#WERUNNYC2014: Taper

 photo RecentlyUpdated264.jpg

De taper-periode is ingegaan en het aantal kilometers dat ik afgelopen week lag drastisch lager dan dat van vorige week, ik ging van 75 naar nog geen 20 kilometer. Eigenlijk een klein beetje te weinig, maar ik heb zoals gewoonlijk een goede reden (ja echt).

Maandag
We hebben een training met de Girls Love 2 Run crew op een openbare atletiekbaan in Amsterdam. Leon Jansen (van de Loperscompany) geeft ons een tempo-training waarin we uitvinden wat onze snelheid is. Ik loop nog geen vier kilometer in totaal, maar ik heb wel degelijk het gevoel dat ik iets gedaan heb, ik liep dan ook een stuk sneller dan normaal. Onwijs lekker om even zo diep te gaan.

Dinsdag
Ik werk de hele dag vanuit huis en ben de deur niet uit geweest. ’s Avonds doe ik de Ab Burner van NTC, eindelijk! Ik blijf boos worden op mezelf, waarom doe ik dit niet vaker? Het voelt zo goed, alleen er aan beginnen is zo lastig.

Woensdag
Na een hele dag op kantoor werken kan ik echt alleen maar aan mijn bed denken, ik duik dan ook om 21.00u in bed, zonder NTC training.

Donderdag
Eigenlijk moet ik vandaag een hele snelle 10K lopen, maar dat kan ik niet super vroeg in de ochtend, dat doe ik liever rond een uurtje of elf. Maar dat gaat ook niet door, want ik heb een spontane afspraak op de Nike HQ. Ok, dan doe ik het gewoon aan het eind van de middag – dacht ik. Uiteindelijk lukte dat ook niet, want ik kreeg een peeling bij de Velthuiskliniek waardoor mijn huid ontzettend gevoelig en droog was geworden, mijn huid was te gevoelig om te zweten.

Vrijdag
Vrijdag dan die snelle 10K? Nope, ook niet, want mijn huid is nog steeds een drama. Het is ontzettend droog en het prikt een klein beetje. Niet heel erg, maar ik weet dat als ik overmatig ga zweten ik daar niet heel gelukkig van ga worden. ’s Avonds doe ik nog wel een NTC training. Beter iets dan niets.

Zaterdag
Om half acht sta ik al buiten voor een 15 kilometer op iets sneller dan duurlooptempo. Ik kan me mijn vijftien kilometer die ik in juni liep nog goed herinneren, damn, wat was dat lang, de eerste keer haalde ik het niet eens en werd het 12,5. Nu voelt 15 kilometer als een tussendoortje. Maar als ik straks twee maanden niet van dit soort bizarre afstanden loop, is dat snel weer verdwenen hoor. De rest van de dag voel ik weinig meer van die 10 kilometer. Ik heb alleen heel erg veel honger, maar eh, dat heb ik sowieso eigenlijk altijd wel. ’s Avonds doe ik nog een keer de Ab Burner.

Zondag
Hoewel ik heel veel zin heb om weer hard te lopen, hou ik mezelf toch in. Niet slim. Nog veertien dagen tot de marathon, het begint nu echt echt echt serieus te worden. Ik doe ’s avonds nog een keer de Ab Burner en gebruik mijn te veel aan energie overdag door af en toe los te gaan op mijn favoriete nummers (ik deed administratie, ik ging zaterdag om 23.00u naar bed, ik mis alle feestjes, LAAT me!).

Deze week loop ik nog twee a drie keer een korte afstand (hooguit 12K) en ga ik niets meer forceren. Veel mensen zeggen tegen me dat ik mijn PR ga smashen met zo’n goede voorbereiding. Ik weet dat het goed bedoeld is, maar de druk word daardoor niet minder groot voor mij en die druk, daar ben ik eigenlijk helemaal niet zo’n fan van. Er zijn zoveel dingen die me van een PR kunnen afhouden. Ik weet dat mijn voorbereiding goed is geweest en ik heb genoten van mijn voorbereiding, ik hou van de lange duurlopen waarin ik zoveel over mezelf leer en waarin ik steeds sterker word. Als ik dat PR niet smash, dan is het niet voor niets geweest. Als ik maar minstens een seconde sneller ben dan vorig jaar in New York (4.05.35). Of, nee, eigenlijk… als ik maar een fijne wedstrijd loop…

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. oktober 21, 2014 / 17:15

  Gaat helemaal goed komen, idd, als je maar geniet!!!

 2. Floor
  oktober 21, 2014 / 17:41

  Met zo’n maandenlange voorbereiding moet je er alle vertrouwen in hebben! Ik vroeg me alleen af waarom je nooit meer dan 35 km hebt gerend. Dit betekent namelijk dat je in New York ineens 7 km verder moet lopen. Is dat niet een extra groot risico?

  • Mette
   oktober 22, 2014 / 07:26

   In een marathon zelf gaat die extra 7 km dan ook nog wel, die loop je “op karakter” (en op de aanmoediging en sfeer en al die dingen). Als je vaak 42 zou lopen vantevoren moet je te lang herstellen in je trainingsweken. 35 is genoeg. Als je dat kan, kan je ook 42 lopen.

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 22, 2014 / 12:03

    Wat Mette zegt inderdaad. Veel mensen lopen zelfs nooit verder dan 30!

 3. oktober 21, 2014 / 18:50

  Gaat helemaal goedkomen. You can do it girl!

 4. oktober 21, 2014 / 19:15

  Ik kan me niet voorstellen dat je er niet van gaat genieten!

 5. oktober 21, 2014 / 19:16

  Ik vind het echt onwijs knap. Een nieuw PR of niet, i’m proud of you! Ik vind je super inspirerend en het feit dat je mij zoveel dingen over hardlopen (en oreo’s in de koelkast) leert maakt jou een van mijn favo bloggers! :)

 6. oktober 21, 2014 / 19:55

  Het belangrijkste is inderdaad dat je voor jezelf een fijne wedstrijd loopt, en als je er niet van uit gaat, hoe voel je je dan als je alsnog je pr verbreekt :)

 7. oktober 21, 2014 / 20:02

  Pff.. Wat spannend. Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt :)

 8. oktober 21, 2014 / 20:28

  Lijkt me inderdaad lastig, ik kan mezelf namelijk ook al helemaal zenuwachtig maken en als je dan ook nog (zeker weten goed bedoelde) opmerkingen krijgt en een blog met weet ik niet hoeveel lezers hebt, dan zou ik me denk ik behoorlijk onder druk voelen! Maar he: je kunt toch nooit voorspellen hoe het zal gaan, je weet alleen dat je 1. hard hebt getraind en genoten en dat je 2. hard gaat strijden en genieten in New York. Niemand zal je er minder om vinden als je tijd geen PR is en jij jezelf hopelijk ook niet!

 9. oktober 21, 2014 / 21:23

  Je voorbereiding was top !!!! Nu besef ik dat mijn voorbereiding op mijn eerste marathon in Barcelona echt slecht was !!!!! Mijn volgende marathon ga ik net zo goed trainen als jij :-) Weliswaar niet met hetzelfde tempo.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2014 / 12:05

   Ahhhhh, niet te streng zijn voor jezelf hoor, ik heb voor andere marathons ook niet zo gedisciplineerd getraind als voor deze!

 10. oktober 21, 2014 / 21:26

  Ga genieten! No pressure. Je hebt een super voorbereiding gehad, je bent er duidelijk meer dan klaar voor. Het komt allemaal goed:):)

 11. oktober 21, 2014 / 21:50

  Aan je voorbereiding ligt het inderdaad niet babe. Daarvoor al veel respect! En straks in NY gewoon lekker lopen, komt goed!

 12. xAmber
  oktober 22, 2014 / 09:27

  Je moet echt wel gaan genieten van het feit dat je weer in NY mag lopen hoor!
  Zou je een keer je hardloop muziek willen delen? Zo krijgen we te weten wat jouw smaak is en krijgen we ook gelijk weer nieuwe ideetjes voor liedjes

 13. Bregje
  oktober 22, 2014 / 09:49

  Zolang je maar plezier hebt!! Het gaat niet om records of wat dan ook maar dat je er met plezier op terug kunt kijken en denkt ‘Wow dat heb ik maar mooi geflikt!’

 14. oktober 22, 2014 / 09:55

  Een marathon rennen met verwachtingen lijkt me inderdaad wel een tikje vervelend, maar goed… Misschien is het juist wel een stok achter de deur als je straks die marathon rent en bij 35 kilometer denkt IK KAN NIET MEER IK WIL NIET MEER. In de zin ‘Ik weet dat het goed bedoeld is, maar de druk word daardoor niet minder groot voor mij …’ moet het trouwens ‘wordt’ zijn :)

 15. oktober 22, 2014 / 10:59

  Zo leer ik nog eens wat over hardlopen. Wist helemaal niet dat een voorbereiding op deze manier in elkaar zat. Interessant. Laat het lekker op je afkomen. Trouwens, je hebt niet alles zelf in de hand. Misschien heb je wel tegenwind of zo. Of heb je juist wind mee. Ga gewoon lekker de kick voelen van die race. Dáár gaat het om, niet om je pr. Mocht dat zo zijn, dan is het een bonus, meer niet. Ben nu al trots op je! :-D

 16. Noor
  oktober 23, 2014 / 18:19

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek! Geeft mij altijd inspiratie motivatie om ook mijn spullen aan te trekken en naar buiten te gaan voor een rondje. Afgelopen zondag mijn eerste marathon gelopen maar mijn tijd komt lang niet in de buurt van de tijden die jij loopt!

 17. oktober 24, 2014 / 00:27

  Komt goed. Bekken staat weer recht en je hebt de uren er in gestoken. Nu effe ‘relaxen’ in Portugal (en hopen op een goede WiFi verbinding met goeie Koffie, ;)) dan komt het allemaal goed! 3:58:27! Veel plezier en als je mij volgende week nog nodig hebt, dan hoor ik t wel!