dan teveel verdiend zou hebben.. Maar mensen die dus alleen maar aan het feesten zijn en niet aan het werk zijn krijgen wel gewoon de basisbeurs? Het is niet dat ik nou zo’n grandioos topsalaris heb (het is goed daar niet van), maar ik werk er wel gewoon (hard) voor. Ik zou mijn basisbeurs best stop willen zetten, maar ik moet dan ook mijn OV inleveren (zoiets kreeg ik te horen van de IB groep). 
Dus tot zover mijn betoog.. Kan jullie nu toch niet meer beïnvloeden ;-)
Delen:

58 Reacties

 1. Anonymous
  juni 10, 2010 / 11:24

  >Eh, er zit ook nog een hele wereld tussen mensen die hun basisbeurs opzuipen en mensen zoals jij, die uit een relatief welgesteld nest komen, lekker veel werken en die beurs niet echt nodig hebben.
  Luister, geen één partij vindt mensen op hun gat moeten gaan zitten en via allerlei uitkeringen en regelingen aan hun geld moeten komen. En ja, er zijn mensen die daar misbruik van maken. Maar er zijn ook zat mensen die het nooit breed zullen hebben of heel erg ziek zijn en wel willen werken maar het gewoonweg niet kunnen. En zouden we die dan allemaal gaan korten, omdat er ook misbruik wordt gemaakt van het sociale vangnet? Ik ben helemaal voor strenge controle, maar korten is NIET de oplossing. Ik vind dat de VVD er iets te veel vanuit gaan dat je je toekomst helemaal in de hand hebt.
  En als ik dan zo'n rechts betoog lees van een meisje als jij, die het ontzettend goed heeft, met name door hard te werken maar ook omdat je geluk hebt gehad met je achtergrond, dan denk ik dat je ook wel eens om je heen mag kijken naar mensen die het iets minder getroffen hebben.

 2. Linda
  juni 10, 2010 / 11:48

  >Beetje jammer dat diegene hiervoor z'n reactie anoniem plaatst. Ik stem zelf niet rechts, maar ik begrijp ook wel dat er mensen zijn die het wel doen. We'll see. ;)

 3. Annemerel
  juni 10, 2010 / 11:56

  >@ Linda dat vind ik inderdaad ook een beetje jammer, ik zou graag willen reageren maar dan wel via de mail want wil hier geen ellenlange politieke discussies.. Daar is deze weblog niet voor. Maar @ anoniem, stuur me een mailtje annemerel@gmail.com want ik denk dat jij geen goed beeld van mij hebt.

 4. Anonymous
  juni 10, 2010 / 12:01

  >Prima. Heb geen blog en dus geen account/URL en toen ik mijn naam hier neerzette, kreeg ik een foutmelding. Als ik 'anoniem' invoer, heb ik dat probleem niet.

 5. Mleen
  juni 10, 2010 / 12:07

  >Ieder z'n eigen keus…ik begrijp vaak beide kanten van het verhaal wel. Heb zelf daarom 'in het midden' gestemd; D66 ;).

  Wat leuk dat je interview zo goed ging! Haha, echt filmisch hoe je daarna bij de Coffee Company je interview hebt uitgewerkt. Erg SATC-achtig :D

 6. Girl Abroad
  juni 10, 2010 / 12:18

  >Leuk stukje en ik vind het leuk dat je ook iets over je stem hebt verteld. Jammer dat je gelijk weer zo'n reactie krijgt. Elzenduin ziet er leuk uit.

 7. Marleen
  juni 10, 2010 / 12:52

  >gaaf dat je hem mocht interviewen, echt top!

 8. Manon
  juni 10, 2010 / 14:14

  >Moet zeggen dat ik het in grote lijnen met 'anoniem' eens ben, ik stem zelf ook links (ook al heb ik in financieel opzicht niets te klagen). Het beeld dat je schetst over de stufi vind ik niet helemaal juist omdat er veel mensen zijn die tussen de 2 uitersten vallen. Er zijn ontzettend veel studenten die de stufi nodig hebben en daarnaast hard werken om rond te komen, en dat zijn niet alleen de studenten met aanvullende beurs! Hierbij zit ook veel verschil tussen uitwonende en thuiswonende studenten. Ik denk dat je er als uitwonende student al snel anders tegenaan kijkt;)
  Neemt natuurlijk niet weg dat je vrij bent te kiezen op wie je wilt, dat is het mooie van een democratie!
  (Ok. op Wilders na dan, daar ben ik dan weer niet zo gelukkig mee..)

 9. Judith
  juni 10, 2010 / 14:38

  >Ik moet toegeven dat ik me ook in de mening van anoniem kan vinden (al had het wat subtieler gekund). In 2010 mag je naast je studiefinanciering 13.215,83 euro bijverdienen, als je daar bovenuit komt héb je ook gewoon geen studiefinanciering meer nodig. Althans, niet om te kunnen studeren (en nee, shoppen valt niet onder studeren :p). Als iemand zo'n gigantisch bedrag per jaar bijverdient (hoe is dat overigens in godsnaam mogelijk als je er vanuit gaat dat je toch ook zo'n 30 uur per week moet besteden aan je studie), is stufi gewoon niet nodig. Zéker niet als je nog gewoon thuis woont.

  Maargoed, ieder z'n mening, en blijkbaar delen vele mensen met jou diezelfde mening, zo blijkt uit de verkiezingen ;)

 10. ROBIN
  juni 10, 2010 / 15:54

  >Precies, en stufi is er ook voor om je studie te betalen maar als jij de tijd hebt om zoveel geld te verdienen denkt de overheid dat je geen tijd hebt om goed te kunnen studeren en willen ze jou daar dus niet bij helpen. Dat jij het wel kan is heel goed en daar verbaas ik me ook regelmatig over! Props daarvoor! Dit zegt trouwens niks over mijn eigen standpunt.

 11. Eva
  juni 10, 2010 / 16:08

  >Ondanks dat je vindt dat het geen politieke discussie mag worden wil ik hier wel even op reageren ;) Ik ben het tot op zekere hoogte met je eens (stem ook niet voor niets VVD), maar ik denk dat je er inderdaad heel anders tegenaan zou kijken als je niet meer bij je ouders zou wonen. Ik kom uit een VVD nest en heb ook zeker niets te klagen, maar ik zie wel in dat er heel veel mensen zijn die zonder stufi gewoon niet kunnen studeren (alleen met fulltime werken..) Als je thuis woont heb je gewoon zó weinig vaste lasten en als je geen boodschappen hoeft te betalen, kun je alles besteden aan leuke dingen. Dan is het makkelijk praten om te zeggen dat de stufi niks voorstelt ;) Heb er overigens wel respect voor dat je zoveel werkt tijdens je studie!

 12. Kim
  juni 10, 2010 / 17:14

  >Wij kakelen?? hihi gelukkig waren we het over de politiek snel eens :-)

 13. Eline
  juni 10, 2010 / 17:21

  >Wat heb jij toch een leuk leven! Ontzettend stoer dat interview :)

 14. Suusje Q.
  juni 10, 2010 / 18:48

  >Je hebt weer een leuk stukje geschreven over je leuke dag en kan me voorstellen dat je je net een echte journaliste voelden. Maar… dat ben je eigenlijk toch ook?

  Over de hele discussie rondom jou mening en de reacties: het enige wat ik kan zeggen is dat je soms voorzichtig moet zijn met je mening. Je mag vinden en stemmen en bloggen wat je wilt, maar lokt daarmee soms wel negatieve reacties uit. Heb ik ook vaak gehad bij mijn columns op Girlscene.

  Anyway, trek je er niets van aan (behalve misschien een wijze les)

  Liefs Suusje Q.

 15. Anonymous
  juni 11, 2010 / 07:26

  >Hoi Annemerel,

  ook ik ben het met anoniem eens. Er zijn mensen die hard hun basisbeurs nodig hebben. Veel mensen moeten alles zelf betalen en werken dan wel hard naast hun studie, maar hebben de stufi toch echt nodig om rond te komen. Dat zijn daarom ook de mensen die het niet fijn vinden om, terwijl ze zelf zo hard moeten werken en belasting moeten betalen, dat mensen met een villa dat niet hoeven omdat ze profiteren van de hypotheekrente-aftrek. Anoniem zegt het misschien een beetje ongenuanceerd, maar ze heeft wel gelijk. Kijk ook eens om je heen naar hoe anderen het hebben.

 16. kimmie
  juni 11, 2010 / 08:03

  >ik mag zelf nog niet stemmen maar je moet je er echt niks van aantrekken hoor!! ;) uiteraard weer een leuk stukje.

 17. Jantine
  juni 11, 2010 / 09:30

  >Hoi Annemerel,

  Snap dat je deze discussie niet wil voeren op je web-log, maar begin er dan ook niet over. Dit is een gevoelig onderwerp voor mensen. Ook voor mezelf.

  Ik snap dat je het belachelijk vind, maar ik ben juist super blij dat er een studifinaciering bestaat.

  Ik ben net klaar met mijn MBO opleiding (waar ik al bijna vier jaar voor opzelf woon) en kan dankzij de studiefinaciering ook nog een HBO opleiding gaan doen.

  Wat mij de gelegenheid geeft om ook een mooie baan te kunnen vinden die prima bij mij past.

 18. Linda
  juni 11, 2010 / 13:57

  >Haha maar Annemerel, jij werkt volgens mij ook superveel! Ik doe journalistiek (weinig zelfstudie, veel praktijk), dus ik kán helemaal niet zoveel werken!

  Maargoed, ik vraag me af: wat gaat er met het interview gebeuren? Komt dat ook op die website te staan? En maak je er een vraag-antwoord artikel van?

 19. Jazzy
  juni 11, 2010 / 22:02

  >Je zal het vast niet zo bedoeld hebben, maar de 'wat is die basisbeurs nou eigenlijk' viel ook bij mij niet zo goed.

  Hm, nu had ik hier een hele lange reactie geschreven, maar daar stond misschien een toch iets te privé verhaaltje in, dus maar weer weg gehaald.

  Anyway.. Niet met je eens dit keer.

 20. Lisa
  juni 12, 2010 / 08:48

  >Jeetje wat een discussie zeg, het is toch juist goed dat iedereen iets anders stemt, anders was er straks maar één partij die moest regeren. Ik vind het vrij logisch dat je een politieke keuze maakt vanuit je eigen achtergrond.

  Ik ben het er niet mee eens dat ze de basisbeurs en ov moeten afschaffen, zijn zat mensen die het echt hard nodig hebben. Helemaal als je niet thuis woont. Maar kan me voorstellen dat jij ook baalt, ik bedoel je werkt als student ook nog eens keihard en dan zou je als je 1 uurtje langer had gewerkt al je stufi terug moeten betalen, dat vind ik ook niet eerlijk. Ik vind dat hard werken (zeker als student) ook beloond moet worden.

 21. Anonymous
  juni 12, 2010 / 21:20

  >Compliment! De hardloopfoto is super spontaan en vooral heel sensueel! Super!!!
  Trek je niets aan van de nare anonieme reacties, je bent een voorbeeld voor heel veel mensen!!! Ga vooral zo door en blijf zoals je bent, want je bent echt een natural beauty!!!

  Liefs en een dikke pakkerd!!

 22. augustus 10, 2011 / 23:20

  His college records probably show him as a foreign exchange student from Kenya or Malaysia. If he was born in Hawaii, he would have already shown his birth certificate. How could anyone have voted for someone that has no verifiable history? You cant hardly get a job at Walmart with a background check anymore.

 23. augustus 12, 2011 / 02:08

  Thank you for the advice. I’ve found your first point to be most effective.

 24. augustus 12, 2011 / 21:51

  I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

 25. augustus 12, 2011 / 23:34

  i want justin bieber hair style

 26. augustus 13, 2011 / 00:44

  Spin articles begin using the original article, and then words or sentences are rearranged to create multiple unique articles. By using method you can produce a large quantity of articles for any very low cost.

 27. augustus 13, 2011 / 01:13

  Thanks for sharing superb information. Your site is very cool. I am impressed by the details that you?ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.

 28. augustus 13, 2011 / 01:57

  Hey – good blog, simply looking around some blogs, seems a fairly nice platform You Are using. I’m currently using Drupal for just a few of my websites however seeking to change one of them over to a platform very a lot the identical to yours as a trial run. Anything in particular you’d recommend about it?

 29. augustus 13, 2011 / 03:36

  Hullo, perhaps and not on topic nonetheless anyhow, I have been previously browsing about your web web page and it looks truly tidy. impassioned about the writing. I’m constructing a new site and hard offer make it seem great, and gives really good written content. I have discovered a lot on your web site and I expect more improvements and will be finding its way back.

 30. augustus 13, 2011 / 05:36

  I’m delighted that I have noticed this weblog. Finally something not a crap, which we undergo incredibly frequently. The web site is lovingly serviced and saved up to date. So it need to be, thanks for sharing this with us.

 31. augustus 13, 2011 / 06:22

  I thought it was heading to be some boring previous submit, however it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am certain my website visitors will find that extremely helpful.

 32. augustus 13, 2011 / 07:34

  I am ipressed by the quality of opinions on this website. There are a lots of well thought out resources here. If wanted to know more about green smoke review, than by all means come in and check our stuff. I am sure I will visit this place again soon. Brilliant, it’s a great article. All the best.

 33. augustus 13, 2011 / 08:38

  Thanks for sharing excellent information. Your website is very cool. I am impressed by the info that you?ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles.

 34. augustus 13, 2011 / 10:20

  Old hammered coins turned out to be increasingly popular among collectors that appreciate the history and culture that is certainly engrained in their very essence.

 35. augustus 13, 2011 / 10:26

  Thank you for another excellent article. Where else could anybody get that kind of details in these a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I’m to the appear for these details.

 36. augustus 13, 2011 / 11:39

  Hello there, I just ran across your website through Msn. Your article is truly relevant to my entire life at this moment, and I’m really content I ran across your web blog.

 37. augustus 13, 2011 / 12:49

  Hi, I recently discovered your site through Msn. Your own article is truly pertinent to my entire life right now, and I’m definitely satisfied I ran across your blog.

 38. augustus 13, 2011 / 17:02

  Wohh exactly what I was searching for, appreciate it for putting up.

 39. augustus 13, 2011 / 20:16

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

 40. augustus 13, 2011 / 21:39

  I am very happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 41. augustus 13, 2011 / 23:19

  I just like the helpful info you supply for your articles. I’ll bookmark your blog and take a look at once more here frequently. I’m rather sure I’ll be told plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

 42. augustus 14, 2011 / 00:44

  i use justin bieber as my wallpaper

 43. augustus 14, 2011 / 01:10

  Good blog post. What I would like to make contributions about is that personal computer memory ought to be purchased should your computer can’t cope with whatever you do along with it. One can deploy two random access memory boards having 1GB each, for instance, but not certainly one of 1GB and one having 2GB. One should check the company’s documentation for one’s PC to ensure what type of memory space is necessary.

 44. augustus 14, 2011 / 01:35

  Thanks for taking the time to talk about this, I really feel strongly about it and like finding out far more on this subject. If possible, as you gain knowledge, would you thoughts updating your weblog with additional data? It is very useful for me.

 45. augustus 14, 2011 / 03:39

  I’ll be sharing this post with my wife. Thanks!

 46. augustus 14, 2011 / 03:57

  How is it that just anyone can publish a weblog and get as popular as this? Its not like youve said anything incredibly impressive –more like youve painted a quite picture over an issue that you know nothing about! I dont want to sound mean, here. But do you really think that you can get away with adding some fairly pictures and not actually say anything?

 47. augustus 14, 2011 / 05:24

  Awesome website! Your style is so fresh in comparison with most other people. Thanks for posting whenever you have the opportunity to, I will be sure to save your website!s

 48. augustus 14, 2011 / 07:09

  I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 49. augustus 14, 2011 / 09:04

  Superb website you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

 50. augustus 14, 2011 / 10:48

  pretty beneficial stuff, overall I believe this is worthy of a bookmark, thanks

 51. augustus 14, 2011 / 10:50

  Do you mind if I repost this info on one of my Web sites?

 52. augustus 14, 2011 / 12:24

  I am very happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.